FIT 24UR
Oglas

Šporhet, kot so ga poznale naše babice, znova v modi

Ljubljana, 10. 11. 2016 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Gregor Podržaj
Komentarji
0

Varovanje okolja z uporabo obnovljivih virov energije, energetska neodvisnost in samooskrba zaradi osveščenosti ljudi o vplivih na okolje iz leta v leto dobivajo vse večji pomen. Poleg tega pa nam v hitrem tempu življenja največ pomeni toplo in pristno domače zavetje, kjer lahko kakovostno preživljamo svoj čas.

Vse te elemente združujejo štedilniki na drva in kamini, zato so vedno bolj iskani in zaželeni, njihovi uporabniki pa iz generacije v generacijo navdušeni.

Šporhet - 2
Šporhet - 2 FOTO: Šporhet

Že naše babice so vedele, da je hrana, pripravljena na naraven način in z ljubeznijo, veliko boljša in okusnejša od tiste, ki se pripravlja na hitro in industrijsko. In tisto, kar vemo mi danes, ko smo soočeni s porastom alergij in vse več netolerancami na hrano, je dejstvo, da je kakovost našega bivanja odvisna tudi od tega, kako in s čim pripravljamo hrano.

Štedilniki na drva so bili resda nekoč edina možna izbira, danes pa predstavljajo resno zeleno alternativo. Kot pomembno prednost pred ostalimi naj izpostavimo dvojno funkcionalnost štedilnikov na drva, saj s segrevanjem kuhalne plošče hkrati ogrevajo prostor. S tem pa pričarajo občutek topline v prostoru. Da gre za zeleno alternativo ima zasluge uporaba lesa, ki je obnovljiv in čist vir energije, saj s kurjenjem na drva ne proizvajamo dodatnega CO2 v zraku. Današnja ponudba zidanih štedilnikov je pestra, izbiramo lahko med štedilniki s stolpom, kotnimi izvedbami, diagonalnimi postavitvami, najpogosteje pa jih dopolnjujemo z drugimi vgradnimi elementi. Zaradi vedno novih in estetsko dovršenih materialov, različnih načinov izvedbe, ki so povsem prilagojeni željam in potrebam kupca, postajajo štedilniki na drva vse pogostejša izbira – ne le pri obnovah kmečkih hiš, vikendov in zidanic, ampak tudi pri modernih novogradnjah.

Šporhet - 1
Šporhet - 1 FOTO: Šporhet

Toplina in domačnost, ki jo s tem vnesemo v prostor je nenadomestljiva, saj lahko že v nekaj minutah po tem, ko zakurimo ogenj, ogrejemo hladen prostor in obenem pogrejemo čaj ali skuhamo kosilo. To je še posebej dobrodošlo v prehodnih obdobjih konec pomladi in jeseni, ko temperature ne narekujejo več ali še ogrevanja celotne stavbe, v ogretih osrednjih prostorih pa je bivanje precej prijetnejše.


»Kakovost štedilnikov Podržaj so v skoraj 50 letih delovanja podjetja preizkusile že številne stranke. Iz garažne delavnice smo prerasli v uspešno podjetje, ki sledi tehničnemu napredku ob spoštovanju in upoštevanju znanj ter ekoloških standardov, predvsem pa izkušenj, ki smo jih pridobili v vseh teh letih in ki jih je oče uspešno prenesel na sina. Kot prvi smo prisluhnili slovenski tradiciji tudi s tem, da smo v svoje izdelke vnesli kraške motive in druge etno stile, ki v nas zbujajo tiste prijetne občutke domačnosti. Steklokeramična kuhališča ali tehnološko izpopolnjene pečice, ki jih lahko vgradimo na željo naših strank, pa zadovoljijo različne sodobnejše potrebe strank.«

Toplota in toplina bosta veli iz vašega doma, če se odločite za štedilnike na drva Podržaj, zato ne oklevajte in nas pokličite. Izrisali bomo štedilnik po vaših merah in željah, zagotavljamo pa tudi široko paleto različne keramike in drugih dodatkov. Tako bo vaš štedilnik kot v času naših babic postal osrednji prostor v hiši, kjer se boste radi zadrževali in družili. Našo ponudbo si lahko ogledate na www.štedilnik.si ali nas pokličete na 051 280 200.

Kuhajte z veseljem in se grejte v dobri družbi. Štedilniki na drva, ki jih pričarajo naši mojstri, vam to omogočajo. In ne le vam, tudi naslednjim rodovom.

Naročnik oglasa je F&G Podržaj, Grosuplje

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni