Tujina

Sojetnik ni vzdržal z dolgočasnim Sanaderjem

Zagreb, 06. 11. 2011 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

''Sostanovalec'' Iva Sanaderja je upravo zapora Remetinec zaprosil za premestitev v drugo celico z več zaporniki, ker se je dolgočasil v družbi nekdanjega hrvaškega premierja, prezaposlenega s preučevanjem obtožnic.

V zaporu Remetinec je prostora za 582 ljudi, v njem pa je trenutno 1060 ljudi. Julija je uprava zapora izdala odredbo, s katero so 30 samic spremenili v dvoposteljne celice. Lahko bi si mislili, da je v takih razmerah razkošje sobo deliti z zgolj enim človekom namesto s tremi. A očitno ne, če si jo deliš z Ivom Sanaderjem.

Samo eden od sodnih spisov v postopkih, ki tečejo proti Sanaderju, ima 60.000 strani.
Samo eden od sodnih spisov v postopkih, ki tečejo proti Sanaderju, ima 60.000 strani. FOTO: Reuters

51-letni Jozo Šakić se je namreč dolgočasil ob nekdanjem hrvaškem premierju, ki je po cele dneve preučeval sodne spise v postopkih, ki tečejo proti njemu. Šakiću je bilo lepše v celici z več zaporniki kot pa ob najbolj slavnem hrvaškem zaporniku, ki nikoli ni imel časa za pogovor z njim, poroča Večernji list. Uprava zapora mu je izpolnila željo in ga preselila med ljudi, ki niso prezaposleni s prebiranjem sodnih spisov, ki imajo tudi po 60.000 strani, kolikor jih ima sodni spis v samo enem od postopkov, ki trenutno tečejo proti Ivu Sanaderju.

51-letni tapetar Šakić je tako že drugi ''sostanovalec'', ki je zapustil Sanaderjevo celico. Najprej si jo je delil s Tomislavom Prlićem, prvoobtoženem v finančni prevari Forex, ki je 600 premožnejših Hrvatov s Ponzijevo shemo spravil ob nekaj manj kot 15 milijonov evrov. Ko je bil ta po dveh mesecih izpuščen iz pripora, se je v Sanaderjevo celico vselil Šakić, obsojen, ker je pijan povozil deklico, ki je pozneje zaradi poškodb umrla v bolnišnici. Sicer pa je bil tapetar Šakić že 50-krat evidentiran zaradi prometnih prekrškov.

Novi Sanaderjev 'cimer' je znova ''strokovnjak'' za finance Berislav Podrug, za katerim naj bi tiralico razpisal tudi Interpol. V priporu je zaradi več prevar v gospodarskem poslovanju, zaradi česar je tudi dokumentacija njegovih podvigov skoraj tako obsežna kot Sanaderjeva, iz tega razloga pa nekdanji hrvaški premier in njegov novi sostanovalec drug drugega ne bosta preveč motila ali se dolgočasila drug ob drugem, zaključuje Večernji list.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Znalec
06. 11. 2011 17.44
Če gre sojetnik ven prej kot Sanader, bi mu lahko vseeno prisluhnil. Gotovo je še kaj za pobrat....
titovka
06. 11. 2011 16.58
kot bi dejal janša...ni vredno komentirati, potem ne bom komentirala!!!!
loden
06. 11. 2011 12.41
+2
Novi Sanaderjev 'cimer' je znova ''strokovnjak'' za finance Berislav Podrug, za katerim naj bi tiralico razpisal tudi Interpol. V priporu je zaradi več prevar v gospodarskem poslovanju, zaradi česar je tudi dokumentacija njegovih podvigov skoraj tako obsežna kot Sanaderjeva, iz tega razloga pa nekdanji hrvaški premier in njegov novi sostanovalec drug drugega ne bosta preveč motila ali se dolgočasila drug ob drugem, zaključuje Večernji Hihihi... imata priliko in čas, da kak dober PRIROČNIK s tega področja napišeta...
Jimi1
06. 11. 2011 12.28
+2
Na hrvaškem se nekaj dogaja, nedtem ko pri nas po zaporih kurji tatovi pilijo nove strategije prilaščanja kokoši in zajcev. Oni ki so "pajsnili" milijone pa itak nemoteno zapravljajo ta denar in z njim obstoj tega naroda....
Frater
06. 11. 2011 11.50
-1
Sedaj imamo priliko, da mu za sojetnika pripeljejo G.Janšo skupaj bosta predebatirala vse glede Piranskega zaliva in meje pri Dragonji, ne bo jima dolgčas! Matoz bo pa poskrbel za redno spoved!