Tujina

Socialna delavka v bran Pistoriusu: Nikakor ne igra, njegovo srce je resnično zlomljeno

Johannesburg, 08. 05. 2014 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obtožbe, da je Pistorius najel učitelja igranja, so zelo razburile socialno delavko, ki športnemu zvezdniku vse od umora nudi psihološko pomoč. Kot pravi, ima zaradi dogodka povsem zlomljeno srce, svoje dekle zelo pogreša in ne joče samo na sodišču, pač pa tudi med pogovori z njo.

V nadaljevanju sojenja Oscarju Pistoriusu je danes na sodišču v južnoafriški Pretorii pričala socialna delavka Yvette Schalkwyk, ki športniku vse, odkar je februarja lani ubil svoje dekle Reevo Steenkamp, pomaga pri soočanju s posledicami.

Povedala je, da ima paraolimpijski zvezdnik zaradi dogodka popolnoma strto srce in zavrnila namigovanja, da hlini žalost. "Ko sem prebrala, da ljudje govorijo, da je Oscar najel učitelja igranja, sem bila zelo razburjena. Želela sem povedati še svojo plat zgodbe," je povedala.

Kot pravi, ji je 27-letnik povedal, da svoje dekle izjemno pogreša in v 80 odstotkih njunih pogovorov tudi joče – tako kot na sodišču.

Prava čustva ali zgolj predstava za javnost?
Prava čustva ali zgolj predstava za javnost? FOTO: Reuters

Pred časom so se namreč oglasili skeptiki, ki zvezdniku očitajo, da so njegovi izbruhi nenadzorovanega joka in bruhanja le del predstave. Južnoafriška novinarka Jani Allan ga je obtožila, da je najel učitelja igranja, ki mu je svetoval, kako se mora vesti na sodišču, da bi ga spoznali za nedolžnega. "Oscar, gledam te, kako se cmeriš in bruhaš. Prav zares predstavljaš tisto, kar Zahod sovraži pri belih Južnoafričanih, ki živijo ekstravagantna življenja. Od zanesljivega vira sem izvedela, da se učiš igranja za nastope na sodišču," je zapisala v javnem pismu in dodala, da je Pistorius prevarant, ki je izdal ljudi in razočaral svoje oboževalce.

Predstavnica Pistoriusove družine Anneliese Burgess je sporočilo Allanove že takoj zanikala in dodala, da gre za ''blatenje tragedije, ki je doletela družino Reeve Steenkamp in atleta ter njegovo družino''. Poudarila je, da se Pistorius ni udeležil nikakršnih igralskih vaj ali da bi ga kdo poučeval o čustvenih reakcijah. Dodala je, da Allanova nikoli ni niti spoznala Pistoriusa in da so vse njene predstave o njem izmišljene.

Kot je znano, je Pistorius obtožen, da je naklepno umoril svoje dekle po burnem prepiru, pa tudi uporabe strelnega orožja v javnosti in nezakonitega posedovanja streliva. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtna ječa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
08. 05. 2014 21.37
+1
A zdaj se menijo o igri al umoru?
24pišancov
08. 05. 2014 20.41
+3
A jo je podmazal
Blaška
08. 05. 2014 18.35
+8
tudi moje je že bilo, ampak nisem vseeno na nikogar streljala : )))