Tujina

Cipras pravi, da ne bo šel po posojilo k Putinu, ampak se bo pogajal z Evropo

Berlin, 02. 02. 2015 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Novi grški premier Aleksis Cipras pravi, da si ne želi izstopa Grčije iz območja evra, saj da bi bil nevaren za stabilnost jugovzhodne Evrope. Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je medtem pripravljen na kompromis z Grčijo. Ne pa tudi na odpis dolgov.

Aleksis Cipras
Aleksis Cipras FOTO: Reuters
Novi grški premier Aleksis Cipras je začel prvo turnejo v tujini, s katero želi pridobiti podporo za svojo protivarčevalno politiko. Na Cipru je zatrdil, da si ne želi izstopa Grčije iz območja evra, saj da bi bil nevaren za stabilnost jugovzhodne Evrope. Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je medtem pripravljen na kompromis z Grčijo.

Kot je dejal Cipras po pogovorih s ciprskim predsednikom Nikosom Anastasiadesom, bi bil izstop Grčije ali Cipra iz območja skupne evropske valute hud udarec za Evropo in bi ogrozil stabilnost v vzhodnem Sredozemlju. "Območje evra brez Cipra in Grčije bi pomenilo amputacijo jugovzhodne Evrope," je poudaril in dodal, da sta državi kljub trenutnim finančnim težavam dejavnik stabilnosti v vzhodnem Sredozemlju. Dejal je še, da Evropa danes bolj kot kadarkoli potrebuje rast.

Na novinarsko vprašanje, ali Grčija pričakuje posojilo iz Rusije ali bo zanj zaprosila, je Cipras dejal, da trenutno ne razmišlja o čem takem. Edini in končni cilj Grčije je uspešno končati pogajanja s svojimi partnerji v EU, je pojasnil.

Cipras je v Nikoziji začel evropsko turnejo, v okviru katere bo v torek obiskal Rim, v sredo pa Pariz in Bruselj.

O soočenju Grčije in evroobmočja se je medtem izrekla tudi Velike Britanija. Britanski finančni minister George Osborne je opozoril, da bi imel pat položaj med Grčijo in preostankom evroobmočja hude posledice za svetovno gospodarstvo, zato je vse strani pozval k odgovornemu ravnanju.

"Jasno je, da je pat položaj med Grčijo in evroobmočjem največja nevarnost za svetovno gospodarstvo," je dejal Osborne po srečanju z grškim finančnim ministrom Janisom Varufakisom v Londonu.

Španski minister za proračun Cristobal Montoro je medtem zavrnil možnost spreminjanja pravil glede mednarodne pomoči Grčiji, pri čemer je poudaril, da je morala Španija prav tako spoštovati podobna pravila, ki so jih postavili mednarodni posojilodajalci.

"Priključitev Evropi je prostovoljna in temu klubu pripadamo, če spoštujemo njegova pravila, saj je to v interesu vseh," je dejal španski minister. "Evropa ni Evropska komisija niti Evropska centralna banka. Mi smo Evropa - države, ki jo sestavljajo - in mi smo tisti, ki smo določili pravila," je dodal.

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker FOTO: Reuters

Medtem se pojavljajo poročila, da je Bruselj pripravljen popustiti grškim zahtevam. Po poročanju nemškega časnika Handelsblatt bi Juncker trojko celo odpravil in namesto nje ponudil kompromis, ki ga v Bruslju še iščejo.

Reformo trojke načeloma podpira tudi Nemčija. Tako bi se po mnenju Berlina lahko odpovedali rednemu nadzoru, ki ga opravlja trojka, Grčiji pa namesto tega določili le splošne gospodarsko-politične cilje. Kot je v nemških vladnih krogih izvedel časnik, so sicer v to pripravljeni privoliti le, če se bo nova grška vlada načeloma držala začrtanih reformnih usmeritev in varčevanja.

A namestnica tiskovne predstavnice nemške vlade Christiane Wirtz je medtem dejala, da Nemčija kljub nasprotovanju Grčije vztraja pri trojki. "Ni razloga, da bi se oddaljili od tega preverjenega mehanizma," je povedala. Po njenih besedah tudi ni nikakršnih indicev, da bi se Evropska komisija nameravala odreči trojki.

Juncker naj bi Ciprasu prišel naproti tudi glede njegovih prizadevanj za zvišanje minimalne plače v Grčiji. Je pa Juncker odločno proti Ciprasovi zamisli o odpisu grškega dolga, še piše časnik, ki se sklicuje na vire blizu Junckerju.

Cipras in Juncker naj bi že nedeljo govorila po telefonu. V pogovoru se je grški premier zavzel za pogovore Grčije z EU. Telefonski pogovor naj bi potekal v prijaznem tonu, končal pa se je z dogovorom, da se bosta v živo srečala v sredo. Takrat se bo Cipras v Parizu sestal tudi s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom.

Nova grška vlada pod vodstvom levičarske Sirize je trdno odločena vsaj olajšati pogoje mednarodnega programa pomoči, ki je državo po letu 2010 rešil pred bankrotom. Varufakis je v petek sicer razburil z izjavo, da grška vlada ne bo sodelovala z mednarodnimi posojilodajalci oz. trojko.

A sledila je omilitev stališč in grška vlada sedaj trdi, da je pripravljena na pogajanja o pogojih posojil. Grčija mora z mednarodnimi posojilodajalci do konca februarja doseči dogovor o financiranju, sicer Atenam grozi, da bodo do sredine leta ostale brez denarja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (475)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

korintos23
04. 02. 2015 09.39
+3
Junckerjevo trojko so pa zrušili še preden so bili znani rezultati volitev.
BobbyP
04. 02. 2015 09.36
+2
Čez šest mesecev se bo pokazalo in možni sta le dve stvari. Ali bo Cipras prosil za hrano ali bo to največja zmaga neo-komunizma doslej.
korintos23
04. 02. 2015 09.38
+1
Saj so tudi do sedaj prosili za hrano-Evre, se ne bo nič spremenilo če mu ne uspe. Samo me pa ćudi zakaj toti iz EU tako okrog Ciprasa skačejo?
BobbyP
04. 02. 2015 09.52
+0
Verjetno zaradi morja in sonca, ker bo kmalu poletje. Zagotovo pa ne skačejo zaradi vračila posojenih milijard.
M_teorija
04. 02. 2015 09.14
+1
Cipras in Obama zadnje čase vlečeta (žal edina) prave poteze. Mogoče jima pa uspe narediti tektonske premike in popraviti 1: 99% ravnovesje v bolj pravično!?
BobbyP
04. 02. 2015 09.40
Obama je glumac oz. lutka v igri, ki je precej večja od njega. Svetovna ureditev ima svoj smisel in jo je le potrebno postaviti v prave dimenzije. To, da lahko en človek nekaj drastično spremeni, je le floskula brez primere in stika z realnostjo. Z besedami se lahko rožice sadi, v resnici se pa večinoma jede govna.
borzojoj
03. 02. 2015 21.55
+10
Cipras je precej čuden patron. matej Lahovnik ga je dobro ocenil, ko pravi, da "Cipras želi biti za bogato obloženo mizo, a noče za to plačati računa" On gradi svojo politiko na odpisu dolgov. Kako naj bi to sprejeli davkoplačevalci držav članic EU, ki so posojilodajalke? Grki bi svoje finance radi sanirali na plečih davkoplačevalcev drugih držav. Ne vem, če mu bo to uspelo in Nemčija nima nič pri tem, če je Grčija prekomerno zapravljala............................ In naši ZL in njihovi somišljeniki temu pritrjujejo, kajne ? .......... Hja, kako, da ne ....... ampak, Miklavž, Božiček in Deda Mraz se vrnejo šele čez eno leto in vprašanje je, kaj bodo prinesli v njihovih košarah dobropise, ali bremepise . :)))
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 23.46
-3
Naj Nemci napr . poplačajajo kar dolgujejo, potem se da na tehttnico in prtesojo....to smo že dostikrat tu pisali..Naj ne pametujejo, pospravijo naj pred svojim pragom...Prav imajo pa ne zato ker ne plačajo, predvsem iz zgodovinskih in seveda globalnih anti neoliberalnih razlogov!
Shisui
04. 02. 2015 08.20
+5
Nemci so do leta 2010 odplačali 61 milijard kazni in dolgov iz časov nacizma. Grčija si jih je 4x toliko izposodila. Ne mi zdej sanjat o tem, da mora Nemčija še kaj plačevati, bodite no resni, saj pol Evrope gor držijo.
kivzfccz
04. 02. 2015 09.10
+2
Shisui, zakaj vedno omenjate nemce, saj pošteno plačujejo vojno škodo Nihče ne omenja italijanov, ki so se zvito izmazali, čeprav so povzročili veliko škode, predvsem pa žrtev.
enakostzavse
04. 02. 2015 09.34
+1
kalaiš..., Ti govoriš o zgodovini in jo , kakor janša, urejaš po tvojih potrebah. Nemci so odplačali. Grki pa ne bi in to v DANAŠNJEM času. In ne nekih fiktivnih zneskov, ampak denar katerega so PREJELI v posojo.
Netajkun
03. 02. 2015 20.44
+1
Našim zagovornikom " nacionalnega interesa " , " skupne lastnine " , " strategije razvoja " , " državnega upravljanja " , " določitve prioritet " , itd . . . . svetujem : čimprej ustanoviti sklad za NERAZVITE ( to so brezposelni , brez premoženja in dohodkov , mladi napačno izobraženi - službe ni doma niti v tujini , . . . ) in prioritetno s strategijo razvoja v javno dobro zagotoviti odprtje JAVNIH KUHINJ . Za ostale še delujočeprebivalce pa uvesti strožji nadzorni režim in obvezno oddajo viškov npr. DESETINO .
korintos23
03. 02. 2015 20.04
+0
Sta pa pokazala da so siromašni in niti kravat nimata! Angleže je na rito vrglo.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
03. 02. 2015 20.57
+1
hebeš kravato v življenju sem jo mogoče samo tolko noso, da lahko to preštejem na prste 1 roke.
evian2016
04. 02. 2015 07.01
+3
Večje siromašije kakor je v glavah nekaterih je ni.
borzojoj
04. 02. 2015 09.26
+2
WeNeedMoreTimeJustBeHappyxD, saj opice ne nosijo kravat, le zobe in rito kažejo.
abigail
04. 02. 2015 13.29
+2
Mrmatko, si že slišal kdaj za mimikrijo? To je npr. poudarjanje ženskih ustnic s šminko in trepalnic z maskaro, barvanje las... v namen večje spolne privlačnosti do nasprotnega spola, podobno kot so opičjakom tudi bolj všeč opice z bolj rdečimi ritkami, hehe. Moški se ne šminkate, kot pa veš, se med seboj radi primerjate po dolžini določenega organa, ki ga torej na zunaj prav lepo ponazori kravata. Zanimivo, da so kravate v zelo standardni dolžini in nihče noče nositi prekratke, niti si nihče ne dovoli, da bi ga za kravato zagrabili, kar velja za žalitev najhujše vrste in sproži pretep iz strasti na ravni opičjakov. Torej, čeprav smo svoje vedenje mimikrirali in zakrili pod modo in bonton, še vedno kažemo ritke in zobe, hahaha. Grki brez kravat so skrivnostni, ogrožujoči. Izza odpetih srajc kažejo samo kakšno kocino, kako dolge pa imajo, nočejo pokazati, niti se nočejo izenačiti v dolžini z ostalimi vodilnimi politiki v Evropi. WeNeed MoreTimeJustBeHappyxD (uf, daj no skrajšaj ime:)), tudi jaz sem zelo navdušena nad opicami, še posebej nad šimpanzi, ker se tako zelo človeško vedejo: po eni strani zelo skrbno, ko si obirajo uši iz kožuhov, zelo so ljubeči do mladičkov, po drugi strani pa zelo patriarhalno-ljubosumno-maščevalni, prefrigani in iznajdljivi v svojih odnosih - kot človeški rod. Pogosteje bi se morali pogledati v njihove oči-ogledala.
abigail
03. 02. 2015 17.38
+10
Odisej je z voskom zamašil ušesa mornarjem, sebe pa je privezal za jambor, da jih ni na čeri zavedlo petje siren. Novodobni Grki, Odisejevi potomci, niso nič manj prebrisani; kar brez kravat v Evropo na pogajanja, da jih kiklop Juncker in tista nemška Amazonka nimata za kaj zagrabit, hahaha.
abigail
03. 02. 2015 17.42
+6
To, da "posojenega" denarja ne bomo več videli, nam je bilo jasno takoj in lahko smo jezni samo na svoje lahkoverne politike, kaj bi se jezili čez Grke. Oni so utemeljitelji lopovske demokracije, na katero se cel svet stalno sklicuje. Torej?
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
03. 02. 2015 18.29
+1
novodobni grki potomci starih grkov ? mislim da imajo polno turških genov.
abigail
03. 02. 2015 18.38
+4
Itak, vsi skupaj pa imamo tudi skoraj vse enake gene kot tale tvoj simpatični sesalec, hehe.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
03. 02. 2015 21.03
+3
No glede nato kakšno inteligenco kažejo nekateri pripadniki moje vrste, mi je toti sesalec zelo všečen in ga zaradi tega cenim. Verjamem pa, če bi imel takšnega sesalca možnost kaj naučit, bi ga prej kaj produktivnega naučil kot določene ljudi , - mislim to ne trdim, nimamo dokazov in ni nujno res, samo me nebi na koncu presenetilo, če bi se izkazalo, da je to res ;))) =)
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 16.42
+5
Dragi poznavlci desnosučni oboževalci vse kar je zahodnega, še enkrat, na nedavnem sumitu v Beogradu je močna Kitajska gospodarska delegacija na čelu s predsednikom vlade namenila 10 miliard dolarjev za nepovratna sredstva in investicije JV Evrope, kupujejo luke v Grčiji, ciljna geostrateška skupina so države ki jih je zahodna aliansa pod krinko EU vključila v svoj imperialistični sistem. Normalno te države ne morejo s takim projektom iskoriščevanja egzistirat..in več ali manj propadajo vse po vrsti. Tu je primarni cilj Kitajske stopiti skozi odškrknjena vrata. Ta igra še ni odprta do konca. pokazan je le en as.:) trije še čakajo. Ko bo poker na mizi bo bolj jasno:) Počasi.Prav tako Rusi..od negdaj geostrateško preferirajo področje balkana in sredozemlja. Približali se bodo, vmes je le Grćija z plinovodom do Turčije.Niso igralci le na eni strani, v Grški ples je vključenih več igračlcev, sirtake dens začenja:) Veliko polomljenega bo pristalo na tleh..:):) Veselo bo še...
Netajkun
03. 02. 2015 16.54
+6
V Grčiji so že nasedli , nekaj milijard € so vložili v pristanišče , zdaj je pa prodaja ustavljena . Drugače pa pravilno razmišljaš , boljši je " pakt " s Kitajsko in Rusijo , ha ha . . južni geni nimaš kej .
Netajkun
03. 02. 2015 17.01
-1
V Sloveniji živimo " zahodnjaki " ( slovanska linija proti severovzhodu ) . S starobalkanskimi geni nimamo skoraj nič skupnega ( razen dela priseljencev iz polpretekle zgodovine ) . In ne prodajaj na portalih rusko - kitajskih povezav , vem da jih vsaj 80 % prebivalstva odločno odklanja .
vetlan
03. 02. 2015 18.24
+1
Netajkun, jaz pa vidim in slišim, da 80% Slovencev podpirajo Ruse, tukaj nas je 90%.
Borut Novak 1
03. 02. 2015 19.43
+5
slovenskih državljanov. Ostali nimamo nič proti Rusom ampak smo vseeno evropejci in za Evropo!
Netajkun
03. 02. 2015 20.00
+2
vetlan , da me ne boš ožigosal za sovražnika južnih , ruskih , kitajskih , . . ker nisem . Hočem pa povedati , da Sloveniji NI MESTO v teh morebitnih povezavah ( iz večih različnih vzrokov - ni časa , da bi podrobneje ) . Naša naravna povezava je srednje in zahodno evropskimi . . . . ostalo ne zdrži vode , v dobro Slovenije . Bo pa težko v naslednjih le
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 23.41
-1
Težko bi bilo če bi nas 90% razmišljalo kot vi g. Tajkun NE. Pozabite EU in njeno povezovanje..Poka ..poka po šivih...In mi definitivno ne spadamo tamkaj, saj veste tista stara : EU TEMNICA malih narodov. Južni veter pa vsekakor, piha, piha....odnaša belega....tam kamur spada. Sirtake bo zaigral do Berlina:)
Netajkun
04. 02. 2015 04.11
+1
Vsekakor Netajkun . . vsekakor z realnimi pogledi na sedanjost in prihodnost . . . in s kritičnimi na preteklost in polpreteklost . Zvečer sem gledal debato o neprivatizacijah ( privatizacijah ) na 3. programu nacionalke . . . anketa . . .80 % jih podpira PRIVATIZACIJO . . . torej tudi smernice EU . . . tiste obratne številke , ki jih navajaš oz. želiš izhajajo očitno iz " anket " kakšne interesne skupine . Južni veter sicer lahko piha , tud sirtaki in kolo sem že plesal . . . da bi pa to postalo tradicija v naših krajih . . . se NE BO zgodilo . . .
brabusednet
03. 02. 2015 16.39
+5
Z lažjo in prevaro je prišel na oblast,samo za kolk časa.
k_komet
03. 02. 2015 16.42
+8
Za razliko od našega Cerarja, se on vsaj trudi uresničit kar je obljubil. A sej res. Cerar sploh ni nič obljubljal. Tako da je trenuten rezultat 1:1
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 16.44
+6
Za obljubo ispolniti je treba imet jajca:) Govori lahko vsak...
Indijanez
03. 02. 2015 17.32
+1
Zmagali so pošteno na poštenih volitvah, imaš drugačne informacije brabusednet ?
enakostzavse
04. 02. 2015 09.41
k_komet, kje pa se , po par dnevih , vidi, kako se cipras trudi?????? Za zdaj se je trudil samo za sebe in v bodoče tudi. Iluzija je, si predstavljat uresničitev njegovih obljub. NO GO !!!!!!!!!!!!!!!!
brabusednet
03. 02. 2015 16.26
+5
Cipras pojdi h Kastru on ti bo dal nepovratna sredstva.
brabusednet
03. 02. 2015 16.23
+3
Rusi še štrika za obesit ne bi dali.
brabusednet
03. 02. 2015 16.21
+3
Rusi bi mu dali brco v tazadnjo,kar bi morala tudi Evropa storit.
rob3rt
03. 02. 2015 15.57
+3
Ta Cipras in WTFakis lahko kar začneta pomoč pri Turkih iskat, samo še bosta prvo nekaj pokradenih otokov morala Turčiji vrniti.
k_komet
03. 02. 2015 16.37
+1
Ta Cipras komaj čaka, da tvoj nasvet upošteva...:)
lotmerzanec
03. 02. 2015 15.09
+2
Vsako nadaljne posojilo Grčiji je metanje denarja vstran!! Grki sposojenega denarja ne bodo nikoli vrnili!! Toraj,če se popušča Grčiji zakaj se nebi Španiji in Italiji?? Zakaj bi morala večina Evropskih držav dajati denar nekomu,ki trdi,da nebo več varčeval?? Toraj Evropejci bomo varčevali Grki pa zapravljali po mili volji!!
Indijanez
03. 02. 2015 15.15
+1
OPA, tega sploh niso izjavili, poglej na FORBES kako so nas zavali s tem kaj so Grki rekli in kaj ne, in tega niso rekli. Ali zahod ne zna prevajat, ali pa je bila to spet manipulacija.
lotmerzanec
03. 02. 2015 14.53
+4
Cipras hitro se je razvedelo,da ne misliš vračati sposojenega!! Kaj ti misliš,da so Rusi neumni,da bi ti dali posojila katerih ti nebi nikoli vrnil!? Grki lahko pričakujejo pomoč le od "rdečih vlad" kot je Slovenija S koreja in malo verjetno,da bi jim Francija kaj primaknila!!
rob3rt
03. 02. 2015 16.00
+1
Rusi bodo v kratkem sami pomoč nucali. Njihovo "nesodelovanje" v vojni v Ukrajini ni poceni :P Tem Grkom z njihovim WTFakisom bodo na koncu samo še Turki pomagali :P
zvitisir
04. 02. 2015 07.41
Evropa bo grkom popustila, ker si ne sme privoščit, da bi grčijo dobila kitajska ali rusija, lega grčije je preveč pomembna. Cipras ve kaj ima in bo to dobro unovčil. Evropa je načrtno uničila grčijo, da jim je lahko nato pomagala in jih tako kupila, sicer je ne potrebuje, ampak kitajci ali rusi pa je absolutno ne smejo imeti
Uporabnik113189
03. 02. 2015 13.30
+10
Če me kaj resnično veseli, je to da obstaja samostojna Rusija. Cena za njihovo samostojnost je strahotna, ekonomske blokade s strani zahoda imajo hude posledice, pa vendar državljani Putina podpirajo. Že vedo zakaj. Rusijo ni zahod po drugi vojni prav nič reševal, sama se je morala pobrati kljub nahujšemu krvnemu davku od vseh držav sveta, temeljitemu uničenju vse do Moskve. Nemcem so odpisali dolgove, prav tako mnogim drugim, Putin mora plačati vse. Tudi to, da se igrajo z njihovim gospodarstvom, čeprav točno vedo, da se trudijo stvari izboljšati in da ni več diktature komunizma in da bi v resnici potrebovali pomoč. Ampak ne, zahod je lakomen njihovega trga in jih želi zasužnjiti, kar je Putinu popolnoma jasno. No, če se vrnem k bistvu, ne predstavljam si, kaj bi z nami malimi državami počel Bruselj in nemčija, če ne bi imeli tudi protiuteži s strani Rusije..Tako pa se male državice še vedno lahko zatečejo po kredit k Putinu, kar takoj precej omehča trda stališča kleptomanskih kapitalistov. Ne bojijo se Putinovega kredita, ampak za trg, ki so ga osvojili. Vem, tudi rusi niso idealni, pa vendar, če bi bila EU pametna, bi se mnogo lažje dogovorili o sodelovanju. Ne pa da poskuša zavzeti nova tržišča rusiji pred vrati z izgovorom o zaščiti demokracije.
enakostzavse
03. 02. 2015 14.29
-3
"rusi so se rešili diktature"? hahahahahaha. Ne ga lomit tako močno. In "rusi radi volijo putina". hahahaha Saj ga morajo ker se ga bojijo. Če si rusofil, raje glej dr.Živago, glej balet iz bolšoja itd. O politiki in eko. stanju v rusiji pa raje ne filozofirat, ker nimaš pojma !!!!!!!!!!!!
lotmerzanec
03. 02. 2015 14.49
+5
Klasik Pa kaj si ti to prebral v rdečih knjigah?? V Rusiji je nekaj 1000 bogatašev,ki so ravno tako kot Slovenski po zvezah z politiko pokradli in si nezakonito prilastili premoženje!! Poleg njih pa živi na desetine miljonov revežev,ki niti pisniti ne upajo sicer jih doleti "trda roka"!!
puspan
03. 02. 2015 15.08
+0
Klasik, ali te malce spomin zapusca. Ni ravno tako dalec nazaj, ko je Evropa s hrano podpirala Rusijo, da ni bila lacna. Drugace pa bomo videli cez kako leto, v koliksni meri njihov narod se ljubi svojega cesarja, ki se iz dneva v dan bolj sopiri, brez enega samega razloga, da bi si to sopirjenje zasluzil.
vetlan
03. 02. 2015 16.15
-1
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 16.31
+0
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
03. 02. 2015 18.31
+3
a Svojetska zveza pa ni vzela posojil od mednarodnih bank ?? židovskii bankirji so financirali vse strani Vzhodni in zahodni blok koliko vem.
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
03. 02. 2015 18.32
+4
kdo je financiral boljševistično revolucijo ?? prostovoljci ? HAHAHAHA.
dule100
03. 02. 2015 13.17
+6
Grki bi se šli socializem na naših hrbtih !
Indijanez
03. 02. 2015 14.00
+9
Grki imajo kapitalizem za navadne ljudi in socializem za elito
lotmerzanec
03. 02. 2015 14.54
+1
dule100 Slovenci jim bodo posodili ziher saj levi držijo skuopaj pa ni važno,če slovenski narod strada!!
Indijanez
03. 02. 2015 15.20
-1
Slovenska levica je v opoziciji s 6 poslanci, to je pa tudi vse kar je levega v Sloveniji.
ooResnicA
03. 02. 2015 13.11
+4
,...cipras misli da je bolj pameten kot stari lisjaki iz zahoda,.....kroh kroh kroh,...buhaahahahha
ooResnicA
03. 02. 2015 13.01
+5
,...a so toti grki čist nori,...ma kaj s bodo oni pogajali 1.so dolžni ogromno denarja 2. so totalno neproduktivni,nedeloven narod,....buahhahaahah
ooResnicA
03. 02. 2015 13.02
+3
,...makedonce pa balkance postavit v grčijo za šefe,.....hohohohoho
lotmerzanec
03. 02. 2015 14.57
+0
Grki se po delavnosti lahko primerjajo le z Črnogorci iz časov,ko smo bili v isti državi!! Kako so Črnogorci sedaj,ko morajo delat zase pa ne vem!!
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 12.37
+18
Pomemben podatek, v ozadju se pogaja tudi Kitajska....tako da Grki igrajo in igrajo....zopet ponavljam niso naivni. Ne jih podcenjevat. In najvažnejše, JAJCA imajo...kar mi nimamo in ne bomo tako ieml se 1000 let:)
SlovenijamaTALENT
03. 02. 2015 12.45
+8
kaj si mislijo o tem poštirkanem dvoličnem obnašanju pokazejo kako se pogajajo, srajčka , suknjič nonšalantno brez kravate...pri polizanih aristokratskih Angležih in Francozih:):)
Indijanez
03. 02. 2015 13.12
+17
pa priletel je z letalom v ekonomskem klasu, med 'navadnimi' ljudmi, nič luxusa.. .... prodajajo državne BMW, ministri z avtobusom v službo.. tega pri nas ne boš doživel, še dolgo ne ali pa celo nikoli
puspan
03. 02. 2015 15.11
+2
Ta si se za voznjo z biciklom ni zasluzil v svojem zivljenju.