Tujina

So res videli teroristko? Policisti odgovarjajo: Bela vdova ni tako neumna

Lamu, 04. 06. 2014 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Keniji je pozornost vzbudila ženska, ki je skušala prečkati mejo med Kenijo in Somalijo. Trdila je, da ima paket, ki ga mora dostaviti kenijskim vojakom v Somaliji, a meje vseeno ni smela prečkati. Takoj so se pojavile govorice, da je ženska dolgo iskana članica teroristične skupine.

V Keniji je neznana bela ženska plačala dvema policistoma, da sta jo iz letoviškega mesta Lamu pospremila do kenijsko-somalijske meje. Tam je ženska carinikom povedala, da ima paket, ki ga mora dostaviti kenijskim vojakom na jugu Somalije, a pristojni ji prečkanja meje niso dovolili.

Samantha Lewthwaite na naslovnici britanskega tabloida The Sun.
Samantha Lewthwaite na naslovnici britanskega tabloida The Sun. FOTO: Reuters

Ker so se pojavile informacije, da je bila ženska dolgo iskana teroristka Samantha Lewthwaite, ki je znana pod vzdevkom bela vdova, so policisti dogodek začeli preiskovati. Policijski načelnik okrožja Lamu Leonard Omollo je nato sporočil, da so prepričani, da ni šlo za belo vdovo. Zatrdil je, da ženska ne ustreza opisu bele vdove in da se dokumenti, ki jih je uporabljala, niso ujemali s Samanthinimi. "Samanthe že dolgo ni več v Keniji. Verjetno je v Somaliji, mogoče v Tanzaniji, ne vemo. A vemo, da ne bi bila tako neumna, da bi se vrnila v Kenijo, nato pa najela policiste, ki bi jih spet pomagali pobegniti v Somalijo," je dejal Omollo. Policisti pa še niso razkrili, kdo je potem bila ženska, ki je želela s paketom prečkati mejo.

Zanimivo je tudi, da je ženska na meji govorila, da je paket pomemben za boj proti somalijski milici Al Šabab, katere članica naj bi bila Samantha Lewthwaite. Člani Al Šababa so lani izvedli krvavi napad na kenijsko nakupovalno središče Westgate, vendar pa še vedno ni jasno, ali je v napadu sodelovala tudi bela vdova.

Samantha je bila sicer rojena v Veliki Britaniji, poročena pa je bila z enim od teroristov, ki so sodelovali v samomorilskih napadih na London 7. julija 2005. V letih, ki so sledila, je tudi sama postala iskana oseba. Leta 2007 naj bi se preselila v Kenijo in pretrgala vezi s sorodniki na Otoku ter postala zelo aktivna v skrajnih islamističnih skupinah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VolkBrenin
04. 06. 2014 09.36
+24
Še dobro da ima na glavi tisto zaveso ...to nas seveda ne sme motiti ...tudi če pri nas katera hodi s tem na glavi ...ker tudi "oni" spoštujejo način oblačenja naših deklet in žensk ...najbolj so menda navdušeni nad prosojnimi majčkami do popka in mini krilci ....in komaj čakajo da se katera sprehodi po njihovih deželah ....
JanezBos.
04. 06. 2014 10.51
-3
Se pravi,da bni one morale tukaj hoditi razgaljene?
peresni
04. 06. 2014 08.26
+29
medtem ko ste to brali, so državni terorosti - vojaki, policaji, privatne vojske pobile vsaj 100 nedolžnih ljudi....verjetno so jih poimenovali teroristi....čez 10-20 let bomo terorosti vsi, ki bodo želeli osnovne pravno socialne pravice za dostojno življenje.
TellingTheTruth
04. 06. 2014 08.48
-2
sam ker nisi še chem-trailsov omenil, pa bi bil tvoj post popolen
asgard
04. 06. 2014 09.07
+20
30 let nazaj so bili talibani freedom fighters sedaj so pa teroristi. Isto je pri nas bilo z pripadniki organizacije Tiger. Na začetku so bili borci proti fašizmu, lukšič pa jih je imenoval teroristi.