Tujina

'Snežni angelček' pohitel na svet, mamica sredi viharja rodila kar doma na kavču

Cornelius, 25. 01. 2016 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Amanda Anderson iz Severne Karoline je imela popadke, a so ji v porodnišnici dejali, da je še prezgodaj za porod in jo poslali domov. Naslednji dan, ko je območje že zajel snežni vihar, pa ni bilo več časa za 30-minutno vožnjo, saj se je malčici preveč mudilo na svet. Amanda je tako ob pomoči reševalcev rodila kar doma na kavču.

Če je zaradi snežnega viharja na vzhodu ZDA življenje za nekaj dni obstalo, pa to zagotovo ne velja za nosečnico Amando Anderson iz mesta Cornelius v Severni Karolini. V petek zjutraj, ko sta sneg in led že prekrivala ceste, je namreč deklico namesto v porodnišnici rodila kar doma.

Amanda je imela popadke že v četrtek, zato sta šla z zaročencem Josephom Suttonom v porodnišnico in upala, da bo deklica prišla na svet še preden udari napovedani snežni vihar. Zdravniki so jima povedali, da še ni čas za to. Šla sta v drugo porodnišnico, kjer so jima povedali enako. Tam sta ostala nekaj ur, nato so ju poslali domov.

Amanda, Joseph in Annabelle Jade
Amanda, Joseph in Annabelle Jade FOTO: AP video

V petek zjutraj so popadki postali vse pogostejši in močnejši. Joseph je vžgal avto, da bi ga ogrel, in Amando odpeljal v bolnišnico, oddaljeno okoli 30 minut.  "Rekla sem mu: Nikakor! ... Ne morem!" pripoveduje Amanda. Njena mama je poklicala številko za nujne primere, hčerkica, ki sta ji nadela ime Annabelle Jade, pa se je rodila kmalu po prihodu reševalcev.

"Opazoval sem vse skupaj in za sekundo pogledal stran. Ko sem spet pogledal, sem že videl otrokovo glavico. Dve sekundi kasneje so Amandi rekli, naj potisne. Potisnila je približno dvakrat in otrok je bil zunaj. Nisem mogel verjeti, kako hitro se je vse skupaj odvijalo," je opisal novopečeni očka.

"Popolna je. Vse je uredu z njo, vse je super!" pa je dodala Amanda. "Reševalci so mi izjemno so mi pomagali, ne bi zmogla brez njih. Ne vem, kaj bi bilo, če bi se v bolnišnico odpeljala z avtom. Zelo sem jim hvaležna, da so prišli tako hitro."

Annabelle Jade
Annabelle Jade FOTO: AP video

"Komaj čakam, da bo Annabelle dovolj velika, da ji povemo zgodbico o tem. Ona je naš mali snežni angelček," pa je povedala babica.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jasnaaaa1
25. 01. 2016 20.32
tepee
25. 01. 2016 12.14
+3
v Afriki se tudi rodi kakšen otrok,pa nič ne pišete o tem.
cirenij
25. 01. 2016 11.59
+9
To je pa res senzacija. Včasih je večina žensk rodila doma, tudi brez strokovne pomoči.
Ramzess
25. 01. 2016 11.55
+14
Reševalci pomagali, lepo da so imeli čas, ... saj je prav, a gre tudi brez, ... če je treba, porod je naravna zadeva. Je pa vsaj živ, ... ne pa kot pri nas, rodila v bolnišnici, pa izgubila oba, ... ker je zaupala (izobraženim) zdravnikom, ne lastnemu telesu.
macro
25. 01. 2016 11.40
+8
A vi to resno??? Zanima me koliko otrok se je rodilo vceraj v Indiji ali pa v kaksni sumi v Aziji.
Apostol1
25. 01. 2016 11.54
+10
Ne vem zakaj je treba k vsaki lepi novici dodati nekaj kar naj bi to novico izničilo , res se strinjam , ženske po svetu rojevajo vsepovsod ampak vseeno pa rad preberem kaj takega kar se srečno izide in je nekaj pozitivnega in lepega. Ker tvoj komentar je podoben najbolj še kot če bi nekdo napisal sem srečno prispel domov potem bi se pa našel nekdo ,ki bi napisal je življenje je pa v prometnih nesrečah izgubilo še in še ljudi in to je butasto.
macro
25. 01. 2016 12.06
+3
Lepo da se je srecno koncalo. Verjetno pa ta otrok ni edini ki se je rodil..