Tujina

Zaradi snega odpovedali več poletov

London/Pariz/Bruselj, 18. 12. 2009 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V letalskem prometu po Evropi težave povzroča sneg. V Veliki Britaniji sta bili več ur zaprti londonski letališči, več letov so odpovedali tudi v Parizu in Bruslju.

Vzletne in pristajalne steze na letališčih Gatwick in Luton je ponoči prekrila snežna odeja, zaradi česar so bile več ur zaprte. Letališče Heathrow je medtem ostalo odprto.
Zaradi obilnega sneženja na jugu in vzhodu Anglije je bil moten tudi cestni promet – več sto voznikov na cestah na jugovzhodu je moralo noč preživeti kar v avtomobilih. Na območjih Suffolka, Cambridgeshira in Norfolka so zaprli šole.

Letališče Gatwick je moralo zaradi snega zapreti vzletne in pristajalne steze.
Letališče Gatwick je moralo zaradi snega zapreti vzletne in pristajalne steze. FOTO: Reuters

Prvi sneg to zimo je povzročal težave tudi v Franciji, kjer so letalske oblasti letalske družbe pozvale, naj danes za tretjino zmanjšajo število poletov. Na pariškem letališču Charles de Gaulle so odpovedali več letov, zaradi česar je več sto potnikov noč preživelo na letališču.

Poleg tega je bilo več avtocest na severu Francije zaprtih za tovornjake, hitri vlaki TGV pa so morali zaradi snega zmanjšati hitrost.

Zaradi snega in ledu je bil moten tudi letalski promet na letališču v Bruslju. Odpovedali so okoli 100 letov, več deset preostalih pa je imelo velike zamude.

O težavah v prometu zaradi snega in poledice poročajo tudi iz Srbije in Ukrajine. V slednji naj bi na cestah ostalo več tisoč voznikov, več deset krajev pa je ostalo tudi brez elektrike.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
18. 12. 2009 22.44
v slabem vremenu je bolje prespati na letaliscu kot pa reskirati polet v neugodnih razmerah posebno pa ce je temperatura med 3C - -3C......
Marjan h.1966
18. 12. 2009 11.58
upam, da adriini potniki niso predolgo čakali na povratek v domovino ker adria leti z gatwicka in to v zgodnjih urh
ddrej
18. 12. 2009 11.56
POP Še niste slišali za normalizacijo????