Tujina

Sneg in burja tudi na Hrvaškem

Zagreb, 13. 05. 2012 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi na Hrvaškem prevladuje zelo hladno in deževno vreme. Ponekod tudi sneži, piha pa tudi burja, zaradi česar je delno zaprtih več cest. Omejen je tudi promet na mostovih, ki s celino povezujeta otoka Pag in Krk.

Gorski Kotar
Gorski Kotar FOTO: dnevnik.hr

Če smo danes lahko poročamo, da je na Rogli zapadlo pet centimetrov snega, pa so se morali tudi na Hrvaškem soočiti s podobnim vremenom. Zaradi nizkih temperatur in padavin je sneg zapadel v delih Gorskega Kotarja, ki sicer leži precej blizu morja. Pri Čabru so zjutraj namerili eno stopinjo Celzija. Na Zavižanu so že zjutraj lahko namerili tri centimetre novozapadlega snega, ob 8. uri pa je živo srebro kazalo 3 stopinje Celzija. Snežne padavine so bile zmerne, v Gorskem Kotarju pa je snežilo precej močneje.

Na Reki so ob 9. uri namerili 8 stopinj Celzija, v Ogulinu pa 4 stopinje. V obeh krajih je deževalo. Tako kot v Sloveniji je bila meja sneženja na Hrvaškem danes na 800 metrih nadmorske višine.

Zaradi burje zaprte ceste

Sicer pa tudi na Hrvaškem piha močna burja. Zato je med Posedarjem in Gornjo Pločo za ves promet zaprta avtocesta A1, avtocesta Reka–Zagreb pa je zaprta na odseku Kokovica–Delnice. Na mostovih, ki s celino povezujeta otok Pag in otok Krk, je prepovedan promet za nadstropne avtobuse, vozila s počitniškimi prikolicami in motorna vozila. Na jadranski magistrali pa na odseku Senj–Karlobag velja tudi prepoved za dostavna vozila in tovornjake s ponjavami.

Na prometnem vozlišču pri Zaprešiću sta zaprta vozni in odstavni pas. Iz smeri Zagreba je zaprt izvoz proti Zaprešiću, v smeri Zagreba pa je zaprt uvoz na avtocesto proti zagorski magistrali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

later
13. 05. 2012 20.09
+1
Še sreča da sem prišel včeraj nazaj domov z Paga, ko je bilo čudovito vreme.
ajvarina
13. 05. 2012 18.18
+9
Če smo danes lahko poročamo, da je na Rogli zapadlo pet centimetrov snega..... Jooooooooj SLOVENŠČINA ni ravno vrlina 24 ur :(