Tujina

Reeva v SMS-sporočilu Pistoriusu: Včasih se te resnično bojim

Pretoria, 24. 03. 2014 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Bojim se, ko me nadiraš, in strah me je tvojih reakcij," se je glasilo sporočilo, ki ga je Reeva Steenkamp Pistoriusu poslala 27. januarja lani. Tudi nekatera ostala sporočila, ki so jih našli na njenem telefonu, pričajo o ljubosumju paraolimpijca.

V Pretorii se je danes nadaljevalo sojenje paraolimpijcu Oscarju Pistoriusu. Tokrat so po zaslišanju sosedov strokovnjaki na sodišču prebirali tekstovna sporočila, ki jih je Reeva Steenkamp tri tedne pred usodno nočjo pošiljala svojemu partnerju.

Oscar Pistorius je bil glede na sporočila, ki mu jih je poslalo njegovo dekle, precej ljubosumen.
Oscar Pistorius je bil glede na sporočila, ki mu jih je poslalo njegovo dekle, precej ljubosumen. FOTO: Reuters

V enem od sporočil je priznala, da se ga boji in izpostavila njegovo ljubosumje in izbruhe jeze. "Včasih se te resnično bojim. Bojim se, ko me nadiraš, in strah me je tvojih reakcij," se je glasilo sporočilo, ki ga je Pistoriusu poslala 27. januarja lani. "Živiva v partnerski zvezi z dvojnimi merili. Na vsakih pet sekund nekje slišim, kako si hodil z drugimi ženskami. Ti si imel resnično veliko razmerij, a se razburiš nemudoma, ko jaz zgolj omenim kakšno smešno prigodo s katerim od mojih resnih bivših fantov," je nadaljevala.

"Danes se z nikomer nisem spogledovala in zgrožena sem nad tem, da si to omenil," je zapisala v enem od pogovorov, ki so jih preiskovalci po tragičnem dogodku prenesli z nejnega telefona. Preiskovalec Francois Moller je dejal, da je bila sicer večina sporočil normalnih in ljubečih, a da so med njimi tudi takšna, ki izražajo Pistoriusovo ljubosumje in posesivnost. Eno od teh mu je po njunem prepiru v javnosti Steenkampova poslala slab teden pred svojo smrtjo. "Nisem si mislila, da me boš zaradi tega napadel tako glasno, da bodo vsi slišali. Smatram se za damo, a po tem se nisem počutila tako," je potožila.

Sojenje se bo nekoliko zavleklo

Sojenje južnoafriškemu športniku se bo zavleko. Čeprav so sprva predvidevali, da bo trajalo le tri tedne, sta se sedaj tožilstvo in obramba dogovorili, da se podaljša do 16. maja. V sodni dvorani naj bi namreč pričalo več kot 100 prič, do sedaj pa so jih zaslišali le 18.

Paraolimpijcu sodijo, ker naj bi na valentinovo lani ustrelil svoje dekle, manekenko Reevo Steenkamp. Pistorius ne zanika, da je dekle ubil, vendar zatrjuje, da je šlo za nesrečo in da jo je zamenjal za vlomilca.

Pistorius na sojenje čakal na prostosti, potem ko je poravnal varščino v višini 74.000 evrov. Zaradi sojenja ima velike finančne težave, od sponzorjev denarja več ne dobi, že lani pa je moral prodati eno od svojih posesti in več tekmovalnih konjev. Zdaj se je odločil, da bo prodal tudi hišo, v kateri je ustrelil Reevo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primzy D Mimzzy
25. 03. 2014 12.50
+10
ubil jo je pa konc. to je samo izgovor da jo je zamenjal za nekoga drugega. v ameriki ma sodstvo dobre izkušnje s takimi, seveda more forenzika opravt dobro delo da je potem na sodišču s poroto al pa brez obsodba z izrekom kriv.
kam_to_pelje
24. 03. 2014 23.11
+34
Tega možakarja bi bilo potrebno poslat v samico pa ključ stran vrečt od njegovih vrat. ker glede na to kake je zganjal in kako se poizkuša izgovarjat na svojo invalidnost ter vzbujati revčka v očeh drugih. Je to več kot perverzno. Živel je kot razvajen mulc s polno ritjo in glavno besedo povsod. zanj je on na prvem mestu pote pa nikogar nikjer blizu. Vsi okolli njega bi morali biti ponižno tiho ter se mu klanjat. Mislim da je skrajni čas da se tega otročička postavi trdno na realna tla.
PegySue
24. 03. 2014 22.51
+16
Tokrat ni bruhal, ko so prebirali njena sporočila?!
kr ena iz nekje
24. 03. 2014 18.06
+20
Pustila bi ga takoj, ko se ga je začela bat! Sicer pa RIP.
Sol Lucet Omnibus
25. 03. 2014 04.29
+16
Ni tako lahko kot se sliši.Taki ljudje ponavadi kažejo dve osebnosti. In ena te ponavadi vleče nase. It's a vicious circle!
lunatix28
24. 03. 2014 16.42
+5
joze drugi
24. 03. 2014 16.35
+41
Tud pr nas je tega strahu kolker hočeš in morajo ene ženske zaradi strahu vztrajat cel life. Po tv-ju gledajo takšne filme, v resnici pa to živijo. :)