Tujina

'Slovenski mediji Srbiji pripisali večji vpliv, kot ga ima'

Beograd, 19. 07. 2015 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S temi besedami je srbski zunanji minister Ivica Dačić komentiral ocene nekaterih slovenskih medijev, da Dačić vodi slovensko zunanjo politiko, potem ko se je Ljubljana odločila za odpoved udeležbe Slovenske vojske na paradi v Zagrebu.

Ivica Dačić
Ivica Dačić FOTO: Reuters

Srbski zunanji minister Ivica Dačić je v današnjem pogovoru za srbski Kurir dejal, da so "slovenski mediji Srbiji pripisali večji vpliv, kot ga ima". Tako je komentiral ocene nekaterih slovenskih medijev, da Dačić vodi slovensko zunanjo politiko, potem ko se je Ljubljana odločila za odpoved udeležbe Slovenske vojske na paradi v Zagrebu.

Na vprašanje, ali je Hrvaška jezna, ker vodilne države na omenjeno parado ne bodo poslale svojih vojaških enot, je Dačić odgovoril, da "verjetno je". Kot je dodal, pa se je pri tem prvič zgodilo, da je vendarle prišlo do uravnoteženega odnosa, ki da je bil opazen tudi pri incidentu ob komemoraciji v Potočarih, ko so napadli srbskega premierja Alaksandra Vučića.

V pogovoru za RT Srbija pa je Dačić v soboto zvečer povedal, da Beograd državam ni pošiljal diplomatskih not v zvezi z udeležbo na paradi v Zagrebu in da ne bo slavil, ker so se odločile odpovedati udeležbo. Bo pa Srbijo užalil vsak, ki se bo udeležil slovesnosti v Zagrebu. Nevihta je bila namreč, kot je dejal, vojaška akcija z grozljivimi posledicami za srbski narod.

Kar zadeva razmere po incidentu v Potočarih, je Dačić dejal, da Srbija ne more prekiniti diplomatskih odnosov z BiH, ampak mora s to državo sodelovati. Po njegovih besedah je "Srbija vedno pripravljena sprejemati težke odločitve v interesu miru".

Srbski premier Vučić pa je v pogovoru za beograjsko Politiko menil, da je po nesprejetju resolucije o Srebrenici v ZN v regiji, pa tudi v velikem delu sveta, izginila želja po resnični spravi na območju nekdanje Jugoslavije.

Na vprašanje, kaj pričakuje po ruskem vetu na britanski predlog resolucije o genocidu v Srebrenici, ki je bila za Srbijo nesprejemljiva, ter po dogodku v Potočarih, je Vučić odgovoril, da ima en sam strah: regionalno nestabilnost in politične spore. "Zelo sem zaskrbljen zaradi razmer v BiH," je dejal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (392)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zriki
20. 07. 2015 21.13
-1
se pa raje drek z malo pišem, kot da podpiram srbe
DonDonDan
20. 07. 2015 15.48
+3
Balkanski nacist Milošević alias Softfucker je pri ustvarjanju velike srbije mal pokadil (popušil). Balkanski narodi so se mu uprli in zmagali. Srbi, ki so svojega vožda podpirali s standardnim 101%, so sedaj užaljeni in želijo zgodovino napisati po svoje. Nacistična taborišča kot so Omarska in drugi, oni sploh ne priznavajo, čeprav je veliko slikovnega gradiva o tem. Vučić pa je bil v tistih časih "šešljevec" in znane so njegove izjave in rabote iz tistih časov. On je danes srbski premier, ki naj bi se sedaj "spravljal" v Bosni s svojci pobitih in drugimi žrtvami, pri tem pa se je delal norca iz vseh s svojim sociopatskim obnašanjem. Čudno, da niso poslali Mladića tja na tisto prireditev. Bolano !!
samuray1
20. 07. 2015 18.30
+0
¸EMMMM,A TI BI RAJE VZGANJAL SEVDAH IZLAMISTIČNO DEKLARATIVNE MUĐAHIJADE
deannord
22. 07. 2015 22.39
+2
Toliko neznanja trosis iz sebe da sploh ne ves.... katastrofalno poznavanje zgodovine in geopolitike sploh je pa ocitna ena ogromna doza sovrastva proti Srbom.. vidi se da si se vsega kar ves naucil iz TV-ja. Beri knjige fant, balkan ni tako crn in bel kot si vecina vas domislja.. kar sram me je da sem tvoj sodrzavljan..
blackhawk 1
20. 07. 2015 08.32
+4
Čudoviti svet Jugoslavije. Izpod germanov naravnost v objem balkana, omg zakaj???
puspan
20. 07. 2015 10.39
+0
iGURT
20. 07. 2015 12.22
+5
Holland poziva k ustanovitvi vlade evro cone, z drugimi vesedami, Holland poziva k totalni centralizaciji. ....to kar se spominjaš iz časa Jugoslavije bodo samo še dobri spomini ko smo še imeli nacionalne vlade ki so še imele kakšno besedo ... ...ki jo že danes izgubljeno iščejo posebej države na periferiji ki morajo tiho prikimavat Gospodarjem v Bruslju.
iGURT
20. 07. 2015 12.31
+4
... EU - že ves čas gre za centralistični nateg
catman
19. 07. 2015 21.48
+13
Hrvati bi morali imet več neviht. "Srbija vedno pripravljena sprejemati težke odločitve v interesu miru." - Saj ta ne more biti normalen. Srbija in mir nikoli nista šla skupaj, nasprotno.
samuray1
19. 07. 2015 22.08
-6
Mogoče se tebi zdi da si že predolgo na svetu.najbrž si se kot domorodec prelevil v EU toda nemško razmišljajočega dvoličneža
puspan
19. 07. 2015 22.26
-1
Srbija bo imela mir, ko jo bos v njeni celoti lahko gledal iz Avale.
puspan
19. 07. 2015 23.15
+10
Srbi ne jezite se. Vse to sem namerno malo bolj zakuril. Imam mnogo zelo dobrih ljudi v Srbiji, s katerimi sem nekoc bil sodelavec z njimi v Nemciji. Moram reci, da bo Srbija s sedanjimi gledanji na realna dogajanja v svetu lahko zelo hitro sla v razvoj k boljsemu kvalitetnejsemu zivljenju, kot nekoc. Vi, ki ste advokati, ali drugace receno novonastali Slovenci v drzavi Sloveniji, imate se vedno navade vasih starsev in ste ostali tam, kjer ni bodocnosti. Se boste morali za zacetek se nauciti abecede obnasanja in se marsikaj drugega, dokler ne dosezete nivoja drugih. To so se mnogi vasi rojaki v maticni domovini ze naucili, vi se vedno caljate za njimi, vzrok je mogoce vasa arogantnost, ki smo jo nekoc bili navajeni od vseh Srbov in ravno to je bil najvecji vzrok razsutja nekdanje juge, ki jo hvala bogu nikoli vec ne bomo imeli. Drugace vseeno se vedno dobrodosli v Sloveniji, ki je tudi vam lahko dobra domovina, le malo bolj razmisliti bo treba, da vam ne uide, kaksen vcasih dobro znan obcutek vecvrednosti, ki smo ga mi Slovenci zelo bolece dozivljali vsa leta vase nadvlade nad nami. Hvala bogu je temu sedaj konec in zavedajte se tega.
samuray1
19. 07. 2015 23.46
-14
kaj ne poveš ,to da si dvoličnež je očitno,a kradeš tudi , vendar po abecedi .Enako kot pušpan roža ki raste po celem svetu je le roža podalpskega etnikuma .In naj ti zaupam sem slovenec enako kot je še ostalih 350 miljonov slovanov . Pa ne tisti ki je svoj priimek spremenil v nemško popačenko.kompleks manj vrednosti je očitno tvoj prirojrn problem,od tod tudi občutek arogance,Malo podelaj na samozavesti.
puspan
19. 07. 2015 23.57
+2
S samozavestjo, ki jo kazes, si bolj blizu tistim v Grciji, ne Sloveniji, zato si nasvete raje zase ohrani, ker jih bos se zagotovo rabil. Glede ostalih odgovorov ni nobene nuje, ker si si jih v tvojih zgresenih komentarjih razlozil kar ti sam.
srebrnibreg
20. 07. 2015 07.52
+4
Haha...Srbi imeli nadvlado nad nami....MI Slovenci in Slovenija smo bili velesila in vzor za njih in mi smo njih izkoriščali ne oni nas. Srbija je 5 krat toliko našega pri nas proizvedenega blaga kupila kot mi sami.
ginger 1
20. 07. 2015 08.33
-4
AAAAAHAHAHA ja,ja je kupila ja...samo,da smo mi morali mesecno odvajati vsesorte davkov in donacij za nerazvite...to pa so bili in se vedno so ONI...!!!
Sirius.2
20. 07. 2015 09.45
+2
puspan
20. 07. 2015 10.50
-5
srebrn, iz svoje koze ni lahko zlesti, tebe bi bolelo, kot bi krokodila zivega slekel. Glede blaga ste si samo mislili, kako nas bo Milosevic udaril z njegovim bojkotom slovenske robe. Seveda nimamo veliko toda, ko smo bili v tem dejanju na hitro sooceni, so bili tisto malo, kar imamo vsaj zelo korektno in takoj stimulirani z drzavami zahodne evro
srebrnibreg
20. 07. 2015 20.00
puspan- pravljice piši tistim, ki ne vedo kaj se je dogajalo. Lahko bi ti napisal primer moje tedanje firme kako in koliko smo dol prodali pa ti nima smisla tolmačiti.
deannord
22. 07. 2015 23.01
O cem ti govoris??? A se zavedas da generaliziras celoten narod na osnovi lastnih perifernih izkusenj? Srbi nikoli v svoji zgodovini niso od nikogar zahtevali da bi se jim kdorkoli klanjal a tudi dovolijo ne da nekdo to isce od njih! Zaradi istih teh Srbov ti danes lahko govoris slovensko in imas svojo drzavo.. sam Bog kako bi danes izgledala Slovenija ce jo kraljevina Srbija nebi vzela pod svojo kapo. Tega vam v solah ne pravijo a to le vec pove o Sloveniji kot o Srbiji.. zacnite misliti z svojimi mozgani ljudje. Vprasaj se ce ti je danes lepo ko se klanjas EU in ZDA? Uuuu.. zelo dobr stari. odlicno nam gre, vcasih so nas lahko starsi vsako leto peljali na morje ne glede na zaposlitev.. danes se niti zavedamo ne koliko revezev zivi med nami. Raje dajamo za NATO in kimamo EU lpoliticnim iliputancem kot da smo imeli skupno drzavo v kateri se je slisala beseda vsakogar. Srbija je v medijih satanizirana le zato ker je prijatelj z Rusijo. Ti mediji so v lasti velikih ameriskih in angleskih korporacij kateri krojijo usodo celotnega sveta in da, to so isti oni ki fanaticno tiskajo denar brez kritja in na ta nacin cel svet spravlajo na kolena. Mislite malo bolj globalno in ne na ozko kot osli.. vsak zakaj ima svoj zato. Toliko
deannord
22. 07. 2015 23.05
Koliko danes odvajas da Nato lahko pobija nedolzne otroke po vsem svetu? Maloumnez!
iGURT
19. 07. 2015 21.37
+14
.. da se vrnem na začetek, k bistvu članka, da nas ni na tej paradi se meni ne zdi nič spornega, zdi se mi celo pravilno, naj gre kak politik če že mora naši vojski pa res ni treba tam korakat, škoda časa - in denarja. Tudi nimam nobene želje videt ne srbske in ne hrvaške vojske korakat po Sloveniji za kakšen naš praznik.
manolo31
19. 07. 2015 21.40
+3
ginger 1
19. 07. 2015 21.23
-1
samuray---ne mores ti meni pripovedovati tvoje pravljice.Srbi niste bili nikoli in nikdar v vasi zgodovini bojevniki.Vedno ste vse vojne samo izgubljali.V Yugi pa stalno vsa leta delali zdrahe.Vedno ste bili in ste ponosni...ampak,naj mi nekdo razlozi,na kaj ste vi,kot narod ponosni ? Na bojevanje ne,na uspesnost svoje drzave v financnem smislu ali v smislu napredka tehnologije tudi ne...na kaj potem,da ste bili pod Turki 500 let ???
samuray1
19. 07. 2015 21.38
-3
kar se tiče financ in tehnologije ,hja sem izjemno ponosen na hrvaško gospodarsko rast,predvsem na zunanji dolg...zelo doooolg
ginger 1
19. 07. 2015 21.40
-2
samuray---kam si pa zdaj preklopil na drugo temo ??
samuray1
19. 07. 2015 21.43
-1
jaz nisem tam doli temveč gor visoko zelo visoko .In kaj si bil predno so čehi nadeli podalpski slovanski etnični skupnosti kar po domače vsesplošno slovansko imeme mojega slovenskega naroda
ginger 1
19. 07. 2015 21.46
-5
samuray1
19. 07. 2015 22.01
+0
a ti boš mene zgodovino učil??? to se niso drznil niti ugledni zgodovinarji. In mimo grede a ti tudi imaš Šimčika za heroja???
samuray1
19. 07. 2015 22.05
+3
a ja to Yu sem skor pozabil:mar si spregledal dejstvo da ste nekatere etnične skupnosti sprejete kot izbeglice v kraljevino,in nikar ne pozabi takrat ko vas nihče ni hotel so vam Srbi prav prišli,kaaaaj?
scorpion777
20. 07. 2015 00.47
+1
beneficij iz strani londona je konec podpirali so vas od leta 1918 do današnjih časov. Tega je konec. Vse kar se je slabo an balkanu zgodilo gre na srbsko in UK dušo!
scientifik
20. 07. 2015 09.09
+1
scorpion tebi se vidi da maš U na čelu.....
deannord
22. 07. 2015 23.14
Zaradi spostovanja nasih sodrzavljanov Slovenskega rodu ti bom rekel le to da v primerjavi z Slovenijo so Srbi glede na zgodovino, bojevanje, sposobnost in tehnologijo kakih 300 svetlobnih let vspredaj. In kot ze receno, nebom se vec spuscal v detajle ker bom se koga uzalil. Ampak ni poanta v tem temvec v tvojem nepoznavanju zgodovine katero si se ocitno naucil iz antisrbske TV propagande.. maloumnez!!!
marsikajve
19. 07. 2015 21.15
+8
Cia je imela načrt razdelitve Jugoslavije že leta 1980. Torej so vojno skuhali amerikanci, tako kot vse vojne .
samuray1
19. 07. 2015 21.03
+1
govedarska politika in parada ponosa je unikatni primer avtohtonosti
scorpion777
19. 07. 2015 20.59
-7
Williamcooper motiš se poglej na joutu.e posnetek vsopa HV v Knin. Minimalni zadetki na civilnih ciljih. Zakaj misliš da so iskali topniške dnevnike??? Ker če bi bilo ruššenje tako močno kot pišeš bi bila dovolj slika ruševin opniških dnevnikov ne bi niti rabili. Med operacijo Oluja in po Operaciji je 44 žrtev za katere se ni moglo dokazati da so bili srb.i vojaki. ( Dejansko po Oluji ( točno cca. 1 mesec po končanju Oluje) je prišlo do poboja 9 do 14 starejših oseb. Ampak že z 8.8. je osvobojeno področje prevzela civilna oblast. Požgane hiše: na sojenju je dokazano da so med drugimi tudi srbi sami zažigali svoje hiše, veliko jih je pa tudi hrvatov. Zamisli si situacijo v kateri prideš do svoje zemlje po 5 letih okupacije in vidiš da ti ni nič ostalo, vse razrušeno požgano. In je prišlo do maščevanja Za mene osebno nič čudnega, ker bi verjetno tudi sam isto troril v tistem momentu ko bi videl da ni nič ostalo...
srebrnibreg
20. 07. 2015 07.55
+4
Ne pripoveduj pravljic, ker sem se nekaj mesecev po končanju bojev peljal skozi Kninsko krajni in tudi mimo Zadrskega zaledja in tudi skozi Vukovar.
scorpion777
19. 07. 2015 20.39
-5
Zakaj ne verjamem v Jasenovac in ostalo vezano na NDH? Poglejte kako mitomanijo so srbi nardili iz vojne v SLO, Hrvaške in BIH. Sedaj so oni žrtve. Prenesite isti vzorec na 2 svetovno vojno. Vojno v 90 so prenašali na TV takorekoč, vse se je vedelo imamo žive priče dogajanj iz vsake bitke, pa zopet srbska propaganda zmaguje. Kako je šele to potekalo po 2 svetovni vojni , kjer ni bilo medijev? Koliko kosti domobrancev, nepodobnih civilistiv in drugih leži v Jasenovcu, ki se pripisujejo kot žrtve ustaškega režima?
manolo31
19. 07. 2015 20.52
-3
Gre se samo za eno stvar Iz USRALI SE IN ZBEŽALI želijo narediti IZGNALI. Bil sem tam to poletje 95 in videl NA LASTNE OČI. USRALI in ZBEŽALI saj je večina moških v t.i. Krajini prijela za orožje proti Hrvatom zato pa so organizirano zbežali. Celo vadili so evakuacijo in to se ve po dokumentih in posnetkih. Celo njihovi lastni tanki so vozili preko svojih lastnih civilistov, da bi se prebili čim hitreje stran v Bosno pred Hrvati. In to sem videl na lastne oči in ne bo šlo brate. ZBEŽALI, zdaj pa bi oni eksodus in spet en veliki mit o ubogih Srbih ki je cel svet proti njih. Njihova uradna politika ni priznavala republiških mej in želela posrbiti Hrvate kot to počnejo že od 19ga stoletja dalje in združiti Srbe v eno državo. Trenutek v 90ih je bil samo pravi trenutek za realizacijo te ideje pod krinko Jugoslavije in z vsem JNA orožjem za sabo. Slovenci so imeli preprosto srečo da tukaj Srbov ni bilo dovolj da bi prijeli za orožje. So probali v Ljubljani organizirati demonstracije pa jih je bilo samo par. Druge repoublike niso imele te sreče. Tako da te pravljice naj prodajajo komu drugemu. Hrvat pa se bo za svoj obstoj postavil in prijel za orožje če bo treba ker je tega dovolj, da hodijo ti v hišo govorit obiski iz Srbije, kako ti nisi Hrvat niti Musliman niti Črnogorec ampak si iz neke njihove nacionalistične blodnje ven Srb in isto gobcajo za Slovence da so podalpski Srbi. Slovenci imajo samo srečo da so stran od njih, drugače bi stvr razumeli bolje saj bi jo čutili na lastni koži. In očitno ni dovolj niti 200 000 mrtvih, da bi človek dal tem ljudem spoštovanje in spoštoval njihove žrtve in priznal da se je zgodil velik in strašen zločin. Sramota!
samuray1
19. 07. 2015 21.08
+1
evo obraz avtohtonosti in ponosa nad lastnim zločinom
scorpion777
19. 07. 2015 21.11
-4
srb. miti in legende. ala oluja. Srberenica vam je vaš obraz.
manolo31
19. 07. 2015 21.31
-3
samuray1 čisto prevračanje besed po srbijansko. Srbi ste na tisoče ljudi uničili ste sobivanje z drugimi narodi v svojih nacionalističnih blodnjah in posrbovali vse kar je prišlo pod roke. Žal je vsaj na hrvaškem tega zdaj konec in hvala bogu da se je Hrvaška uspela obraniti agresije, se postaviti nazaj na SVOJE MEDNARODNO PRIZNANE MEJE in načrt velike (ne vem v čem velike ampak posrane) Srbije ni tam uspel. Za zločin pa se bo nekega dne treba pokesati in ga priznati in dati ljudem spoštovanje. Še to povej kako so Hrvati vsem Srbom gradili in obnavljali hiše po končani vojni, obnavljali infrastukturo, ki so jo srbijanci uničili in vsak je imel vedno priložnost se vrniti na Hrvaško nazaj v kolikor jo prizna kot suvereno državo.
puspan
19. 07. 2015 22.31
+0
manolo, vsa cast ti. Tvoja razlaga je bila kratka, jedrnata in v celoti jasna tudi za analfabete, ki se nikoli niso znali ne brati, se manj kaj drugega. Enostavno jasno, da ze bolje biti ne more.
pabo39
19. 07. 2015 22.31
+2
Zastonj se trudiš, nekateri tega ne bodo nikoli razumeli. Srbska vojska je bila agresor, ki je imela podporo Srbov, ki živijo na Hrvaškem in večina teh Srbov ni nikoli priznala Hrvaške. Srbski nacionalizem je živ še danes in v kolikor bi imeli možnost bi idejo o veliki Srbiji poskušali realizirati ponovno. Podobno je s Srbi pri nas
puspan
19. 07. 2015 22.39
+2
Tako je. Hrvati so briljantno resili manjsinsko vrasanje, krivdo za vse si lahko Srbi sami sebe v r-it vgriznejo, kajti vse to, kar se je kasneje dogajalo v bivsi jugi, se ne bi zgodilo in Srbi bi se danes lahko ziveli tam, kjer je bila tudi njihova domovina. Najvecja zahvala tem zalostnim zgodovinskim rosadam gre hvala bogu ze nic vec zivecemu velikem vodji Slobodanu Milosevicu. Vecna mu slava.
samuray1
19. 07. 2015 20.25
-2
hrvatom bi bilo najboljše če bi jim srbi prišli na parado.tam bi lahko takoj rešili vse domnevne sporne točke olujnega zločinskega akta
scorpion777
19. 07. 2015 20.35
-4
srbi imajo samo eno srečo, da hrvati niso brutalni v vojni kot srbi. Vojna akcija nevihta ki je bila izredno profesionalno opravljena, z najmanj možno mrtvimi civilisti. Nnamesto da bi uporabili isti princip vojskovanja kot Srbi - spaljena zemlja. Morali bi vas potamaniti, kot zajce, pa bi potlej to vaše jokanje vsaj imelo smisla, tako pa ne narediš nič pa jokaš ala Christiano Ronaldo pri fejkanju faulov,
iGURT
19. 07. 2015 20.44
+6
Saj so uporabili isti sistem - spaljena zemlja, prvo so z bombardiranjem razrušili Knin, kaj pa je še stalo pa so kasneje požgali. O civilnih žrtvah pa lahko pogledaš prispevke na BBC in poročanje o umorjenih starcih. .. ...če se motim, me popravi.
scorpion777
19. 07. 2015 20.47
+1
Srbom se je vse vrilo, kar poseješ to tudi požanješ - univerzalni zakon vezano na vse in vsakega. Srbi so sejali od leta 1989 do leta 1994, Potlej se pa že ve - polom. V srebrenici ste se izkazali v pravi luči, isto početje pa ste delali že od začetka vojne na hrvaškem ( vočin, škabrnja,
iGURT
19. 07. 2015 20.52
-4
Nevihta, isti način kot srbi - spaljena zemlja.
scorpion777
19. 07. 2015 21.01
-3
William spet mitomanija. poglejte na you... pa se prepričajte.. spaljeni so bili srb. tanki in komunikacije, vojašnice, po civilnih objektih se ni tolklo
scorpion777
19. 07. 2015 21.06
+0
zakaj nek so se potem iskali topniški dnevniki če je bila spaljena zemlja? Slike bi bile dovolj za obsodbo generala Gotovine. Zato so si sodniki izmislili pravilo da topniške granate katere padejo več kot 200 metrov od vojaškega cilja velja za napad na civilni cilj. Tako prirejanje resnice je padlo na 2 stopnji sodišča. In povratek na pravilo 400 metrov. Hrvaško topništvo je bilo 96% pri tem merilu in predstavlja bistveno višji odstotek kot NATO. Pri pravilu 200 metrov bi bil vsak napad NATA na sojenju v Haagu :D
iGURT
19. 07. 2015 21.30
+3
Videl sem posnetke "Kninske krajine" po operaciji nevihta in videl sem nato še požiganje hiš, .. tako da to da po civilnih objektih ni sekalo ne drži.
iGURT
19. 07. 2015 21.31
+3
.. če se skoraj pol kilometra stran od vojaškega cilja ne šteje za napad na civilni cilj je to 'malo' čudno pravilo.
NoviceResnice
19. 07. 2015 20.19
+3
Itak bi se obrukal z našim vojnim letalstvom.....
srebrnibreg
19. 07. 2015 19.53
+2
Nemci, Američani in Angleži že vedo zakaj ne pridejo na to vojaško parado.
manolo31
19. 07. 2015 19.58
-3
Potem veš tudi to da so prav Nemci PRVI priznali Hrvaško in Slovenijo (in to v trenutku ko NIHČE ni hotel ju priznati in so slepo kimali Beogradu, da gre za dve teroristični skupini ki rušita Jugoslavijo in jih treba zatret) in veš tudi to da so Američani DALI POLNO LEGITIMNOST vojaškemu osvobajanju Hrvatom svoje mednarodno priznane države in Nevihti ter stali za to operacijo z šolanjem kadrov, oficirjev, s sateliti ter na koncu tudi KONČALI vojno na balkanu, ker je evropa tako kot danes gleda begunce in dogajanje v Siriji, samo usrano stalna in gledala morijo par let dokler niso prišli Američani in naredili temu konec. To ni neka kvazi zgodovina temveč dejstva, ki so nepristranska. Za to bo pa treba malo zakopati glavo v zgodovino tistega časa in ne samo nekaj neobjektivno blebetati na podlagi kaj je komu všeč in kdo koga sovraži ali ne mara iz nekih subjektivnih razlogov. Tako, da ni vse tako črno belo in tako enostavno.
iGURT
19. 07. 2015 20.17
+8
.. pozabil si omenit da so američani sodelovali v tej operaciji Nevihta, ..pozabil si tudi omenit, da je veliko beguncev ki jih omenjaš, Sirija, Libija, Irak, beguncev zaradi američanov, ..pa lahko bi napisal da so američani čakali do 7. aprila 1992 s priznanjem Slovenije, .. Nemčija je to storila 19 decembra 1991 (odločitev je stopila v veljavo 15. januarja 1992), kot osma država, ....osma država, ne prva.
samuray1
19. 07. 2015 20.30
+0
manolo,navajaš polresnice in laži,američani so izključno pomagali in neposredno sodelovali v bombardiranju strateških srbskih položajev,kar je vsekakor zgodovinski zločinski akt ki ga priznava ves svet. Toda resnica ne pomeni da je tudi pravica
manolo31
19. 07. 2015 21.04
-2
Samuray1 te tvoje polresnice in laži navaja tvoj lastni predsednik Miloševič skupaj z Tuđmanom, Karadžičem, Mladičem, Stojanovičem, Rašeto, Izedbegovičem, mednarodnimi opazovalci, predsediki Nemčije, ZDA in mnogih drugi, preživelimi pričami v ŽIVO in LIVE NA VIDEO INTERVIJUJIH v 6 x po eno uro dolgem dokumentarcu BBC The death of Yugoslavia ki si ga lahko veselo ogledaš na YT. Upam da te ne bodo pekle oči ko boš gledal in upam da ne bo na koncu izpadla kot "montaža" kot vsako zgodovinsko dejstvo, ko se pogovarjamo o Srbski politiki in propagandi.
puspan
19. 07. 2015 23.20
+0
manolo31
19. 07. 2015 19.37
-2
Srbi so vedno bili in vedno bodo mojstri sprevračanja zgodovine, dejstev manipulacije in laži. Če laž ponavljaš in ponavljaš naposled ljudje začnejo to ponavljati skupaj s tabo in verjeti. Vedno zasejejo dvom in na koncu je, kot da nebi oni nespoštovali avnojskih mej republik, kot da niso oni hoteli združiti vse srbe v eno državo ne glede na republiške meje, kot da nebi oni sprožili ubijanja z zanikanjem narodnih pravic hrvatom, muslimanom, črnogorcem in še komu, ki za njih velike iluzioniste sploh niso narodi in so vsi VKLJUČNO Z SLOVENCI ZA NJIH SRBI....dajte no ljudje zbudite se. Kamen v Srebrenici v glavo je znak PROTI tej politiki in je upor ljudi ki imajo tega preprosto dovolj. Za vse modrovalce pa priporočam The death of Yugoslavia na tube v 6 delih od BBC, ki je objektiven, realen in uravnotežen in kjer vsi vpleteni politiki povejo marsikaj o marsičem.
scorpion777
19. 07. 2015 20.15
-2
samuray1
19. 07. 2015 20.19
+1
utihni ker medsebojni zločine bratske hrvačko&izlamistične klike v Mostaru pove vse o bratskih narodih bivše YUIn seveda DRŽI KOT PRIBITO , niso narodi ampak etnične skupnosti srbskega izvora. Zgodovinska preteklost je pisana izključno v cirilici
scorpion777
19. 07. 2015 20.22
-6
srb samuray1 umiri se malo, vidim da te panika daje :D
puspan
19. 07. 2015 23.20
+0
marsikajve
19. 07. 2015 19.10
-9
Najboljši sosed je tisti , ki daje kruh Že 20.000 Slovencem. To je Osterraih..ali Avstrija.To pa je realnost vse drugo je nostalgija pristaši Srbije in Hrvaške.
iGURT
19. 07. 2015 19.11
+2
mislim da je najboljši sosed hrvaški, so ga kupili pred kratkim : ))
marsikajve
19. 07. 2015 19.19
-1
W.C mislil sem , da si resnejši komentator.Ź...
puspan
19. 07. 2015 22.42
iGURT
19. 07. 2015 19.07
+0
iGURT
19. 07. 2015 19.07
+4
denar ki bi ga porabili za to neumnost naj dajo za malice v osnovnih šolah, bolj pametno.
srebrnibreg
19. 07. 2015 18.51
+8
Kako umazana vojna je bila to priča tudi dejanje katero mi je opisal udeleženi v tistem dogodku. Eni strani je zmanjkali municije, da bi obstreljevali nasprotno stran in so zaprosili tretjo stran. Dogovor je bil, da so tej tretji strani plačali pa so oni sami obstreljevali to drugo stran.
scorpion777
19. 07. 2015 19.02
+1
ni bilo ravno tako ampak se je dogajalo, samo parkrat in tudi v več smeri.
srebrnibreg
19. 07. 2015 19.05
+3
scorpion777
19. 07. 2015 19.06
+0
tebi je zastonj kaj pisati, ker je treba razumeti, kontekst dogodka.
scorpion777
19. 07. 2015 19.07
-1
srednja bosna konjic, kiseljak, travnik, Žepče?
scorpion777
19. 07. 2015 19.08
+3
še enkrat treba je razumeti kontekst. dogodkov, ki so se tam odigrali.
srebrnibreg
19. 07. 2015 19.35
+3
Bistvo mojega posta je bilo, da se je v tej vojni godila velika človeška svinjarija na vseh straneh. Za mene so krivci vsi in pri vseh je bilo veliko sovraštva in maščevanja.
scorpion777
19. 07. 2015 20.24
-1
svinjarijo ste delali vi srbi in ni ezanečavanja krivde. Srbi so začeli in naredili veliko morijo. Nažalost jih je mednarodna skupnost nagradila z republiko srbsko v BiH.
iGURT
19. 07. 2015 20.53
+4
srebrnibreg ni srb, ..... vsakega ki se ne strinja s tabo označiš za srba?
scorpion777
19. 07. 2015 21.24
-4
iGURT
19. 07. 2015 21.32
+3
PadliAngel
19. 07. 2015 18.42
+9
Edino pravilno, da ne bomo prisotni. Če se mene vpraša bi morala biti ta operacija enako obravnavana kot Srebrenica v Haagu. Zberejo skoraj 200.000 številčno vojsko pol pa grejo nad starce, dedeke in babice, ki so živeli že stoletja na tistem območju od kjer so jih pregnali. Leta 95' oni to izvedejo, ko je že bila dobra 40% dezertacija v srbski vojski. Zakaj jih niso napadli pa ustavili leta 91', ko so bili v polni postavi pa drveli z polno hitrostjo proti našim mejam?! Naj se kar naduvajo z to parado. Pametni bili Američani, Nemci in Angleži.
scorpion777
19. 07. 2015 18.46
-5
še en pameten... hrvati (SDP - partija) so za razliko od Slovencev
scorpion777
19. 07. 2015 18.49
-5
predali orožje TO v roke JNA. Zato niso mogli izvajati vojaških operacij. Prvo veliko vojaško operacijo so izvedli šele leta 1993 (medači đep in maslenica - obe tudi dobili).
marsikajve
19. 07. 2015 18.55
+1
Z orožjem iz Slovenije , kar so Hrvati hitro pozabili, se ve.
scorpion777
19. 07. 2015 18.58
-1
V koliko si kredibilen govori dejstvo da so Srbi z tako imanovano 40% dezertacijo izvedli največji masaker po drugi svetovni vojni (Srbrenica) to se je zgodili 11.7.1995. Nekaj dni ali tednov kasneje so Srbi sprožili še eno operacijo in to proti Bihački enklavi kjer je živelo še 10x več ljudi kot v Srebrenici. Bihać je bil pred padcem. Operacija Nevihta je preprečila pokol minimalno 10.000 ljudi in pregon 150.000 ljudi. Zato vsaka čast operaciji Nevhta, kjer je izgubilo življenje samo 44 nedolžnih. Pobegnili so pa vsi ostali, kljub pozivom da ostanejo niso bili pa pregnani ampak so odšli sami. Kasneje so imeli vse možnosti da se vrnejo ( prenovili hiše, ostale beneficije,) za razliko od 250.000 pregnanih hrvatov iz republike srbske (BiH) in 100.000 iz srednje bosne (muslimani) pred vojno je živelo 815.000 hrvatov v BiH. Danes manj kot 400.000 o tem pa ni govora. O ubogih "srbskih starcih in otrocih" ki so pobili 100.000 ljudi cca. še vedno 15.000 jih je pogrešabih. O temu pa nić??!
scorpion777
19. 07. 2015 18.59
+3
za orožje je že nekdo dobil denar in provizijo (JJ in ostali)
samuray1
19. 07. 2015 19.19
-2
seronja 777,kot prvo tale tvoj avatar pove vse o tebi,lažnivec,prevarant in izjemno zahrbtna žival.Jaz kot bik ko te bom ruknil v to tvoje čelo hrvaško boš večno namesto šahovnice imel vtisnjeno pešico človeka ki te bo spravil pameti.Sem realist in zgodovinar ter nekdanji vojaški strateg, ti povem da bi srbi v resni vsesplošni vojni pometli z vami vse gor do Dunaja in nazaj.A se zavedaš kaj pišeš brez argumentov ,res da se sklicuješ na hrvaško resnico,toda ali tebi ni jasno da so srbi kot narod izrasli v najhujših vojnih morijah kot zmagovalci,dokler ste vi hrvatski bojovniki vse skozi iskali potuho in se skrivali pod kiklo raznoraznih svetovnih krvolokov. Še nemški cesar se je spoštljivo izražal o srbski vojski dakler še dandanašnji na cerkvi sredi nemčije visi tabla z napisom;"bog reši nas lakote,kuge in hrvatov. Utihni skupaj s tim tvojim hrvaškim hrabrim vojskovanjem .6
ginger 1
19. 07. 2015 19.31
+0
AAAAAHAHAHA Srbi ste izgubili cisto vse vojne,ki ste jih zaceli...Srbi se Beograda v drugi vojni niste mogli osvoboditi tako,da vam je morala pomagati rdeca armada...in na zadnje : Slovenci smo v svoji zgodovini pregnali fasiste,naciste...za vas pregnati smo potrebovali usivih 10 dni...!!!
samuray1
19. 07. 2015 20.13
+1
butelj,se zavedaš da govoriš o 10 dnevnem terorističnem aktu.Poleg tega srbi se niso niti hoteli osvobodit Beograda,saj so vedeli da je čerčil izdal kraljevo vojsko in YU podaril hrvaškim komunistom kot nagrado za marčevski puč 1941in demonstracije zoper gospodarskega sporazuma med YU in Nemčijo
scorpion777
19. 07. 2015 20.16
-3
sumaray se en srb, ki želi olepšati/oprati svoj obraz
scientifik
19. 07. 2015 20.17
+3
scorpion777
19. 07. 2015 20.26
-1
DEJSTVO JE DA SO SRBI VSE VOJNE IZGUBILI. Še v drugi svetovni vojni so pred koncem vojne menjavali kokarde za partizanske zvezde in potlej v sloveniji naredili množičen poboj vojakov in civilistov.
puspan
20. 07. 2015 00.10
+2
Nekaj bi se dodal, na to temo. Kot zacetek so vse vojne izgubili, nato so zamenjali kokarde z rdeco zvezdo in kot totalni zgresenci so si na koncu za dodatek se nastavili za vodilno nadljudstvo nad vsemi drugimi. To je tudi koncni rezultat tega cirkusa, da se je hvala bogu razsul z veliko zamudo, le skoda je bila velika in jo bodo cutili se desetletja dalec tudi nasi vnuki, kljub temu, da imajo vseeno sreco, da tega direktno niso cutili tudi na lastni kozi, a vendarle.
srebrnibreg
19. 07. 2015 18.12
+7
Ta oluja ni nič manj nagnusno dejanje kot Srebrenica, Vukovar, Zadrsko zaledje, Srbska krajna in dejansko vsa ostala bojišča. Vojna na Balkanu je bila ena najbolj nečloveških vojn katere ne bi bilo, če Miloševiču, Tuđmanu in Izetbegoviču ne bi bilo za čiščenje svojega ozemlja od ljudi drugih narodnosti.
DAEMONIUM
19. 07. 2015 18.22
+0
Neumno, mar je Tudman napadel Beograd? Tako kot so nasuntali hrvaske srbe proti Hrvatom so isto hoteli storiti pri nas Marojevic&company v Beli krajini. Hrvatje so pac osvobodili svojo drzavo in kdor se ni strinjal z njimi ali je imel krvave roke je pac odsel
srebrnibreg
19. 07. 2015 18.32
+6
Kdaj boš kapiral, da je vse bilo dogovorjeno med Miloševičem in Tuđmanom. Zakaj je naše orožje namenjeno Vukovarcem končalo v Bosni? Kako niso mogli 8 km pas prekiniti med Srbijo in Srbsko krajno, če bi hoteli bi z lahkoto.....
scorpion777
19. 07. 2015 18.35
-6
Kolega sorry pišeš bedarije. Kolikor se je Tuđman dogovarjal z Miloševičem, se je tolikko tudi Milošević pogovarjal z Izetbegovičem in Izetbegovič z Tuđmanom. To so bili pogovori v Karađorđevu iz katerij so potlej UDBAŠI anredili kao neko zavero... Dejstvo bi bilo da če bi se Tuđman in Milošević kaj dogovarjala bi potlej to bilo tudi izpeljano in to z lahkoto. Vsi pa vemo kaj se je zgodilo.
walter2
19. 07. 2015 18.40
+3
Kdo je kriv za Srebrenico-Srbi,kdo je kriv za Vukovar-Srbi,kdo je deloval v Zadru,Dubrovniku-Srbi in Črnogorci,kdo je oblegal Sarajevo-Srbi,a ti zagovarjaš zločine,ki so jih naredili Srbi na tujih teritorijih.Obsojam vse zločine v bivši Jugi,a Hrvati so naredili red na svoji teritoriji na kateri so Kninski Srbi razvili srbsko zastavo!
scorpion777
19. 07. 2015 18.42
+2
Omenjaš pas od 8 kilometrov...to je bil glavni srbski koridor, ki soga hrvati in msulimani presekala ne vem če večkrat kot dvakrat in obakrat so Srbi zavzeli položaje. V kolikor se pogleda geografija ozemlja govorimo o posavini kjer je praktično vse ravnica z zelo malo hribovja. Po drugi strani so hrvati imeli zelo malo oklepa, nič letal, Srbi pa po drugi strani vse. Tako da so v vsakem primeru bili nadmočni v tehniki in tudi zelo dobro vkopani. Na nei strani si ilem manjši žep dom save ki se imenuje Orašje, ki ti ne ponuja veliko maneverskega prostora. Po drugi strani koridorja so bili pa muslimani, ki pa so bili pše slabši v tehniki od Hrvatov na drugi strani. tako da je bil ta koridor prevelik vojaški zalogaj - takrat od leta1992 do leta 1995. Potlej so se odvile druge hrvaške akcije s katerim bi se osvobodile enote iz "koridorja" ( operacija proti banja luki) ampak je bilo z strani mednarodne skupnosti določeno da hrvati niti muslimani ne smejo več naprej napredovati. To je bilo izhodišče za Dejton!!
DAEMONIUM
19. 07. 2015 18.43
+0
Ti Ring POJMA NIMAS, nekje si nekaj prebral in si sedaj po svoje tolmacis in predstavljas. Sta pa ti odgovorila ze Scorpio in Walter2 tako da ce ti ni jasno, bodi raje tiho in ne kvasi vse vecjih neumnosti!
srebrnibreg
19. 07. 2015 18.49
+3
Za razliko od vas jaz obsojam Srebrenico, Vukovar in tudi to olujo.
scorpion777
19. 07. 2015 19.13
+8
Ti obsojaš Olujo, ne vidiš pa da je Oluja preprečila masaker muslimanov v Bihaću, ki je bil ravno pred padcem. Masaker ki bi se zgodil bi bil še večji kot v Srebrenici. Za ostale. Bihačka enklava je bila obkoljena cca. 3 leta pod stalnimi napadi Srbov. Tam je živelo cca. 150.000 ljudi. So bili že na koncu, zelo malo municije in hrane jim je ostalo....
Tjasa Zavrsnik
19. 07. 2015 19.23
+6
srebrni to je isto kot bi nas nekdo x napadel,pobil in osvojil četr države pol bi pa mi osvobodil lastno ozemlje nazaj.in ti bi zdej obsojal obrambo lastne države...se previ se strinjaš da nerabimo branit lastno državo.to je zame izdajalstvo.
marker1
19. 07. 2015 18.04
+5
Pri nas se nekateri nostalgični politiki še vedno bojijo, kaj bodo rekli v Belemgradu.
ginger 1
19. 07. 2015 18.07
+2
srebrnibreg
19. 07. 2015 18.13
+3
Po vajinem so na vladi v Ameriki, Nemčiji in Angliji tudi yugokolaboranti, ker tudi iz teh držav ne bodo vojaško sodelovali na paradi. Kdo bi si mislil, da so tako močni.
ginger 1
19. 07. 2015 18.22
-1
srebrni---se 1x si preberi komentar,ki ga je napisal marker...potem pa se zamisli,kaj si ti sploh skup sklamfal...
srebrnibreg
19. 07. 2015 18.33
+1
ti pa tega kar sem jaz napisal. Po vajinem je očitno, da se v teh treh državah in pri nas istega bojijo.