Tujina

Slovenski kontrolorji zračnega prometa se ne bodo pridružili stavki

Pariz/Ljubljana, 10. 06. 2013 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski kontrolorji zračnega prometa bodo s tridnevno stavko izrazili nasprotovanje načrtu pospešitve procesa vzpostavljanja vseevropskega sistema nadzora zračnega prometa. Slovenski prevoznik Adria Airways bo moral zato v sredo odpovedati let iz Pariza v Ljubljano.

Po seriji stavk v nemški letalski družbi Lufthansa bodo jutri s stavko začeli francoski kontrolorji zračnega prometa. S tridnevno stavko bodo izrazili nasprotovanje načrtom Evropske komisije, ki želi pospešiti proces vzpostavljanja vseevropskega sistema nadzora zračnega prometa.

Francoskim kontrolorjem naj bi se s simboličnimi akcijami v znak podpore v sredo pridružili tudi kolegi iz nekaterih drugih evropskih držav, vključno z Belgijo, Madžarsko, Italijo in Portugalsko, je povedal tiskovni predstavnik Evropskega združenja zaposlenih v prometu Koen Reynaerts.

Novi prostori kontrole zračnega prometa na Brniku - 11
Novi prostori kontrole zračnega prometa na Brniku - 11 FOTO: Miro Majcen

Ne bodo pa se jim pridružil slovenski kolegi. Kontrolorji, zaposleni v Kontroli zračnega prometa Slovenije (KZPS), so seznanjeni s tridnevno stavko francoskih kontrolorjev in položaj v tujini še naprej spremljajo.

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo moral zaradi stavke odpovedati en let, in sicer v sredo. Gre za povratni let med Ljubljano in Parizom (JP 322/JP 323). Vse potnike odpovedanega leta pozivajo, naj pokličejo v njihov klicni center, kjer bodo dobili vse potrebne informacije o potovanju do končne destinacije, so sporočili iz družbe. Vse potnike, katerih let ni odpovedan, v Adrii Airways prosijo, da se na odhodnem letališču pravočasno zglasijo za prijavo na let.

EU si prizadeva za enotno evropsko nebo

Stavka francoskih kontrolorjev bo sovpadala s torkovim govorom evropskega komisarja za promet Siima Kallasa, ki naj bi uradno predstavil načrtovane spremembe evropske zakonodaje, ki bi pospešile prenos izvajanja nekaterih funkcij nacionalnih kontrol zračnega prometa na osrednji organ v Bruslju – Evropsko agencijo za varnost zračnega prometa Eurocontrol.

EU si že več kot deset let prizadeva vzpostaviti vseevropski sistem nadzora zračnega prometa, t. i. enotno evropsko nebo. Celovito izvajanje enotnega evropskega neba bo po ocenah Bruslja omogočilo desetkratno izboljšanje varnosti zračnega prometa in potrojilo zmogljivost zračnega prostora. Za 50 odstotkov naj bi zmanjšali tudi stroške upravljanja zračnega prometa, vplive na okolje pa za 10 odstotkov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

layers
11. 06. 2013 08.58
-3
modifikacija vremena, geoinzeniring in chemstraili, bi se se naprej izvajali , le da bi bili centralizirani na bruselj. kontrolorji, ce ze stavkate, povejte se resnico.
yohny_rep
11. 06. 2013 10.01
+1
Točno tako, res pa je da naši kontrolorji sedaj res ne morejo stavkati, ker imajo obilico dela ,posebej ta nedelja je bila zelo naporna, sploh proti jutru in dopoldne.
VZ
11. 06. 2013 10.28
+3
Pa smo spet pri teorijah zarote. Si danes že bil zunaj med ljudmi? (facebook in forumi ne štejejo)
SuperVeloce
10. 06. 2013 21.48
+6
""Celovito izvajanje enotnega evropskega neba bo po ocenah Bruslja omogočilo desetkratno izboljšanje varnosti zračnega prometa in potrojilo zmogljivost zračnega prostora. Za 50 odstotkov naj bi zmanjšali tudi stroške upravljanja zračnega prometa, vplive na okolje pa za 10 odstotkov."" lol kakšne cifre. Mafija EU. Upam, da imajo naši dobre ideje za rešitev tega, če stavke pri nas ne bo... Država ima pravico do suverenega upravljanja svojega zračnega prostora, pa čeprav ne govorimo o vojaškem. EU to nič ne stane. Stanejo pa verjetno razne dajatve, ker pač uporaba tuje zemlje/zraka pač nikoli ni zastonj. Tukaj bo nekdo veliko pridobil in to zagotovo ne bomo Slovenci.
Feels_good_man
10. 06. 2013 18.53
-6
Pomojm je enotni evropski zračni prostor edina pravilna opcija. Kontrolorji v državnih službah se pa samo bojijo za svoje lastne riti. Vem skoraj iz prve roke da imajo cel kup ugodnosti o katerih lahko drugi samo sanjamo. V bistvu bo pa z ukinitvijo polovice nepotrebnih kontrolorjev v EU narejena podobna racionalizacija kot z ukinitvijo carinikov znotraj Schengenskega območja. Zakaj bi morali davkoplačevalci plačevat več uslužbencev kot je potrebno?
picasso03
10. 06. 2013 19.41
+7
glede na to da si precej pamenten ti lahko povem, da se kontrola v Sloveniji ne financira iz proračuna . In ja kontrolorji niso državni uslužbenci.
VZ
11. 06. 2013 10.27
+1
Sloveniacontrol je podjetje, ki se financira izključno iz preletnih taks.
mrdezan
10. 06. 2013 17.55
+9
Nasi so copate copatarske. Nimajo jajc. Da majo place majhne pa znajo vriskat.
VZ
11. 06. 2013 10.26
+1
Ni potrebe, da bi stavkali. Delovni pogoji in plače so nadpovprečne. Selekcija je zahtevna, odgovornost velika. Tako da gre za prislužen denar.
binmister
10. 06. 2013 17.49
+10
Naši so mevže in ne upajo ker se bojijo stavkati .