Tujina

'Slovenska' astronavtka spet na trdnih tleh

Almaty, 19. 11. 2012 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Zemljo se je davi vrnila tričlanska posadka Mednarodne vesoljske postaje (ISS), v kateri je tudi ameriška astronavtka indijsko-slovenskega rodu Sunita Williams.

Sunita Williams po pristanku na severu Kazahstana. Sunita je na mednarodni vesoljski postaji preživela dobre štiri mesece.
Sunita Williams po pristanku na severu Kazahstana. Sunita je na mednarodni vesoljski postaji preživela dobre štiri mesece. FOTO: Reuters

Na Zemljo se je davi vrnila tričlanska posadka Mednarodne vesoljske postaje (ISS), v kateri je tudi ameriška astronavtka indijsko-slovenskega rodu Sunita Williams. Poleg Williamsove sta s sojuzom na severu Kazahstana pristala še ruski kozmonavt Jurij Malenčenko in japonski astronavt Aki Hošide.

Mesto pristanka kapsule sojuz
Mesto pristanka kapsule sojuz FOTO: Reuters

Sojuz je pristal ob 7.06 po tamkajšnjem času severno od mesta Arkalijk. Ob prihodu je proti mestu pristanka poletelo osem helikopterjev z reševalci, saj kapsula zaradi manjših zamud v postopku ni pristala na točno določenem mestu. Kljub temu je pristanek potekal brez zapletov. "Zame je bilo vse zelo dobro," je po rusko ob prihodu dejala Williamsova.

Sunita Williams, ruski kozmonavt Jurij Malenčenko in japonski astronavt Aki Hošide
Sunita Williams, ruski kozmonavt Jurij Malenčenko in japonski astronavt Aki Hošide FOTO: Reuters

Po današnjem prihodu omejene trojice na ISS ostajajo še trije astronavti, Američan Kevin Ford ter Rusa Oleg Novicki in Jevgenij Tarelkin. Prihodnji mesec se jima bodo pridružili Američan Tom Marshburn, Kanadčan Chris Hadfield in Rus Roman Romanenko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

br.0001s
19. 11. 2012 20.48
+1
hehe če bi bila ta sunita čistilka v kakšni ambulanti si am ne bi vzeli za njo. še plače ne bi dobla...
skydrol7
19. 11. 2012 18.48
+1
Bravo, Sunita .Slovenci smo navduseni nad tvojim uspehom !!!!
srpko
19. 11. 2012 10.41
+0
'Slovenska' astronavtka spet na trdnih tleh Mi na smeh gre, ko pišete "slovenska". Gospa niti ne ve kje je slovenija? Niti slišala ni za slovenijo. Naši otroci so 50% slovenci - pa jim ne dovolite biti "slovenec". Preveč so "balkanci".
skydrol7
19. 11. 2012 18.49
+0
Napacno,Sunita odlicno govori slovensko in obisce svoje sorodnike vsakih par let . Cestitke , Sunita !!!!!!
Kafir_no1
20. 11. 2012 13.03
F-Minus
19. 11. 2012 10.19
+2
Naslov bi moral bit v 30ih apostrofih ne samo eden, če dovolj pobrskate, mogoče ugotovite, da ima Obama tam v ozadju kakšne naše gene ali pa John Bongiovi, mogoče tudi Cesar Millan, depresiven je dovolj, da bi lahko bil slovenc.