Tujina

Slabo vreme ovira iskanje

Rio de Janeiro/Pariz, 12. 06. 2009 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Medtem ko se začenja prepoznava žrtev nesrečnega leta 447, slabo vreme ovira iskalno akcijo. Še vedno iščejo 184 trupel, razbitine in črni skrinjici.

Reševalci peljejo žrtev letalske nesreče na kraj prepoznave.
Reševalci peljejo žrtev letalske nesreče na kraj prepoznave. FOTO: Reuters

11 dni po nesreči bodo v Recifu začeli identificirati žrtve nesrečnega leta 447. Doslej so iz Atlantika potegnili 44 trupel, medtem ko jih 184 še iščejo. Možnosti, da bi našli vse, so majhne, iskali pa bodo najdlje do 25. junija.

Brazilcem se bosta pridružila irska preiskovalca Joseph Kinsella in Jarlath Lennon, ki bosta pomagala pri prepoznavi treh Ircev in petih Britancev, ki so umrli v strmoglavljenju. Pomoč sta nudila že pri identifikaciji žrtev cunamijev. Irski pravosodni minister Dermot Ahern se zaveda, da bolečine svojcev ni moč ublažiti, ''vendar bo pokop najbližjih pomagal pri zaključku''.

Bodo svojci vložili tožbo?

''Svojci razmišljajo o tožbi, ker imajo občutek, da odgovorni skrivajo določene informacije. Nameravamo vložiti zahtevo za dostop do dokumentacije o nesreči,'' pa je povedala odvetnica Sophie Bottai. Preiskavo je sprožilo tudi francosko tožilstvo.

Vzrok še ni znan

Na iskalnem območju medtem še vedno iščejo trupla, razbitine in črni skrinjici, da bi osvetlili okoliščine nesreče, vendar jih ovirajo močni morski tokovi in slabo vreme. Zaenkrat predvidevajo, da je letalo vsaj delno razpadlo že v zraku. Sumijo tudi na zaledenitev merilnikov hitrosti. Poročilo Air Francea je namreč pokazalo, da so v zadnjem letu zatajili vsaj petkrat, zato jih nameravajo preventivno zamenjati na vseh letalih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Psemek_III
12. 06. 2009 18.55
Res primerno, da so ob teh člankih reklame in to po novem pred IN PO video posnetku. Najprej reklama, potem kaže trupla in potem spet reklama. Bravo 24ur.
mcn1ck
12. 06. 2009 15.25
FINAL DESTINATION You Can Cheat Death!