Tujina

VIDEO: Slabo počutje potnikov na londonskem letališču bi lahko povzročil sprej s solzilcem

London, 22. 10. 2016 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slabo počutje potnikov, ki so imeli težave z dihanjem na letališču London City Airport, bi lahko povzročil sprej s solzilcem. Tega so namreč našli policisti in gasilci, ki so temeljito pregledali letališče. Vzroka za težave z dihanjem pri številnih potnikih sicer še niso potrdili.

Policija pred letališčem London City Airport
Policija pred letališčem London City Airport FOTO: AP

Londonski reševalci so včeraj na letališču London City Airport oskrbeli 27 ljudi. Vsi so imeli manjše težave z dihanjem, dve osebi so odpeljali v bolnišnico, so zapisali na svoji spletni strani.

Letališče so evakuirali, gasilci in policisti pa so ga temeljito pregledali. Med pregledom so našli sprej s CS plinom oziroma solzivec za samoobrambo. Vzroka za slabo počutje potnikov sicer še niso potrdili. Policisti  še ugotavljajo, ali se je morda po nesreči sprožil sprej, ki so ga našli.

Policija je sicer že včeraj sporočila, da primera ne obravnavajo kot teroristično dejanje.

Uprava letališča se je prek svojega Twitter profila opravičila potnikom za nevšečnosti, ker so morali evakuirati terminal.

Po tem, ko se je nekaj potnikov začelo pritoževati nad slabim počutjem in težavami z dihanjem, se je namreč na londonskem najmanjšem mednarodnem letališču sprožil alarm. Zaradi suma, da se je zgodil "kemični incident" so evakuirali okoli 500 ljudi. Številne lete so preusmerili in odpovedali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

layers
22. 10. 2016 16.16
+2
ja, to je ze drugi tak dogodek in ze takrat sem rekel sam pri sebi chemtrajli so resne zadeve
pizzamargerita
22. 10. 2016 10.51
+6
ne verjamem, da bi jih toliko lahko imelo tezave od enega damskega samoobrambnega sprejcka... sploh pa se tega ne sme vzeti na avion, zakaj bi torej obicajni potnik imel to s sabo? Prikrivajo nekaj hujsega!
Ramzess
22. 10. 2016 11.52
+0
Saj, kdo bo pa verjel tem zgodbicam, ... pa četudi je bil sprej, je važna vsebina, kar je treba potrditi, za kaj gre, ne kar piše na embalaži, ...
fakinshit
22. 10. 2016 10.08
+4
A noben od teh potnikov ni se izkusil solzilca?? Jaz recimo bi takoj ptepoznal ce bi bil solzivec? Cudno? Pa ponavadi cloveku ni slabo ce fase mal solzilca, sploh pa ena majhna flaska za toliko ljudi? Hmm malo sumljivo
Ramzess
22. 10. 2016 11.54
+1
Četudi gre za solzilec, je vprašanje kakšen točno, ker so različni, in vsi ljudje ne reagirajo enako nanj, ... razlogi so lahko različni.