Tujina

Teroristi nad olimpijske igre

San Francisco, 10. 04. 2008 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kitajske oblasti so odkrile teroristično skupino, ki je načrtovala ugrabitev atletov in drugih udeležencev OI v Pekingu.

Kitajske oblasti so sporočile, da so odkrile kriminalno skupino, ki je načrtovala ugrabitev atletov in drugih udeležencev olimpijskih iger v Pekingu.

Pred protestniki so olimpijsko plamenico skrili tudi na avtobus.
Pred protestniki so olimpijsko plamenico skrili tudi na avtobus. FOTO: Reuters

Tiskovni predstavnik ministrstva za javno varnost Wu Heping je povedal, da je združba, ki je imela sedež v zahodni provinci Šindžjang, ena izmed dveh, ki so jih razkrinkali. Wu je povedal, da so med 26. marcem in 6. aprilom aretirali 35 ljudi, ki naj bi načrtovali ugrabitev atletov, tujih novinarjev in drugih obiskovalcev avgustovskih olimpijskih iger.

Skrivalnice olimpijske plamenice

Olimpijska plamenica je uspešno končala svoj nastop v ZDA, vendar šele po tem, ko se je procesija spremenila v skrivalnice.

Oblasti San Francisca so, da bi se izognili protestnikom, nenehno krajšali in spreminjali pot olimpijske plamenice. Nekaj minut preden bi se procesija morala pričeti, so oblasti sporočile, da se bo načrtovana pot plamenice skrajšala za polovico. Skoraj takoj, ko se je olimpijska plamenica pojavila, je tudi izginila. Oblasti so olimpijsko plamenico celih 45 minut skrivale v skladišču, saj so želele več tisoč demonstrantov in gledalcev pustiti v pričakovanju. Olimpijska plamenica se je nato pojavila več kilometrov stran, za seboj pa pustila zbegano množico.

Župan San Francisca Gavin Newsom je povedal, da so pot olimpijske plamenice morali v zadnji minuti temeljito spremeniti, drugače bi jo morali odpovedati, saj bi le tako lahko zaščitili občinstvo.

Naslednja postaja olimpijske plamenice je Južna Amerika.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le Ena 1
29. 04. 2008 15.55
B((RA)?IN)?STO?R?M?I?NG? 21 - 40 = ? - 19 ali/in 19? Le na kaj pOmisliš H-U-Man bEiNg - člOvEK = 19, če ti nekdo reče: "Bush?" You & Hmmm m mmm....? Big applE & bIg QuEsTIon?? ? 5 krogov in število točk v krogu?? Sodbe ljudi v imenu enosti samEga SEbE so v očeh tistih, ki gledajo s srcem nesPREMEnljive, kot človek ne more sPREMEniti božje besede,... čeprav na koncu človek raje verjetno sede za 7 tednov pod drevo, kot je to storil Gautama Gotama in premišljuje o zenu na koncu ljubezni, če mu je 114 sura mogoče tuja, kot povsem realno diametralno nasprotje 96-te ali prvih pet ayetov razodetih Mohamedu ali iskanje vzroka krvnega strdka v materiji pri devetih letih. Še sreča, da vsak človek na Zemlji med ljudmi s svobodno voljo v vsakem trenutku, ki je v najvišji točki mogoče res nihče med nami nima, saj se bomo nekoč ne glede na svojo vero ali nevero vsi povrnili k tisti enosti iz katere izhajamo. Dejstvo je, da vsak človek na Zemlji lahko uzre sonce in zvezde na nočnem nebu, ter razmišlja mogoče raje o tistih, ki tečejo počasi in še čem v vakuum časa dolgega štetja oz. razodetja po Majih,... ob petelinu, kuri jajcu in tistih, ki sodijo samega sebe in druge na podlagi lastnega ega ali želje po moči in obasti in se zaradi teženj lastnega ega ne slišijo ali še ne uspejo prepoznati je človek včasih raje tiho. Govoriti o strpnosti, miru in ljubezni, ki ju človek lahko zazna zgolj v samem sebi in sočloveku ali govoriti o globalizaciji Zemlje, ki je ena, kot lahko vidimo vsi, ki smo danes na njej in se mogoče raje ukvarjamo s prijetno, kot neprijetno resnico, je teoretično in praktično v očeh tistih, ki se zavedajo že razlike med VdIhOm In IzdIHOm teoretično in praktično nEmOgOčE = ?€ It's time to recognize what You do to Yourself will say You those who understand, not just chant the meaning of om or Ekam sad viprã bahudhã vadanti = lâ ilâha illâ allâh.
kaki11@email.si
11. 04. 2008 17.08
Ja ja in ugrabitelji so sigurno budistični menihi, a'ne Kitajčki.
kung.fu
11. 04. 2008 15.30
Pošten naslov bi bil- TERORISTI ORGANIZIRAJO OLIMPIJSKE IGRE
fakr@email.si
10. 04. 2008 21.44
Od kdaj pa je ugrabitev teroristično dejanje! Pretiravajo, kitajci seveda
ironmaiden@siol.net
10. 04. 2008 17.17
Nej nekdo napade olimpiske igre. Al kaida si verjetnu ne upa, ker potem bi Kitajska svojih 2 milijona vojačkou poslala u eno muslimansko državo pol se pa jebi. Pol bi bilo pa usega konc
Maltežan
10. 04. 2008 10.07