Tujina

Skrajni levičarji napadli policiste

Köln, 21. 09. 2008 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je nemška policija zaradi naraščajočega nasilja odpovedala pohod skrajnih desničarjev po ulicah Kölna, so se levičarji znesli nad policisti. 500 nasilnežev so aretirali.

V Kölnu so v soboto popoldne izbruhnili nasilni spopadi med policijo in skrajnimi levičarji. Ti so v mesto prišli, da bi izrazili svoje nasprotovanje pohodu skrajnih desničarjev proti gradnji mošeje v Kölnu. Potem ko je policija pohod skrajnih desničarjev odpovedala, so se skrajni levičarji znesli nad možmi v modrem.

Policija je aretirala 500 skrajnih levičarjev, ki so vanje metali kamenje, molotovke in petarde.
Policija je aretirala 500 skrajnih levičarjev, ki so vanje metali kamenje, molotovke in petarde. FOTO: Reuters

Nasilni protestniki so metali kamenje, molotovke in petarde, medtem ko so policisti odgovorili z gumijevkami. Spopadi, ki so se zavlekli v večer, so zasenčili mirne proteste okoli 40.000 ljudi, ki so izražali protest proti kongresu skupine Pro Köln, na katerem se je v petek in soboto zbralo okoli 300 udeležencev. "Ni šlo za protest, temveč za nasilje proti našim uradnikom in vsem tistim, ki so želeli mirno protestirati," je glede levičarskih izgredov povedal vodja policije v Kölnu Klaus Steffenhagen. Skupaj je policija aretirala 500 nasilnežev.

Proti kongresu so se sicer izrekle zvezna vlada in vse večje stranke, župan Kölna pa je prebivalce mesta pozval k protestu. Predstavnik Zelenih Volker Beck je danes pozdravil 'zmago civilne družbe nad skrajnimi desničarji'.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
22. 09. 2008 20.42
-1
Plemeniti bi jim že pokazal, vsaj po televiziji!!
luciluk
21. 09. 2008 19.38
+1
Ha ha ha Ampak levicarji so intelektualci, naprej in v svobodo strmeci ljudje. In potem ko se kdo ne strinja z njimi so levicarji popolnoma enaki desnicarjem, ceprav sami zagovarjajo strpnost, in vse ostale visokoletece ideale. Ne vem kako levicarji razumejo demokracijo in svobodo govora ko pa sami vsem drugim kratijo te iste pravice. Preprosto so dvolicnezi. Beda od bede. Se dobro da so se desnicarji mirno razsli in so lahko levicarji pokazali svoj resnicen umazam obraz. Ce bi priislo do spopada z desnicarji bi bili za spopdad izkljucno krivi desnicarji. Levica se je samo branila kot vedno, lazi jim gredo dobro od ust.
dr.psiho
21. 09. 2008 19.35
bla bla bla vse sem že videl v letu 1938 isto je zdaj le da hitlerja ni , zdaj je pač demokracija in nastavili so žensko hitlerja
Sovrag
21. 09. 2008 18.53
hehe, brišete komente, pa še vedno ne znate članka popravt, da bi ble stvari prav napisane...cccc, smešni :D
Sovrag
21. 09. 2008 18.48
lej kaj pišete no. Še vedno piše, da so se skrajni levičarji tepli proti policajem, ker so nasprotovali shodu skrajnih levičarjev. Sami proti sebi protestirajo? Pa desničarji so imeli shod proti gradnji mošeje, ne levičarji. dajte kdaj prebrat za sabo
ThorSteinar
21. 09. 2008 18.43
20 let prisilnega dela bi marsikoga od teh brezdelnih narkomanskih izmečkov spravilo k pameti...
pijanec22
21. 09. 2008 18.11
Ti levičarji so prav smešni. Borijo se za sožitje, potem pa počnejo tako...