Tujina

Skrajneži pustili grožnjo s smrtjo kar na steni v pisarni podjetja

Genova, 18. 05. 2012 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ni.J./G.G./STA
Komentarji
3

Uslužbence družbe Ansaldo Energia iz Genove je ob prihodu na delo presenetil napis na steni, v katerem so skrajneži Rdeče brigade s smrtjo grozili predsedniku uprave italijanskega podjetja za vesoljsko in obrambno tehnologijo Finmeccanica.

Na steni ene od pisarn na sedežu družbe Ansaldo Energia v četrti Cornigliano v Genovi so zjutraj našli napis "smrt Orsiju" in zvezdo s petimi kraki, ki je simbol skupine skrajnežev Rdeča brigada. Grožnja s smrtjo je bila namenjena predsedniku uprave italijanskega podjetja za vesoljsko in obrambno tehnologijo Finmeccanica Giuseppeju Orsiju. Ansaldo Energia je sicer hčerinska družba omenjenega podjetja.

Policisti, ki so prispeli na kraj, so preiskali prostore in sporočili, da je še prezgodaj, da bi dejanje razumeli kot resnično grožnjo. Preiskovalci ne izključujejo možnosti, da je grožnja delo posameznika in da zanjo niso odgovorni levičarski skrajneži.

Sedež podjetja Finmeccanica, ki ga vodi Orsi.
Sedež podjetja Finmeccanica, ki ga vodi Orsi. FOTO: Reuters

V začetku maja je neznani strelec ustrelil in ranil predsednika uprave ene od enot družbe Ansaldo Energia (Ansaldo Nucleare) Roberta Adinolfija. Pred tednom dni pa so v Milanu odkrili štiri letake s peterokrako zvezdo levičarske teroristične skupine Rdeče brigade, ki je v Italiji sejala strah v 70. in 80. letih minulega stoletja.

Med sojenjem sedmim domnevnim levičarskim skrajnežem, ki se morajo pred sodiščem zagovarjati, ker so nameravali na novo ustanoviti Rdeče brigade, pa je v torek pet obtožencev Italijane pozvalo k oboroženemu boju. "Zdaj je pravi čas za revolucijo," je vpliv obtoženi Alfredo Davanzo iz kletke, v kateri so bili zaprti obtoženci.

Rdeče brigade, ki so bile razdeljene v številne celice, so v Italiji poskušale izsiliti komunistični družbeni red. Organi pregona so jih porazili v letih 1982 in 1983, potem ko so zaradi ugrabitve in umora nekdanjega premiera Alda Mora leta 1978 dokončno izgubile podporo delavstva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HellWolf
18. 05. 2012 21.26
+1
zanimivo... pa naj mi kdo ne reče da EU ne postaja navadna provinca ZDA. Prvi znaki so tu, netenje strahu s notranjim sovražnikom, zabavljaštvo in kup programov za radiranje inteligence, kontrola nad državljani in strogo kaznovanje osebkov ki izstopajo iz okvirjev in norm. Bravo Slovenci... to so nam uvozli preko zadnjih vrat.
Jimi1
18. 05. 2012 17.07
+2
Stare "Rdeče brigade" so dokazano organizirale CIA desničarske-"GLADIO" enote in z njimi opravičevale povečevanje nadzora in uporabe tajnih sredstev nad levičarsko usmerjenim volilnim telesom. Kaj je v igri tokrat ?
luckyss
18. 05. 2012 18.06
+2
Tudi Šakal je posloval s pol sveta in na vikende hodil v Beograd na fešte, medtem, ko ga je iskala "vsa demokratična javnost" V tej umetno ustvarjeni zmedi zato folk rajši dela samomore - je manj komplicirano... Lahko povem tudi drugače... Narod je v povprečju prebutast za revolucijo !