Tujina

Brutalna smrt 100 ljudi nič posebnega ali bo kdo le naredil konec?

New York/London/Washington/Pariz, 27. 05. 2012 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po masakru v Siriji, v katerem je umrlo več kot sto ljudi, se ZDA zavzemajo za ostrejši ton do režima predsednika Bašarja al Asada, na drugi strani pa Rusija nasprotuje uradni obsodbi dogodka, ki bi jo podpisali Združeni narodi.

Trupla, za katere uporniki trdijo, da so žrtve petkovega pokola v Huli.
Trupla, za katere uporniki trdijo, da so žrtve petkovega pokola v Huli. FOTO: Reuters

Zahod se zavzema za močan odziv na masaker, ki so ga ob tem koncu tedna sirske sile izvedle ob napadu na mesto Hula. ZDA so se ob tem zavzele za končanje dolgoletne vladavine predsednika Bašarja al Asada, ki je, kot dodajajo, "vladar umorov". A danes se je odzval tudi njegov režim, ki je še enkrat zanikal informacije, da je pokol izvedla vojska. Uvedli so tudi že preiskavo, izsledki pa bodo znani v nekaj dneh, so dodali.

Evropska unija, Arabska liga, Francija, Velika Britanija in Nemčija so vse izrazile pretresenost nad incidentom. Zavzele so se tudi za močnejši pritisk na Asadovo vlado, Združeni narodi pa so zahtevali od Sirije, da v naseljenih območjih ne uporablja težkega orožja.

Britanski zunanji minister William Hague je dejal, da se njegova država z zaveznicami že posvetuje o močnem mednarodnem odzivu na dogodke, hkrati pa je zahteval sklic izrednega zasedanja Varnostnega sveta ZN. Prav Združeni narodi so namreč potrdili, da je bilo v Huli ubitih najmanj 109 ljudi, vključno z 32 otroki, ki so bili mlajši od 10 let. Dejal je tudi, da bi morali poiskati odgovorne in jih kaznovati.

Generalni sekretar ZN Ban Ki Mun in posebni odposlanec organizacije za Sirijo Kofi Annan sta dejala, da je to ena najbolj krvavih epizod od začetka vstaje v Siriji, hkrati pa predstavlja sramotno kršitev mednarodnega prava. Uporaba sile je po njunih besedah prekomerna in neproporcionalna.

Aprila je bil sicer ob posredovanju Annana dosežen dogovor o premirju, za katerega pa je uporniška Osvobodilna vojska Sirije dejala, da ga ne more več spoštovati. To bi lahko storila le v primeru, da bi civiliste zaščitila mednarodna skupnost. V državo je prispelo tudi okoli 260 opazovalcev ZN, ki naj bi premirje nadzirali. Obiskali so tudi Hulo, pri čemer je vodja opazovalcev Robert Mood masaker označil za "brutalno tragedijo". Vendar pa Mood ob tem ni povedal, kdo je izvajal usmrtitve. Opazovalci so potrdili, da je bilo ubitih najmanj 90 ljudi, opozicijski Sirski narodni svet pa trdi, da je bilo žrtev veliko več.

V Huli so v petek po tradicionalnih molitvah protestirali, tako kot po več mestih v državi. Sledil pa je pokol.
V Huli so v petek po tradicionalnih molitvah protestirali, tako kot po več mestih v državi. Sledil pa je pokol. FOTO: Reuters

ZDA Asada podijo z oblasti

Ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton je napovedala povečanje pritiska na Asada in njegove "tovariše", za katere je dejala, da se bodo morali odpovedati oblasti. Francoski zunanji minister Laurent Fabius je napovedal, da se bodo v Parizu člani skupine Prijatelji Sirije, v kateri so zahodne in arabske države, ni pa Rusije in Kitajske, ki sta v ZN blokirali sprejem sankcij proti sirskemu režimu.

Sirske oblasti sicer odgovornost za masaker pripisujejo oboroženim terorističnim skupinam. Po poročanju organizacij, ki naj bi bile neodvisne, pa je sirska vojska mesto bombardirala po petkovih množičnih protirežimskih demonstracijah. Aktivisti poročajo, da naj bi nekatere žrtve umrle v bombardiranju, veliko pa naj bi jih nato usmrtili pripadniki režimske milice, ki je znana kot šabiha.

V številnih britanskih časopisih so danes objavljene fotografije včerajšnjega masakra otrok med napadom vladnih sil na mesto Hula. Britanski Independent je zapisal, da si bodo morda bralci mislili, da je časopis izgubil smisel za dober okus, a dodaja, da bi morali biti ljudje predvsem šokirani.

Zaradi masakra seja Združenih narodov

O razmerah v Siriji bo razpravljal tudi svet Združenih narodov. Velika Britanija in Francija sta sicer predlagali sprejetje izjave, s katero bi obsodili pokol, a je Rusija ta korak že zavrnila.

Grozovit in brutalen zločin v Homsu sta obsodila tako generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon kot posebni odposlanec ZN in Arabske lige za Sirijo Kofi Annan. Obenem sta poudarila, da morajo storilci za to odgovarjati.


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (178)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brazi
27. 05. 2012 23.42
+1
omg kakšen naslov, popolnoma izprijeno
Konrad Ajster
27. 05. 2012 21.42
+5
Ves ta masaker so režirale revolucionarne skupine za Sirijo, ki bi na vsak način rade izšle iz svoje negotovosti in tako svojo državo Sirijo premagale na tak nizkoten in zahrbten način, katerega financira Izraelska država z namenom da bi se znebile vseh stabilnih državnih vladarjev, da bi jim bile kasneje te države lahek plen in da bodo kasneje lahko služile le Izraelu ki hoče biti na zadnje kot gospodar vsega področja Sredozemlja in severne Afrike in še in še, to se bo bolje videlo drugo leto 2013, ki je Izraelsko leto!
usi-glih
27. 05. 2012 22.18
+1
Infadel
27. 05. 2012 23.23
+1
Se mi je zdelu da je pa alah akbar kriv ker skuz kričijo to po ulicah!
KisloZelje333
28. 05. 2012 18.16
+1
infadel dej se nehi brukat k si že prov smešn no....bilderbergi, vatikan, cia, 9/11, vietnam, libija, afganistan, irak.....zdej je na vrsti sirija, potem mogoče še iran in teb so dejstva teorije zarote pravš? Res si revež, kaj nej ti druzga človk reče, začni brat we are change slovenia in uporabljat svojo glavo.
max80
27. 05. 2012 21.26
+8
Rabijo nafto da pride USA...
zigoollo
27. 05. 2012 21.15
+8
muslimano majo že vojno odkar obstaja vera
n2226
27. 05. 2012 21.21
+6
Mohandas
27. 05. 2012 21.29
+6
Ja. Ker smo bili ob formiranju Islama, na njihovem območju že prisotni kristjani.
n2226
27. 05. 2012 21.37
-8
BRISALEC KOMENTARJEV ZBRIŠI KOMENTAR MOHANDSA
Mohandas
27. 05. 2012 21.45
+4
Mohandas
28. 05. 2012 02.12
+7
Ti bom povedal eno skrivnost... čisto potiho. Neposreden namen religij ni širjenje in ohranjanje vere. To sta le metodi, ki služita za dosego neposrednega namena. Neposredni namen je manipulacija vernikov in nadzor nad njimi. In glej ga zlomka... ena religija je torej drugi religiji konkurenca, saj smo ljudje omejena dobrina. Konkurenti pa se poskušajo medsebojno uničiti. In bilo je tako, da je RKC videla veliko nevarnost v Islamu. Nekdo jim je "kradel trg"! In so povabili cel kup enih vitezov na neko "križarjenje" po Bližnjem Vzhodu. Tam so ga pili, se tepli, posiljevali in kradli. Celo Jeruzalem so v imenu svete trojice in na račun davkoplačevalcev(vernikov) zasedli, ter ga naredili "zopet" krščanskega! A šmorn, glej ga, da Jeruzalem ni bil nikoli strogo krščanski, ampak stoji na stičišču treh religij. Iz tega razloga so veljaki ostalih dveh religij sklenili: "Dost je blo tega!". In razume se, da so se s tem strinjali njihovi verniki, ker jim je bilo s strani kristjanov onemogočeno romanje v njihov sveti kraj. Pa so ga zato osvojili nazaj. Pa potem še enkrat "naši" in potem spet muslimani itd. Tako, da je to trajalo nekako do začetka poseljevanja Amerik, ko je RKC preusmerila pozornost na nov trg! Čisto frišen! In na Bližnjem Vzhodu je bil končno malo mir. In muslimanska religija je končno imela čas, da se razvije na raven tekmeca. Navajenih bojev pa jim je kmalu postalo dolgčas in se jim je potožilo po Evropejcih, pa so se našli neki Otomani in rekli:"Ma kaj pa če bi jih šli mal obiskat?" In so šli....vse do Dunaja. In tako je šlo naprej... Kdo je imel največ od tega sranja? Verski in posvetni voditelji. Kdo je največ izgubil? Obični verniki na obeh straneh, ki so umirali zato, da so se njihovi voditelji lahko prenažirali in manipulirali z naslednjimi rodovi vernikov. In zato je stric Marx rekel, da je religija opij za ljudstvo. Torej ne zagovarjam Islama. Če bi bili vlogi RKC in Islama zamenjani, bi zelo verjetno bilo isto sranje kot smo ga imeli in ga imamo. Ti pa na srce polagam, da zaradi svoje vere ne rabiš biti hlapec nobeni religiji in ne rabiš videti negativnih stvari samo v religiji, ki je tvoji veri tuja.
usi-glih
27. 05. 2012 20.40
+4
o našem vojnem zločincu tomažu majerju pa še kar nič , očitno nekaterim pač ustreza nezakonita prodaja orožja v države z embargom.. Mimogrede tomažek jih ima na vesti okoli 1 miljona otrok , žena in starcev.
Mohandas
27. 05. 2012 20.48
+2
@hanoveranc A zato, ker je blatil fiktivno osebo? :)
usi-glih
27. 05. 2012 21.22
+1
hanoveranec a ti veš koliko se tressssem hahahahaha
Balki30
27. 05. 2012 21.27
+1
Usi glih tomažek je samo izpolnjeval ukaze, kdo jih je pa dal?Kdo je odločil o oboroževanju hrvaške kljub embargu?
mkoshi
28. 05. 2012 07.33
+2
tvoj zoki pa je kriv za tisoče lačnih otrok, ker ni plačeval podizvajalcev in grdo izkoriščal njihove očete
svetaKrava
27. 05. 2012 20.20
+9
zgleda da ima večina na tem forumu popolne, neodvisne, realne informacije o stanju v Siriji. le od kod vam informacije?! ste bili tam, ste vse vedni? ali pa ste le zaslepljeni z svojo ideologijo in sovraštvom do ... no vsaj vemo katere države
HAWX
27. 05. 2012 21.06
-3
Tvoj nick pove vse o tebi brez tistega sveta... Ja eni brskamo po neodvisnih medijih in poročilih in dobimo jasno sliko ne pa da kot vi ovce poslusamo postaje v ameriški lasti in vsemu slepo verjamemo! OVCA! Ali krava kaj ti je ljubse!
Infadel
27. 05. 2012 23.11
+1
Eni gledajo teorije zarote na youtubu, pa so vsi u strahu!
KisloZelje333
28. 05. 2012 18.05
+1
hawx narod je res spran, glede na to kolk minusov so ti dal......oh ja
FAUSTOS1
27. 05. 2012 19.46
-2
RUSI IN KITAJCI IMAJO KRVAVE ROKE kajti njihova podpora asadu rojeva masaker
svetaKrava
27. 05. 2012 20.26
-4
nena ga serji, kitajci kot svetovni policaji bodo najbolj pravični, sploh ne bodo gledali za svoje interese. delovali bodo kot misice; za mir na svetu
Mohandas
27. 05. 2012 21.16
+2
svet brez svetovnih policajev bo še najbolj pravičen...
Infadel
27. 05. 2012 23.12
+1
dreko123
27. 05. 2012 23.24
+6
Roko na srce, res da se sliši čudno sploh za dve take države ampak ravno v teh časih nam rusija in tudi po malem kitajska držita ravnotežje v teh pokvarjenih zahodnjaških in izraelskih interesih... če ne bi bilo rusije in kitajske bi bila štala še precej večja... trenutno sta te dve države še najbolj nevtralne in ne delata štal po svetu in tako močne da se jih zahod z razlogom boji in ne serje še več kot bi drugače vse podjarmil in si prilastil...
dreko123
28. 05. 2012 00.26
+1
tko da ne bit pameten ker nimaš pojma kaj se dogaja tam zunaj in kaj počnejo "zavezniške sile" !!!
Nimivseeno
27. 05. 2012 18.53
+9
Noam Chomsky, čeprav priznan profesor MIT lahko ima še toliko govorov, lahko zelo jasno pokaže skozi zgodovino ravnanje ameriške države v svetu, nikakor ne bo imel moči spremeniti odločitve politikov, ki vodijo ZDA. Neokonzervativci pa vodijo z doktrino šoka. (Vir: The Power of Nightmares Part 1 - Baby It's Cold Outside, The Shock Doctrine 2009 ) "Strauss meni, da je lahko politika stabilna le, če je združena z zunanjo grožnjo," je zapisal Drury v svoji knjigi. " Machiavelli je trdil, da če ni zunanje grožnje, potem jo je treba izdelati." Vse je načrtovano, dogodek leta 93, prvi poizkus na dvojčka, ki ni uspel. Leta 2001, ki je uspel. Najbolj se elita boji brezvladja in svobodne misli tako kot v šestdesetih letih, hipiji, ki se drogirajo in razmišljajo s svojo glavo. Nočejo se boriti v vojni za Vietnam in po ulicah demonstrirajo. Zato potrebujemo medijski aparat, ki bo zagotavljal propagando in tako združil ljudstvo proti neki zunanji grožnji, pa čeprav je to človek, ki živi v jami sredi puščave. Potem ti vojaki pridejo domov, okuženi s PTSD sindromom in so najbolj glasni pri protestih proti vojni. (Vir: Iraq Veterans Against the War Speak Out (1 of 4))
Mohandas
27. 05. 2012 20.45
+8
Hvala bogu za Chomsky-ja! Če ne bi bilo njega, bi verjetno še danes mislil, da anarhizem pelje v kaos, pa je to daleč od resnice. V kaos vodi človeški ego, ki si želi podrediti druge ljudi. Če smo čisto iskreni, je demokracija mogoča samo na anarhični podstati. Samo takrat, ko človek ne bo imel volje, možnosti in moči vplivati na drugega človeka bo demokracija cvetela. V svetu tolikšnih medčloveških razlik v družbeni ter ekonomski moči ter hierarhičninih razmerij pa je nazivanje našega sistema kot demokratičnega, čisto farbanje raje.
dreko123
28. 05. 2012 00.25
+5
oh ja ljudje ki so šibki na umu in oprane ovčke ki verjamejo vsem kar jim mediji servirajo... 90% glede teh svinjarij ni nobenih teorij zarote - slednje hočejo prikazati kot teorije zarote da jim ljudje ne bi verjeli... Infidel povej mi nekaj - Nato kao ne uporablja osiromašenega urana in umazanih raket... kako to da je cela štala v bosni in je černobilski sindrom, da se moj sosed bori z rakom in da sta od njegovega voda preživela samo dva ostali so že umrli za posleedicami sevanja - slovenska vojska drugače... da ima moj sošolec ko sedaj služi na kosovu zemljevid kje so padale natove rakete - da se izogibajo tem področjem in da je tam še vedno vse požgano in nič ne raste? so to tudi teorije zarote pa o teh svinjarijah noben medij nič ne poroča????!!!
Nimivseeno
27. 05. 2012 18.35
+10
Sej se že umešavajo s tako imenovanimi terroristi... to je njihov način netenja vojne. pošljejo obveščevalce in plačance v državo, ti netijo nemire in posledično nastane vojna od katere imajo ogromne dobičke! (Vir: Bekim Lutolli) Potem, ko jih pa policisti tiste države vržejo v zapor, jih pa pridejo osvobodit s tanki in specialci. (Vir: Wikipedia, Basra prison incident)
Nimivseeno
27. 05. 2012 18.34
+7
Velikokrat morajo mediji ponavljati in predvajati grozljive slike izmaličenih trupel, da si bo ljudstvo zapomnilo, da gre za nasilje v Siriji. Potem bo ljudstvo samo zahtevalo vojaški poseg v Sirijo, kljub temu, da gre za invazijo okupatorja. (Vir: The power of nightmares)
Infadel
27. 05. 2012 23.15
-4
Si vidu uno ko tank zapelje čez punčko, pa še mal naprej pa nazaj, al pa tisto ko z BMP nameri in ustreli snemalca na 30 mm, uh veliko jih je celo na youtubu, pa še to poglej, ne samo teorije zarote, ki so prišle vn že drugi dan pobojev, hm le čudežno so bile omenjene samo na RT televiziji. Rusi so p vse prej kot angelčki, ravo zaradi njih je tako na BV-ju!
Nimivseeno
28. 05. 2012 00.16
+3
Nisem videl. Lahko me pa razsvetliš in mi daš ključne besede navedene v viru, da si bom lahko poiskal in se razsvetlil. Glede razmer na bližnjem vzhodu si poglej mnenje priznanega doktorja in profesorja MIT, Noama Chomskega. (Vir: Noam Chomsky Lectures on Modern-Day American Imperialism: Middle East and Beyond ) Vse svoje navedbe podkrepi z viri in dejstvi. Potem se odloči po svoji glavi. Ne verjamem, da je zaradi rusov takšno stanje na bližnjem vzhodu, ker mi dejstva, ki sem jih do sedaj spoznal govorijo drugače. Če imaš kakšne vire, ki govorijo drugače, jih z veseljem pogledam. Hvala.
KisloZelje333
28. 05. 2012 17.41
+2
in vse tiho je bilo, ko si na lep način infadelu povedal resnico, ga verjetno ne boš več videl tu, si že reže žile, ker samo še on revež verjame da so teorije zarote teorije.
BogatunLOL
27. 05. 2012 17.11
+8
V zračnem napadu v provinci Paktia v vzhodnem delu Afganistana so sile zveze Nato ubile 8-člansko družino – mati in očeta ter njunih šest otrok. Družina ni bila povezana s talibani. Ko seštejemo žrtve, pregledamo procent ubitih otrok itd ugotovimo, da ravno tisti, ki kažejo s prstom na Sirsko redno vojsko, ki varuje državo in narod pred hordami želnimi krvi, naredijo največ MASAKROV. Nisem še prebral, da bi se naši novonarji odzvali kot v tem članku... Dobil sem občutek, da kar je ni dovoljeno enim, lahko celo z vsesplošnim odobravenjem počno drugi!
bozur
27. 05. 2012 16.39
+2
Vsi vemo o cem se gre, pa tudi novinar ki je prepisal ta clanek. Je tko??
DavidxXx
27. 05. 2012 15.50
+13
ZDA ponovno skuša manipulirati množice ... enako je bilo pri gaddafiju! Po TV so prikazali kot, da so ljudje proti gaddafiju ... v realnosti so bili za gaddafija .. Uporniki so plačanci, ki so jih po vsej verjetnosti urili v tajnih taborih, ki jih večinoma financira CIA! To je taktika, ki jo vedno znova uporabljajo, ljudje pa vedno znova nasedejo! Večina ljudi več ne naseda takim info., ker vsi vemo, da se imperialisti igrajo umazane igrice v katerih so milijoni že stradali zaradi sankcij in vojn .. pa za spremembo nehajte zavajat ljudi.
DavidxXx
27. 05. 2012 15.57
+2
01.07.2011 se je na zelenem trgu v Tripoli zbralo 1.7 milijona ljudi, ki je podrlo gaddafija. To je bilo v času ko je NATO bombardiral Libijo! In ljudje so vseeno šli na ulice. Posnetek imate na youtube .. vpišete Qadhafi speech 1.7.2011 tripoli Libya with subtitles PART 1
walter2
27. 05. 2012 14.28
+3
Kdo je krivec,verjetno širša javnost ne bo nikoli izvedela a obe strani sta v prizadevanjih za dosego svojega cilja sposobne kaj takega a ubogi narod je kot testni poligon,kjer se dogaja marsikaj a se nima na koga obrniti zaradi hinavske politike zahoda!
Brazi
27. 05. 2012 13.54
+9
dej nehite že s to perverzno propagando
sikorsky
27. 05. 2012 13.44
+5
Evropska unija, Arabska liga, Francija, Velika Britanija in Nemčija,...a Francija in Nemčija nista več del EU?,...
platon26
27. 05. 2012 13.58
+9
ne francija in nemčija sta ustvarili eu ostali smo delovna sila!
Ataaufbix
27. 05. 2012 13.26
+9
Sirija ima kar nekaj nafte, zato me čudi, da Američani še niso napadli in zasužnjili prebivalstvo.
dreko123
27. 05. 2012 13.51
+9
saj ni 2x za rečt da niso ravno oni zaglumili tega masakra...
usi-glih
27. 05. 2012 22.21
ponavadi so zraven kjer je OIL , in kjer so američani pridejo na plano tudi naše podrepne muhe ki rade preprodajajo orožje
Vasojevich
27. 05. 2012 13.23
+6
Isti scenarij viden v Bosni in samo enkrat.
toncek.bb
27. 05. 2012 12.56
+5
standard taktika zahoda in amerike (ter zidov).....zakuhat vse in prikazat prek medijem svetu kako kruta stvar se dogaja - in pol se oni spustijo v ''resevanje'' ljudstva, kjer jih nato umre (pod njihovim orozjem) 100x vec kot jih je sicer v teh letih tega rezima....pac kriza je, na tak nacin se oni izvlecejo iz tega, sprobajo nova orozja, blizje so rusiji in kitjaski, itd itd....cela EU in svet (sploh arabska liga-ocitno majo tud tm use pod nadzorom americani) pa samo gleda in brez besed spremlja vse skupaj....not good!!
mac386
27. 05. 2012 12.34
+15
Težko je najti neodvisne medije, ki poročajo o dogajanju v Siriji, Libiji in podobnih žariščih, kjer se dogajajo grozne stvari. Ampak če imaš želodec, lahko najdeš marsikatero necenzurirano stvar, ki ti res odpre oči. V teh državah je takšna zmeda, da še sami ne vedo, kdo je kdo. Poleg državne vojske, ameriških uradnih sil, 'undercover' sil, ki lahko dobesedno delajo kar hočejo brez posledic, pod pogojem, da izpolnjujejo ameriške cilje (Academi, ki je bil znan tudi kot Xe Services LLC in Blackwater - poglejte na Youtube: Blackwater in še druge pogodbene privatne vojaške agencije) obstajajo tudi lokalci, 'talibani', oz. po ameriško teroristi, pa tudi 'uvoženi' teroristi, ki imitirajo državno vojsko in jo poskusijo diskreditirati s poboji civilistov, kar naj bi mediji pograbili in bi povzročilo, da bi zahodno ljudstvo odobravalo posredovanje Amerike (primer recimo ta članek). Kaj jaz vem, kakšne sile so še tam, za katere nihče ne bo niti slišal. Vmes so nedolžni civilisti, ki na veliko nasrkajo. Te države so v takšnem razsulu, da bi bila edina rešitev dobesedno vse zbrisati iz tam. Življenje še dolgo ne bo normalno, saj se dobesedno streljajo vsepovprek, brez pravil in očitno vsaj za sedaj brez posledic, vsaka stran s svojimi cilji. Napovedujem prihodnost: Amerika bo čez par mesecev, po parih lansiranih člankih tipa 'lokalna oblast tolče civiliste, mi gremo pomagat civilistom, ker smo ful človekoljubni', poslala tja svojo uradno vojsko, pobila vse kar ni ameriški zaveznik in izgleda, da ima v rokah 'orožje', kot se je to dogajalo v Iraku. Mediji bodo spremljali samo Ameriške sile oz. NATO ter poročalo o tem, za njihovimi hrbti pa bodo pred uradno vojsko 'plužili' vojaški privatniki, 2x bolj obroženi od vojske in brez vsakih posledic. Amerika bo imela profit, države in ljudje, ki tam živijo že stoletja pa dobo pohojeni brez milosti, če bodo kjerkoli v napoto.
mac386
27. 05. 2012 12.36
+4
poleg izpostavljene Amerike ima takšne cilje še par držav, da nebom zdej izpadel kot da ciljam samo Ameriko.
Infadel
27. 05. 2012 12.40
-2
Npr. Iran, katere pripadnike revolucionarne garde so prijeli, in te so tudi priznali da so streljali na civiliste v imenu sirskega režima!
dreko123
27. 05. 2012 13.54
+2
Lahko smo veseli, da slovenija nima nafte... ker bi se isto dogajalo pri nas... potem bi pa prišel zahod pomagat naši prelepi državici, na oblast postavil svoje marionete... olje bi odtegkal na zahod, ljudje bi pa živeli v bedi in razsulu...
krtaca15
27. 05. 2012 14.40
+0
Saj že mamo marionete, ni treba po nikomer tolčt, ljudje so pa že zmedeni in v bedi. Cilj dosežen.
Infadel
27. 05. 2012 23.19
-1
Imamo nafto, pa je šla tvoja teorija po vodi, Nafta lendava!