Tujina

Sin predsednika Trumpa naj očetu ne bi povedal za srečanje z rusko pravnico

Washington, 12. 07. 2017 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sin ameriškega predsednika Donald Trump mlajši je v torek na televiziji Fox News pojasnjeval srečanje z rusko pravnico, ki mu je obljubljala informacije o demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton. Kot je dejal, bi po razmisleku verjetno ravnal drugače, kot je, očetu pa da za srečanje ni povedal.

Donald Trump mlajši je objavil elektronsko dopisovanje pred srečanjem z rusko pravnico.
Donald Trump mlajši je objavil elektronsko dopisovanje pred srečanjem z rusko pravnico. FOTO: AP

Donald Trump mlajši je v torek objavil elektronsko dopisovanje s publicistom Robom Goldstonom pred srečanjem z Natalijo Veselnickajo 9. junija lani v Trumpovi newyorški stolpnici. Njegov oče ga je preko tiskovne predstavnice Bele hiše Sarah Huckabee Sanders pohvalil kot "osebo visoke kakovosti" in pozdravil transparentnost zaradi objave elektronske pošte.

Ta bi sicer prišla na dan tudi brez tega, saj jo je nekako pridobil New York Times, ki je Trumpa mlajšega obvestil, da bo kmalu objavljena. Elektronska pošta dokazuje, da je sestanek z Veselnickajo sprejel, ker je upal na informacije, ki bi škodovale kampanji Clintonove.

Voditelju Fox News Seanu Hannityju je pojasnil, da očetu o srečanju ni povedal nič, ker da ni bilo kaj za povedati. Pravnica naj ne bi imela nikakršnih obremenilnih informacij o Clintonovi, ampak je želela govoriti le o programu posvojitev ruskih otrok v ZDA.

Goldstone je Trumpu mlajšemu pisal, da gre za koristne informacije, predsednikov sin je odgovoril, da je to imenitno. Goldstone je razložil tudi, da ruski vladi pri pomoči Trumpu na volitvah pomagata pevec Emin Agalarov in njegov oče Aras Agalarov, s katerima je Trump sodeloval leta 2013 na prireditvi Miss Universe v Moskvi.

Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov je danes zanikal povezave med Kremljem in Arasom Agalarovim. Zanikal pa je tudi povezave s pravnico. "Povedali smo že, da nimamo ničesar s to zgodbo," je poudaril Peskov. "Nikoli nismo bili v stiku s to odvetnico, zato nismo vpleteni in nimamo ničesar za povedati. Niti najmanj ni povezana z nami," je še izpostavil. Kremelj je sicer povezave zanikal že v ponedeljek.

Obtožbe o sodelovanju med Trumpovo kampanjo in Moskvo je medtem označil za dolgo trajajočo televizijsko nadaljevanko. "Resnično je videti kot dolgo trajajoča nadaljevanka, ki lahko tekmuje z najbolj uspešnimi televizijskimi nadaljevankami, ki jih trenutno predvajajo v ZDA," je pojasnil Peskov.

Demokratski kongresniki več ne govorijo le o sodelovanju Trumpove kampanje z Rusi, ampak neposredno o izdaji, republikanci pa se jezijo na medije in demokrate, da preveč napihujejo rusko afero.

Ameriški obveščevalci so lani ugotovili, da se je Kremelj vpletal v ameriške volitve v korist Trumpu, o čemer teče preiskava posebnega tožilca Roberta Muellerja. Ta je sedaj zaradi Trumpa mlajšega dobil veliko dodatnega materiala za preiskavo.

Trump mlajši je bil med tistimi, ki so najodločneje zanikali kakršnekoli stike z Rusi, kaj šele sodelovanje v času kampanje. Sedaj je priznal, da je nameraval sodelovati z Rusi, vendar pa menda od pravnice ni dobil ničesar koristnega.

Natalija Veselnickaja je medtem v torek novinarjem zagotovila, da ne zastopa nikogar drugega razen samo sebe, torej da ne dela po navodilih Kremlja. Trdi, da so njo prosili za srečanje s Trumpom mlajšim, nikoli pa ni obljubljala škodljivih informacij o Clintonovi.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
12. 07. 2017 19.28
+3
spet napaka 24 ur pri poročanju celotni pogovor je dal trump junior sam ven. halooo. in tukaj ni nič nič je pa dokaz da so ukrejinci bili povezani z klintonovo prav tako je dobila denar iz moskve halooo trojna merila #CNN FN enoko 24
Transformerji
12. 07. 2017 13.26
+1
Ugotovil sem, da je Slovenija Svet v mali državici - družinske vezi, podjetništvo, laži, mafija, pa kraje in pravosodje za različno vrsto ljudi.
Principat
12. 07. 2017 16.08
in v zadnjem času OČITNO sodelovanje desnice in VRHOVNEGA SODIŠČA ,, adijo ,, tako če drugače razmišljaš si avtomatsko odpisan ,, a mediji dobesedno zavajajo
dannyer
12. 07. 2017 11.38
+4
Pač dokaz da medijem nemoreš zaupati in da niso v prit ljudem ravno nasprotno.
dannyer
12. 07. 2017 11.35
+3
iz te moke ne bo kruha smo levi mediji bodo izgubili še več gledalcev . že tako tonejo. med tem pa je ukrejina pomagala clintonovi pa ni nič narobe. prvnica je bil v moskvi leta 2001 ali 2. in nima stika z vlado govorila pa je o posvojitvah. in to je sama rekla. to so tudi potrdili. pa še več to so vsi vedeli že prej saj sta ona dva to povedala samo za mlajšega trumpa niso vedeli in so naredili iz muhe dinozavra to samo kaže kako medijem nemoreš zaupati # CNN FN enako kot naši mediji trojni standert nova vrednota
trumpet2018
12. 07. 2017 10.52
+3
Spet brcajo mrtvega konja, škoda komentarja. verjetno bodo z novim lastnikom še bolj pljuvali po Trumpu. Kot je videti, so še bolj zabredli v prazno nabijanje brez smisla. bolečina zaradi Hillary ki je izgubila po dolgem in poćez, je še vedno zelo huda in še zelo peče
Karantanija
12. 07. 2017 10.52
+2
Prodanekure
12. 07. 2017 10.21
+0
haha mediji hočejo prikazat da je večji problem od kje informacije o čarovnici kot pa kakšna je vsebina teh informacij :D
BildiTheEmperor
12. 07. 2017 09.47
+2
Trumpova zmaga je bila prva velika zmaga interneta v vojni s TVjem, radijem in časopisi. V tej vojni bo zmagal internet. Plačancem bo manipulirat z novicami vse težje.
trumpet2018
12. 07. 2017 12.48
+2
in velika zmaga alternativnih medijev ki so pripomogli k Trumpovi zmagi. Trump se je celo osebno zahvalil infowars za podporo in njihovo borbo proti globalistom in fejk medijem. in v tej informacijski vojni fejk mediji izgubljajo. na veliko,samo poglejte si CNN, gledanost na nuli, T. L. pa še kar vztraja :), to so ti ničvredni ti FDV- jevski arogantni prepisovalci, ki pišejo po naročilu multi korporacij
LuckyBastardo
12. 07. 2017 09.15
+2
Kilary na veliko investira v medije, boli ker so razkrili kake svinarije je delala
CestniKolesar370Wattov
12. 07. 2017 09.14
+7
"Če se pogovarjaš z Rusi, je to veleizdaja" - Logika demokratov. "Tuja neodvisna organizacija ima mnenje o tem kdo je dober kandidat za predsednika ZDA" - Logika demokratov. Ta odvetnica ni povezana z Rusko vlado in dejstvo je, da so njeno vizo za vstop v ZDA so nekoč blokirali zaradi neznanih razlogov in zaradi neznanih razlogov ji je nekdo iz Obamove administracije vizo odobril za sestanek s Trumpom Jr. Ta ženska je lani tweetala anti-Trump tweete in tole vse skupaj smrdi po tem, da so jo Trumpu Jr. podtaknili demokrati, da lahko izvajajo svojo mentalno gimnastiko. Najbolj smešno mi je, da je na tej zgodbi Jew York Times delal pol leta. V zgodbo je bila vpletena kopica novinarjev, ki so tekmovali kdo bo prej zbral informacij za en članek. Imeli so maile in mesece so pripravljali svoj napad na Trumpa. Trump Jr. pa jih je prehitel, tweetnil vse maile v vprašanju in Jew York Times je izgubil ekskluzivnost in njihov članek ni vreden počenega groša. Hvala bogu, da je Trump Jr. tweetnil celotno verigo emailov, ker Jew York Times bi jih objavljal naslednja dva meseca, odstavek po odstavek in s svojo mentalno gimnastiko obračal besede in njihov pomen. Celotna zgodba je en velik NIČ in ne bi bil prepričan, da so iz Trumpove ekipe celoten čas Jew York Times vlekli za nos. Demokrati so pa itak tragični junaki. Izgubili so predsedniške volitve, senat, niti ene zmage niso sproducirali v zadnje pol leta, tako da se z obema rokama oprimejo še tako nepomembnih zadev, kot je recimo to, da je Trump pojedel 2 kepici sladoleda med tem ko so novinarji v sejni dvorani dobili po eno.
Razumnež
12. 07. 2017 09.22
+1
Natalija je želela zgolj ohraniti trgovino z ruskimi sirotami, v primeru, če bi republikanci zmagali.... Trump ml. pa očitno tega ni razumel. To je pa tudi vse.
dannyer
12. 07. 2017 11.36
+1
razen če se oni ker imajo mediji različna merila .
TRUMPP
12. 07. 2017 09.07
+0
A še kar boli,.....?
BildiTheEmperor
12. 07. 2017 09.05
+4
Sedaj je pa naenkrat problem ker so Trumpovi želeli razkrit ilegalno podporo Rusije Clintonovi?! Če se razkrije da je nekdo dobil informacije da je Rusija pomagala Trumpu je to problem za Trumpove .......... če pa Trumpovi razkrijejo da je Rusija pomagala Hillary je pa to spet problem za Trumpove? Po kateri logiki to?
Karantanija
12. 07. 2017 09.05
+0
Tako pri arbitraži za naše meje - vsaka stran trdi svoje in ima svojo zgodbo.
lemur
12. 07. 2017 09.01
+0
To pa je sprenevedanje. Samo cakam, da najdejo se kaksen email, kjer je Trump starejsi med prejemniki in se potem zagovarja, da je posto spregledal. Potem bo prisel video posnetek kako bere posto in se bo zagovarjal, da se mu ni zdela pomembna in da je pozabil ces da dobi dnevno stotine mailov. Seveda bi to bil dovolj dober izgovor za njegove podpornike...
batom@pinkponk.com
12. 07. 2017 08.34
+6
A kdo to dejansko verjame??? Pa bols bi blo bit tiho kot pa tako ocitno lagat. To niso vec ljudje...
Razumnež
12. 07. 2017 08.38
-2
Točno kaj naj bi verjel? Zakaj to naj ne bi bili več ljudje? V čem naj bi bil sploh problem?
frako
12. 07. 2017 08.48
+6
JAh kokr dokazi vn hodjo tok popravljajo laž, kaj tud pogledou nism kozarca s piškoti, aja ja vidu sm kozarc s piškoti sm se ga nism dotaknu, aja no dotaknu sm se ga res sam nism ga odpru al pa notr segu, aja no res je odpru smu kozarc s piškotki sam nism nobenga vn uzeu. Do kle nekje smo zdej pršli, sam še ja vzel sm piškotek vn sam prstou si nism oblizal, pa ja prste sm si polizal pa veseu k radijo sm bil takrat nam še fali.
batom@pinkponk.com
12. 07. 2017 08.52
+2
Lipov list, tolk pišeše tlele gor, pa nč dejanskega ne poveš. A ma to kak smisel? pejt raje mal na zrak.
Razumnež
12. 07. 2017 08.57
+0
frako.... To novinarji obračajo besede in pišejo laži... Torej Trump ml. NI sodeloval z Rusi, je pa želel od neke Natalije dobiti kakšne podatke o Clintonovi. Potem pa pridejo na vrsto novinarji, ki niso kritični do informacij in potem še taki, ki članka niti ne preberejo - slišijo samo "kozarec" in si ustvarjajo mnenje od "pro" pisunov.
Razumnež
12. 07. 2017 09.00
+1
Nazadnje bodo to novico nekateri povezovali še z vpletanjem Putina (beri Rusije) v ameriško predvolilno borbo :)))))
frako
12. 07. 2017 09.03
+2
V mejlih izrecno piše da so podatki državni(ruski), pa še to mogu je vedet da na edin način k bi lohka rusija dobila take podatke je s krajo. Kar je spet prepovedan v volilnih kampanijah, recimo k je al gore dubu video buša kako se prpraula na debate med volilno kampanijo jih je izročil FBI. Glavn da ti vrjameš da je tramp pogledal v kozarec, odpru kozarec, segel notri, a ni vzel piškotka.
Razumnež
12. 07. 2017 09.18
+0
OK frako.... ŠE ZADNJIČ !!!! Kje za božjo voljo v članku omenjajo neke ruske maile???? Članek govori o Nataliji, ki ima očitno neko trgovino s sirotami in je želela to trgovino obdržati še naprej (v primeru, da demokratom ne bi uspelo)
frako
12. 07. 2017 15.00
frako
12. 07. 2017 15.43
al jim pa tko kt novinarjem še ni nč jasn, tisti ki so zadevo raziskval danes dajejo izjave kot so, jst sm celo leto in dlje to razsikval in tramp mlajši danes kar twitvne vn vse dokaze .... nč jasn.
korintos23
12. 07. 2017 08.28
+3
Kak te ima toti Trump deco vzgojeno da za njegovim hrbtom delajo? Ni čudno če pa živijo kot neko pleme, ko koga in v koga.
Razumnež
12. 07. 2017 08.36
+0
Foen
12. 07. 2017 08.26
-4
ja pa sou wot? sou wot? a če ma jurček janković odvetnika iz bivše juge je to tud problematično, če starejši kandidira? otročje natolcevanje MSM-ja, raje napišite kej o karluši.
Foen
12. 07. 2017 08.27
+1
al pa o severini, ji je morda zmankal denarja za oglase na 24ur?
Stoti
12. 07. 2017 08.29
+1
proofreader
12. 07. 2017 08.56
+1
O Murku že en dan ni bilo novic. Je vse v redu?
Foen
12. 07. 2017 08.57
+2
Razumnež
12. 07. 2017 08.25
+1
Kako novinarji neko popolnoma nepomembno "novico" glodate in jo kar naprej objavljate.....Groza!!!
Razumnež
12. 07. 2017 08.26
-2
Trump ml. je zanikal stike z Rusi... sedaj je priznal.....
Razumnež
12. 07. 2017 08.27
-2
Torej NI sodeloval z Rusi, ampak z neko rusko odvetnico, pa morda je še kakšno rusinjo pobral v kakšni diskoteki. To pač ni isto kot "sodelovati z Rusi"
frako
12. 07. 2017 08.29
+2
Sej je dau mejle vn, ker jih je že itak NY Times meu notr piše kako se je dogovarjal, in da so podatki od ruske vlade.
Razumnež
12. 07. 2017 08.35
-2
Če je to res, potem recimo, da bi o tem lahko pisali...(sicer trdim, da je še vedno to popolnoma nepomembna novica, pa vseeno.) To kar se pa piše o Nataliji Veselnicki je pa res popolnoma trapasto. Pač neki c/p iz rumenega tiska.
frako
12. 07. 2017 08.36
+3
"to so jasno zelo občutljivi uradni podatki, in so del državne(ruske) podpore donald trumpu" - grobo preveden citat mejla.
Razumnež
12. 07. 2017 08.37
-3
Ah... sem že mislil, da je bila res vlada vpletena, pa vidim, da se drek samo še bolj meša.
lemur
12. 07. 2017 09.04
Problem v tem primeru ni vsebina, ampak predhodno laganje o stikih. Tudi ce sam ni vedel, bi mu trojica to skoraj morala omeniti glede na preiskave v katerih se je znasel.
Razumnež
12. 07. 2017 09.20
+2
Kot pravim.... Verjetno je imel stike še s kakšno rusinjo, ukrajinko, morda so mu všeč indijke... Nevem. Ampak neka Natalija pač ni Rusija, ruska vlada ali pa kar sam Putin.
Principat
12. 07. 2017 08.14
+10
zakaj bi ,, je odrasel ,, tudi naš Ivan Janša lomasti po celem svetu in doma nič ne vemo in zakaj hodi in v kakšnem interesu,, mogoče sedaj on že po oazah ureja posle za druge ,, se je naučil in DOMAČI mediji o tem nič ne poročajo,, ni pa izključeno , da se ne bi DT Junior že lahko koval za naslednje volitve
tarzan13
12. 07. 2017 09.03
+1
a ni ta janša nekam dolgo na začelju stranke....kaj pa kakšne spremembe.,.,pa to...