Tujina

Z bruseljskega letališča poletelo prvo potniško letalo po napadih

Bruselj, 03. 04. 2016 07.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z bruseljskega mednarodnega letališča Zaventem je ob 13.15 poletelo prvo potniško letalo po krvavih terorističnih napadih v Bruslju. Letalo je poletelo proti portugalskemu mestu Faro. S polnimi zmogljivostmi naj bi letališče začelo obratovati pred poletnimi počitnicami.

bruseljsko letališče
bruseljsko letališče FOTO: AP
Z bruseljskega mednarodnega letališča Zaventem je ob 13.15 poletelo prvo potniško letalo po krvavih terorističnih napadih v Bruslju. Letalo, ki naj bi po prvotnih načrtih vzletelo šele ob 13.40, je poletelo proti portugalskemu mestu Faro.

Danes bosta simbolično poleteli še dve letali belgijske družbe Brussels Airlines, in sicer v Atene in Torino.

Začasna infrastruktura, ki letališču dopušča sprejem 800 potnikov na uro, bo popolnoma operativna v nekaj dneh, je v soboto dejal direktor letališča. V eni uri bo tako vzletelo med pet in šest letal, kar predstavlja 20 odstotkov vseh zmogljivosti letališča. S polnimi zmogljivostmi naj bi letališče začelo obratovati pred poletnimi počitnicami.

Dodatni varnostni ukrepi

Na zahtevo policijskega sindikata so uvedli tudi dodatne varnostne ukrepe. V halo za prijavo na lete bodo tako lahko vstopile zgolj osebe z letalskimi vozovnicami in osebnimi dokumenti, njihovo prtljago pa bodo pregledali že pred vstopom na letališče. Dostop do letališča bo mogoč zgolj z avtomobilom ali taksijem, saj bodo povezave s sredstvi javnega prevoza ukinjene.

Terminal za vzlete sta 22. marca uničili eksploziji dveh bomb, eno uro kasneje pa so teroristi napadli še postajo podzemne železnice Maelbeek. V napadih, ki so jih izvedli pripadniki skrajne skupine Islamska država, je umrlo 32 ljudi.

bruseljsko letališče
bruseljsko letališče FOTO: AP

Adria še nekaj časa ne bo letela na to letališče

Letalski prevoznik Adria Airways še nekaj časa ne bo letel na bruseljsko letališče. Odpovedali so lete, ki so na voznem redu do vključno 13. aprila, in sicer na linijah Ljubljana-Bruselj in Tirana-Bruselj. Namesto tega bodo leteli v Amsterdam, je v četrtek objavila družba.

Adria Airways bo potnikom omogočila potovanje do oz. iz Bruslja prek Amsterdama z direktnimi leti iz oz. v Ljubljano, iz Bruslja do Amsterdama pa bodo organizirali tudi prevoz.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BlackLotuss
04. 04. 2016 10.11
+1
Wau. a je zmanjkalo poročanja glede tega ali kako da si je treba že izmišljevati novice? Dragi moji letala so letela že drugi dan, ker je bilo pač potrebno letela so sicer tudi na 3/4 prazna ampak so letela. Razen če imam privide pa se mi blede, no pa tudi ostalim 40 tehnikom, kar bi indikiralo da nebi smel bit na pisti.
Ramzess
03. 04. 2016 11.13
-2
"zgolj osebe z letalskimi vozovnicami in osebnimi dokumenti" Koliko vsakega pa oseba potrebuje, ... en primerek.
LLLEPI
03. 04. 2016 10.53
+5
Multikultura je draga stvar potrebno je ogromno policije vojske kamer pa se vedno ni varnosti ; Na nasprotni strani pa se pocutijo normalni ljudje kakor v zaporu saj so stalno preverjani in pod kontrolo. Problem je pa tudi ko zaposlijo te multikul delavce in jih je nemogoce stalno preverjat.Tako da ne potrebujes nekoga od zunaj da povzroci skodo.To lahko povzrocijo notranji ki imajo dostop do vsega.To se pa dogaja zato ker delodajalec na taksnih delavcih prispara nekaj evrov.Davkoplacevalce pa to v koncni fazi stane milijone in omejitev svobode v vseh pogledih
Ramzess
03. 04. 2016 11.18
-1
Ne more biti varnosti pri zadevah, ki načrtovane in financirane iz vrha piramide, ... in pri tem sodeluje tudi naveden policaj ali varnostnik, pa če ti za to veš ali ne. Oni sledijo ukazom, kot so izšolani (strenirani), ne sprašujejo (ne razmišljajo) se o njihovem ozadju in posledicah (kot roboti). Treba je razumeti kako deluje ta napačen sistem, ...
luckyss..
03. 04. 2016 09.03
+7
To odprtje bo res simbolično - vsak "golobradež" ga lahko zapre z anonimnim telefonskim klicem...da ne govorim o bradačih..
LLLEPI
03. 04. 2016 09.49
+2
LLLEPI
03. 04. 2016 09.49
+3
juwel
03. 04. 2016 08.34
+0