Tujina

Severna Koreja znova testirala balistično raketo

Pjongjang, 29. 04. 2017 07.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pjongjang je znova testiral balistično raketo, a test je bil očitno neuspešen, saj je reketa razpadla po nekaj minutah. Njeni deli so končali v Japonskem morju. Izstrelitev se je zgodila nekaj ur po zasedanju Varnostnega sveta ZN.

Severna Koreja nadaljuje s testiranjem svojega orožja.
Severna Koreja nadaljuje s testiranjem svojega orožja. FOTO: AP

Severna Koreja je v petek oziroma v soboto zjutraj po krajevnem času iz okolice Pjongjanga glede na sporočilo štaba združenih poveljstev Južne Koreje izstrelila raketo, ki je po nekaj minutah leta razpadla, njeni deli pa so končali v Japonskem morju.

Izstrelitev so ameriškim medijem potrdili tudi ameriški vojaški viri, ki menijo, da gre za raketo srednjega dosega KN-17.

Izstrelitev se je zgodila nekaj ur po zasedanju Varnostnega sveta ZN, med katerim je ameriški državni sekretar Rex Tillerson mednarodno skupnost pozval, naj prekine diplomatske odnose s Pjongjangom in poveča pritisk s sankcijami.

Varnostni svet je doslej v zadnjih desetih letih zaradi jedrskega in raketnega programa Pjongjanga sprejel šest resolucij s sankcijami, ki pa ne zaležejo.

Za zdaj še ni jasno, ali je bila izstrelitev posledica kljubovanja ZDA in drugim državam ali pa je morda šlo za neposredno provokacijo predsednika Kim Džong Una predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ki v soboto slavi 100 dni svojega vladanja.

Bela hiša se je na izstrelitev odzvala s kratkim sporočilom za javnost, da se zaveda dogodka, predsednik Trump pa je s tem seznanjen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
29. 04. 2017 13.24
+2
Oni delajo poskuse, ZDA pa ne upajo nič ker dobro vejo da dobijo povračilo
takje
29. 04. 2017 12.57
+3
En kilometer od moje hiše je ena njiva. Že dolgo jo gledam, da bi jo nekako dobil. Čakam, da bo kmet propadel, potem jo bom dobil skoraj zastonj. Redno jo hodim gledat in vedno, ko grem mimo, je tam v kotu eno mravljišče rdečih mravelj. Vedno, ko grem mimo, brcnem v to mravljišče in te klinčeve rdeče mravlje vedno plezajo po meni. Kaj sploh delajo tam, samo filajo matico? Brez veze. Sicer ni varijante, da pridejo do moje hiše, ampak ko bo njiva moja, mi bodo odžrle pol kvadratnega metra. Odločil sem se, da jih bom že zdaj zbrisal od tam, samo še ne vem natančno, kako. Razmišljam, da bi vse skupaj enostavno razkopal, ampak bodo spet naredile mravljišče. Vsake mravlje posebej se mi ne da pobijati, pa tudi matice se mi ne da iskati. Verjetno bom vse skupaj zažgal. Sicer mi ni treba, ampak mi gredo tako zelo na živce in mogoče bo enkrat njiva moja, mora biti moja.
uizy
29. 04. 2017 13.45
+1
gongash
29. 04. 2017 11.43
+0
Drugič bo že uspelo, vsaj lahko se branijo.
Te vidim
29. 04. 2017 11.22
+0
Rekla kazala in dokazov ni, in verjetno ne bomo videli.
BUONcaffee
29. 04. 2017 11.12
+2
Trump z tem seznanjen. Ja tudi mi.
Synchro
29. 04. 2017 11.08
+2
Naj imajo veselje reveži, ogrožat itak nobenega ne morejo z njihovimi raketicami.
Ate_ist
29. 04. 2017 10.38
+10
zakaj se je moral opravičiti Shon Spayser? zato, ker je primerjal Asada s Hitlerjem? 20 minut pred tem je izjavil, da S.Koreja ne predstavlja nevarnosti za ZDA. zakaj potem plujejo 3 letalonosilke proti tistemu koncu sveta? pesek v oči raji, da preusmerijo pozornost od Sirije, kjer so sami podtaknili kemično orožje. čudno namreč da Asad uporablja kemično orožje proti lastnemu narodu, proti pseudo kalifatu in teroristom pa ne.
Infraping
29. 04. 2017 09.39
+2
Ciymbalta
29. 04. 2017 13.27
+1
Zakaj divjad? Saj ZDA in druge države tudi delajo poskuse.
beware1
29. 04. 2017 09.36
+8
Ne vem zakaj se nekaterim da toliko pisati.S. Koreja ne predstavlja nobene groznje nikomur, razen, mogoce, lastnemu narodu, kateri se, spet, mogoce ,sploh ne zaveda vsega, kar se dogaja okoli njih. Vsaj niso zafrustrirani z internetom in kapitalizmom. Tudi tam je precej lacnih, a je pri Nas kaj boljse?? Nic, kar tako
290ktober
29. 04. 2017 09.42
+0
nikhrast
29. 04. 2017 15.56
Ej, Severna Koreja je že napadla jug leta 1950, nič se niso naučili, še vedno rožljajo
trdovrat
29. 04. 2017 18.14
rossi66
29. 04. 2017 09.09
-7
Pustite vendar tega adolescentnega sajkota, da se igra v svojem peskovniku. Kimcek vendarle ni resna groznja nikomur. S temi igrackami, ki se mu sesujejo nekaj minut po izstrelitvi si ze sam sebi dela zadostno blamazo, kaj bi se drugi pritiskali nanj...
korintos23
29. 04. 2017 09.18
+8
Zadnjič je s 5 kilami karbida ameriško ladjevje preusmeril! hahaha
rossi66
29. 04. 2017 09.31
+2
To si verjetno pobral s trustednews.com...? FCOL
nikhrast
29. 04. 2017 15.58
Enega dobrega frizerja bi mu zrihtali, pa bo mir.
hotchilipoper
29. 04. 2017 09.03
+4
Nevarno je,če se otroci igrajo z orožjem
fafajonka
29. 04. 2017 09.00
+4
Menda imajo toliko neuspešnih poskusov zaradi tega, ker po vsakem neuspelem poizkusu počistijo ekipo, ki je to izvedla, in pripeljejo novo.
soncek1098
29. 04. 2017 08.49
+7
Ameriska, japonska, ruska, sirijska, korejska itd. vlada, vse se DOBRO zavedajo, da bi jedrski napad ene drzave na drugo pomenil KONEC "IGRE" ZA VSE (NJIH) = GAME OVER. Gre zgolj za "NAPENJANJE MISIC" teh drzav, "napenjanje misic" s katerim vse te "velesile" OPRAVICUJEJO RESNICNI RAZLOG, tj. zeljo po EKONOMSKI itd., tj. SVETOVNI PRE/VLADI. Pri tem VOJNA INDUSTIJA in (ze zdavnaj) odkrito njihova medsebojna TRGOVINA Z OROZJEM (npr. trgovanje z orozjem med Rusijo in Sirijo itd. itd.) predstavlja (poleg farmatsevtske itd.) ENEGA GLAVNIH IN NAJVECJIH FINANCIH VIROV teh drzav. Vse "seveda v imenu boja proti terorizmu"..., ki ga spodbujajo in financirajo ravno oni (prej omenjeni "glavni igralci", tj. omenjene vele/sile). Lahko ste prepricani, da bi, ce/ko bi GLAVNI "IGRALCI" v tej igri "MONOPOL-I (kjer so si pravila igre in - monetarni - sistem ze dolgo tega izmislili sami, njihovi mentorji, vse z namenom svetovne ekonomske itd. nad/vlade, vse in vseh preostalih 99% prebivalstva Zemlje, tj. tisti, ki nismo del elite, pa smo vsi samo koleteralna skoda = figurice v njihovi igri MONOPOL-I) presodili, da ravnanje enega od igralcev resnicno presega interese, cilje ostalih igralcev, TEGA UMAKNILI IZ IGRE (kot so ze stevilne v preteklost: Kennedy, Gadafi, Husein itd. ). Kot receno, vsi smo, hoces noces, vsi "figurice" v tej njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte spodaj omenjene povezave, tj. DOKAZE. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu.
soncek1098
29. 04. 2017 08.50
+5
Podrobnejsa obrazlozitev z (tudi VIDEO) dokazi: S prihodom Trumpa in odhodom Obame se vojna ne koncuje, ampak sele zacenja, s tem imam v mislih predvsem vojno med dvema "dinastijama", ki se danes, (tudi) v tem trenutku spopadata za svetovno (ekonomsko itd.) prevlado. Na eni strani dinastija t.i. Iluminatov (druzine: Clinton, Soros, Rotschilds, Rockefeler itd. - Obama je bil samo njihova, za ljudstvo vsecna marioneta v ZDA) in na drugi strani "dinastija"..., Trump, Putin (Rusija), Kitajska, Indija itd.. Ti dve veliki "dinastiji" se sedaj (sedaj tudi javno - preko medijiev, druzabnih omrezij itd.,) z "napenjanje misic", tj. z razkazovanjem moci, spopadata in bosta naredili VSE (kot je bilo ze mnogokrat v preteklosti), da zmagata (ena ali druga). Vse za ekonomsko itd., tj. svetovno prevlado. Vse te "dinastije" obvladujejo vecino svetovnih drzav, korporacij, bank, vlad itd.. PS.: Zelo toplo vam priporočam, da si ogledate video v katerem Donald Trump v 5-ih minutah razkrije, razloži BISTVO, tj. ozadje celotnega sistema (ozadje sistema, strukturo sistem, namena sistema = "dinastije Iluminatov" itd.) in svoje cilje (cilje, ki si jih je zadal za cas, ko bo izvoljen za predsednika ZDA) v zvezi s tem. Ko boste videli ta kratek video, vam bo (v kolikor vam slucajno se ni) MARSIKAJ veliko bolj jasno. Za ogled videa v You Tube vtipkajte: "Donald Tramp - govor koji će promjeniti svijet". PS.PS.: Kot receno, vse te zgoraj predstavljene "dinastije" obvladujejo vecino svetovnih drzav, korporacij, bank, vlad itd., tj. tudi Evropo, Slovenijo in s tem (posredno ali neposredno) VSE, tudi tebe, mene itd.. Enega od mnogih dokazov in primerov za to najdete npr. tudi, ce v spletni brskalnik vtipkate: "Is Your Bank Owned By The Rothschilds? Here Is The Complete List". PS.PS.PS.: To pomeni, da smo, hoces noces, vsi "figurice" v njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte zgoraj omenjene povezave. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu, npr. preberite si clanke na tem portalu, npr. clanek z naslovom "24ur.com/novice/svet/znanstveniki-opozarjajo-igre-je-konec-zemljo-spreminjamo-v-venero.html", oz. clanek z naslovom m.24ur.com/cas-za-zemljo/podnebne-spremembe-v-grafih-in-animacijah.html, oz. si na You Tube-u poglejte napoved vesoljske agencije NASA, tj. trend gibanja temperatur od leta 1880 (ko so zaceli uradno beleziti temperature) do danes (v You Tube vtipkaj "NASA - Earth's Long-Term Warming Trend, 1880-2016"), pa vam bo hitro jasno, kaksna usoda (po najbolj optimisticnih napovedih znanstvenikov najkasneje v rok 1 generacije) caka nas planet, ce se v kratkem ne bo zgodil cudez... . Na svetu so ostale samo se 3 drzave, ki niso v lasti Rotschildove centralne banke. Te drzave so: Sirija, Iran in Severna Koreja. Sprasujem se, zakaj so Amerika itd. vedno v vojni ravno s tem drzavami (vprasanje je seveda retoricno)?
soncek1098
29. 04. 2017 08.51
+3
Poleg (tudi VIDEO) dokazov, ki sem jih navedel ze zgoraj, si na tej strani lahko preberete, pogledate, kdo v resnici vodi svet, glejte: in5d.com/who-really-runs-this-world/ KOT DODATEN DOKAZ TEGA pa si poglejte se VIDEO: Pope Francis kissing the hands of "Henry Kissinger and Rothschild " >>> New World Order Exposition <<<, tj. po/glejte nazoren VIDEO DOKAZ na: m.facebook.com/story.php?story_fbid=395915040801235&id=392439331148806&pnref=story
korintos23
29. 04. 2017 08.51
-4
Kaj noriš s tem kopiranjem, pa kdo ti to bere?
rossi66
29. 04. 2017 09.11
-1
@soncek1098... jezes, si pa res vzames cas! Se pridruzujem korintosu zgoraj, kdo bo bral tvoje prepisane nebuloze... pejt na zrak, sladoled, pivo, whatever...
higgsov bozon
29. 04. 2017 12.13
+0
nikhrast
29. 04. 2017 15.59
+1
hondica
29. 04. 2017 08.49
+3
korintos23
29. 04. 2017 08.33
-1
Si lahko zamislite kako bi sev. Koreja izgledala da ne meji na Kitajsko in Rusijo?
hondica
29. 04. 2017 08.47
+2
korintos23
29. 04. 2017 08.53
-1
Kot Afganistan, Irak, Sirija, Libija? Ponos tudi šteje.
korintos23
29. 04. 2017 08.32
-2
Mali Kim je velikemu Trumpu eno spustil za rojstni dan-za 100 dni obljub.
Daichi Sawamura
29. 04. 2017 08.26
+4
Te rakete so tolk kredibilne kot iskanje kemičnega orožja v Iraku ! Zaradi katerega je umrlo na stotisoče civilnih žrtev...Da ne naštevam še vse ostale ki so posredno ali neposredmno vpeti na ameriško vojno ekonomijo ki je vse kar te reveži imajo...ZDA namreč. Pa kljub porazom v Vietnamu, Afganistanu.Iraqu in še in še se še ne naveličajo umirati za cillje politike...In dobesedno drezajo v državo z orožjem ki ima 2 več pehote kot jo je imel severni Vietnam in iste prijateljje kot Vietnam...?! Homo Sapiens ne razumemo da bolj kot se stvari spreminjajo bolj ostajajo iste in zgodovina se resnićno ponavlja ! Mediji pa kot lešinarji čakajo na senzacije mrtvih,ustreljenih,ranjenih,beguncev,streljanja,poročanja,drame,ognja itd...Hujš ste kot mrhovinarji
prošek
29. 04. 2017 08.24
+7
En lep pozdrav z desne, prjatli. Zgleda da bomo imeli v kratkem ognjemet.
Wortex2
29. 04. 2017 08.54
+5
Fulmmer
29. 04. 2017 08.02
+4
Me prav zanima kolk jih pri proizvodnji in na samem izstrelišču razgoni.....