Tujina

Severna Koreja še naprej hodi po noževi konici

Pjongjang, 04. 05. 2012 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Severna in Južna Koreja še vedno rožljata z orožjem in si vsak dan izmenjujeta ostre besede. Novinar oddaje SVET Jure Tepina, ki se je pred dnevi vrnil iz Severne Koreje, pa je raziskal tudi, kako se je sploh začel prvi spopad, ki je razdelil nekoč enoten narod.

Pridružite se uradni strani oddaje SVET na Facebooku s klikom na

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cepec22
05. 05. 2012 03.29
+5
Treba je razumeti kontest velikih sil. Tu ni postenja, tu ni humanosti, tukaj je tako, da se mi moramo zavedati, velika riba zre majhne. Naso Jugoslavijo, ki je bila precej neodvisna od zunanjega sveta so razbili na mikrodrzavice in sedaj bomo kmalu vsi delali za druge. Zakaj? Tako pac je! Bannicus, precej si v zmoti s svojimi izjavami! Med 300 mio je seveda tudi nepismenih in veliko neumnih. To je res, a inteligentni ljudje vedi, da jim mi nismo dorastli. A ne vidis, da so vojne ves cas in gdo jih je induciral? Glej, juzna Koreja je le ena tocka, kjer 60 mio dela za americane. Na severu so ljudje lacni in zmrzavajo saj so brez vsega. Pa se vprasaj, kaj imamo mi od samostojnosti? En kup lopovov, ki imajo vsega dovolj in imamo tudi lacnih ljudi, ki po letih postenega dela obupujejo v dezeli na soncni strani alp. Kot mikro drzavica pa bomo vecni sluge odvisni od velikih dezel za katere moramo delati tlako! Poglej si Slovenijo, kako majhni smo in koliko ljudi neumnih imamo? Zahvali se bogu, ce ti je dal zdravo pamet! Veliko je taksnik, ki tega nimajo in kot vidis volijo vlado, taksno kot jo imamo, po drugi strani pa tarnajo in komaj prezivijo. Ce se nad tem zamislis, ti bo vse jasno. Malo pojdi po svetu in bos videl povsem drugacno sliko, kot jo imas sedaj.
Jimi1
05. 05. 2012 09.42
+4
Zate so če prav razumem prebegli "pozitivci" iz LDSa in podobnih tolp pametni in pošteni ljudje ? Ne bom rekel, da je ta vlada pametna in poštena, ampak je bila murgelska "alternativa" še precej hujši samomorilski izbor od tega kar trenutno imamo...
ill_be_back
05. 05. 2012 12.06
+1
to kar imamo sedaj je murgelska alternative ker alternative proti kučanu nimamo na politični sceni. janša=kučan
Sputnik
04. 05. 2012 23.44
-3
tej ameri so pa res usekani: bojujemo se za svojo varnost in preživetje... v koreji? pa ni čudno da noben američan ne ve kaj je njihova prestolnica če mislijo da je koreja na njihovem dvorišču. uni pa bogi revež ni smel atomske vržt je pa hotel samo svojo dolžnost opravit?!?!? pa kje je zdej kdo da jim sodi za vojne zločine?!? sebe varuje več kot 10 časovnih pasov naprej in se bori za preživetje??? halooooo a se kdo zaveda kaj se dogaja tam zunaj??
DedekLakai
04. 05. 2012 23.55
-2
Ja oni so branili svoje meje pol so jih pa Kitajci javno ponižali. Atomske bombe so hotli uporabit nad Pekingom in Pjongjongom ampak so takrat Kitajci "žal" imeli že sami atomsko bomto tako, da bi jim hitro kontra stisnili.
tinetone
04. 05. 2012 21.04
+6
na konici lahko samo cepetaš...