Tujina

Severna Koreja opozarja: Če bodo ZDA ukrepale proti nam, bomo udarili z vsemi sredstvi

Pjongjang, 18. 04. 2017 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Severna Koreja se je odzvala na opozorila mednarodnih organizacij, naj prenehajo s poskusi izstreljevanja raket. "Pripravljeni smo odgovoriti na vsako obliko vojne, ki bi jo proti nam začele ZDA," je dejal severnokorejski namestnik ministra Han Song Ryol in napovedal, da bi v tem primeru udarili z vsemi razpoložljivimi sredstvi.

Han Song Ryol, stalni predstavnik Pjongjanga v OZN, se je na izjave Mika Penca ostro odzval.
Han Song Ryol, stalni predstavnik Pjongjanga v OZN, se je na izjave Mika Penca ostro odzval. FOTO: AP

Namestnik ministra za zunanje zadeve Severne Koreje Han Song Ryol je napovedal, da bo Pjongjang nadaljeval z izvajanjem poskusov izstreljevanja raket in to kljub številnim opozorilom mednarodnih skupnosti, naj s takšnim početjem takoj prenehajo. "Izvajali bomo še več raketnih poskusov, na tedenskem, mesečnem in letnem nivoju," je za BBC povedal Ryol.

Obenem je Ryol dejal, da bodo, v kolikor bi bile "ZDA dovolj neprevidne in bi uporabile vojaška sredstva”, udarili z vsemi razpoložljivimi sredstvi.

Podpredsednik ZDA Mike Pence je v ponedeljek, dan po neuspelem poskusu izstrelitve severnokorejske rakete, dejal: "Obstajalo je obdobje strateškega potrpljenja, ki ga pa sedaj ni več." Ryol, stalni predstavnik Pjongjanga v OZN, pa se je na to odzval z besedami, da je Severna Koreja pripravljena odgovoriti na “vsako obliko vojne”, ki bi jo začele ZDA.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (395)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soncek1098
18. 04. 2017 22.02
+4
Ameriska, ruska, sirijska, korejska itd. vlada, vse se DOBRO zavedajo, da bi jedrski napad ene drzave na drugo pomenil KONEC "IGRE" ZA VSE (NJIH) = GAME OVER. Gre zgolj za "NAPENJANJE MISIC" teh drzav, "napenjanje misic" s katerim vse te "velesile" OPRAVICUJEJO RESNICNI RAZLOG, tj. zeljo po EKONOMSKI itd., tj. SVETOVNI PRE/VLADI. Pri tem VOJNA INDUSTIJA in (ze zdavnaj) odkrito njihova medsebojna TRGOVINA Z OROZJEM (npr. trgovanje z orozjem med Rusijo in Sirijo itd. itd.) predstavlja (poleg farmatsevtske itd.) ENEGA GLAVNIH IN NAJVECJIH FINANCIH VIROV teh drzav. Vse "seveda v imenu boja proti terorizmu"..., ki ga spodbujajo in financirajo ravno oni (prej omenjeni "glavni igralci", tj. omenjene vele/sile). Lahko ste prepricani, da bi, ce/ko bi GLAVNI "IGRALCI" v tej igri "MONOPOL-I (kjer so si pravila igre in - monetarni - sistem ze dolgo tega izmislili sami, njihovi mentorji, vse z namenom svetovne ekonomske itd. nad/vlade, vse in vseh preostalih 99% prebivalstva Zemlje, tj. tisti, ki nismo del elite, pa smo vsi samo koleteralna skoda = figurice v njihovi igri MONOPOL-I) presodili, da ravnanje enega od igralcev resnicno presega interese, cilje ostalih igralcev, TEGA UMAKNILI IZ IGRE (kot so ze stevilne v preteklost: Kennedy, Gadafi, Husein itd. ). Kot receno, vsi smo, hoces noces, vsi "figurice" v tej njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte spodaj omenjene povezave, tj. DOKAZE. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu.
pazigledam
19. 04. 2017 10.09
Sonček1098, vsaka čast temu pisanju, težko je še kaj dodat! Tisti nejeverni Tomaži, ki pa venomer mešajo to krizo z S.Korejo, z drugimi, pa tega verjetno ne bodo prebrali! Tu se vendar pogovarjamo o jedrskem orožju, za množično uničenje v strašnih mukah! L.p.
piu
18. 04. 2017 20.35
-1
Džong bo v sovražnika odvrgel sendvič........ Lahko ugibamo če bo z majonezo ali s kečapom....
korintos23
18. 04. 2017 20.37
+0
To so že delali pred desetletji v Koreji in Vietnamu, se je Amerom fajn dopadlo.
knivar
18. 04. 2017 20.20
-9
zbirajo se prostovoljci za s.korejo,a vas je kej v hlačah,da se borimo z Kim Jong-Unom rame ob rame,z zvezdo petokrako načelu,ne pozabite zmagovalci pišejo zgodovino in sodbo
Maxx365
18. 04. 2017 20.32
+0
korintos23
18. 04. 2017 20.38
+4
To o zmagovalcih ti dam prav, Ameri je ne bodo pisali v SK!
Maxx365
18. 04. 2017 20.12
+6
Pa kaj je ta lajež do sedaj pravzaprav sploh naredil, nekaj raket je spustil v morje, kakšna mu na dvorišču pokne, sami slepilni manevri, še ene rakete ni sprožil na resen cilj. Kakorkoli že zgleda neuravnovešen, se še predobro zaveda, da ga bodo po prvi raketi na konkreten cilj Ameri, skupaj z J Korejci in Japonci zbombardirali, da mu ne bo nič več jasno. Možakar očitno le išče pozornost, ker je država v totalni osami. Zanj velja pregovor, da pes ki veliko laja ponavadi ne grize.
Iniesta
18. 04. 2017 20.11
+4
Tole se definitivno ne bo dobro koncalo ... imamo dva norca (debelinko in tramp) z jedrskim orozjem. Upam da Ši in Putin preprecita vojno ...
NiVzdevka76
18. 04. 2017 20.02
+1
A BOŠ UTIHNU PRAŠIČ BOLAN?
korintos23
18. 04. 2017 20.39
+8
korintos23
18. 04. 2017 20.54
+5
Če gledaš kako Tomahavke koristi in mater vseh bomb, bo držalo!
NiVzdevka76
18. 04. 2017 22.02
+1
Našl so vejo med neandertalcem in homo sapiensom!
Netajkun
18. 04. 2017 19.25
+5
Najprej bi morali sploh razjasniti nekaj dejstev o Koreji . . od konca 19.stoletja je bila pod japonsko nadvlado ( po njihovi zmagi nad Kitajsko in pozneje še Rusijo . . v teh koncih ) in tako je ostalo do konca 2.svetovne vojne . V zaključnih bojih 1945 so del Koreje zasedle ruske sile , del pa ameriške sile . . in jo po dogovoru razdelile po 38.vzporedniku . Severna Koreja ( industrijsko razvita ) je ostala pod ruskim vplivom , Južna Koreja ( pretežno kmetijska . . in revnejša ) pa pod ameriškim vplivom , brez vojaških interesov . Šele ko je leta 1950 S.Koreja napadla J.Korejo ( in jo skoraj v celoti zasedla ) , so se američani vojaško aktivirali in pomagali " revežem " , ter jih potisnili nazaj in še malo dlje . . dokler niso na pomoč severnim priskočili številni kitajski in tudi ruski prostovoljci . Skratka , več kot 4 milijone mrtvih , da je na koncu spet obveljala meja po 38.vzporedniku . . in od takrat so američani zavezniki južnih . Kako sta se po letu 1953 razvijali Koreji . . in kje sta danes , pa vsi dobro vemo . Eni so med vodilnimi industrijsko-tehnološkomi v svetu . . drugi so pa najbolj militalizirana diktatura na svetu , večkrat tudi lačna . Bravo Severna Koreja .
Ate_ist
18. 04. 2017 20.19
+0
američani so tako silovito bombardirali severno korejo, da so jo po lastnem mnenju pahnili sto let nazaj. a glej ga hudiča, severnjaki so izdelali jedrsko orožje. poleg tega, američani niso zavezniki nemčije, japonske in južne koreje, pač pa še vedno okupatorji.
Vrhovni
18. 04. 2017 18.19
-1
Evropska agencija za varnost in informiranje (DESI) je objavila, da je prejela informacije, da so ruske in sirske sile aretirali vodjo ISIS Abu Bakr al-Baghdadi.
korintos23
18. 04. 2017 18.55
+3
jzkzfzmz
18. 04. 2017 19.58
-1
CyberWorm90
18. 04. 2017 18.17
+1
glawno da cmero leze w rit junckerju pa sanja stara samonelasta jajca od uzad pa to : ))))
korintos23
18. 04. 2017 18.56
-1
Ti pa socijalni delavki na občini! hahaha
korintos23
18. 04. 2017 19.01
+0
Cyber, kdaj si zadnjič zaspal na tipkovnici?
soncek1098
18. 04. 2017 17.49
+3
Ameriska, ruska, sirijska, korejska itd. vlada, vse se DOBRO zavedajo, da bi jedrski napad ene drzave na drugo ponenil KONEC "IGRE" ZA VSE (NJIH) = GAME OVER. Gre zgolj za "NAPENJANJE MISIC" teh drzav, "napenjanje misic" s katerim vse te "velesile" OPRAVICUJEJO RESNICNI RAZLOG, tj. zeljo po EKONOMSKI itd., tj. SVETOVNI PRE/VLADI. Pri tem VOJNA INDUSTIJA in (ze zdavnaj) odkrito njihova medsebojna TRGOVINA Z OROZJEM (npr. trgovanje z orozjem med Rusijo in Sirijo itd. itd.) predstavlja (poleg farmatsevtske itd.) ENEGA GLAVNIH IN NAJVECJIH FINANCIH VIROV teh drzav. Vse "seveda v imenu boja proti terorizmu"..., ki ga spodbujajo in financirajo ravno oni (prej omenjeni "glavni igralci", tj. omenjene vele/sile). Lahko ste prepricani, da bi, ce/ko bi GLAVNI "IGRALCI" v tej igri "MONOPOL-I (kjer so si pravila igre in - monetarni - sistem ze dolgo tega izmislili sami, njihovi mentorji, vse z namenom svetovne ekonomske itd. nad/vlade, vse in vseh preostalih 99% prebivalstva Zemlje, tj. tisti, ki nismo del elite, pa smo vsi samo koleteralna skoda = figurice v njihovi igri MONOPOL-I) presodili, da ravnanje enega od igralcev resnicno presega interese, cilje ostalih igralcev, TEGA UMAKNILI IZ IGRE (kot so ze stevilne v preteklost: Kennedy, Gadafi, Husein itd. ). Kot receno, vsi smo, hoces noces, vsi "figurice" v tej njihovi igrici "Monopol-i", kjer so si sami (ze dolgo nazaj) izmislili tako igro (ki jo vodijo, obvladujejo in nadzirajo preko monetarnega sistema, bank itd.), kot tudi pravila igre (kjer smo vsi mi samo figurice v tej njihovi igri). Ce ne verjamete, si poglejte spodaj omenjene povezave, tj. DOKAZE. Posledice te njihove igre so vidne povsod: kot posledica njihovega (in posledicno vseh tistih, ki smo padli v to njihovo igro, iluzijo) pehanja za dobickom, in posledicega brezverstnega izkoriščanja Zemlje (njenih bogastev itd.) in njenega brezvestnega onesnaževanja itd., je na Zemlji poruseno osnovno ravnovesje (ravnovesje na vec nivojih: podnebno, ekonomsko, moralno, socialno itd. - vsa ta podrocja se prepletajo), posledice cesar cutimo vsi, globalno, npr. na podnebni ravni: vedno vec je ekstremnih vremenskih pojavov, ki smo jim redno prica in o katerih lahko vsak dan beremo v novicah, tudi v novicah na tem portalu.
Jožajoža
18. 04. 2017 17.05
-10
no,končno eden, ki ima jajca
prašek
18. 04. 2017 17.29
-4
To morda drži, ampak pameti mu krepko primanjkuje !
vertex
18. 04. 2017 16.42
-4
to pomeni da je kimdyonk tudi kot ivancek desnicar,sicer je za razliko od ivancka ki je doštudiral kumrovške študije študiral v švici
mallonge
18. 04. 2017 17.12
+2
vertex
18. 04. 2017 16.40
-6
rozi meni da je jj fdv komunist desnica,a to zaradi tega ker je celo življenje prisesan na državni denar ali ker je doktoriral v prištini ali mogoče ker je kandidiral za predsednika zkjzks in tekal v jajce?
dostojevski II
18. 04. 2017 16.42
-2
A to je oni, ki ga strašna udba ne more utišati že 30 let.
dostojevski II
18. 04. 2017 16.40
-2
Res nor svet. Oni, ki je pred dnevi naenkrat izstrelil 59 raket, bi rad drugim preprečeval podobno početje.
CyberWorm90
18. 04. 2017 16.44
+3
pa sej ga ne opozarjajo sam američančki : ))) preber wsaj podnaslow članka : )))
CyberWorm90
18. 04. 2017 16.44
+8
Severna Koreja se je odzvala na opozorila mednarodnih organizacij, naj prenehajo s poskusi izstreljevanja raket
dostojevski II
18. 04. 2017 16.51
-4
Mednarodne organizacije ? So to oni, ki so molčali ali celo aktivno sodelovali pri napadih na Afganistan, Irak, Libijo, Sirijo... So se mednarodne organizacije odzvale, ko je oranžni norec naenkrat izstrelil 59 raket.
CyberWorm90
18. 04. 2017 16.59
+4
kam že? : ))) na wojaško letališče : )) je pa res da je šu k bik w maline praumo temu : ))) ni mogu wsaj en tedn počakat da bi raziskali al bil res bojni strup s strani isisa al sirske wojske : )))
CyberWorm90
18. 04. 2017 17.02
+3
meričančki so se tko hitr odzwali sam zarad tega k so zawezniki z južno korejo nč druzga pa še prodal jm bojo orožje : ))) drgač pa da bi sewernokorejska wojska lohka zadela ameriko lohka sam sanjaš : ))) kle se gre bolj zarad južne koreje k so wedno w sporih itd : )))
vertex
18. 04. 2017 16.37
-4
avstrijci brišejo slovenske napise,avstronostalgiki hlapčki ne komentirajo,debatirajo o jugi
big_foot
18. 04. 2017 18.06
-2
Tolk daleč za njih zgodovina ne sega. Pri njih se je vse začelo šele po letu 45.
hondica
18. 04. 2017 15.50
+4
A to se bodo šli jugonostalgiki ravno tako borit za Severno Korejo, kot se je šel del njih za ISIS?
EnverHoxha
18. 04. 2017 16.18
-4
trump pa tvoji ala markel desna krščanka podpira islamizacijo evrope in dajejo vojaško podporo isis...
komarec
18. 04. 2017 16.36
-3
hondica ti nisi vajen, a moral se boš še hudo boriti za preživetje, pa bomo videli takrat kakšen heroj boš.
Skunk Works
18. 04. 2017 15.46
+3
Ne razumem pa jugonostalgikov tukaj, tako trpijo, pa imajo rešitev na dosegu roke, kjer bi lahko naprej živeli srečne jugo čase...bosna, srbija, kosovo, vas čaka - in glavna jugo poslastica plača 100-200 eur.....kaj čakate....
prašek
18. 04. 2017 15.49
-2
EnverHoxha
18. 04. 2017 15.50
+2
kaj ti delaš sploh v sloveniji če ti je tko bedna???? idi v avstrijo pa tam delaj 14 ur na dan namesto da tukaj visiš na socijali pa jamraš 24/7 ...
M_teorija
18. 04. 2017 15.51
-5
Janez vam ponuja enosmerno vozovnico za Noriško kraljestvo!? Še prtljago vam rade volje vnesemo na vagone!?
prašek
18. 04. 2017 15.54
-3
A ne bo prtljage nosil diamantni piling Matoz ?
26277
18. 04. 2017 15.56
-3
prašek
18. 04. 2017 16.00
-6
komarec
18. 04. 2017 16.41
-4
Rozika mi smo se že prilagodili v tej lepi naši Sloveniji, nam ni težko, berem pa, da tebe moti cel kup stvari. Mi ne trpimo ampak imamo nostalgijo po lepih časih, mislim pa, da so sedaj stvari, ki bolj motijo tebe in jih za gotovo ne boš rešila tako zlepa.
Skunk Works
18. 04. 2017 15.34
+6
Trumpet spodaj, bognedaj da pride desnica na oblast , sem absolutno proti.....čez eno leto vstaje, potem bo pa za naslednjih dvajset let za vse sra...nje, ki ga isti že 70 delajo, kriv spet JJ in desnica.....saj so bo uredilo samo po naravni poti ekonomskih zakonitosti....(kuba, Venezuela, Grčija.........), bomo pač počakali, to je zgleda naša usoda...
prašek
18. 04. 2017 15.37
-5
Rosinant .... In kako se bo uredilo ? Da vi pridete na oblast ? he, he, he, .......... LOL
CyberWorm90
18. 04. 2017 15.37
+5
janšot ni desnica : ))) še najbolj je sds podobna komunistični partiji sewerne koreje : )))
komarec
18. 04. 2017 16.44
-7
Rose, če pa to napiše Cyber, bo pa držalo. Pa ja si bomo večina uredili zakone, da bodo prav nam in ne vam.
korintos23
18. 04. 2017 15.30
+2
Enim veliki, pametnim demokratom na tem forumu, prav paše, prav uživajo, če bodo Ameri poklali nekaj milijonov ljudi!
tron3
18. 04. 2017 15.32
-1
kori jasno, ker jim drugače več ne pride.
korintos23
18. 04. 2017 15.28
+0
Rusi in Kitajci so se zmenili da bodo za vsako Ameriško raketo izstreljeno na SK protestirali v OZN! Protestne note imajo že natiskane.