Tujina

Comeyjev naslednik obljublja nadaljevanje preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve

Washington, 11. 05. 2017 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Vršilec dolžnosti direktorja FBI Andrew McCabe je na kongresnem zaslišanju zagotovil, da se bo preiskava ruskega vpletanja v ameriške volitve nadaljevala in potrdil, da doslej še ni bilo nobenih poskusov oviranja te preiskave. McCabe začasno vodi FBI, potem ko je predsednik ZDA Donald Trump v torek odpustil Jamesa Comeyja. Ta je novico, da je ostal brez službe, slišal po televiziji.

Jamesa Comeyja je novica, da je ostal brez dela, presenetila v Los Angelesu med agenti FBI. Sprva je mislil, da gre za potegavščino.
Jamesa Comeyja je novica, da je ostal brez dela, presenetila v Los Angelesu med agenti FBI. Sprva je mislil, da gre za potegavščino. FOTO: AP

Po včerajšnji odslovitvi direktorja FBI Jamesa Comeyja, ki je znova razburkala ameriško politično sceno, demokratska manjšina v ameriškem kongresu poziva k ustanovitvi urada posebnega tožilca za preiskavo domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve. Republikanci nad tem niso tako navdušeni. Kot poročajo tuji mediji, je Comey novico o svoji odpustitvi slišal po televiziji in sprva mislil, da gre za šalo. 

Bela hiša je v sredo v ameriških medijih trpela številne udarce zaradi kaotične odpustitve Comeyja, šele zvečer pa izdala zadnje pojasnilo o razlogih za ta ukrep. Predsednik Donald Trump je menda v zadnjih mesecih izgubil zaupanje v Comeyja, čeprav je v zadnjih mesecih dajal drugačne izjave. Odločitev, da bo moral Comey iti, naj bi se mu dokončno porodila prejšnjo sredo, ko je spremljal zaslišanje direktorja FBI v kongresu.

Utemeljitev namestnika pravosodnega ministra ZDA Roda Rosensteina, da je Comey odpuščen, ker se je lani pred volitvami grdo vedel do demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton med preiskavo njene elektronske pošte, je pri večini ameriških komentatorjev sprožala posmeh in niti predstavniki Bele hiše je niso prepričljivo zagovarjali.

Comey novico o odpustitvi videl na televiziji in sprva mislil, da gre za potegavščino 

Prepričljivosti ni bilo, ker je odločitev presenetila celo Belo hišo in administracijo, razen nekaj poklicanih, kot sta pravosodni minister Jeff Sessions in Rosenstein. Presenečen je bil tudi sam Comey, ki je bil v Los Angelesu med agenti FBI, ko je na televizijah zagledal novico, da je odpuščen. Najprej se je šalil, da gre za potegavščino, nato pa se je umaknil brez besed.

V Washingtonu je medtem sedež FBI obiskal dolgoletni Trumpov telesni stražar in nekdanji newyorški policist, danes pa šef operacij Ovalne pisarne. V slogu, ki ga v ZDA opredeljujejo kot mafijskega, je prinesel tri pisma. Trumpovo, Sessionsovo in Rosensteinovo ter jih pustil v zgradbi J. Edgarja Hooverja.

Comeyja je senatni odbor za obveščevalne dejavnosti že pozval, naj prihodnji teden pride na zaslišanje, sam pa je v pismu nekdanjim sodelavcem zagotovil, da odpustitve in načina ne bo dolgo premleval, čeprav bo svoje delo pogrešal. Trump je v sredo za zaprtimi vrati sprejel njegovega namestnika Andrewa McCaba, ki bo opravljal dela vršilca dolžnosti, čeprav za redno namestitev verjetno nima možnosti, saj je njegova soproga aktivna demokratka.

Iskanje naslednika ne bo enostavno

Iskanje Comeyjevega naslednika pa ne bo enostavno, saj demokrati grozijo z zavlačevanjem postopka potrditve v senatu, dokler ne bo neodvisnega tožilca za preiskavo ruskega vpletanja v volitve, ker Trumpu in Sessionsu ne zaupajo. Vendar pa bodo za uresničitev grožnje potrebovali tudi nekaj republikancev, ki so glede tega zadržani, čeprav jim Trumpova poteza ni nujno všeč.

Trenutno stanje je v sredo v senatu opisal nekdanji komik in sedanji senator iz Minnesote Al Franken. "Vemo, da so Rusi sprožili veliko operacijo vpletanja v naše volitve. Vemo, da so to storili, da pomagajo voditelju televizijske oddaje Trumpu na škodo Hillary Clinton in z namenom spodkopavanja zaupanja v volilni sistem ZDA. Vse to so potrdile naše obveščevalne agencije," je dejal Franken.

"Česar pa ne vemo, so razlogi, zakaj so imeli Rusi raje Trumpa in ali so člani njegove kampanje sodelovali z Rusi. Za to sedaj poteka preiskava in predsednik je odpustil moža, ki vodi to preiskavo. Razlage Bele hiše sprožajo več vprašanj, kot pa dajejo odgovorov," je dejal Franken.

Demokrati v senatu zahtevajo posebnega tožilca za preiskavo domnevnega vmešavanja Rusije v ameriške volitve.
Demokrati v senatu zahtevajo posebnega tožilca za preiskavo domnevnega vmešavanja Rusije v ameriške volitve. FOTO: AP

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders, ki nadomešča utrujenega Seana Spicerja, je v sredo dejala, da si Bela hiša želi hitrega konca preiskave. "Želimo si, da se hitro dokaže, da ni nobenega dokaza o sodelovanju med Trumpovo kampanjo in Rusijo," je dejala in menila, da imenovanje posebnega tožilca ni potrebno.

Trump je imel v sredo pred Belo hišo protestnike, ki so se drli "Zaprite ga! Zaprite ga!", tako kot so se drli Trumpovi podporniki med kampanjo glede Clintonove.

V medije prihajajo tudi druge podrobnosti o odločitvi. Trump naj bi bil jezen na Comeyja že od takrat, ko je javno zavrnil njegovo trditev, da mu je predsednik Barack Obama lani prisluškoval v newyorški stolpnici.

Jezilo naj bi ga tudi, da Comey ni hotel javno povedati, da Trump ni predmet preiskave v zvezi z Rusijo, nazadnje pa naj bi mu počil film pretekli teden, ko Comey Sessionsu in Trumpu ni hotel vnaprej povedati, kaj bo povedal na zaslišanju v kongresu, ki je bilo v sredo prejšnji teden. V sredo popoldne je še prišlo na dan, da je Comey od pravosodnega ministra Sessionsa prosil več denarja in ljudi za širitev preiskave morebitnih povezav med Rusi in Trumpovo kampanjo. Če je bil namen končati preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve, se je zgodilo ravno nasprotno. Kongres bo preiskave nadaljeval in širil.

Senatni odbor za obveščevalne dejavnosti je v sredo izdal nalog za dokumentacijo glede povezav med Rusi in nekdanjim Trumpovim svetovalcem za nacionalno varnost Michaelom Flynnom. Ta je predlagal, da bo dal papirje in pričal, če mu dajo imuniteto. Senatorji so se v sredo odločili, da tega ne bo.

Kot smo že poročali, je pred Belo hišo proti odstavitvi Comeyja protestiralo več sto ljudi. Odstavitvi nasprotujejo zato, ker se je zgodila sredi preiskave ruskega vpletanja v volitve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spletna stran levih političnih aktivistov MoveOn.org, ena od organizatork protesta, pa je sprožila podpisovanje peticije z zahtevo po imenovanju neodvisnega preiskovalca domnevnega ruskega vpletanja v volitve. Doslej jo je podpisalo več kot 220.000 ljudi.

Agenti FBI naj bi bili ogorčeni nad Trumpovim dejanjem

Vršilec dolžnosti direktorja FBI Andrew McCabe je na kongresnem zaslišanju danes zagotovil, da se bo preiskava ruskega vpletanja v ameriške volitve nadaljevala in potrdil, da doslej še ni bilo nobenih poskusov oviranja te preiskave.

Za zdaj še vedno ni jasno, zakaj natančno je Trump sprejel odločitev, ki je vrgla v zrak ves Washington v tem trenutku, saj uradnim pojasnilom Bele hiše nihče razen televizije Fox in Trumpovih podpornikov ne verjame, neimenovani viri pa so preplavili medije.

Tisti, ki poznajo Trumpa, pravijo, da je bila to pač ena od impulzivnih odločitev v njegovem slogu, brez razmišljanja o posledicah. Demokrati trdijo, da je želel ustaviti preiskavo ruskega vpletanja v volitve, republikanci globoko razmišljajo, ali branijo Trumpa, mediji ugibajo, zaposleni v vladi pa delajo kot zaupni viri medijev.

Analitiki so prepričani, da bo nepooblaščenega uhajanja vladnih informacij v medije sedaj še več, saj naj bi bili agenti FBI ogorčeni nad Trumpovim dejanjem. Bela hiša trdi, da so bili zaposleni nezadovoljni s Comeyjem.

McCabe ne bo dolgo na položaju, saj je danes v senatnem odboru za obveščevalne zadeve dejal, da zaposleni v FBI nikakor niso izgubili zaupanja v Comeyja, ki je užival široko podporo znotraj FBI in jo še vedno.

Preiskava ruskega vpletanja v volitve bo šla naprej, McCabe pa ni hotel ne potrditi niti zanikati Trumpove trditve, da mu je Comey trikrat zagotovil, da ni predmet preiskave ali tarča v zvezi s tem.

Za zdaj menda še nihče ne meče polena v kolesje preiskave, ampak če bi, po besedah McCaba to ne bo šlo. "Mož in žena iz FBI se ne more ustaviti, ko delajo to, kar je prav. Ko ščitijo Američane in podpirajo ustavo," je dejal McCabe.

McCabe prav tako zavrača namige Bele hiše, da je preiskava ruskega vpletanja v volitve nizka prioriteta za FBI. "Gre za zelo pomembno preiskavo," je zagotovil.

Demokrati se s tem strinjajo in grozijo, da bodo storili vse za blokado imenovanja Comeyjevega naslednika, dokler se ne ustanovi urad posebnega tožilca.

Republikanski senator iz Utaha Mike Lee predlaga, naj Trump imenuje Merricka Garlanda, ki ga je bivši ameriški predsednik Barack Obama predlagal za vrhovnega sodnika. Republikanski senat o njem ni hotel niti razpravljati, Lee pa meni, da bi bil prava rešitev, ker bi mu demokrati zaupali.

Demokratska senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar je zamisel podprla, kar pomeni, da Garland ne bo imenovan. Trump po prepričanju vseh, ki ga vsaj malo poznajo, namreč ne bo imenoval nekoga, za katerega ne bo prepričan, da mu je povsem zvest.

Trump:Comeyja sem nameraval odstaviti, ne glede na priporočila

Trump je danes zatrdil, da je nameraval Comeyja odstaviti "ne glede na priporočila", potem ko je Bela hiša na dan odstavitve sporočila, da ga je odstavil na priporočilo pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa in njegovega namestnika Roda Rosensteina. Comeyja je označil za napihnjenca in širokoustneža. "FBI je bil v kaosu. Vi to veste, jaz to vem, vsi to vedo," je dejal v pogovoru za ameriško televizijo NBC.

Potrdil je tudi, da je osebno vprašal Comeyja, ali ga FBI preiskuje v okviru preiskave domnevnega ruskega vpletanja v volitve. "Dejansko sem ga vprašal. Vprašal sem ga, če bi mi lahko povedal, ali me preiskujejo," je dejal in zatrdil, da mu je rekel, da ne. O tem sta se trikrat pogovarjala, je dodal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ObalaJeZakon
11. 05. 2017 19.52
+2
Kok je bil poreden. Se je grdo vedel do Hilke..:-) Ga je moral deda Donald našeškat..:-)
frako
11. 05. 2017 22.43
+2
JA no pa še skoz so na trumpovih zborovanjih kričal pošteni bodite do nje pošteni bodite do nje !!!
Redneck A
11. 05. 2017 18.01
-3
Vsi se tako trudijo pokazati, kako neumen je Trump, pa po mojem ni, je le zvit. Ne pozabite, da je trump podjetnik in ne politik. Podjetnik pri svoji poti do cilja ne poskuša ugajati tako kot politik, pri ukrepih za dosego cilja se zato ne ozira na čustva ampak se odloča "racionalno". Tako pač je, med njegovo kampanjo se nihče tega ni zavedel sedaj pa je ta njegova podjetniška logika zelo opazna, ne menca veliko in enostavno ukrepa ter se ne sprašuje o politični korektnosti. Da, ne bo pomote, ne srtrinjam se z njegovimi cilji in njegovimi liberalno kapitalističnimi nazori.
contadino
11. 05. 2017 16.21
Od nekdaj, blago rečeno nenavadna , zunanja politika Zda , se je zadnja leta spremenila v svojevrstno komedijo , ki pa je sočasno nevarna za mnoge države , posebno pa tiste, ki ji ne prikimavajo . Ker jim bojevniško srce , ne dovoli , da bi se lotili , sebi vsaj približno enakih , povzročajo hudobije šibkejšim in take nečednosti poimenujejo ( demokratične spremembe ) . Imajo pa še veliko pristašev , ki za denar , nekateri pa celo za pohvalo, izpolnjujejo iztirjene želje . Gospod , ki je bil odstavljen je predstavljal sam vrh amertiške piramide , a odzval se je katastrofalno nerodno . Ali na kratko , v FBI se ne ve , kdo pije a gdo plača . Seveda me to , prav nič ne jezi , nasprotno .
Razumnež
11. 05. 2017 14.43
-1
To pa je neka najhujša obveščevalna elita na svetu.... FBI, kjer očitno pred šefom za neko novico izve pol sveta :))))
Razumnež
11. 05. 2017 14.43
-2
S tako izjavo, češ da je izvedel preko medijev si je sam sebi pljunil v obraz :)))
Maxx365
11. 05. 2017 21.11
+1
kako pa naj ve, kaj se trumpu plete v glavi, sploh ker se odloča impulzivno
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 22.51
-1
Ta razrešitev je bila vse prej kot impulzivno dejanje. A si gledal kak Trumpov rally? Preprosta retorika, preprosti stavki. Deloval je kot kakšen srednješolec kakšne lesarske srednje šole. Zdaj pa poglej kak njegov govor med politiki izpred 30 let kjer je deloval izobraženo do konca. Nič ne počne impulzivno, vse je premišljeno do amena.
Generacija56
11. 05. 2017 11.02
+11
V ZDA vlada histerija, kot je že nekoč v petdesetih, ko so lovili čarovnice. Takrat so bili to komunisti, ki se jih v ZDA bojijo, kot hudič križa. V tej zblojeni državi ni več mogoče voditi normalne politike, vzpostaviti prijateljskih odnosov z Rusijo, ker so jo nekateri primitivci po defaultu označili kot nasprotnika. Pa ne Rusija, ne trenutni predsednik noče nikomur nič. Je v defenzivi. A ste prebrali, da je spodnji dom kongresa v ZDA SPREJEL odločitev, da lahko amijevska mornarica vstopi v tri Ruska pristanišča in izvaja inspekcije v zvezi z embargom na S. Korejo??? Kako neumni ljudje živijo v ZDA, s tem pove vse. Zamislite si, da spodnji dom Ruskega parlamenta sprejme odločitev, da Ruska mornarica lahko ustavi vsako ladjo, ki prevaža orožje Sirski opoziciji!? Razumete sedaj zblojenost?
Kollerik
11. 05. 2017 11.23
+1
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 12.18
+2
Men je predvsem zanimivo, da CNN non-stop tolče čez Trumpa, ko pa je le-ta vrgel bombo na letališče v Siriji, ga je CNN hvalil v višave še naslednjih par dni, potem pa spet blatenje. Tiste dni je bil na CNN članek "Trump ima družino v WH in z Ameriko dela kot z družinskim podjetjem, ampak to ni slaba stvar".
jesenvoyo
11. 05. 2017 10.32
+1
Šef FBI pa javno prizna, da je informacijo o razrešitvi videl najprej po televiziji s tem posredno prizna, kako slab šef je ali pa je slaba njegova FBI. Zanimivo, ali je informacije o vpletanju rusov v volitve v Ameriki verjetno tudi gledal TV. Od šefa FBI bi lahko pričakovali vsaj to, da bi znal poskrbeti za svoj položaj, če drugega ne.
snežek
11. 05. 2017 10.17
+2
S Hitlerjem je bilo podobno, na oblast je prišel z grobo retoriko, počel grde stvari z nasprotniki, izpeljal noč dolgih nožev, ko se je dobesedno znebil konkurence, primitivne množice so ga ljubile, nasprotniki so se potuhnili. Iz njega so se po svetu delali norca, Chaplin je celo posnel komedijo o diktatorju. Nihče si ni mislil, da bo šlo tako daleč, pa je šlo še dlje od tega. Z načinom odpovedi Comeyja Trump ruši ameriške demokratične standarde. Danes to, jutri še kaj bolj grobega. Potem se ga bodo nasprotniki začeli bati in se bodo potuhnili ... no nadaljevanje je pa že znano.
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 10.27
+4
Hitler je prišel na oblast zato, ker se ne Nemčija sesuvala sama vase od revščine. Pred Dolfejem je imela Nemčija najvišjo stopnjo brezposelnosti v Evropi, iz 1. svetovne vojne so imeli toliko dolgov, kot je bila 4x vrednost vse Nemške infrastrukture in BDPja, ljudje so masovno stradali, ena polna samokolnica bankovcev za 100 milijard mark je bila vredna manj kot štruca kruha. Ado je zamenjal valuto in nehal igrat po pravilih Rotschildov (ki so si takrat lastili večino nacionalnih bank po svetu). Lobiji pa iz vseh strani - Rotschildi so zlobirali prepoved trgovanja z Nemčijo, da bi ji omogočili zunanjo trgovino. Ado se je potem pač šel menjalne posle z materialom brez financ in to je to. V parih letih se je Nemčija pobrala in postala najbogatejša Evropska država še preden so se sploh začeli pripravljati na 2. svetovno vojno. Če najrevnejšo državo spremeniš v najbogatejšo v parih letih, ti bo ljudstvo jedlo iz roke do konca življenja.
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 10.29
+1
Kakšni pa so "demokratični standardi" za zamenjavo FBI direktorja? A mora glasovat ljudstvo? Trump je pač ustregel želji 20+ demokratov vključno z Bernijem Sandersom, ki so zahtevali, da se Comeya odstavi. Vam pa res nič ni prav. :)
frako
11. 05. 2017 10.41
+0
Če tu ne vidiš da ga je odstavil zato ker ga je preiskoval ti ni pomoči.
Salamandros
11. 05. 2017 10.52
+3
Pa ti veš, da je Hitler celotno družćino Rotschild spustil iz države , ko se je vojna začela. In da ni bil niti eden član te družine poškodovan, ko se je vse skupaj začelo.
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 11.07
+0
Predlog za razrešitev Comeya mu je dal Rosenstein, človek, ki je delal celih 8 let pod Obamo in človek, ki ga je senat potrdil na mesto namestnika generalnega državnega tožilca s 94 glasovi za in 6 glasovi proti. Zdaj če izvzameš blodnje o Rusiji in Trumpovo povezavo in če Trump Comeya ne bi odpustil, bi ga mediji spet požrli z izjavami, da noče odpustiti Comeya, ker mu je ta pomagal dobiti volitve. Kakor sem bral, so Rotschildi Nemčijo zapustili še preden se je vojna začela, njihovo premoženje, ki so ga pustili za sabo, je blo pa zaseženo. V bistvu mi dol visi, ker tut na holokavst gledam kot na eno najmočnejših propagand v zgodovini človeštva, ker v šoli se nismo učili, kaj je bil holodomor, znanje o holokavstu smo pa obnavljali vsako leto.
frako
11. 05. 2017 11.32
-1
ka lažeš potrjen je bil 25 ga aprila 2017, prej je bla pa tožilka una k jo je razrešu donald ker je rekla da je neustavno uvest religiozni test za imigrante. on je pa prej služil kot glavni odvetnik okrožja Maryland.
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 12.15
Hotel sem povedat, da je imel funkcijo v politiki celih 8 let pod Obamo in ima neko integriteto in zaupanje iz strani demokratov, drugače bi ga Obama lahko zamenjal. Je en redkih, ki je ohranil pozicijo od časov Busha čez vseh 8 let Obamovega predsedovanja. Priznam, slabo napisano. Jaz vem kdaj je postal namestnik generalnega državnega tožilca, brez skrbi.
Militos
11. 05. 2017 10.16
+1
Slišal po Tv? Kvečjemu videl.
Maxx365
11. 05. 2017 21.14
CestniKolesar370Wattov
11. 05. 2017 10.15
+5
Ljudje, ki so rekli, da je Comeya treba odpustiti: Bernie Sanders, senator Harry Reid, senator Chuck Schumer, Maxine Waters, Jerry Nadler, Nancy Pelosi in ena gora drugih. Vsem tem je skupno to, da Trumpa sovražijo in so člani demokratske stranke. A zdaj jim pa to ni všeč ha ha.
TRUMPP
11. 05. 2017 10.11
+2
Možakar je to izvedel po televiziji,........Še en dokaz več, da je treba gledat televizijo,....
JanzeLjj
11. 05. 2017 10.09
+0
bilDe a si že kupil hotel Slon??? :)))
Kollerik
11. 05. 2017 11.24
-1
TRUMPP
11. 05. 2017 10.06
+2
Trump naj te Bog blagoslovi,....!
TRUMPP
11. 05. 2017 10.03
+2
Red mora bit,......!
Maxx365
11. 05. 2017 21.15
.. pa četudi je slab, kot je trenutno v Ameriki.
NiVzdevka76
11. 05. 2017 10.00
-2
Kako že? Primite se za denarnice....
26277
11. 05. 2017 09.55
+0
Novodobni diktator tale tumpič. Taki ne končajo dobro.
veronqa
11. 05. 2017 09.45
-3
Trump ruši predvsem demokracijo, ki jo je imela Amerika polna usta. Posataja samodržec, kajti vsi, ki bi mu bi lahko bili nevarni odletijo. Naj čim prej naleti na mino!
jesenvoyo
11. 05. 2017 10.37
+1
Odletijo samo tisti, ki so bili v ta zadnji predhodnika Trumpa, pri tem pa še tako nesposobni, da se niso prilagodili malo po viharju, ki piha.
dreko123
11. 05. 2017 11.35
-1
dobro si napisal amerika ima samo polna usta demokracije... usta tam se pa tud ustavi :D
frako
11. 05. 2017 09.07
+3
Jst mam občutk da bodo naši svečkarji kmal pred ameriškim konzulatom svčečke pržigal :D
Raspunin777
11. 05. 2017 09.25
+1
tirolec
11. 05. 2017 09.04
+14
Trump že ve kaj dela....,kar pa naši politiki to ni znano...od osamosvojitve dalje....Zato so ukinili Službo družbenega knjigovodstva (SDK), da si prisvajajo lastnino državljanov neovirano, legalno itd....Z roko v roki se pajdašijo z uslugami/protiuslugami itd., tako da eni manipulirajo z boleznijo itd. v izogib zapora vse tja do zastaranja....Hvala za tako samostojno Slovenijo, zanjo so dali eni življenja, očitno se danes obračajo v grobovih...Upam le, da se narod končno že zbudi...
najseve
11. 05. 2017 09.36
+3
korintos23
11. 05. 2017 08.43
+0
Kako mu bodo toto sračje gnezdo z glave stresli! HIhihihii
Našvasan_zob
11. 05. 2017 08.40
+2
Je mislu, da je Fake news, pa je dubu po pič.... :))))))))
korintos23
11. 05. 2017 08.42
+0
Kdo Trump? Pa ne prvič, fjn mu jih popajo!
frako
11. 05. 2017 09.41
+1
Jah normal da je mislu da je izmišljotina, vedno se ljudi na takih položajih prvo prosi da sami odstopjo, edinkrat k je bil FBI direktor odpuščnen je blo pred 24 leti pod klintononm. In takrat so ga prvo prosili da sam odstopi zarad škandalou o podkupninah, ko tega ni hotel storit so ga odpustil.
Našvasan_zob
11. 05. 2017 20.34
Baje je Nixon odpustu šefa FBI.. Pol je pa še sam letu..
frako
11. 05. 2017 22.44
Nixon jih je HOTU ene par na hitr odrezat sam je bil prepozn.