Črna kronika

Sedma žrtev sydneyjskega požara

Sydney, 21. 11. 2011 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V požaru v avstralskem domu za starejše občane Quakers Hill je po zadnjih podatkih umrlo sedem oseb. V ponedeljek je v sydneyjski bolnišnici umrl 82-letni moški. V požaru je bilo ranjenih 32 ljudi, nekaj pa jih je še vedno v kritičnem stanju.

Vzrok požara v domu, kjer je prebivalo skoraj 90 stanovalcev, še ni znan, obstaja pa sum, da je bil požar podtaknjen, saj je ogenj izbruhnil v dveh krilih doma hkrati. V požaru so že v samem domu umrli trije ljudje.

Zaradi požara v domu starejših je doslej umrlo že sedem ljudi, 11 pa jih je še v kritičnem stanju.
Zaradi požara v domu starejših je doslej umrlo že sedem ljudi, 11 pa jih je še v kritičnem stanju. FOTO: Reuters

Policija je zaradi suma podtikanja požara priprla 35-letnega negovalca in nekdanjega zaposlenega v domu Rogerja Kingsleyja Deana, obtožnica pa ga bremeni štirikratnega umora. Tiskovni predstavnik policije ni v nedeljo potrdil, ali bo Dean odgovarjal še za dva druga umrla in ali ga bremenijo samega požiga.

Deana so v domu Quakers Hill, potem ko so ga odpustili v neki drugi negovalni ustanovi, zaposlili šele nedavno.

V bolnišnicah se po požaru zdravi še 29 drugih varovancev doma, med njimi pa je tudi 67-letna gospa, ki je v kritičnem stanju in jo zdravijo v bolnišnici Royal North Shore, še sedem pa jih zaradi resnih poškodb zdravijo v drugih bolnišnicah. 11 varovancev je na intenzivni negi.

Premier New South Walesa Barry O'Farrell, ki se je po enotedenskem obisku vrnil iz Indije, je naročil pripravo podrobnega poročila o stanju zaposlenih v ostalih domovih po državi ter o varnostnih razmerah v domovih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.