Tujina

Sedem obtoženih za umor Benazir Buto

Islamabad, 05. 11. 2011 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za atentat na nekdanjo pakistansko premierko Benazir Buto decembra 2007 je obtoženih pet domnevnih talibanskih skrajnežev in dva policista. "Obtožnica je vložena zoper sedem oseb, med katerimi sta tudi dva policista," je povedal državni tožilec Čavdri Azar.

Butova je bila umorjena med političnim shodom v Ravalpindiju.
Butova je bila umorjena med političnim shodom v Ravalpindiju. FOTO: Reuters

Benazir Buto, dvakratna pakistanska premierka in prva ženska na tako visokem položaju v kaki muslimanski državi, je bila ubita 27. decembra 2007 med predvolilnim zborovanjem v Ravalpindiju. Ubita je bila v dvojnem napadu, ki sta ga izvedla samomorilski bombni napadalec in strelec s puško.

Do zdaj za atentat ni bil kaznovan še nihče. Obtožnico proti sedmerici so vložili na sodišču v Ravalpindiju. "Vsi obtoženi so zanikali krivdo in zahtevali sojenje," je pojasnil tožilec Čavdri Azar.

Med obtoženimi je Saud Aziz, ki je bil v času atentata vodja policije v tem mestu. Policista se bosta po besedah tožilca morala zagovarjati zaradi kršitve varnostne zakonodaje ter neustrezne zaščite Butove.

Pet domnevnih talibanskih skrajnežev pa obtožnica bremeni "zločinske zarote", saj naj bi s severozahoda države privedli samomorilskega napadalca in ga skrivali v Ravalpindiju.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

T_one
06. 11. 2011 02.09
Če iščejo krive, se naj obrnejo na CIA-o in Musharafa. Namreč nekaj dni predno so jo umorili, je Benazir v neken intervjuju povedala, da je oficir Pakistanske obveščevalne službe ISI ubil Osamo bin Ladna decembra 2001 v gorah Afganistana. Zato, da te skrivnosti ne bi izdala še kdaj, je CIA s pomočjo Musharafa naredila atentat na njo. Musharaf pa je bil tudi zadovoljen zato, ker se je tako znebil svoje najhujše nasprotnice v boju za oblast!
provideus
05. 11. 2011 13.49
Mater so hitri-pa poliično zarotsko motivirani!