Tujina

Scaramucci po desetih dneh že zapušča svoj položaj v Beli hiši

Washington, 31. 07. 2017 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po desetih dneh delovanja Belo hišo zapušča njen komunikacijski direktor Anthony Scaramucci. Odločitev za njegovo odstavitev je sprejel John Kelly, novi šef predsedniškega kabineta, predsednik Trump pa je na Twitterju že sporočil, da zaradi omenjenih sprememb v Beli hiši nimajo nobenih težav.

Anthony Scaramucci je po desetih dneh zapustil mesto komunikacijskega direktorja Bele hiše, ki mu ga je določil predsednik ZDA Donald Trump. Nekdanji finančnik, ki je pozicijo sprejel prejšnji teden, je bil deležen močnih kritik, saj naj bi nekemu novinarju poročal o nesposobnosti svojih kolegov.

Anthony Scaramucci je s položaja komunikacijskega direktorja Bele hiše odstopil po le desetih dneh.
Anthony Scaramucci je s položaja komunikacijskega direktorja Bele hiše odstopil po le desetih dneh. FOTO: AP
Predsednik Trump se je na spremembe osebja v Beli hiši odzval tudi na Twitterju, kjer je vztrajal, da v Beli hiši zaradi nedavnih menjav položajev ni nobenih težav oziroma ni zavladal kaos.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju televizijske hiše BBC se je za Scaramuccijevo odstavitev odločil Trumpov novi šef kabineta John Kelly, ki je pred tem deloval kot sekretar vladne agencije ZDA za varnost. Kot še poroča BBC, je general Kelly na nov položaj v Beli hiši nastopil v ponedeljek zjutraj.

Poleg Scaramuccija sta svoj položaj v Beli hiši predčasno zapustila tudi nekdanji šef kabineta Reince Priebus in Sean Spicer, nekdanji tiskovni predstavnik Bele hiše, ki je s položaja odstopil po tem, ko je predsednik Donald Trump imenoval Scaramuccija za komunikacijskega direktorja. Ta se je kasneje celo hvalil, da poroča predsedniku Trumpu kar neposredno, namesto preko njegovega šefa kabineta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Infraping
01. 08. 2017 10.48
Če bi mi vsak Slovenec, starejši od 16 let, dal 1 evro, bi bil po mojih izračunih milijonar. Da si pa to tudi zaslužim, vem pa na žalost očitno samo jaz.
Aijn Prenn
01. 08. 2017 08.21
+3
Uh, kakšno olajšanje... Dons sem si naložil AdBlock in reklame so čudežno izginile... Juhej!!
Infraping
01. 08. 2017 10.46
trumpet2018
31. 07. 2017 22.37
-10
dončič je zapustil slovensko reprezentanco in v moštvu je zavladal kaos,ajoj, konec sveta, konec je z nami. Vedno ko Trump nekoga zamenja, skeglani levaki krićijo da je v beli hiši zavladal kaos. kot v filmu Invasion of the Body Snatchers, kjer vedno zombiji ponorijo, ko zagledajo človeka ki je neokužen
PIERREBRICE
31. 07. 2017 22.36
+4
Naslednja poteza Donalda Trumpa bo, da bo odstavil predsednika ZDA. Kdo je že to? LOL
PIERREBRICE
31. 07. 2017 22.33
+5
Rdečelasec je kot otročiček v vrtcu. Stara igračka mu ni več všeč, zato želi novo. Ha,ha,ha!
Aijn Prenn
31. 07. 2017 22.04
+7
He he he he... Še čudno, da še ni Melanije odstavil..??