Tujina

Savdske sile prestregle raketo iz Jemna. Tarča naj bi bilo letališče v Rijadu

Rijad, 04. 11. 2017 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Blizu prestolnice Rijad so savdske vojaške sile prestregle raketo, ki je bila izstreljena iz Jemna. Odgovornost za izstrelitev so prevzeli jemenski uporniki. Tarča napada naj bi bilo mednarodno letališče v Rijadu.

Savdske sile so danes blizu prestolnice Rijad prestregle raketo, ki je bila izstreljena iz Jemna, poročanje savdske televizije Al Arabija povzemajo tuje tiskovne agencije. Odgovornost za izstrelitev rakete so prevzeli jemenski uporniki, ki so se na ta način želeli maščevati za napade sil arabske koalicije v Jemnu.

Jemenski Hutiji naj bi proti letališču v Rijadu izstrelili balistično raketo dolgega dosega.
Jemenski Hutiji naj bi proti letališču v Rijadu izstrelili balistično raketo dolgega dosega. FOTO: AP

Raketo so sestrelili severovzhodno od savdske prestolnice, pri tem pa ni bilo gmotne škode ali žrtev.

Jemenski uporniški Hutiji so sporočili, da so izstrelili raketo in da je bila njihova tarča mednarodno letališče v Rijadu. Dodali so, da gre za maščevanje za "vsakodnevne poboje", ki jih koalicija pod vodstvom Savdske Arabije izvaja v Jemnu. "Pravico imamo,  da odgovorimo in bombardiramo tiste, ki vsak dan pobijajo naše ljudstvo, pri čemer so nazadnje izvedli napad na tržnico," je dejal predstavnik hutijskih upornikov Ali al Kahum. Pri tem je imel v mislih letalske napade na hotel in tržnico na severu Jemna, v katerih je bilo ubitih 29 civilistov.

Jemen je prizorišče spopadov med vladnimi silami predsednika Abedraba Mansurja Hadija, ki jih podpirajo sile arabske koalicije pod vodstvom Savdske Arabije, in uporniškimi Hutiji, ki so leta 2014 zavzeli prestolnico Sana. Konflikt se je še dodatno razvnel marca 2015, ko so Hutiji napredovali proti mestu Aden, zaradi česar je koalicija proti njim sprožila vojaško operacijo.

V zadnjih dveh letih je bilo v konfliktu po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije ubitih več kot 8000 ljudi, več deset tisoč jih je bilo ranjenih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jzkzfzmz
05. 11. 2017 18.01
24 ur, če že pišete nekaj potem pišite kako izvajajo genocid saudijci s pomoičjo američanov in izraelce nad civilisti!!! Kdo koga hoče tukaj okupirat? Vse za nafto mar ne, pa če treba pobit vse civiliste!!! Lahko bi se malo zamislili kaj pišete. Slaba karma ni vredu, saj veste kako to gre ne?
dartford
05. 11. 2017 12.01
-1
Kje je Rijad ? Vem samo za RIAD.
marmilan
05. 11. 2017 07.50
+5
Ja infrapink kaj bluziš. A si iz Hrastovca pobegnil?
emilzapata
05. 11. 2017 08.14
+4
admin ima čudna navodila od zgoraj, brisal bo pameten komentar, ki nikogar ne žali, niti ne kliče na nasilje, takšnega, ki je pa žalitev za slovenski jezik in ljudi z lastno pametjo, pa ne. Naj bo bogu potoženo.
Joža Gabroža
05. 11. 2017 11.07
ja to je res će boš blatil LEVAKE SI BRISAN ČE BOŠ PA NAPISAL DA JE KUČAN NJEGOV PRIJATELJ TE BO PA IZ PRINCIPA BRISAL HE HE
Infraping
04. 11. 2017 22.55
-5
Bil je zanimiv dan, malo sem počil z vrati, ne "doma", tam, kjer nekaj, kar mi še misel ni v seksualnem smislu, in tudi v tem kar je reklo, je še manj kot percepcija mišljenja.
Infraping
04. 11. 2017 22.53
-2
O Amun Ra Kamut Efu, ki ima večno Ženo.
Infraping
04. 11. 2017 22.26
-7
O trumpu, ki mi ne prizna, kaj sem mu uredil, in Vladu tudi, je v odvečnih diplomatih vrilih, sam glede na izraz trumpovega ksihta je bilo še v dokaj ne v toliki preteklosti danem trenutku smiselno edino to, kar sem mu storil v Firmi med malico, ko smo Blue people jedli med delom. Bo produkt. Vlad, ti pa se tut oči.tno j e,bi. Sam to ka sn tem dal vložek nek, bo produkt. P a tut pol, ko sn teb Vlad, in fikciji od očeta povedu totaln fakt. Sta ga upoštevala in bila tiho, fiktivn oče je mogu seveda pokazat, za ka gre v ZDA, ti pa, si bil svojih mislih. Moč maš ti, Vlad, ker imaš nacionalno direkcijo, ki jo tepci rušijo, sam nimaš pa smiselno usmerjenega Vrila. in to je to. smejim se, seveda, in to je to. Izplačajte me in to je to. Mojo ženo hočem, da jim bom mož, in da jima bova starša, ker sta to najina(ni)nm otroka. Ne bom govoril o tem, v kak smiseln namen. In to je to. Pa da še enkrat poudarim, o fu k...anj u slovenske njivske roke v tir direkt v kri za "uspeh", da bomo vsi srečni. Tu je polinom, specialn. Fajn bodte, spat grem z ženo mojo v moji sobi, ki vdirajo vanjo neki, ki mislijo, da so mi, pa mi niso niti misel. Žena moja to ve in zna ravnati v temu. Ker je perfekten Vril. Tako kot jaz. Skupaj z mojo ženo sva perfekten v vseh smislih Bogu smiseln združen Vril, ki ima smisel, da vodi. V vseh pogojih. Lepo se imejte in lahko noč. Govorim o Grafiki, o tem, kaj jaz za vas sem, in da je treba v Slovenijo investirati. Ker nismo neumni in se lahko naučimo vsega, sploh po vsem, kaj vemo o vsem že 1400 let najmanj, kar je pa prej bilo, carska rasija ziher ne. Osnove vsega so pa obstajale. Vrag Varjag pa to. In seveda o zrcalni sliki Asterixa. O Kapitalu s smiselnim požiranju dobička za švico, ki so ji parti razumevajoči, ki sodelujejo drug z drugim za peživetje in za "lastnika.
Infraping
04. 11. 2017 22.32
-8
Govorim torej o moji ženi o tem, kaj misliva o njivskih željnih v r ... it fu .. ,. ,. kati tepcih v nesmiseln namen, da crknejo na koncu tako, da še to bilo bi, ni - ker govorimo o nesmislu, ki je v očeh Boga, katerega Ženo nihče ne bo nikoli videl, enostavno samo v smeh, niti v mislih njegovih, medtem ko pijeva pivo - On tistega, jaz pa smisel njegov od tega in tega ne poskušam presegati, ker bi bil tepec potem. Pa tudi slep. O slepenju.
Infraping
04. 11. 2017 22.45
-7
Kak smo se v Firmi počutl zarad nečesa. Nikol ne bote mel tega, ker ne priznate in izplačate. Js lahk odbijam cel lajf mojo kri v moj perfektn mentalno fizičn majnd z vsemi sredstvi napadajočo absolutno neumno koncepcijo nečesa za zelo star narod s pomembno identiteto dveh osebkov, ki mi tudi več kri nista. O koncepciji starševstva v državi, ki ....... bi perfektno to napisal še na 100 straneh, bedaki, a ne bom. Ne bom vas več prepričeval. Ameriški predsednik sem jaz od leta 2004. Dejstvo. In vedno bom. So mi povedali v Grčiji, o Puch zadevi, in to je to. Vechni puch. Zbogom, poskusite ujeti mojpo ženo, gnoji, sveta bitja v r...it v k.ri fu.ka jočih, ker, drugače, pač ne bodo. In gredo še v to. Kako se vam smejem tepci. Župan, Duhovnik, Pijanec, Doktor? Bedaki, ki ne veste, kje vam je mesto. Fajn bodite, žena moja, ti se pa odloči. In to je to. Raj ali večni nič, ki boli večno? Bog, hvala Vam, zej pa si pir odprima.
natolcevanjenapolno
04. 11. 2017 21.54
+10
SA je greznica, ki jo je treba spucat!