Tujina

Sarkozy pravi, da je Netanjahu lažnivec

Cannes, 08. 11. 2011 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sarkozy je Netanjahuja označil za lažnivca, Obama pa ga ima že počasi dovolj. Kaj to pomeni za bližnjevzhodni mirovni proces? BBC meni, da Netanjahu očitno izgublja zaupanje, kar pa ni dobro za ves Bližnji vzhod.

Sarkozy in Obama
Sarkozy in Obama FOTO: Reuters

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je z ameriškim kolegom Barackom Obamo pretekli teden govoril o izraelskem premierju Benjaminu Netanjahuju. "Ne prenesem ga več, on je lažnivec," je dejal Sarkozy. "Lahko, da ti preseda, vendar pa se moram jaz z njim ukvarjati vsak dan," mu je odgovoril Obama.

O tem sta govorila ob robu vrha skupine G20. Novinarji, ki so čakali na njuno tiskovno konferenco, so namreč dobili naprave za spremljanje prevoda, pri tem pa so jima dejali, naj jih še ne vklopijo. Tisti, ki pa tega navodila niso upoštevali, so lahko slišali omenjeni pogovor. Sprva o tem ni poročal noben medij. Najverjetneje zato, ker bi sicer osramotili Sarkozyja, ravno on pa je bil gostitelj vrha.

Nato je prva to na spletu objavila francoska stran Arret sur Images, zgodbo pa so potrdili tudi drugi mediji, kot je francoski časopis Le Monde in tiskovna agencija Reuters. O tem na široko poročajo tudi izraelski mediji.

So se vezi razrahljale že v času Netanjahujevega obiska v Parizu maja letos?
So se vezi razrahljale že v času Netanjahujevega obiska v Parizu maja letos? FOTO: Reuters

Britanska medijska hiša je na svoji spletni strani zapisala, da te opazke, ki sta jih izrekla predsednika, nakazujejo izgubljanje zaupanja v izraelskega voditelja, kar pa bi lahko imelo velik vpliv na bližnjevzhodni mirovni proces.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

T_one
09. 11. 2011 21.24
@jimjimdoe Kdorkoli je pripravljen narediti genocid nad 95% prebivalstva, kdorkoli je pripravljen sproževati vojne, v akterih potem umre na milijone ljudi, samo zaradi svojih obredov in poskusov vzpostavitve popolne kontrole, kdorkoli je pripravljen zlorabiti otroke, izkorišča in zapeljuje lkudi, kdorkoli dela na projektu "Fašistični Suženjski Nov Svetovni Red", v katerem bodo ljudje živeli v popolni nesvobodi in nepravičnosti, v zaprtih mestih, z vgrajenimi mikročipi pod kontolo superračunalnika .... kdorkoli počne vse te stvari, zanalašč, se opravičeno imenuje DEMON ("zloben človek"); vse te stavri pa počnejo prostozidarji pod vodstvom Zionistov. Očitno se tebi niti malo ne sanja kdo so prostozidarji in Zionisti!!! Davinčijeva koda pa je knjiga laži in dezinformacij, ki jo je napisal Dam Brown, ki je tudi sam prostozidar 32stopnje.
CrusaderKnight
09. 11. 2011 15.22
HAWX09.11.2011, 07:433 Pa kje to muslimansko propagando pobiraš?!? In ti verjameš nekimi Iranci, ki se šeštevati ne znajo, preračunaš si lahko sam, da v 4 letih z dnevnimi poboji, bi jih mogli pobiti okoli 4000, kar je pa čist realna cifra, ker v samo enem taborišču so jih ubili tudi do 1000 na dan. Res pa da se tukaj štejejo žrtve ki nikoli niso prišle do kontracijskega taborišča! Irancom verjameš ki so bili s hitlerjem samo zaradi iste idologije ki jo furajo še danes.
titovka
09. 11. 2011 13.18
sarkozy, največji evropski poštenjak si dovoli kaj takšnega očitati netanjuhu????samo evropa in amerika sta poštene...vse drugo je pa potrebno izbrisati!!!!milom ali silom!!!!
westsider
09. 11. 2011 13.03
Dejstvo je, da Židje že iz obdobja po drugi svetovni vojni prikazujejo sebe kot največje žrtve v vsej zgodovini človeštva. Saj so res bili žrtve ampak ne bi si smeli dovoliti izsiljevanja na ta račun. Je pa tako že v njihovi mentaliteti. Tudi med sabo v čisto vsakdanjih situacijah skoraj tekmujejo komu je huje.Dobili so svojo državo, da ne bi več kdo izvajal genocida nad njimi sedaj pa ga oni izvajajo nad drugimi ampak se to kar nekako tolerira češ, da so demokracija, itd. Je pa že res, da so v Ameriki judovski lobiji tako močni, da se bo tudi Obama ne glede na to kaj on osebno misli o tem na koncu postavil na stran judov. Kajti najglasnejši pri vsem skupaj je denar in DENAR GOVORI.
12345s
09. 11. 2011 12.28
a ona dva sta kao poštena
ljx
09. 11. 2011 11.50
Krtca15,tromostovje je zgrajeno v obliki dlani s prsti,kjer sta kazalec in mezinec odmaknjena osredincev kera se držita skupi.Tako obliko dlani ki dokaj nenaravna drža,je Plečnik videl na sliki neke Venezianske plemkinje(naj me nekdo popravi če se motim). Taka gestikulacija pomeni "Pot Inicijacije",po kabalističnem učenju.Zanimivo je pa tudi da je na Frančiščanski cerkvi nad vhodom lepo in razvidno postavljeno Horusovo oko(na cerkvi?). Plečnik je Zoisu postavil piramido pri Križankah,pa tudi na južni strani zidu stare Emone.
kledo
09. 11. 2011 10.47
Mogoče pa bodo napadli Izrael z domnevo (opravičeno?) da skriva jedrsko orožje. To bi bilo še najbolj prav!!!
HAWX
09. 11. 2011 07.43
Jimijimdoe prevec posplosujes. Jaz tudi nimam rad ko nekdo vse mece v isti kos. Ampak vidim da sploh ne razumes o cem govorijo ker so ti mediji edini vir znanja. Dejstvo je da so skoraj vsi lastniki bank, medijev, hoolywoda, glasbene industrije velikih koorporacij... zidi. Da je vec kot 90% igralcev v holywoodu zidov pobrskaj ce ne verjames a ti ni to cudno. Proti tem se ljudje bunijo kajti oni forsirajo samo svoje na polozaje. Sej ne trdijo da oni ne smejo imeti lastnine a ce bi bral malo alternativne vire zgodovine bi vedel kako so prisli do tega z kaksnimi zlobnimi nacini. Dejstvo je da so pravi puppet masters manipulirajo z ljudmi verami in politicnimi sistemi da dosezejo svoje visje cilje. Kako se nikoli ne vprasas kako to da so skozi zgodovino skoraj vsi narodi sveta preganjali jude v zgodovini? A mi hoces povedat da je z vsemi nekaj narobe a z njimi pa nic? A se ti ne zdi da je problem v enem ne vseh. Zdaj bos predvidevam rekel ljubosumni so na uspeh " to je sele neumna izjava. Te stvari so mnogo globlje kot pa film judosvkega reziserja o njihovih tezavah. In se nekaj stevilka 6 mil je zelo sporna in nikjer dokazana razen v hollywoodskih filmih. Ni dokaza o tem in vsaki sum glede tega je takoj napaden z antisemitizmom kajti oni so najvecje zrtve ceprav pa je dokazano da je umrlo 20 mil Rusov na najbrutalnejse nacine v kampih in drugod ker so bili untermensch ampak ne vecje zrtve so oni dosti vecje Rusi sploh obstajajo kaj sele kdo drug. V iranu so na konferenci o holokavstu bili prisotni celo pravoerni judje ki so proti zionizmu in tam so ugotovili ne da zanikajo da so judje bili zrtve v logorih kar so bili ampak da je stevilka 6 mil strogo pretirana. Ampak zrtve so bili tudi romi, geji, komunisti, mentalno zaostali... Ampak ne samo zidje so najvec pretrpeli sodec po hoolywoodu in zidovskih reziserjih in igralcih. V glavnem v Iranu so zracunali da bi potem takem ss-ovci morali pobiti nekih 14.000 judov na uro kar je fizicno prakticno logisticno in se kako NEMOGOCE! Ti pa naprej verjemi zgodbicah o vecnih zrtvah ki to izkoriscajo v skrajno podle in morilske namene. Poglej samo palestino verjetno so tam tudi zidje ze 60 let zrtve a ne. Ali se samo imajo pravico branit? Recimo rusi z 10 -krat vecjimi zrtvami pa te pravice nimajo oni so pa agresorji na svojem kot se kdo!!!
krtaca15
09. 11. 2011 06.33
Ja res je. Tromostovje pa tvori lepo piramido brez sklepnega kamna. Ce se bo kdaj dogajalo kaj cudnega bo to v manjkajoci spici piramide.... Naprej ne bom razlagal. Glede pogovora pa... Sarki je prav toliko zid kot Natanjahu. Samo sov za javnost. Verjetno bo slo po tem scenariju; iran poizkusil z atentatom kar bo fake in javnost ne bo padla na to. Zatem bodo obstajali dokazi o jedrskem orozju kar bo se en fake. Ko javnost ne bo nasedla bodo naredili lazni teroristicni napad ki pa ne bo majhna stvar... Zidje so hudo pokvarjeni in pri doseganju njihovih visjih ciljev jim ni tezava poklati lastnega naroda, zal.
ljx
09. 11. 2011 01.47
Miki777,a znaš še kej o Tromostovju povedat,al naj te jas razsvetlim?
Miki777-
09. 11. 2011 01.42
se opravičujem; zmajski most stražijo 4 zmaji ?(nisem ljubljančan)
Miki777-
09. 11. 2011 01.41
"Če se sprehodiš po Vegovi,prideš do spomenika Francoske revolucije,oziroma Ilirskih Provinc in na vrhu so tri šestkrake zvezde, 666. V bistvu se ti ni treba sprehodit vidno je iz Kongresnega trga.Križanke se pa imenujejo po Križarjih(Templarjih)." Ljubljančani imate tudi 2 zmaja, ki stražita most... "zgodovinarji" trdijo, da naj bi predstavljala "Velesa". Ne vem od kod so "slavisti" pogruntali, da naj bi "veles predstavljal zmaja " pri starih slovanih; Veles je bil bog živine in rodnosti, rodovitnosti. K njemu so npr. šle prosit noseče matere. Židje so izumili svojo okultno verzijo Feničanskega in Kaldejskega boga Ba'ala, ki pa ni bil nič drugega kot Va'al ali Vool (Vol - Bull) ali Volos - Veles; "češ da se je njemu žrtvovalo otroke". Prostozidarji so okultisti in jahvisti; še sami ne vedno kaj kateri simbol pomeni in od kod resnično izvira.
Miki777-
09. 11. 2011 01.37
Zdaj pa bodo Izraelci pritiskali na Ameriške Zioniste naj napadejo Francijo zaradi teh izjav ... človek se nebi čudil kaj vsega so sposobni ti židje
ljx
09. 11. 2011 01.17
Gangrena,zdej veš zakaj je naša levica v krizi,zato ker je sploh ni. Bay the wey,zakaj maš tri šestice v nicku?
ljx
09. 11. 2011 00.53
Gangrena666 09.11.2011, 00:17 0 ljx No pa povej zakaj Kongresni trg ? Ker se bojijo, da bodo na Subicki padli v garazo? Kje si Gangrena,dobra tale iz Šubičko! Če bi me kdo drug vprašu,bi še vedno počaku da se Jimijimdoe oglasi,ker si pa glih ti,ti bom povedal. Že na prvi pogled je vsakomur jasno da ima Kongresni trg naklon proti Filarmoniji,zakaj so potem neki morali gostje na proslavi sedeti pod kotom 10 szpinj nagnjeni v levo,če bi oder lahko bil postavljen pred filharmonijo in bi še uni oduzad vse lepo vidl? Zato ker je ulica v kateri je bil postavljen oder in tle je keč,da oder sploh ni bil na kongrescu,bil postavljen v Vegovi ulici. Vega je bil baje zelo navdušen Slovenski Prostozidar,najdli so ga utopljenega v jezeru na Dunajo,nič tazga a ne. Če se sprehodiš po Vegovi,prideš do spomenika Francoske revolucije,oziroma Ilirskih Provinc in na vrhu so tri šestkrake zvezde, 666. V bistvu se ti ni treba sprehodit vidno je iz Kongresnega trga.Križanke se pa imenujejo po Križarjih(Templarjih). Turk je veliko časa preživel v ZN,ki so Prostozidarska ustanova in tudi mi del NWO sestavljanke. P.S. nekateri mislijo da bluzim o stvareh ki so nam oddaljene,pred svojim nosom in dvoriščem pa nič ne vidijo,to je pač del Slovenske mentalitete.
Srpska4ever
09. 11. 2011 00.49
S.O.S. LIBYA poguglajte mal no
Spetsnaz
09. 11. 2011 00.17
ljx No pa povej zakaj Kongresni trg ? Ker se bojijo, da bodo na Subicki padli v garazo?
ljx
09. 11. 2011 00.17
Ej Jimijimdoe,kr uzem si cajt stari,da ne boš spet neumnosti pisu!
Spetsnaz
09. 11. 2011 00.16
Sarkozy pravi, da je Netanjahu lažnivec ? To vemo ze dolgo casa...
ljx
09. 11. 2011 00.15
A se ti je kej zataknl na tipkovnici?