Tujina

Sarah Palin nasedla potegavščini

Montreal, 02. 11. 2008 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Sarah Palin si je privoščila še en spodrsljaj. Tokrat je nasedla kanadskima komikoma. Francoski naglas je bil dovolj, da je verjela, da govori s Sarkozyjem. Njegovo vabilo na lov na tjulnje mladiče je takoj sprejela.

Telefonski pogovor med guvernerko Aljaske Sarah Palin, ki bo v primeru zmage Johna McCaina postala ameriška podpredsednica, ter komedijantskim duom Marc-Antoineom Audettom in Sebastienom Trudelom je potekal takole:

Sarah Palin na radiu CKOI
Sarah Palin na radiu CKOI FOTO:

– Sarah tu.
– O, seveda, guvernerka Palinova.
– Halo?
– Počakajte trenutek, dobili boste predsednika Sarkozyja.
– Oh, pravijo, da to še ni bil on. Vedno se tako zmotim.
– Pozdravljena, guvernerka Palinova.
– Pozdravljeni, Sarah tu. Kako ste?
– Dobro. In vi? Nicolas Sarkozy na tej strani. Kako ste?
– Lepo vas je slišati. Hvala za vaš klic.
– V veselje mi je.
– Hvala, gospod. Veste, John McCain in jaz vas zelo spoštujeva. Navdušena sva nad vami. Hvala, da ste si vzeli nekaj minut za pogovor z mano.
– Vajino kampanjo natančno spremljam s svojim posebnim ameriškim svetovalcem Johnnyjem Hallydayjem, veste.
– Ja, dobro.
– Odlično. Ali verjamete v zmago?
– Zelo verjamem. Hvaležni smo, da je po javnomnenjskih raziskavah tekma vse bolj izenačena in ...
– Vem, da te lahko kampanja izčrpa. Kako se počutite, dragica?
– Zelo dobro. Počutim se, kot da bi tekla maraton, tik pred koncem globoko vdihnila in stekla skozi cilj.

Palinova je verjela, da je dobila klic iz Pariza.
Palinova je verjela, da je dobila klic iz Pariza. FOTO: POP TV
Kot poroča Deutsche Welle, so se tudi Američani, ki živijo v Nemčiji, množično odpravili na predčasno glasovanje. Glasove za Obamo so oddajali tudi republikanci, kot glavni razlog pa so navajali strah pred tem, da bi Palinova postala podpredsednica. S tega položaja bi namreč nekoč lahko stopila še stopničko višje.

– Veste, v Franciji so me izvolili, ker sem pristen. Tudi vi ste videti pristna oseba.
– No, ja. Nico, zelo sem vesela te priložnosti.
– Veste, nekega dne vas vidim na mestu predsednice.
– Mogoče čez osem let.

– Držim pesti za vas. Veste, veliko skupnega imava. Tudi moja najljubša aktivnost je lov.
– O, zelo dobro. Skupaj bi morala na lov.
– Natančno tako. Morala bi poskusiti s helikopterjem, tako kot ste vi. Jaz tega nikoli nisem počel. Kot pravimo v Franciji: On pourrait tuer des bebe phoques, aussi (Lahko bi ubijala tudi mladiče tjulnjev).
– Mislim, da bi se lahko zelo zabavala, potem ko bi opravila vse delo. Tako bi lahko ubila dve muhi na mah.
– Obožujem pobijanje tistih živali. Mmm, tako zabavno je jemanje življenj. Res bi rad šel, če le ne bova vzela zraven podpredsednika Cheneyja.
– Ne. Pazljivo bom streljala.

– Veliko skupnega imava tudi zato, ker lahko sam iz svoje hiše vidim Belgijo. Kar ni tako zanimivo kot v vašem primeru.
– Živiva tik zraven različnih držav, s katerima bi morali sodelovati.
– Nekateri ljudje trdijo, da nimate dovolj izkušenj v zunanji politiki. To se mi zdi hudobno in popolnoma zlagano. To sem povedal tudi svojemu velikemu prijatelju, kanadskemu premierju Stefu Carsu.
– Tudi on dobro dela. Ko te začnejo podcenjevati, želiš kritikom dokazati, da se motijo. Zato se še toliko bolj trudiš.
– Ker ste tako blizu enega mojih dobrih prijateljev, premiera Quebeca Richarda Z. Siroisa, me zanima, ali sta se v zadnjem času kaj srečala. Je prišel na kakšen vaš shod?
– Nisem ga videla, je pa zelo lepo delati s kanadskimi politiki. Kot guvernerka vem, da tesno sodelujemo, skupaj delamo na razvojnih projektih. Veste, veselim se dela z vami in tega, da bom osebno spoznala vas in vašo lepo ženo. S svojo lepo družino ste dali Franciji veliko dodatne energije.
– Najlepša vam hvala. Veste, moja žena Carla bi vas zelo rada spoznala. Čeprav je bila malo ljubosumna, ko je izvedela, da vas bom poklical.
– Objemite jo v mojem imenu.
– Veste, moja žena je priljubljena pevka in nekdanji fotomodel in v postelji je tako vroča. Celo za vas je napisala pesem.
– Oh, kako lepo. Tega pa nisem vedela.

Je bila Sarah Palin res najboljša izbira za podpredsedniško kandidatko, se sprašujejo Američani.
Je bila Sarah Palin res najboljša izbira za podpredsedniško kandidatko, se sprašujejo Američani. FOTO: Reuters
Komika sta med drugim pohvalila dokumentarec, ki naj bi ga pred kratkim posneli o njenem življenju, "Nailin' Paylin". Palinova je bila tega vesela. Da je to naslov razvpitega pornografskega filma, ji še na misel ni prišlo.

Prijetna debata traja še nekaj časa, nato pa klicatelja Palinovi vendarle razkrijeta svojo pravo identiteto.

– Res ste mi bili všeč. Nekaj vam moram povedati, guvernerka, potegnila sta vas “Zamaskirana maščevalca“ (Justiciers Masques je ime oddaje, ki jo komika vodita, op. a.). Sva komika iz Montreala.
– Oh. So me res potegnili? Katera radijska postaja je to?
– CKOI iz Montreala.
– Iz Montreala. Lahko še enkrat ponovite?
– CK ... Halo?

Palinova odloži slušalko. Radijskima zvezdama iz Montreala, ki sta na limanice nekoč zvabila tudi pravega Sarkozyja, je spet uspelo.

Tri dni pred volitvami sta Palinovi zadala še en udarec. Natančneje, zadala si ga je sama, ko je slepo verjela klicateljema s pretiranim francoskim naglasom. In ko je brez težav sprejela povabilo na lov na tjulnje – ne glede na to, da v resnici tega niti ni razumela. Tudi Cheneyju najbrž ne bo všeč, kako zlahka je opravila z njegovimi strelskimi (ne)sposobnostmi. Prav tako ni bilo ravno diplomatsko, da je razkrila svoje ambicije za predsedniško mesto.

S svojo nerazgledanostjo pa je naravnost navdušila. Sarkozyjev svetovalec za zunanjo politiko? Ena največjih francoskih zvezd. Kanadski premier? V resnici je to še en komik z radia CKOI. Ministrski predsednik Quebeca? No ja, kanadski popevkar. Tudi izjava, da ima izkušnje v zunanji politiki, ker lahko iz svojega doma vidi obalo Rusije, se Palinovi, po pogovoru sodeč, ne zdi zgrešena.

Zlahka pa so spodrsljaj odpravili tudi v njenem uradu. "Guvernerki Palinovi se je zdelo skoraj zabavno, ko je izvedela, da se je pridružila voditeljem držav, kot je predsednik Sarkozy, in drugim slavnim ljudem, ki sta jih ta dva komika potegnila. C'est la vie," je sporočila njena predstavnica Tracy Schmitt. Svetovalec demokratskega kandidata Baracka Obame, Robert Gibbs, pa je bil kratek: "Vesel sem, da preverjamo klice, preden damo telefon Obami."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (76)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HellWolf
30. 01. 2009 13.54
še en živdokaz da je ženska prbita ko noč...
chaaange
06. 11. 2008 19.52
hehe na youtubu je posnetek tega...pol ko ji povesta da sta jo na finto se v ozadju sliši palinovo kako nekomu razlaga da jo kliče neka francoska radijska postaja (iz montreala....)
Tonček Balonček
03. 11. 2008 20.32
Tinchyyy, Bush jih je v Iraku pobil že pol miliona, že tam ej bil, pa niti slučajno ne ve, kje je ta Irak in koliko jih je bilo, preden je začel z \"demokratičnimi procesi\"! Nič mu ne manjka, Bushu namreč, gladko je bil izvoljen še drugič! Kaj pa misliš da Kukovičeva ve o zdravstvu, mogoče to, da rabih potrjeno zdravstveno kartico? In akj ve Kuclerejva o znanosti? Tako je z vsemi, ne gelde na elvo ali desno opcijo! Kaj pa Janša ve o finanvcah in globalnih procesih, o razvoju in lizbonskih strategijah. Nič, pa je dovber vodja, prevedejo mu kak Blairov govor in kakšen bob leta in vsi smo navdušeni nad njegovo pametjo in znanjem! A nam ni lepo?
Tomozuki
03. 11. 2008 15.54
Še boljša izjava je bila, da Rusijo lahko vidi iz Aljaske :)
Tinchyyy
03. 11. 2008 15.31
Jej, zakaj me to spominja na našo miss Kresalco, k hoče bit zunanja ministrica pa ne ve, kdaj se je Slovenija osamosvojila... Ja, pač upam da v Ameriki zmaga Obama & upam, da se mu ne bo kej hudga zgodilo...
chemtrail
03. 11. 2008 14.47
HI,hi,hi... Brihtna pa ni ravno najbolj.... Virtual future presitent, bi se zabavala na lovu za mladiči tjuljnjev - zelo žalostno!!!
sugarbaby
03. 11. 2008 11.38
Sramota, da taki ljudje sploh živijo, kaj šele, da so na vodilnih položajih. Najboljše, da naslednjič začnemo lov na novorojenčke človeške vrste, saj imajo mehko kožo, ane?. Sramota in še enkrat sramota. Burn in hell!!
User300173
03. 11. 2008 10.33
Burleska? Hudiča je to burleska. Mati štirih otrok z lovsko puško v roki, to naj bi bil politični spot. Predsedniki so na Wall Street.u in na naftnih poljih. Sedanjo gospodarsko krizo in v kratkem recesijo je zakuhal Bush z italijanskim in britanskim premierom. Plačamo pa vsi. Meni osebno se Putin zdi nedolžna ovčica, ne vem do kadaj to naj bi bil. Amerika tone, Putin-Gadafi, Kitajci-Rusi itd. Zahod s svojimi nasmejanimi politiki dobiva po nosu, v kratkem pa še po glavi. V Sloveniji pa se to ne more zgoditi, saj imamo pametne in preudarne politike in zelo skrbne gospodarstvenike. Tudi mi imamo pinkov-palinkov.
Matjaž Skrbiš
03. 11. 2008 09.10
tocno tako neintelegentni americani...joj in taki so pol na oblasti
hakihak
03. 11. 2008 08.53
še en dokaz, kako neumni in naivni so amerikanci!!!! in ta bi naj bla njihova podpredsednica??????
Tonček Balonček
03. 11. 2008 08.25
Če lahko največjo in najmočnejšo državo vodijo taki, kot so Bush, Palinova in podobni, ne vem, kaj bo narobe, če bodo pri nas glavni Pahor, Kresalkova in Erjavec npr. SAj očitno za galvnega ni treba biti ne pametern ne izobražen, Palinova referenca v zunanji politiki je, da skozi okno svojega stanovanja gleda proti Rusiji...., Bush s evojskuje v več država, za aktere sploh ne ve točno, , kje so, pri nas se pa sekiramo, če kateri politik ne ve na izust ne vem kakšnih leksikografskih podatkov! Bush je npr. objektivno odgovoren za smrti parstotisoč Iračanov, pa \"nikome ništa\", mi se pa tu še vedno pljuvamo zaradi povojnih pobojem! Res je razlika med veliki in majhnimi, že v miselnosti!
Zakon1
03. 11. 2008 08.00
Izredno uporabno, saj se je ljudem lepo razgalilo, da za oblast in denar nekateri ljudje naredijo vse. Laž, obračanje po vetru in celo ubijanje nedolžnih komajrojenih živali jim ni oz. ne bi bil problem, da le dosežejo svoje: oblast in denar.
Thunderbird
03. 11. 2008 01.27
ljudi je lahko obračat ...
zasfican_ful
02. 11. 2008 22.43
Ne vem...men se zdi kokr da se tut ona mal zajebava:)
ServerAUTOMATIC
02. 11. 2008 22.40
Madkupe
02. 11. 2008 22.14
Guvernerko Palinovo za predsednico,Paris pa za svetovalko za nacionalno varnost,pa so na konju.
tirolec
02. 11. 2008 21.58
Hmm, zabavni komentarji res. Mislim, da ima ženska luknje v možganih in slabo organiziran protokol!
kriss714@amis.net
02. 11. 2008 21.18
Baba kot baba. Pol pa še rinejo take afne v politiko. Fuj. Sramota za celo nacijo.
tony_abcde@yahoo.com
02. 11. 2008 21.06
presenečen bi bil, če nebi nasedla :))) dejstvo je, da je nerazgledana, primitivna, nazadnjaška oseba in krščanska fundmentalistka.
Picky
02. 11. 2008 20.39
Občutek mam da je mogla \"nasest\" se že marsikam, preden je sploh dobila to kandidaturo... ;)