Tujina

Sanader naj bi se z Berlusconijem dogovarjal o prodaji Milana

Zagreb/Milano, 23. 07. 2012 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji hrvaški premier Sanader naj bi želel posredovati pri prodaji nogometnega moštva AC Milan vlagateljem iz ZDA in se je tako sestal z Berlusconijem. Sanader naj bi zahteval deset odstotkov provizije, na koncu pa prodaja ni uspela.

Sanader naj bi se z Berlusconijem dogovarjal o prodaji nogometnega kluba AC Milan.
Sanader naj bi se z Berlusconijem dogovarjal o prodaji nogometnega kluba AC Milan. FOTO: Reuters

Čeprav je Ivo Sanader leta 2009 nepričakovano odstopil z vseh političnih položajev na Hrvaškem, se zanimanje medijev in javnosti zanj ni zmanjšalo. Na dan prihaja vse več podrobnosti iz njegovega življenja v premierskih časih, pa tudi o njegovih aktivnostih po tem, ko je odstopil.

Hrvaški časnik Jutarnji list tako zdaj razkriva, da se je Sanader spomladi 2010 srečal z italijanskim premierjem Silviom Berlusconijem v rimski vili Palazzo Grazioli. S Sanaderjem je bil po pisanju časnika tudi njegov nekdanji svetovalec v vladi in solastnik v zagrebških svetovalnih podjetjih Vatroslav Brkich. Z Berlusconijem naj bi ju povezal Valentino Valentini, ki velja za desno roko nekdanjega predsednika italijanske vlade, beseda pa naj bi tekla o prodaji enega najuspešnejših nogometnih klubov AC Milan.

V palači Grazioli naj bi se četverica večkrat sešla maja 2010, preiskovalci pa so bili po poročanju omenjenega časnika presenečeni, da je Sanader sodeloval pri tem poslu.

Vrednost prodaje nogometnega kluba je bila najmanj 300 milijonov evrov, Sanader pa naj bi zahteval deset odstotkov provizije, čeprav so posredniki pri takšnih poslih zaračunavali od dva do tri odstotke.

Denar naj bi plačala bogata judovska družina iz Los Angelesa, a prodaja ni uspela. "Ali je bil razlog za to domnevno Berlusconijevo nezadovoljstvo z višino Sanaderjeve provizije ali so si ameriški judje premislili, preiskovalci še niso ugotovili," je izpostavil Jutarnji list.

Sanader je sicer po odhodu iz vlade odprl dve podjetji za svetovanje, Alia svetovanje in Prebujac, ter zaslužil pol milijona evrov s provizijami pri poslovanju z različnimi podjetji na Hrvaškem, v Avstriji in ZDA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

I G N O R A N T
23. 07. 2012 11.55
+9
ha ha ha isti se druzijo z istimi drzi kot pribito
Eagle_1
23. 07. 2012 11.26
+9
Mogoče se pa tudi zdaj pripravlja prodaja Milana, glede na to da se je toliko oslabil zdaj. Prodat igralce pobrat denar, potem prodat še cel klub.