Tujina

Samomorilski napad v Damasku terjal nove žrtve

Damask, 02. 07. 2017 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Damasku je samomorilski napadalec sprožil eksplozijo avtomobila bombe, pri čemer je po navedbah državne televizije umrlo in bilo ranjenih več ljudi. Še dva načrtovana napada naj bi varnostnim silam uspelo preprečiti.

V Damasku je samomorilski napadalec sprožil eksplozijo avtomobila bombe.
V Damasku je samomorilski napadalec sprožil eksplozijo avtomobila bombe. FOTO: AP

Kot navaja državna televizija, so varnostne sile sledile trem vozilom z eksplozivom. Dva jim je uspelo razstreliti še pred vstopom v Damask, tretje pa so obkrožile v vzhodnem okrožju Damaska, kjer se je napadalec v njem razstrelil. Pri tem je umrlo in bilo ranjenih več ljudi.

Pri tem je po navedbah televizije umrlo osem ljudi, 12 je bilo ranjenih. Nevladna skupina Sirski observatorij za človekove pravice medtem navaja devet smrtnih žrtev in 15 ranjenih.

Sirska uradna tiskovna agencija Sana medtem navaja, da so vsa tri vozila istočasno razstrelili samomorilski napadalci. Tudi agencija, ki se sklicuje na policijski vir, navaja mrtve in ranjene, prav tako pa ne podaja podatkov o številu.

Sirija je vpeta v šest let trajajočo državljansko vojno, pri čemer je Damask pretežno v rokah vladnih sil.

V vojni, ki se je začela s protivladnimi protesti, je življenje izgubilo že več kot 300.000 Sircev.

Glede na navedbe Združenih narodov je od začetka konflikta leta 2011 državo zapustilo približno 5,5 milijona ljudi. Še 6,3 milijona je razseljenih znotraj države.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.