Tujina

Samomorilec se je razstrelil med verniki pred mošejo

Kabul, 06. 11. 2011 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Samomorilski napadalec je v afganistanski provinci Baghlan ubil sedem ljudi, ki so po molitvi zapuščali mošejo. Policija je prijela drugega napadalca, še preden mu je uspelo aktivirati še eno bombo.

Blizu mošeje v afganistanski severni provinci Baghlan se je razstrelil samomorilski napadalec in ubil najmanj sedem ljudi, najmanj 12 pa je ranjenih. Eden od ubitih je bil policist, poroča BBC.

Vodja policistov Asadullah Shirzad je povedal, da je eksplodiralo ob 9.30 po lokalnem času, ko so verniki, ki so se udeležili molitev ob današnjem muslimanskem prazniku eid al adha oz. kurban bajramu, zapuščali mošejo.

Napadalec je tja prišel peš, je dodal, še enega pa so aretirali, še preden je uspel sprožiti novo bombo.

verniki v Afganistanu
verniki v Afganistanu FOTO: Reuters

Siddiq Siddiqui, tiskovni predstavnik notranjega ministrstva, je dejanje obsodil, sploh, ker se je zgodilo "na tako pomemben dan“.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, a Siddiqui pravi, da je napad najverjetneje delo talibanskih upornikov.

Baghlan je sicer mirna provinca, nasilje pa se stopnjuje vse od leta 2010. Poročila Združenih narodov kažejo, da je bilo prvih šest mesecev najbolj nasilnih za civiliste po vsem Afganistanu, vse odkar se je leta 2001 začela vojna, saj talibani poskušajo dokazati, da še vedno lahko izvajajo napade.

V soboto je bil sicer na jugu Afganistana ubit tudi vojak mednarodnih sil Isaf. Skupno se je s tem število letos ubitih koalicijskih vojakov povzpelo že na 494.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.