Slovenija

Na trajektu tudi Slovenec Zoran

Brindisi, 31. 12. 2014 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od rešenih potnikov na gorečem trajektu Norman Atlantic je tudi slovenski tovornjakar. 42-letnik je imel zaradi dima nekaj težav z očmi, a se sedaj že počuti bolje in je že na poti domov. Primorca so z gorečega trajekta rešili s helikopterjem.

42-letni voznik tovornjaka, ki je bil edini Slovenec na krovu trajekta Norman Atlantic, je že na poti domov. Z goreče ladje so ga rešili s pomočjo helikopterja, njegov delodajalec pa je dejal, da se počuti dobro, zaradi dima ima le nekaj težav z očmi. Koron je iz Grčije v Italijo s tovornjakom prevažal paprike.

Zoran Koron (na sredini) na fotografiji italijanske mornarice.
Zoran Koron (na sredini) na fotografiji italijanske mornarice. FOTO: Reuters

Čeprav smo sprva poročali, da na trajektu ni slovenskih državljanov, se je po koncu dolgotrajne in zahtevne reševalne akcije izkazalo, da je med rešenimi tudi Slovenec Zoran Koron iz Mirna pri Novi Gorici. Ta je bil na seznamu potnikov naveden kot Italijan, saj je vozil tovornjaka za italijanskega delodajalca.

Ta je po telefonu novinarjem oddaje Svet dejal, da je z Zoranom vse v redu. Zaradi dima je sicer imel nekaj težav z očmi, a je že bolje. Korona so z gorečega trajekta rešili s helikopterjem, italijanska mornarica pa je objavila tudi njegovo fotografijo, ki so jo posneli med reševanjem.

Zmeda na seznamu potnikov

Reševalci so s trajekta rešili tudi psa Victorja.
Reševalci so s trajekta rešili tudi psa Victorja. FOTO: Reuters

S trajekta Norman Atlantic so v ponedeljek popoldne rešili vse potnike in člane posadke - vseh skupaj je bilo okrog 420. Točno število glede na nezanesljiv seznam potnikov še vedno ni znano. Še pred rešitvijo s trajekta je umrlo deset ljudi, poleg teh pa danes še dva albanska mornarja, ki sta sodelovala pri poskusu, da bi trajekt odvlekli do albanske obale.

Policija je medtem začela kriminalistično preiskavo, s katero naj bi ugotovili, zakaj je v garažnem delu trajekta prišlo do požara. 36 ur potem, ko je poslal klic na pomoč, je trajekt kot zadnji zapustil kapitan Argilio Giacomazzi. 62-letni pomorščak z več kot 40 letnimi izkušnjami je v očeh italijanske javnosti postal junak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gobo
31. 12. 2014 23.52
+3
zoki kaj pa ti delaš na trajektu
flexi22
31. 12. 2014 15.56
+5
novinarji ko navajate podatke navedite točne čene nič..Zoran tebi pa čim hitrejše okrevanje ...šoferski pozdrav 73 pa polne gume
Rasisti?ni
31. 12. 2014 10.21
+28
Ste pa novinarji res kokoši, vrtate za njegovo ime in ga objavite, čudno da niste napisali hišno številko, emšo... isti ste ko kdo zadene na jackpotu al pa lotu, direkt informacije do vhodnih vrat... ko bi takole sledili kakšnemu direktorju, uradniku ali high-society kravatarju ki je oškodoval podjetje in delavce za miljone in miljone, tam pa napišete le iz katere regije je, niti inicialk...
mentorhercul
01. 01. 2015 11.59
+0
verjetno je dovolil objavo svojega imena, da ve cela vas.....pa to
ssbobo
31. 12. 2014 09.44
+9
Matr so se mi kapitani zamerlj po unmu z Concordije..... mAmpak vidim da so še tapravi kleni ljudje, kot so bili včasih še med pirati gor raščeni..... To pomen le eno! Un z konkordije je bil očitno en posebnež ; pa naj dobi še posebno uzgojno kazen
Infraping
31. 12. 2014 09.07
+8
Srce mi poje ob tej novici. Vsaj vem, da sem kljub vsemu ostal normalen.