Tujina
Oglas

S franšizingom proti krizi

Ljubljana, 09. 10. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Franšizing v času gospodarskih težav predstavlja uspešno metodo oživljanja gospodarstva. Kot ostale oblike samozaposlovanja lahko pomeni rešitev ob rastoči brezposelnosti.

Franšizing
Franšizing FOTO:
Sekcija franšiznih družb pri Trgovinski zbornici Slovenije, v sodelovanju z Evropsko franšizno federacijo, 22. oktobra 2012 v Domu gospodarstva na Dimičevi 13, organizira posvet z naslovom “Franšizing proti krizi”.

Franšizing v času gospodarskih težav in finančnega krča lahko predstavlja eno izmed metod oživljanja gospodarstva. Tako kot ostale oblike samozaposlovanja franšizing, predvsem njegovi ne preveč finančno zahtevni podjetniški formati v različnih panogah, za marsikoga lahko pomenijo rešitev ob rastoči brezposelnosti.

Franšizing, ki omogoča hitro širjenje uspešnih poslovnih konceptov tudi v času krize, v Sloveniji še ni postal del razvojne strategije v povezavi z razvojem podjetništva in strategijo produktivnega zaposlovanja. Kot takega so ga že prepoznale številne države, kot so ZDA, Anglija, Nemčija, Francija, Indija, Brazilija in tudi druge. Med njimi sta tudi naši sosedi, Hrvaška in Madžarska, s podeljevanjem nepovratnih sredstev za razvoj domačih franšiznih sistemov.
Utrinki s franšiznega posveta v letu 2011 (Foto: arhiv naročnika)
Utrinki s franšiznega posveta v letu 2011 (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Kot primer uspešnega delovanja franšiznega modela bosta tokrat predstavljena dva pomembna dejavnika njegovega delovanja - ustrezno informiranje pridruženih franšizojemalcev pred vključitvijo v izbran franšizni sistem ter učinkovito zaščito intelektualne lastnine, ki jim prinaša konkurenčne prednosti na trgu.

Na posvetu bosta svoje uspehe in izzive predstavili dve franšizni mreži - frizerski saloni Mitja d.o.o. ter Helen Doron, franšiza zgodnjega učenja angleškega jezika. Poleg domačih pa bodo na posvetu sodelovali tudi mednarodni strokovnjaki, ki bodo udeležencem tudi na voljo za krajše razprave.

Posvet je najpomembnejša informativno-izobraževalna aktivnost na tem področju v letošnjem letu v Sloveniji, tako za obstoječe kot za potencialne franšizodajalce in franšizojemalce.

Posvet bo potekal 22. oktobra 2012 v Domu gospodarstva na Dimičevi 13.

Za več informacij o dogodku in prijavnico kliknite tukaj.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja