Tujina

Preiskava: Ryanairova letala so imela zadostno količino goriva

Madrid, 20. 09. 2012 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španske oblasti so sumile, da tri Ryanairova letala, ki so bila iz Madrida preusmerjena v Valencio, niso imela predpisane količine goriva, zaradi česar so morala nujno pristati. Toda preiskava je pokazala, da so letala imela zadostno količino goriva.

Letalo družbe Ryanair
Letalo družbe Ryanair FOTO: Reuters

Pred dobrim mesecem so španske oblasti uvedle preiskavo o treh pristankih letal družbe Ryanair na letališču v Valencii. Sumili so namreč, da letala irskega nizkocenovnega prevoznika, ki so bila 26. julija iz letališča Barajas v Madridu zaradi nevihte preusmerjena na letališče v Valencio, niso imela dovolj goriva.

Preiskava je pokazala, da so vsa tri letala imela zakonsko predpisano količino goriva, kljub temu pa tako irske kot španske oblasti Ryanairu svetujejo, naj znova preuči svojo politiko glede minimalne količine goriva. Še posebej so izpostavili, naj svoje pilote poučijo, kako naj se ravnajo v primerih preusmeritev in čakanja na pristanek. Pri Ryanairu so španske oblasti obtožili, da prirejajo podatke o letih njihovih letal.

V obravnavanem primeru so bila poleg treh Ryanairovih letal v Valencio preusmerjena tudi letala drugih letalskih družb. Letala so zato morala s kroženjem nad letališčem počakati, da pridejo na vrsto in dobijo dovoljenje za pristanek. Toda le piloti treh Ryanairovih letal so po eni uri kroženja sporočili, da jim je raven goriva padla pod minimum, zaradi česar so zaprosili za nujen pristanek. Vsa tri letala so sicer varno pristala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
21. 09. 2012 18.52
+0
Ryanair je nizkocenovni prevoznik in da obdrzijo ta status letijo z minimalnimi kolicinami let.goriva ne glede na varnost potnikov in posadke in v slucaju slabega vremena kjer je preusmer letala nujna pa oznanijo "fuel emerg." kot to omenja zgornji clanek, tako da jim lokalni ATC dovoli takojsni dolet. kar se tice pa udobne kabinske ..... kot sardine v konzervi :-(((
mommmatke
20. 09. 2012 18.34
-2
Očitno so španske oblasti se motile, naj tudi njih doleti kazen neutemeljenega suma, kateremu je sledil zastoj..... sej za varnost je treba skrbeti, ne vem pa če je oblast tista katera ve veliko o letalskih prevozih, in tudi če, rutinski pregledi bi povedali kako pa kaj!! Oblasti.......hahahaha....