Tujina

Ruski predsednik bi umrl za ideale

Moskva, 26. 01. 2012 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medvedjev je stopil pred množico študentov novinarstva, za kar je potrebno kar veliko poguma, saj so mladi predsednika zasuli tudi s provokativnimi vprašanji. Tako smo izvedeli, da je Medvedjev pripravljen umreti za svoje ideale.

Medvedjev fotografira študente. Je želel posneti tiste, ki so mu postavljali neprijetna vprašanja?
Medvedjev fotografira študente. Je želel posneti tiste, ki so mu postavljali neprijetna vprašanja? FOTO: Reuters
"Ste se pripravljeni na sodišču zagovarjati za dejanja, ki ste jih storili med svojim predsedniškim mandatom," ga je vprašal eden izmed študentov.
"Ste se pripravljeni na sodišču zagovarjati za dejanja, ki ste jih storili med svojim predsedniškim mandatom," ga je vprašal eden izmed študentov. FOTO: Reuters

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev v odhodu je v Moskvi odgovarjal na vprašanja študentov novinarstva. Mladi so ga nekajkrat stisnili v kot, tako da je odgovarjal tudi na vprašanja o tem, ali je v Rusiji mogoča nova revolucija. Medvedjev jim je odgovoril, da ni zadovoljen s trenutnimi razmerami v državi, a da ne potrebujejo revolucij, poroča spletna stran RT.

Na vprašanje, ali je pripravljen stopiti pred sodišče in se zagovarjati za storjena dejanja med svojim predsedniškim mandatom, je Medvedjev odgovoril pritrdilno. "Vsekakor sem pripravljen umreti za svoje ideale. In ne gre le za ustavo, temveč tudi za ideale, kot so družina, otroci in tako naprej," je razložil prihodnjim ruskim novinarjem. Študent ga je pri tem opozoril, da bi lahko bil obsojen na smrt. Vprašal ga je, ali je res pripravljen deliti usodo pokojnega iraškega diktatorja Sadama Huseina ali bo morda zbežal v prijateljsko Severno Korejo, nekateri mediji navajajo poročanje tiskovne agencije AFP. Medvedjev je študentu odvrnil, da je postavil najverjetneje najbolj pogumno vprašanje v svojem življenju. Študentu naj bi bilo ime Vladimir Poljakov, med pogovorom pa naj bi v rokah držal transparent, na katerem je pisalo "odgovornost".

Glede zadnjih protestov, ki so sledili parlamentarnim volitvam, je dejal, da so najverjetneje v množici nezadovoljnih protestnikov tudi njegovi podporniki. Spomnimo namreč, da je Medvedjev podprl Vladimirja Putina pri kandidaturi na naslednjih predsedniških volitvah. Za ta korak se je odločil, saj meni, da ima Putin več možnosti za zmago, a poudaril je, da se iz politike ne namerava umakniti. "Nikoli nisem rekel, da ne bom več kandidiral. Naj vas spomnim – star sem le 46. To pa niso tako resna leta, da bi se moral vzdržati prihodnjih političnih bojev," je še dodal.

Mladi so pogumno in brez milosti "vrtali" v predsednika Rusije.
Mladi so pogumno in brez milosti "vrtali" v predsednika Rusije. FOTO: Reuters

Glede zadnjih volitev meni, da so to najbolj "čiste" volitve do zdaj. V isti sapi pa priznava tudi, da je nekaj nepravilnosti res bilo, a "morali bi delati s skupnimi močmi, da izboljšamo volilni sistem".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrbe
26. 01. 2012 14.44
+0
narobe so ga razumeli------- on bi dao umirat za ideale druge ne pa on------
MR-1919
26. 01. 2012 12.44
Martian
26. 01. 2012 11.35
+6
Ruski predsednik z ameriškim produktom izdelanim na kitajskem....prava mednarodna osebnost...
European22
26. 01. 2012 10.49
-4
Seveda je pripravljen umreti, tudi za putina da bo naslednji Predednik ki mu bo spet podal štafetno palico po petečenem mandatu! Te dva znata tudi ubijat v imenu idealov, tako kot so to počeli ob razpadu CCCP!
kim llsung
26. 01. 2012 17.48
+3
Izbrisani8
26. 01. 2012 10.45
+1
Naš predsednik je in bo še naprej pa druge ubijal za ideale. Z besedami in verjetno tudi kaj bolj drastičnim...
Feels_good_man
26. 01. 2012 08.20
+10
Unmu študentu bo kmalu kak cegu na glavo padu. Pač slabo zgrajene stavbe pa to, nesreče se dogajajo.
grinc
26. 01. 2012 09.47
haha ja,verjetno maš prav."Nesreče se dogajajo"!
Metro2033
26. 01. 2012 08.18
+5
Sej prov! Rusija <3