Tujina

Anonymousi napadli Kremelj in ruskega predsednika

Moskva, 09. 05. 2012 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruska veja skupine Anonymous je napadla spletno stran Kremlin.ru. Svoj podvig so objavili na Twitterju, kjer so kot dokaz priložili tudi zaslonske slike. Stran je bila nedostopna skoraj eno uro. Spletne težave so imeli tudi v Federalni varnostni službi.

Hekerji so napad napovedali že v ponedeljek.
Hekerji so napad napovedali že v ponedeljek. FOTO: printscreen

Skupina hekerjev, ki zase pravi, da so ruska veja skupine Anonymous, je prevzela odgovornost za napad na spletno stran Kremlja in ruskega predsednika, poročajo tuji mediji.

Spletna stran kremlin.ru je bila nedostopna skoraj eno uro. Hekerji pa so na Twitterju zapisali: "Kremlin.ru – TANGO DOWN". Uspeh so razglasili z besedami vojaškega izvora, ki pomenijo uspešno akcijo, in sicer da je bil terorist eliminiran. Svoj razglas uspeha so utemeljili tudi z objavljenimi zaslonskimi slikami napadene spletne strani. Kremlin.ru je bila nedostopna v kar nekaj svetovnih državah, in ne le v Rusiji.

Napadena spletna stran Kremlin.ru.
Napadena spletna stran Kremlin.ru. FOTO: printscreen

Tudi spletna stran ruske Federalne varnostne službe, fsb.ru, čez dan ni pravilno delovala. Podatkov o tem, ali sta dogodka povezana in ali gre tudi v tem primeru za napad hekerjev, še ni.

Ruski Anonymousi so sicer v ponedeljek opozorili oblasti, da bodo napadli vladne spletne strani. Spletni strani gov.ru in government.ru sta se tudi danes soočili s hekerskimi napadi, a so bili slednji neuspešni. Težave pa so imeli tudi nekateri ruski spletni mediji. Za te napade še nihče ni prevzel odgovornosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

olyca
10. 05. 2012 12.13
+1
Razsut jim zaupne podatke
zalijanc
09. 05. 2012 18.12
+0
Lepo, kar tako naprej !
Warlock.
09. 05. 2012 16.18
+8
DDOS..... Naj vam povem v naprej, da nobene stran ni varna pred tem, pa naj gre za CIO, FBI, NLB ali pa ruske strani. Oni samo preobremenijo stran in nič drugo.
kmardra
09. 05. 2012 16.13
+1
Obama=Putin=Anonymous problem-reakcija-rešitev spletni napadi-terorizem-ukinitev svobode interneta
n0mistakez
09. 05. 2012 16.16
+15
Ne moreš primerjat Putina z Obamo zaboga...ne mi žalt rusov
kmardra
09. 05. 2012 16.25
+8
Ne mešaj Ruse z Putinom ! On je član kot Obama skupine Bilderberg.
RISHA.
09. 05. 2012 17.01
+9
kmardra ima prav ! vse te scene so samo za voljo vecjih drsticnih ukrepov na vseh podrocjih ! Hocejo popolni nadzor, ELITA ! VSI POLITIKI SO NJIHOVE LUTKE, vsi se borijo proti LJUDEM. POLITIKI DESNI LEVI TA SREDNI PIRATSKE STRANKE vsi so PROTI NAM !
VW ?ešky
09. 05. 2012 17.38
-5
KisloZelje333
10. 05. 2012 14.06
+1
putin tud ni dober človek, ex kgb pa tko naprej ampak ne mi govort da je z bilderbergi, neposredno zagotov ni, poglejte si kako se pluvajo med sabo, če je tud nwo omenu putin...vir: we are change slovenia, sicer pa nevem 100% kje on je, elita je povsod proti nam, ampak je po mojem mnenju vseeno malce manj pokvarjen od obame
Infadel
10. 05. 2012 22.44
Roko ti govoriš naj si pogledam neke dokumentarce ki govorijo o teoriji kaosa, ekonomskih morilcih, a prav to je teorija kaosa, da sovražnika zmedeš da ne ve kdo je prijatelj in kdo ne! Kaj misliš če je skrivna navez se bodo pa hvalili, seveda je njim bolje da ljudje mislimo da so skregani, tako imajo ovce bolj pod kontrolo. In bilderbergi so mali pajacki na hirarhični lestvici elite! Notr pa so vsi tudi kitajski mogotci, skratka vsi. Samo poglej si kaj z iranom delajo, točno to kot stabo, ko je iran bil sigurn da bo kitajska potegnila z njim, je sedaj prenehala uvažat nafto,... Kitajci vedo da brez EU in USA, oni propadejo v trenutku!
Abacus
11. 05. 2012 18.32
Obama je precej manjša živina od Putina. Torej je kvečjemu Putin bolj pokvarjen od Obame. Zakaj? Zato ker Obama je le za določen mandat je le lutka v rokah drugih mogočnežev, medtem ko je Putin, čeprav je tudi sam odvisen od elitnega ozadja ima veliko več besede v svojem vladanju kot Obama. Putin je na sceni že 12 let in bo še naslednjih 12 let ostal. Obama pa je na sceni komaj dobra 3 leta in bo morda ostal še naslednja 4. Torej precej manj kot Putin.
Abacus
11. 05. 2012 18.36
V primerjavi med Rusijo in ZDA, Rusijo vodi general, ZDA pa kvečjemu kak major. Iz čisto vojaško hierarhičnega pogleda imajo ZDA nizko rangiranega človeka ki vodi državo medtem ko je Ruski človek na čelu države visoko rangiran in je tudi sam del ožje elite establishmenta iz ozadja, nikakor pa ni vsemočen in neodvisen od "botrov iz ozadja".
Abacus
11. 05. 2012 18.40
V primerjavi med Rusijo in ZDA, Rusijo vodi general, ZDA pa kvečjemu kak major. Iz čisto vojaško hierarhičnega pogleda imajo ZDA nizko rangiranega človeka ki vodi državo medtem ko je Ruski človek na čelu države visoko rangiran in je tudi sam del ožje elite establishmenta iz ozadja, nikakor pa ni vsemočen in neodvisen od "botrov iz ozadja".