Tujina

Rusija obtožuje ZDA, da provocira Kim Džong Una. 'Kaj se greste?'

Minsk/Washington, 30. 11. 2017 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ruski zunanji minister je obtožil ZDA, da skušajo provocirati Severno Korejo, da bi ta pospešila svoj jedrski program. In medtem ko ZDA želijo, da mednarodna skupnost zaostri pritisk na Severno Korejo, pa se Rusija zavzema za pogajanja.

Kim Džong Un ob zadnji izstrelitvi balistične rakete.
Kim Džong Un ob zadnji izstrelitvi balistične rakete. FOTO: AP

Rusija je zavrnila ameriški poziv Varnostnemu svetu Združenih narodov, naj ta zaostri ukrepe proti Severni Koreji po zadnjem raketnem poskusu. Prepričani so, da sankcije ne delujejo, namesto tega se Rusija zavzema za pogajanja.

Predstavniki držav članic Varnostnega sveta Združenih narodov so po posvetovanju za zaprtimi vrati na izrednem zasedanju v sredo pozvali Severno Korejo, naj preneha s svojimi jedrskimi in raketnimi preizkusi. Veleposlanica ZDA Nikki Haley je kasneje na odprtem zasedanju pozvala k novim ostrejšim sankcijam in popolni prekinitvi vseh odnosov s Pjongjangom.

Med obiskom v beloruski prestolnici Minsk je ruski zunanji minister Sergej Lavrov dejal, da se zdi, kot da Amerika aktivno išče način, da bi uničila Severno Korejo. "Občutek je, kot da počenjo vse, da bi Kim Džong Unu prekipelo in bi nadaljeval z neprimernimi dejanji," je dejal Lavrov. Dodal je, da bi morali Američani vsem razložiti "kaj se gredo". "Če želijo ustvariti predpogoje za uničenje Severne Koreje, kot je dejala ameriška veleposlanica v Varnostnem svetu ZN, naj to povejo naravnost in naj to potrdi ameriško vrhovno vodstvo," je dejal Lavrov. 

Severna Koreja je v sredo po dvomesečnem premoru izvedla raketni poskus. Po izstrelitvi rakete, ki je letela 4475 kilometrov visoko in 970 kilometrov daleč, je Kim Džong Un sporočil, da so zdaj sposobni doseči kateri koli cilj v ZDA. Teoretično bi lahko takšna raketa dosegla tudi vzhodno obalo ZDA, kjer leži prestolnica Washington.

ZDA so opozorile vlado Severne Koreje, da bo vlada "povsem uničena", če izbruhne vojna. 

Posnetek sredine izstrelitve balistične rakete, ki jih je v javnost poslala Severna Koreja.
Posnetek sredine izstrelitve balistične rakete, ki jih je v javnost poslala Severna Koreja. FOTO: AP

ZDA pritiskajo na Kitajsko, naj zmanjša dobavo nafte Severni Koreji

Ameriški državni sekretar Rex Tillerson je medtem danes znova pozval Kitajsko, naj zmanjša dobavo nafte Severni Koreji in jo tako prisili, da sede za pogajalsko mizo glede svojega jedrskega programa. Neposredno po najnovejši izstrelitvi severnokorejske rakete na Pjongjang pritiska tudi Nemčija, ki bo omejila diplomatske stike s Severno Korejo.

Tillerson je poudaril, da Kitajska glede Severne Koreje "dela veliko". "A menimo, da lahko z nafto naredijo še veliko več," je dodal.

Pojasnil je, da ZDA Kitajsko pozivajo k omejitvi dobave nafte Severni Koreji, ne popolni ustavitvi. "Nazadnje, ko so Severnokorejci prišli za pogajalsko mizo, je bilo najučinkovitejše orožje prekinitev dobave nafte," je dejal.

Berlin bo omejil diplomatske stike s Pjongjangom

Nemčija pa bo omejila diplomatske stike s Severno Korejo. Kot je danes ob obisku v Washingtonu povedal nemški zunanji minister Sigmar Gabriel, bo Nemčija iz Pjongjanga umaknila svojega diplomata, a ne veleposlanika.

Pjongjang je izstrelitev izvedel po dveh mesecih relativnega zatišja in teden dni po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump Severno Korejo uvrstil na seznam držav podpornic terorizma in uvedel nove sankcije.

Bo Tillerson 'odletel'?

Bela hiša namerava zamenjati državnega sekretarja Rexa Tillersona. Njegovo mesto naj bi prevzel šef ameriške Centralne obveščevalne agencije (CIA) Mike Pompeo, poročajo ameriški mediji. Razlog za zamenjavo naj bi bilo nestrinjanje ameriškega predsednika Trumpa z njegovo zunanjo politiko. 

Med drugim se njuna politika razlikuje v odnosu do Severne Koreje in Irana. Tillersona naj bi odstavil že ta ali prihodnji mesec. Bela hiša se je sicer odzvala na navedbe o morebitni menjavi in sporočila, da Tillerson ostaja na položaju državnega sekretarja. "Za zdaj ni nobenih obvestil glede osebja," so sporočili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gcek
01. 12. 2017 15.31
+4
Že 30 let pooštrujejo sankcije pa še zmeraj grozijo z sankcijam koliko pa je tega prostora za privijanje sem mislil ,da nimajo več kaj za sankcionerat al samo nakladajo ,da bodo privili S Korejo lp.
MetalMashine
01. 12. 2017 11.23
+7
Pa kej si ti nor.... Res morem komentirati ?Kaki rusofili, kaki americani bedaki... To se ne gre, kdo je v katerem taborju. Amerika "poklanja" Demokracijo v smislu vojn po celem svetu. Kako je Yugoslavia propala ? Kako je Siria ali pa celo Ukraina (Yugoslavia 2.0), propala ? Vse lepo narejeno z strani Amerike. Madona ej, take primitivce mamo v Slo. da me je skoron kap, kda sen vido vse te komentarje. Amerika bo sla v vojno z kitajsko. Zato ker kitajska ne bo uporabljala petrol dollar.
Razumnež
01. 12. 2017 12.09
-5
Saj res.... Mi smo se osamosvojili po navodilih ZDA, ki nas pa sicer sprva ni hotela priznati, a ne ?
Razumnež
01. 12. 2017 12.10
-5
Škoda, da lahko komenrirajo stvari o osamosvajanju tudi razni mulci, ki še shodili niso takrat.
MetalMashine
01. 12. 2017 12.16
+4
Ka pa ti veš o meni. Si sploh vidja vojno pri nas ? Jaz sem, zato lepo prosim tiho. Vse informacije, kar sem jaz napisal maš na google. Ja vem.... resnica boli.
Dule Med
01. 12. 2017 12.30
+7
Zahvali se Ameriki, da si videl in doživel vojno brate.
Razumnež
01. 12. 2017 13.22
+1
Jap, imaš prav.... Jugoslavija je razpadla zaradi ZDA. One in zgolj samo one so se tako odločile in ZDA je zaukazala Sloveniji in ostalim državam, da se morajo odcepiti. Le pri priznanju je malo zamudila, ker so menda slovenci v ZDA prosili kongresnike in guvernerje, naj tega vendarle ne storijo. Brez te ZDA, se res še danes ne bi mogli osamosvojiti.... Banda ZDA. :))))
jzkzfzmz
01. 12. 2017 14.40
+3
Razumneš... kdo pa vodi sedaj našo državo? Nihče drug kot američani... Imamo skoraj vse njiohove praznike, skoraj celotna slovensko gospodarstvo, bankle, rudnine se prodane ameriškim korporacijam. To je bil interes in enako je na Hrvaškem, kjer imajo vsaj enega pametnega politika, ki je javno na televiziji HRT1 povedal kdo vodi državo... enako Bosna,.... :)
appollyon
01. 12. 2017 14.54
-5
Za vojno so izrecno krivisrbi ki so s pomocjo ruije in njenega blagoslova napadli slovence ki so se z 97% na referendumu odlocili da ne bomo vec dajali denarja v beograd in posledicno kremelj. Rusi so se celo dogovarjali da bi posredovali proti slovencem, pa so jih avstrijci odvrnili od tega.
HorstWiesel
01. 12. 2017 18.05
+3
applly, ampak ti pa res nimaš pojma al pa načrtno lažeš. Zeleno luč za napad na Slovenijo ni dala Srbija ampak ZIS s hrvaškim Markovičem na čelu. V napadu na Slovenijo niso sodelovale izrecno srbske sile ampak mešane jugoslovanske, tudi precej slovenski fantov je bilo v agresorski armadi. ZDA ni imela vizije razbijanja YU in je v ključnem momentu ponudila YU vodstvu specialne enote, ki bi v hitri intervenciji odstranile slovensko politično vodstvo. No, YU vodstvo je temu nasprotovalo in ni sprejelo ponujenega.
HorstWiesel
01. 12. 2017 18.07
+1
Rasno-vesrko-etične vojne, kot so se kasneje razplamtele na hrvaškem in BiH v Sloveniji ni bilo.
appollyon
01. 12. 2017 10.42
-8
Ne vem kaj se rusi spet vmesavajo v konflikte dveh drugih drzav.
Klankon
01. 12. 2017 11.01
+6
Američani se vmešavajo v konflikte veliko več kot 2h držav in po navadi tam kjer se Američani vtaknejo not nastane velika količina žrtev. Pa te države v katere se Američani vtikajo niso njihove sosede.
appollyon
01. 12. 2017 14.56
-4
In kaj ce lahko american lahko tudi rus in obratno ali kaj. Lej ce bi amerika okupirala toliko tujega ozemlja kot rusija, bi se rusofilom strgalo.
Klankon
01. 12. 2017 19.02
+6
#1 Rusi so prišli v Sirijo na povabilo legitimno izvoljenega predsednika in če ne bi, bi bilo zelo verjetno da bi dan danes na BV imel eno veliko državo IS. #2 Severna Koreja je na meji z Rusijo in Kitajsko, in noben od teh dveh nima interesa gledat Američane tam, ker dobro vedo kaj se zgodi, tam kjer Američani svoje tace stegujejo. #3 Krim se je samostojno odločil da se priključi Rusiji potem ko so Ameriški plačanci naredili štalo v Ukrajini. Prebivalstvo Krima je bilo vedno večinoma Rusko in je tudi bilo del Rusije dokler tega eden od predsednikov Sovjetske Zveze ni podaril Ukrajini. #4 Amerika z pomočjo SA in Izraela že leta in leta kolje po BV nastavlja svoje proxy vlade, tretira BV kot poligon za preizkus orožja, tudi ISIS je Ameriškega izvora. Pa mi ti povej kaj imajo Američani za delat na BV ko pa ni niti približno na njihovi meji? Da ti jaz povem, grebejo se za nafto, da jo lahko poceni od tam vozijo v Ameriko in tankajo tako poceni, kot ti nikoli neboš. Zdaj mi pa povej kdo je povabil Američane na BV? Tam so okupatorska vojska po vseh pravilih ZN, a jim ta seveda gleda skozi prste.
Sirius.2
01. 12. 2017 10.37
+1
Amerofili gmo v napad mislim da 99% nima jajc za kaj takega sploh pa ne američani.
appollyon
01. 12. 2017 10.03
-4
Komunisticni ljubimci. Pa kdo bo uposteval ene najvecjih klavcev v zgodovini clovestva, ruse.
HorstWiesel
01. 12. 2017 10.15
+4
Pomojem, da so jih angleži, španci, francozi, belgijci,.... več poklal k rusi
Klankon
01. 12. 2017 10.24
+7
Mislim da so jih Američani poklali v zadnjih 20letih več kot pa Rusi v vsej njihovi zgodovini.
appollyon
01. 12. 2017 10.40
-7
Misliti je nic vedeti, nekaj kar ste komunisti dokazali ze po 2 sv vojni ko ste pobili 100 miljonov nedolznih ljudi. Sedaj pa za svoje grozote, ki ste jih izvajali tudi nad mojimi predniki slovenci.
appollyon
01. 12. 2017 10.42
-3
Teh 100 miljonov pobitih s strani lenina, stalina, maotzetunga pol pota je skrbno dokumentiranih tudi po imensko. Med te pa niso usteti se tiste zrtve ki jih do danes se niso nasli oz se se danes komunisti trudijo da bi bile te jame genocida neodkrite.
Klankon
01. 12. 2017 10.59
+3
Priporočam da se vrneš nazaj v tisto tvojo jamo iz katere si prišel ali pa na trstenjakovo idi, tam so tebi enaki, ki vseposod vidijo komuniste.
Al83
01. 12. 2017 11.43
-1
Americani so jih poklali vec kot Rusi, ta jhe pa dobra. Najbrs nisi se slisal za Stalina in Lenina in pa dogotke v Sovjetski zgodovini, kot so bili Leninova revolucija in Ruska državljanska vojna, ki je sledila iz nje. Pa da o Stalinovem velikem čiščenju bolje da ne govorimo. Ja levičarji so vrgli to državo v pekel. Pred rdečimi, za časom carja je bila rusija med najbolj pismenimi državami v evropi, izvaža so toliko pridelka, da se ni mogla nobena država primerjati z njimi in bi bili, če ne bi bilo komunizma do sredine 20. stoletja ena najmočnejših ekonomij na svetu. Poleg tega je car sprejemal veliko reform, ki so pomagale povprecnemu kmetu in delavcu, reforme za katere so si pozneje jemali hvalo in slavo komunisti. Poleg tega se je hotel Ruski car izognioti prvi svetovni in je na vse načine prosil srbe, naj ugodijo zahtevam Avstrijcev.
HorstWiesel
01. 12. 2017 12.00
+5
ja komunisti so pobili ogromno ljudi, ogromno pa so jih pobili tudi kristjani v svojih kolonialističnih in imperialističnih, konkvističnih, osvajalskih pohodih in sužnjelastništvo. Koliko desetine miljonov domorodcev po obeh amerikah so pobili evropski kristjani? Kaj pa po afriki? Samo belgijski kristjan Leopold 2. je pobil cca 10 miljonov v Kongu.
HorstWiesel
01. 12. 2017 12.03
+3
Al pa krščanske vojne, kjer so se med sabo pobijal in si z veseljem rezal vratove...po evropi...30 let pa vsem tistim tudi, ki jim niso slepo sledili pa čarovnicam...
Razumnež
01. 12. 2017 12.08
+1
No, samo da se pri vsem tem računanju ne zakalkulirate.... Da ne boste prišli do kakšne cifre, ki bo večja od števila zemljanov takrat. Pač previdno
appollyon
01. 12. 2017 14.57
-3
Tudi ruso so krscani, i tudi oni so klali v imenu krscanstva.
Al83
01. 12. 2017 16.42
-2
Kako hitro upalite po kristjanih, ko gre za verske vojne. Na islam pa totalno pozabite. Sicer pa jih 100000 milijonov ni ubil nihce razen komunistov, saj za casa verskih vojn na zemlji se ni bilo toliko ljudi.
Al83
01. 12. 2017 16.50
HorstWiesel
01. 12. 2017 18.00
+2
AI83, nisem se osredotočil na verske vojne, govorim o zločinih, ki so jih naredili kristjani.
Razumnež
01. 12. 2017 08.52
+2
Samo vprašam.... Ali lahko ZDA reče S.Koreji "Kaj se greste?"
Razumnež
01. 12. 2017 08.53
+2
Ali lahko reče Rusija ZDA: "Kaj se greste?"
Razumnež
01. 12. 2017 08.54
+1
Ali izziva tukaj zgolj ZDA, ali tudi Rusija?.... Pač ni mi čisto jasno, kdo lahko kaj reče pa te fore.
Razumnež
01. 12. 2017 08.54
-1
Ali bi lahko npr. Japonska metala rakete čez Rusijo v severno morje.... Zakaj ne?
Schnitzel
30. 11. 2017 22.57
+10
Razdražijo Kima (kar ni težko) da začne rožljati z orožjem, potem pa prodajajo orožje po celi regiji. Kdo ima tu največ profita?
Razumnež
01. 12. 2017 09.00
-4
Kitajci, ki temu bumbarju prodajajo nafto.
akmt
30. 11. 2017 22.55
-2
Rusi pustite jih.Naj se sami zmenijo
Draža
30. 11. 2017 22.39
-4
Slej kot prej bo Kimi bajsek popapal kompletno ameriko,to kar so americani naredili Japonski .
User416781
30. 11. 2017 22.41
+4
dannyer
30. 11. 2017 22.06
+13
Na žalost imajo rusi prav američani že sko izzivajo
User416781
30. 11. 2017 22.37
+1
A si veliko razmišljal, da si uspel spraviti skupaj tako intelegenten komentar...?
nikhrast
30. 11. 2017 22.46
-2
Klankon
01. 12. 2017 09.23
+3
Trump = Američani. Če ne bi bilo Trumpa, bi pa kater drug delal po nareku Ameriških orožarskih lobijev.
appollyon
01. 12. 2017 10.50
+1
Haha streljanje raketic cez sosednje drzave je pa v znak spostovanja in ljubezni. Dejte komiji komu drugmu nakladat.
User416781
30. 11. 2017 21.03
+12
A lahko prosim nehate že pisati, da je raketa poletela 4.500 km visoko...a se zavedate, da je vesoljska postaja na višini 400 km...?!
seronja80
30. 11. 2017 21.17
+8
na 24 ur se pa res vsak dan najde kakšna "cvetka" v člankih, ki te nasmeji do solz :) po logiki novinarjev na tem portalu je šla omenjena raketa prvo do lune po gorivo in nato poletela nazaj na zemljo kjer je padla v Blejsko jezero..
VolkBrenin
30. 11. 2017 21.29
-1
Dva strokovnjaka za rakete....in kolikšna je vajina meritev višine ...??? ...Uradni podatki pa so ...višina od 4000 do 4500 km ... preletela razdaljo 950 km ...čas poleta 53 minut ...let zaključila 250 km zahodno od japonske prefekture Aomori...
jacfive
30. 11. 2017 21.31
+3
Balistične rakete tipično dosežejo max višino do 2000km. Glede na to, da je tale letela samo 970km daleč so jo verjetno izstrelili "skoraj navpično" (za test) in potem taka višina niti ni tako neverjetna...
User416781
30. 11. 2017 21.31
+0
Torej, še dobro da niso zadeli vesoljsko postajo...
VolkBrenin
30. 11. 2017 21.33
-2
Razdalja do meseca je V povprečju 385.000 km ...Koliko do lune manjka raketi hwasong 15 izracunjata sama....
seronja80
30. 11. 2017 21.36
-1
torej hočeš povedati, da je raketa poletela v vesolje in nazaj na zemljo če je šla 4000km v višino?! ali se mogoče v tvojem svetu višina meri kako drugače?
jacfive
30. 11. 2017 21.39
+5
Ja, balistične rakete letijo po vesolju. Malo si preberi kaj sploh je balustična raketa, pa potem komentiraj ;)
VolkBrenin
30. 11. 2017 21.42
+5
Swronja ...dober nick ....sodeč po komentarjih ustrezen...ok . Karmanova linija - višina 100 km ali 62.1 milje....od tam naprej je vesolje. Mednarodni dogovor- v veljavi že več let . In sprejet seveda.
jacfive
30. 11. 2017 21.45
+5
Govora je seveda o medcelinskih raketah in te grejo pač v vesolje...
VolkBrenin
30. 11. 2017 21.46
+2
Očitno vam ni jasno kje se "začne vesolje " ...za primerjavo...zakaj bi sistem s 400 ....lahko zaznal raketo na razdalji 400 km in višini 27 km ...????
mackintosh
30. 11. 2017 21.55
-1
fantje malo pretiravate balistične rakete dosežejo tam do 1200 km višine. in preletijo do max 8000 do 12000 km .
Ate_ist
30. 11. 2017 21.57
+1
američani niso sposobni sestreliti rakete, ki leti na višini 40 km (menda so pa bili na Luni) zato se bojijo Kima
jacfive
30. 11. 2017 21.58
+2
vpiši "wiki ballistic missile" in "wiki hwasong 15" v google ;)
User416781
30. 11. 2017 22.35
+3
Glede na to, da je vesoljska postaja na višini 400 km, torej trdite, da je ta raketa poletela 10x višje - glede na to, da je postaja v orbiti in dejansko lebdi, ne razumem, kako je ta raketa priletela oz. padla nazaj na Zemljo...in ne samo to, očitno je "preživela" tudi ponovni vstop v atmosfero...?
HorstWiesel
01. 12. 2017 10.25
piu
30. 11. 2017 20.54
+0
A ima bajsi zimsko opremo?
nikhrast
30. 11. 2017 22.47
+2
Ka pa mislis
30. 11. 2017 20.26
+7
Kavboji se indijancev niso premagal
BUONcaffee
30. 11. 2017 19.57
+2
Pa da ne boste jokali, da se mi ne moremo zmeniti z Hrvati. Tudi Američani z Korejci ne. Kdo je tu pametnejši?????
LuckyBastardo
30. 11. 2017 19.52
+4
vojaški stroj išče novo mesto za mletje. In kramp je že izjavil da je S koreja podpornik terozizov. In to je razlog da ljudje verjamejo da se res to dogaja
Fifi 24
30. 11. 2017 20.19
+15
ja sam težava US je da Koreja MEJI z Rusijo in Kitajsko in ta dva NE bosta gledala US na svoji meji kaj šele kakšne gobe po nebu
frako
30. 11. 2017 19.35
-6
Mislm da bo putin spoznal da je naredu napako in vse priznal.
LuckyBastardo
30. 11. 2017 19.44
+8
frako
30. 11. 2017 20.50
-6
Resno putin bo en dan sklical novinarsko konferenco in rekel, sm mislu da bom sam ameriki škodval če tam norca postavim za predsednika pa vidim da bo šel cel svet v maloro če ne priznam kaj sem storil :D
Ate_ist
30. 11. 2017 21.59
+3
Lavrov je že izjavil, da med Trumpom in Obamo ni razlike (v odnosu do rusije)
BogiEmil
30. 11. 2017 18.58
+1
če bi šli večkrat v naravo se to ne bi zgodilo, tako pa se samo igrajo doma kot na play station in zato so otroci bebavi pa kilavi pa gibalno nesposobni pa pride do trka atomov in potem bodo spet rekli zakaj pa ni godil v šolo, ko da smo mi krivi
Antropozofija
30. 11. 2017 18.55
+23
Ko Amerika končuje vojaške operacije na bližnjem vzhodu že hiti ponovno v vojno. Tokrat s Severno Korejo. Res se ne morejo več ustaviti...
baubax
30. 11. 2017 19.10
+6
Dokler niso židi prišli v ameriko je bila amerika zelo neutralna. Res ni mi jasno zakaj so jih rimljani pustili?
AlternativeFacts
30. 11. 2017 19.41
+7
baubax@ Da ne se hecat'....Če izpustimo tiste vojne na njihovih tleh...(1798–1800) Quasi - dogajanje Atlantik, Karibi, Indijski Ocean in Mediteran.... Barbary (1801–1805) - Dogajanje. Mediteran:Libija......Druga Barbary vojna (1815), lokacija enako kot prej , samo tokrat namesto Maročanov, bitko bojujejo Alžirci....Egejsko morje Anti-Piratska Operacija (1825–1828) - Dogajanje Grčija.....Prva Sumatra, kjer se zapnejo z Nizozemci (1832) ....Druga Sumatra (1838), kjer se ponovno zapnejo z Nizozemci..... Mehiško–Ameriška vojna (1846–1848) .....Prva Fiji (1855)....2 Opijska s Kitajci (1856–1859) .... Druga Fiji (1859) .....Victorijeva vojna (1879–1881), kjer se spet zapnejo z mehičani.... Rio De Janero (1894) ..... Druga državljanska na Samoi (1898–1899) .....Špansko Ameriška (1898)....Filipinsko ameriška (1899–1902) .......Upor Moro (1899–1913) na filipinih....upor Boxer (1899–1901) na kitajskem....To so mednarodne vojne do 20 stoletja. Izpuščene so vse vojne ki so jih bili na domačih tleh z Indijanci in teh ni malo...#Ma res so miroljubni, pardon nevtralni...Kdaj pa so po tvoje prišli ti zlobni židje v ZDA?
Vojko Rudolf
30. 11. 2017 20.15
-3
a si bil ti priden ALTERNATIVE FACTS ZA PREPISOVANJE V ŠOLI
Klankon
30. 11. 2017 18.55
+28
Rusi imajo prav, vsakič ko se Trump ali katerokoli drugo tele obregne ob Severno Korejo imajo ti le še večjo veselje.
LuckyBastardo
30. 11. 2017 19.53
+5
guojle
30. 11. 2017 18.54
+9
Amerika je ze odlocena zradirat severno korejo, toj bizniz. 600miljard dajo za vojsko vsako leto. Ta stroj more mlet. En dan brez kakrsnih koli pojasnil bodo napadli
aleshiukas
30. 11. 2017 22.50
+2
Stroj lohk melje tud brez tega, so ze pred 9.11 pokazal da se da velik pospravt brez vojn. Pomoje tud trump zgolj marioneta. Ve se kere drzave centralna banka ni se imela v leto 2000, in kere se falijo. Sej grejo cist po seznamu lepo...
aleshiukas
30. 11. 2017 22.52
-1
Pa tud ne bi blo prvic, da bi mediji oznanil izstrelitev, ki je dejansko ni bilo, no vsaj korejska tv ni nic izjavila