Tujina

Rusija grozi z jedrskim napadom

Moskva, 16. 08. 2008 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski general je zagrozil, da bo Rusija izvedla napad z jedrskim orožjem na Poljsko, če bo ta res dovolila postavitev ameriškega protiraketnega ščita na svojem ozemlju.

Rusija je prepričana, da je protiraketni ščit naperjen proti njej, čeprav ZDA trdijo, da gre za zaščito pred Iranom.
Rusija je prepričana, da je protiraketni ščit naperjen proti njej, čeprav ZDA trdijo, da gre za zaščito pred Iranom. FOTO: Reuters

Napetost med Rusijo in ZDA se še naprej stopnjuje. Potem ko sta ameriška in poljska stran v četrtek dosegli dogovor o postavitvi ameriškega protiraketnega ščita na poljskem ozemlju, je Moskva zagrozila z napadom z jedrskim orožjem na Poljsko.

S tem, ko dovoljuje postavitev protiraketnega ščita, se Poljska izpostavlja napadu,” je dejal visoki predstavnik ruske vojske Anatoli Nogovitsin. Kot je še dodal, jim ruska varnostna doktrina omogoča, da uporabijo svoje jedrske sile proti državi, ki je zaveznica jedrske sile, kar ZDA so.

Ruska grožnja je še poslabšala že tako skrhane ameriško-ruske odnose po začetku vojaškega spopada v Gruziji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (436)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fayko
20. 08. 2008 10.37
+1
Pa dejmo se že enkrat postavit tem američanom po robu, kar naprej delajo neko sranje. pa naj si postavijo tisti ščit okoli amerike ne pa v evropi - se vidi od kot ta narod izhaja ( sami pirati ) taslabš ldi....
12543
19. 08. 2008 21.31
+1
če američai delajo dobro na način ki ga imajo, ali to pomeni , da drugi ne smejo??Kaj potem se še nismo otresli 2.meril??
DedekLakai
19. 08. 2008 19.29
Kot nekateri pravite da bi blo fajn da naj Rusi na kubi postavijo svoj "protiraketni ščit". Nekaj podobnega se je že zgodilo v zgodovini in smo bili le nekaj minut (6 min al nekaj takega) od jederke vojne. Mislim da si noben ne želi tega. Ampak se strinjam da bi Rusi mogli naredit nekaj glede tega in dat kontra američanom. Samo me je strah da bi to privedlo do tretje svetovne vojne. Ker kot veste kaj je naš dragi ajnštajn ( hehe) reko... "Nevem z kakšnim orožjem se bomo borili v tretji svetovni vojn, vem pa da se bomo v 4 borili z palcami in kamenjem".
Prvo Borec
19. 08. 2008 16.11
Naj Putin lepo odpelje prestrezne rakete na Kubo in kot izgovor naj napiše, da ščiti ZDA pred terorističnimi napadi. Tako, kakor je Hruščev napravil Kennediju, ki je postavil rakete v Turčiji. Takoj je umaknil rakete iz Turčije. Putin spomni se tega !!!
ajrolaf
19. 08. 2008 11.57
Ruski general je zagrozil, da bo Rusija izvedla napad z jedrskim orožjem na Poljsko, če bo ta res dovolila postavitev ameriškega protiraketnega ščita na svojem ozemlju to je naslov! To pomeni da takoj ko Poljaki pa Rusi podpišejo..BUM. Zdaj ne vem če je to zanalašč tak napisano, ali gre za zmoto. Kak jaz vem so rekli da so Poljaki v nevarnosti od napada, v slučaju če pride do vojne med ameriko in Rusijo. A glupi Poljaki so pripravljeni riskirat milijone svojih življenj zaradi amerike. Kaj se tiče ščita, jebeš taki ščit, če ti pride s podmornicodo obale pa ti v 2 minutah raketa prileti. Pa danes jo lahko po DHL v kovčku pošlje v New York pa jo rastreli. Če lahko prešverca folk par ton koke na dan čez mejo, kak te ne bo mogo par atomskih bomb? Pa to niso obični ljudje, to je fsb, bivši kgb. Toti bi lahko bili učitelji cii
Gregor Žižek
19. 08. 2008 11.27
Pa saj ne mores verjet. Kaj amerika se more povsod nekaj mesat ?!? bruhnes
Prvo Borec
19. 08. 2008 11.04
Naj Putin lepo odpelje prestrezne rakete na Kubo in kot izgovor naj napiše, da ščiti ZDA pred terorističnimi napadi. Tako, kakor je Hruščev napravil Kennediju, ki je postavil rakete v Turčiji. Takoj je umaknil rakete iz Turčije. Putin spomni se tega !!!
vodka-don
19. 08. 2008 10.56
rusi naj nardijo raketni scit na kubi da jo zascitjo pred veliko britanijo
12543
18. 08. 2008 19.24
iran molči, kitajska tudi, indija tudi... ok kitajska čaka na konec iger, ima zvezane roke...verjetno je datum gruzijskega napada prav tu kreiral prednost? Rusija stoji, nobeden je ni napadel, bodo ZDA odstavili rusko vlado in nastavili svoj režim?? Verjetno bi jim v tem trenutku ugajalo...zakaj pa ne probajo? Uspešen iraq, uspešen afganistan in še in še
12543
18. 08. 2008 19.19
+1
RESNICA FANTJE 2x atomska na civile Požigi korejskih mest z napalmom požigi vietnamskih mest z napalmom metanje herbicidov po Vietnamu bombardiranje porodnišnice v Beogradu kasetne bombe nad Bagdad fosforne bombe nad Faluđo raketiranje bolnic v Chinvalu Vedno isti Dobrotniki! kakšni so argumenti za dejanja?? Demokracija?? Zlom sovražnika?? Zakaj se dopušča takšno pobijanje ljudi??
Shae
18. 08. 2008 19.00
mftjeep Zeitgeist ima nekaj resnice samo še vseen si je treba nekaj stvari vzet za rezervo. Je dost stvari notri, ki niso tako predstavljene kot dejansko so...
lordofserbia
18. 08. 2008 16.16
russian empire...:) velika srbija
rOolaDa
18. 08. 2008 16.09
manjakranjc...sam en mali nasvet zate: Avoid all needle drugs ;)
sanacaplje
18. 08. 2008 15.41
Rusi na Kubo,tam naj postavijo svoje vojaške sisiteme. Razlog pa naj bo,zaščita Kube pred balističnimi raketami od strani nevarnih ZDA. POl je pa rezultat 1:1. Me zanima kolk je pol možnosti za kompromis,med obemi državami.
sanacaplje
18. 08. 2008 15.27
Zanimivo da tokrat svet ni reagiral in komentiral da so Rusi teroristi,.in da jim morjo Amerikanci in zavezniki oz ritolizniki izvozit demokracijo v Rusjio. Mal so se usral,pa zanimivo da Iran ,ki nima jedrskega orožja hočjo izbrisat. Naj to probaja naredit Rusom,na muslimane pa lahko izživljajo svojo gnilo demokracijo!!!!!! Ajde Bushman ,udri če smeš! Tko se vidi ,kako je svet dvoličen!!!
DarthRevan
18. 08. 2008 14.43
CKKPJ_Milko, še vedno ostajam pri svojem. Aja, ne, nisem ista oseba kot vetlan, by the way. A veš, povezave se nevarna reč. Nekoč je nek ameriški najstnik rekel "Tistega (sošolca) živega ne morem videt, res mi gre na jetra." Malo kasneje je povedal še "Zvečer greva z očetom streljat race." "Povezava" ga je spravila pa v pripor ane.
damirg@email.si
18. 08. 2008 14.36
zakva ni blo nč novic o tem, ko so izraelci grozil z jedrskim napadom na teheran. sedaj pa kr velik naslov kako rusija grozi z jedrskim napadom, čeprav to ni res. svašta.
CKKPJ_Milko
18. 08. 2008 12.18
DarthRevan...ali pa Vetlan...kot kaže ista oseba... Le ta citat si preberi: Izjava generala: “S tem, ko dovoljuje postavitev protiraketnega ščita, se Poljska izpostavlja napadu” Ameriška in POPTV interpretacija: "Rusi grozijo z jedrskim napadom !" (Celo z jedrskim !!! haha) in ta odgovor: Anatoli Nogovitsin. Kot je še dodal, jim ruska varnostna doktrina omogoča, da uporabijo svoje jedrske sile proti državi, ki je zaveznica jedrske sile, kar ZDA so. Če ne viidiš povezave...potem pa....saj so še počitnice...
anonimni12
18. 08. 2008 12.11
Kaj se Rusi vmesavajo v notranje zadeve EU
DarthRevan
18. 08. 2008 11.55
CKKPJ_Milko, ja in? Saj ameriška varnostna doktrina dovoljuje tako rekoč natanko isto stvar, oziroma "prvi udarec". Tu gre samo za retoriko moči. No, vsaj upam. Halo, mislim da je Rusom čisto jasno da je jedrski napad kar tako navadna kozlarija. Mene bolj skrbi kakšen Pakistan okrog te problematike.