Tujina

Ruby: Pri devetih letih sta me posilila dva moška

Rim/Vatikan, 21. 01. 2011 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Ruby je v intervjuju razkrila svojo žalostno zgodbo. "Ker sem se mu smilila, mi je Berlusconi dal kuverto z denarjem," je povedala in še enkrat zanikala, da bi naj imela spolne odnose s premierjem.

Karima El Mahroug, bolj znana kot Ruby, ki je v središču pozornosti zaradi zadnjega seksualnega škandala italijanskega premierja Silvia Berlusconija, je povedala, da sta jo kot devetletnico posilila dva moška. Njena mama ji je zabičala, da o tem ne sme govoriti, saj se je bala odziva Rubyjinega očeta, če bi izvedel, da ni več devica. Ko je bila Karima stara 12 let, ji je oče, potem ko mu je povedala, da se je iz muslimanke spreobrnila v kristjanko, v obraz vrgel ponev z vročim oljem.

Nikoli ni bila prostitutka, čeprav je enkrat poskusila.
Nikoli ni bila prostitutka, čeprav je enkrat poskusila. FOTO: Reuters

Karima je v nočnem televizijskem pogovoru na največjem Berlusconijevem televizijskem kanalu pokazala tudi brazgotino, ki jo je dobila zaradi vročega olja. Poleg tega je tudi razložila, kako je začela z 'vzporednim življenjem', ko je kmalu po incidentu zapustila dom. Takrat je namreč govorila, da je starejša, kot je dejansko bila, in tako odšla študirat v Italijo. ''Pred drugimi ljudmi sem vedno vzdrževala podobo 'čudežne ženske', ki je sposobna zavzeti svet, in nisem kazala teh solz, ki jih končno lahko pokažem,'' je povedala.

Karima je zanikala številne obtožbe, povezane s seksualnim škandalom, ko naj bi ji Berlusconi, kot trdijo tožilci, plačal za seks, ko je bila še mladoletna. Prav tako je zanikala, da je zlorabil pooblastila svojega urada, ko je maja lani poklical policiste in jim naročil, naj jo spustijo iz pripora. Karimo so takrat prijeli zaradi kraje.

Ruby je pokazala brazgotino, ki ji jo je povzročilo vroče olje.
Ruby je pokazala brazgotino, ki ji jo je povzročilo vroče olje. FOTO: Reuters

Berlusconi je dobrotnik

El Mahrougova je Berlusconija opisala kot dobrotnika. Na valentinovo se je namreč udeležila Berlusconijeve večerje, kjer se je premier šalil, pel in poslušal njene težave. Ker se mu je smilila, ji je dal kuverto s 7000 evri. ''Nikoli ni položil niti prsta name,'' je povedala in dodala: ''Ne razumem, zakaj morajo ljudje videti umazanijo tam, kjer je ni."

V intervjuju je Ruby, maroška plesalka v nočnem klubu, poudarila, da je premierju rekla, da je stara 24 let, ter da je njegovo vilo zapustila takoj po koncu večerje. Povedala je, da je Berlusconijevo hišo obiskala še nekajkrat. Berlusconi naj bi ji podaril tudi ogrlico. Vendar je dodala, da ni nikoli delala kot prostitutka, čeprav je enkrat poskusila, vendar je kričala na stranko in zato ji ni uspelo.

Rubyjini opisi dogodkov pri premierju se močno razlikujejo od tistega, kar piše na več sto straneh obtožnice, ki je pricurljala v javnost. Izpostavljene so 'bunga bunga' zabave, kjer so bile ženske oblečene kot medicinske sestre in policistke, za seks pa naj bi plačevali z nakitom in več tisoč evri. Med pričanji je tudi zgodba ženske, ki je bila nekoč Rubyjina prijateljica in je povedala, da ji je mlada Maročanka zaupala, da je večkrat hodila k Berlusconiju, kjer je plesala in seksala z njim, v zameno pa je dobila veliko denarja. Ruby je seks z Berlusconijem zanikala.

Ruby je v Berlusconijevo vilo hodila od svojega 16. leta.
Ruby je v Berlusconijevo vilo hodila od svojega 16. leta. FOTO:

Italijanski mediji poročajo, da dokazi zoper Berlusconija vključujejo tudi transkripcijo Rubyjinih telefonskih pogovorov, v katerih je prijateljem povedala, da je večkrat obiskala premierja. V pogovoru, posnetem oktobra, je svojega fanta imenovala 'Silvio', od njega pa je želela pet milijonov evrov, predsednik vlade pa se je strinjal. ''Sam me je poklical. 'Ruby, dal ti bom toliko denarja, kot želiš ... Zasul te bom z zlatom. Vendar, najpomembneje je, da skriješ vse. Nikomur ne povej nič.' ''

Premier vse zanika

Na nacionalni televiziji se je pojavil tudi premier, ki je še enkrat zanikal vse obtožbe. ''To dekle je povedalo tožilcem in tisočkrat tudi vsem italijanskim ter tujim medijem, da ni nikoli seksala z mano. Poleg tega sta z odvetnikom nedvoumno zanikala, da je zahtevala ali prejela ponudbe denarja,'' je povedal. Berlusconi verjame, da so obtožbe posledica spolitiziranih tožilcev, saj so v zadnjih 17 letih proti njemu vložili že 28 obtožnic.

Ruby in njen fant Luca
Ruby in njen fant Luca FOTO: Reuters

Ob koncu intervjuja so Ruby vprašali, kaj vidi v prihodnosti. Odgovorila je: ''Povedala bom po pravici: poroko.'' Na oder je prišel njen fant, lastnik nočnega kluba, 41-letni Luca Risso. Ko so ga vprašali, kako jima gre, je odgovoril: ''Zelo je stresno,'' nato je pokleknil k Ruby in rekel: ''Vendar ji bom poskušal biti blizu."

Do Berlusconija kritični tudi v Vatikanu

Italijanskega premierja, ki je v zadnjih dneh pod plazom kritik zaradi obtožb o spolnih odnosih z mladoletnimi prostitutkami, je danes ošvrknil tudi papež Benedikt XVI., ki je dejal, da morajo biti državniki dober moralni zgled državljanom. Poleg tega bo o zadnjem škandalu razpravljala tudi italijanska škofovska konferenca. Papež Berlusconija sicer ni omenil z imenom, je pa bilo jasno, da je imel na srečanju z rimskimi policisti v mislih prav njega, ko je dejal, da morajo državni uradniki "spet odkriti duhovne in moralne korenine". "V našem svetu imamo vtis, da primanjkuje moralnega konsenza, zato temelji družbenega življenja ne morejo pravilno delovati," je dejal Benedikt XVI. Dodal je, da je čedalje večja nevarnost, da posameznik "s svojo intuicijo in izkušnjami postane edina merska enota za osebno resnico in moralo".

Že v četrtek je vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone izrazil zaskrbljenost zaradi obtožb v zvezi s Berlusconijem ter povedal, da zadevo podrobno spremljajo. Obenem je Bertone dejal, da Cerkev "vse, še posebej pa tiste, ki opravljajo javno službo, poziva, naj si prizadevajo za več moralnosti ter za večji občutek za pravičnost". Kardinal Bertone, ki velja za papeževo desno roko, je bil doslej najvišji vatikanski predstavnik, ki se je oglasil v zvezi z italijanskim premierjem, potem ko je milansko tožilstvo pred dnevi vložilo zahtevo za preiskavo Berlusconijevih nepremičnin v Milanu, v katerih naj bi brezplačno bivale prostitutke.

Vodja italijanske škofovske konference kardinal Angelo Bagnasco pa je danes napovedal, da bodo škofje v ponedeljek govorili o škandalu. Italijanski škofje so sicer že ocenili, da zadeva škoduje mednarodnemu ugledu Italije. Italijanski premier Berlusconi si je, podobno kot njegovi predhodniki na položaju predsednika vlade, vseskozi prizadeval za dobre odnose z Vatikanom, ki ima še vedno velik vpliv na italijansko javno mnenje.

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maradona33
23. 01. 2011 09.42
Silvio je CAR!
ja_samo
22. 01. 2011 22.57
A kaj je sa Suzano Jaksic, ze 2 dni niste nic pisali o njej. V skrbeh sem .
matr
22. 01. 2011 22.27
Če maš dons denar (veliko!), lahko delaš kar hočeš, saj je vsak podkupljiv, le cene so različne...
Shpongle
22. 01. 2011 19.10
naj uživa, tale berlusconi je car :D
Laura Bu?ar
22. 01. 2011 18.17
ful je podobna seki aleksič na predzadnji sliki
Laura Bu?ar
22. 01. 2011 18.17
ful je podobna seki aleksič na predzadnji sliki
zalostinka
22. 01. 2011 14.52
Neverjetno lepa je, glede na to da je dobila v obraz ponev vročega olja.
Spetsnaz
22. 01. 2011 12.16
Punca laze, da se kar kadi !
sandra_21
22. 01. 2011 12.10
sploh veste kako je ko te nekdo zlorablja, tudi da jo nekdo polije z oljem spada zraven! moški so pač moški , ženskasi je zmeraj sama kriva če jo kdo posili ...če je otrok al pa ne... sram naj vas bo!!
sandra_21
22. 01. 2011 12.07
ljudje vi ste vsi bolani z temi komentarji!
bruselj3
22. 01. 2011 11.47
in silvio! problem ni samo pedofilstvo, problem so tudi mamila na teh žurih ki jih pa na pop tv ne omenjajo!
kdo je reko ?esn
22. 01. 2011 11.08
matic2027
22. 01. 2011 10.56
A so jo Berlusconijevi padalci ugrabili in jo zvezano pripeljali v vilo ali se je pripeljala po svoji odločitvi z limuzino. Kaj boš pa delal če maš 10 milijard pa ti je dolgcajt. Naj volijo moralno neoporečne če jih imajo pa. Ne vem kaj on Luca ubogi dela zraven. Vse za svojih pet minut.
Marko Hribar
22. 01. 2011 10.25
Pohorc51 21.01.2011, 15:46 -3 HRIBAR Od mame bratje niso krni strici to bi lahko vedel. Če bi za ljudi imeli rodovnike kot za živali potem ti bi bilo jasno. Stric je od očeta brat in amen za vse nevedne Matjaže. Kaj vas o tem niso naučili v cerkvi. saj jim redno plačujete ofer. Kaj teb ni jasn??? AHAHAHAH Ma ti si mutko res ahaha...Ka če ima tvoja mama brata je pol on kaj?? TVOJA TETA??? In tut on je po krvi tvoj sorodnik po mamini ali po očetovi strani!!! Tko da se opravičujem če imaš IQ na nivoju 5letnega otroka :))) Nevedni Matjaž :)))
bereal
22. 01. 2011 10.00
28 october 2011.................................
Odpri.oci
22. 01. 2011 09.59
Tale zelo dobro ve, komu in kdaj mora nastaviti, da dobi debelo kuverto !!! Ne nasedajte zlaganim zgodbicam o vročem olju in "posilstvih"...
hotchilipoper
22. 01. 2011 09.32
Greh bi bil,če jo ne bi !
Primož Slemenšek
22. 01. 2011 01.59
Bučnan bi bil, ...če je nebi ..... wow!!!
toncek.bb
22. 01. 2011 00.41
I TATA BI SINE...;)
CerealGuy
21. 01. 2011 22.58
Martian Ne nakladaj norij. Vsak pesnik, pevec, karkoli, bo rekel kako težko otroštvo je imel, zarad razloga x. Ker potem dobi več spoštovanja, publicitete, itd. kot pa da reče da je mel normalno otroštvo, z normalnimi problemi kot vsi drugi na tem svetu. Lepo da imaš drugačno mnenje, vendar je le smešno.