Tujina

Rubenu so povedali, da je ostal sirota

Tripoli, 15. 05. 2010 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./T.Š.
Komentarji
26

Rubenu van Assouwu, edinemu preživelemu v letalski nesreči v Tripoliju, sta teta in stric povedala, kaj se je zgodilo in da je ostal sirota. Vsi trije so se že vrnili v domovino.

Ruben van Assouw se je vrnil domov.
Ruben van Assouw se je vrnil domov. FOTO: Reuters

Dečku Rubenu van Assouwu so v petek vendarle povedali, kaj se je zgodilo, da je edini preživel letalsko nesrečo in da so njegovi starši in brat umrli v nesreči. ''Rubenu smo razložili, natančno kaj se je zgodilo. Ve, da so njegovi starši in brat mrtvi. Cela družina bo sedaj nosila odgovornost za Rubenovo prihodnost,'' sta v izjavi za javnost sporočila njegova teta in stric. Pravita, da se deček dobro drži glede na okoliščine.

Ruben se je danes skupaj s stricem in teto vrnil v domovino. Na libijskem vojaškem letališču Matiga so jih vkrcali na posebno reševalno letalo, ki je popoldne pristalo v Eindhovnu.

Rubenov oče pisal potovalni blog

Devetletni Ruben je v Južnoafriški republiki sicer preživel sanjske počitnice. Po letalski tragediji, v kateri so umrli 103 ljudje, je postal sirota. Njegov 40-letni oče Patrick je med dopustom v blogu opisal vsak dan družinskega safarija. Z 41-letno ženo Trudy sta slavila 12 in pol let zakona, kar je na Nizozemskem posebna obletnica. Poleg staršev je izgubil tudi 11-letnega brata Enza.

Ruben van Assouw z bratom in vodičem (Foto: Patrick van Assouw)
Ruben van Assouw z bratom in vodičem (Foto: Patrick van Assouw) FOTO:

Patrick je dnevnik s fotografijami objavil na spletu dan pred smrtjo. Otroka sta težko pričakala začetek počitnic. Pot se je začela s težavo. Ruben je na letalu na poti v Afriko bruhal. Slabost se je ponovila v avtomobilu po pristanku v Južnoafriški republiki. Obiskali so Viktorijine slapove, jedli poceni hrano, srečali nosoroge, povodnega konja in antilope. ''Enzo je prvi opazil slona. Videli smo tudi bizone, zebre, noje, želve, razne ptice, žirafe, opice …''

Višek potovanja je bil nacionalni park Kruger. Zadnji dan so stali na razgledni točki, s katere je lep pogled na Lesoto. Čudovit pogled, je zapisal. Kmalu zatem so se vkrcali na let, ki je bil zanje usoden. Pred vrati njihove družinske hiše v nizozemskem Tilburgu pa so sosedje postavili rože in prižgali sveče v spomin umrlih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rus27
13. 10. 2010 22.09
ma kaj mediji pisete,,???????,,ma kdo to sestavlja...?????? ma se clovek ze malo vprasa,???
hozo
16. 05. 2010 09.26
Kaj je z mediji zadnje čese....totalno bolane zgodbe,kaj ga te ne pustijo na miru,hijene jedne.
onbekend
15. 05. 2010 19.08
Jao mali revcek, kak je tebi uspelo to prezivet??? Upam, da se teh groznih trenutkov ne spominjas in so sloni in zirafe ter nasmehi najdrazjih zadnje kar se spomnis.
24kokosk
15. 05. 2010 14.37
Vprašam vas : ZAKAJ ZAHTEVATE PRIVOLITEV OBJAVE ČE VAM KDO OD BRALCEV POŠLJE FOTOGRAFIJO ALI VIDEO VI PA OBJAVLJATE TUJE AVTORSKE FOTOGRAFIJE (v tem primeru tega očeta?)
24kokosk
15. 05. 2010 14.14
Ta portal resne novice ni sposoben normalno lansirati najbolje da se ukvarjate s članki kot so "Zanosila, ker je gledala pornič" ...to še edino dobro obvladate .
RoXiO
15. 05. 2010 13.15
igor.gojcic A ti si iz časov Darwina še? Brez privolitve lastnika je kopiranje KRAJA . Kako pa bi naj otrok vedel da so starši in brat mrtvi če je bil brez zavesti? hjaj Logično da bodo pomagali psihiatri v takšni tragediji ker ta moment si še posebej otrok sam nemore pomagati in potrebuje močno ekipo strokovnjakov ....Nizozemska ni SLO .
marelica93
15. 05. 2010 13.10
RIP za vse tistega letala....
RoXiO
15. 05. 2010 13.01
zakaj brišete komentarje ?
lioon
15. 05. 2010 12.35
@wizeman Ne bo držalo. Ves content na internetu ma določene pravice. Lahko objaviš drugje ja, če bi on izrecno napisal, da se jo lahko uporabi. Ti nehaj fantazirat, ker očitno nimaš pojma.
wizeman
15. 05. 2010 12.31
lioon, ne fantaziraj, prosim te. Kakšna pa je razlika, če objaviš fotografijo, ali pa napišeš link, po katerem se da priti do nje - čisto legalno, če že hočeš. Kdor noče, da je slika v javnosti, naj jo potem nikar ne objavlja na netu. Kmečka logika.
bnam 2707
15. 05. 2010 12.23
Žalostna zgodba ,verjamem pa,da bodo na Nizozemskem drugače poskrbeli zanj,kot bi to v Sloveniji.
comment123
15. 05. 2010 12.18
Žalostna zgodba mladega fantka, res mu želim, da bi zanj lepo skrbeli in mu nudili ljubezen...
lioon
15. 05. 2010 12.14
@igor.gojcic @wizeman in podobni.. Slika, ki je objavljena na blogu je namenjena javnosti, to pa ne pomeni, da jo lahko prosto distribuiraš, ne pišite neumnosti...
Ramzess
15. 05. 2010 11.48
Pošteno, saj je bil že čas. "Cela družina bo sedaj nosila odgovornost za Rubenovo prihodnost," To ni vprašanje, ampak dolžnst, obveza, družine. "Rubenov oče pisal potovalni blog" Lep spomin, čeprav grenak, in tudi vse kar mu je ostalo od teh počitnic. RoXiO, ne teži, fotografija je bila na blogu, ki je namenjen javnosti, če ni posebej navedeno strani avtorja, ali drugače zaščitena, potem se lahko kopira. Satanpeklensek="Mislim,da se vse prehitro odvija.Otrok še ni okreval pa mu že povedo,da je ostal brez staršev-tako,da bo še težje okreval." Kako veš, da mu niso samo potrdili kar je že vedel. Težko je namreč zagotovo trditi, kaj nekdo ve in česa ne, če je bil sam vpleten v nesrečo. Sploh je otrokom težko tajiti, ker so sposbni zaznavati več, pa tudi marsikateremu odraslemu. "Upamo pa lahko, da je Nizozemska vsaj malo bolj razumna, in da bodu dečku ustrezno pomagali." Da, menda so rekrutirali celo skupino psihiatrov, zanj in za svojce žrtev. Osebno se mi zdi tak avtomatizem preveč prisiljen, menim, da naj se osebi, ne glede na starost pomaga, če potrebno, na pa da je terapija že kar obvezna, ker posledice niso nujno pričakovane, lahko je še slabše. Moti me da govorijo v množini, da mu bodo pomagali strokovnjaki, kateri, en kompetenten in sposoben je več kot dovolj, skupina navadno sploh ni usklajena med seboj, kar povzroči več težav kot koristi, zadeva ali zadeve pa se razvlečejo v leta dolgo.
niresto
15. 05. 2010 11.20
ma smetite vsak clnek z vasimi linki do vizite in podobnih,tu pa enga linka ne morete dati do tega dnevnika???
Draža
15. 05. 2010 11.04
Tonček Balonček
15. 05. 2010 10.25
Kje je Maddie?
Alena Kamenica
15. 05. 2010 10.20
Naslov članka je "Rubenu so povedali, da je ostal sirota", predzadnji stavek pa pravi "Ruben se v bolnišnici dobro počuti, a še ne ve, da je edini preživeli." Dajte se že odločit. Sicer pa, bogi fant... Ne predstavljam si, kaj bi delala na njegovem mestu. ://
wizeman
15. 05. 2010 10.14
RoXiO, kar je objavljeno (objaviti=napraviti za javno) na internetu s strani lastnika , ne more biti ilegalno, če še enkrat objaviš. Temu je namenjen blog. Da vidi, kdor hoče. Če je fant že sirota, naj vsaj ima kaj od tega. Vlačenje v javnosti mogoče res ni prijetno, je pa zanj vsekakor koristno, saj bo s tem požel simpatije (kar je razvidno že iz teh komentarjev), da ne bo ostal pozabljen, verjetno bo imel od tega tudi kakšno finančno korist, da ne bo nikomur v breme.
Gorazd Lipovšek
15. 05. 2010 10.08
Mislim,da se vse prehitro odvija.Otrok še ni okreval pa mu že povedo,da je ostal brez staršev-tako,da bo še težje okreval.Upamo pa lahko,da je Nizozemska vsaj malo bolj razumna,in da bodu dečku ustrzno pomagali.