Tujina

'Resne grožnje teroristov'

Belfast, 23. 04. 2011 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi resnih groženj teroristov policija na Severnem Irskem javnost poziva k izredni previdnosti. Kot pravijo, naj bi teroristične organizacije nameravale v prihodnjih dneh umoriti policijske častnike.

Policija svari pred terorističnimi napadi.
Policija svari pred terorističnimi napadi. FOTO: Reuters

Severnoirska policija je v času velikonočnih praznikov v stanju visoke pripravljenosti, potem ko je opozorila pred možnostjo terorističnih napadov na Severnem Irskem. Policija je javnost pozvala, naj bo izredno previdna zaradi "resnih groženj teroristov".

Po navedbah policije naj bi odpadniške teroristične organizacije nameravale "v prihodnjih dneh umoriti policijske častnike". Do opozoril policije prihaja po umoru katoliškega policista Ronana Kerra 2. aprila in odkritju bombe, nastavljene v avtomobilu v podvozu na cesti med Dublinom in Belfastom 7. aprila.

Severnoirske oblasti se bojijo tudi, da nameravajo uporniški republikanci, ki so nasprotovali mirovnemu procesu z Londonom, povečati število napadov pred volitvami na Severnem Irskem 5. maja in obiskom britanske kraljice Elizabete II. na Irskem od 17. do 20. maja.

Na Severnem Irskem se je 30-letno nasilje med protestanti, ki so se zavzemali za obstoj Severne Irske znotraj Velike Britanije, in katoličani, ki so si želeli pridružiti Irski, končalo leta 1998 z velikonočnim mirovnim sporazumom. Kljub temu še vedno prihaja do občasnih bombnih napadov, predvsem na podeželju, saj nekateri republikanci nasprotujejo sporazumu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BogatunLOL
24. 04. 2011 11.11
Grožnja teroristov???? Jah, to so tako kot v Libiji BORCI ZA SVOBODO!!!! NATO, pomagaj jim!!!! OBAMA, bombandiraj LONDON!!!! Kakšni preverzneži so ti politiki... Sami že stoletja zatirajo željo ircev in škotov po neodvisnosti, drugje pa šuntajo in materialno spodbujajo nemire!!!!
yarrick
23. 04. 2011 17.08
@hot-shot69 23.04.2011, 13:40 Ti se raje vprašaj zakaj je VB podpirala OVK v boju proti srbom, ko pa je OVK na listi terorističnih organizacij.Narobe svet.kar pa se tiče irkse... verjetno jim ne pače ravno da so vsaj DELNo neodvisni od angleškega imperija.Kaj pa misliš zakaj so vojne po afriških državah? Koliko teh držav, ki so v vojni ali pa bodo, so bile NEKOČ kolonije evropskih pomorskih velesil? Kaj pa west india company? TERORISTI? Za zahod je DANES terorist VSK, ki se ne strinja z režimom.Kak je pa ta režim pa vemo, a tu ne bom pisal ker mi admin ob omembi te besede briše poste.
Whitebeard
23. 04. 2011 14.17
24ur, zelo nizko ste padli, da brišete komentarje, ki niso proti vašim pravilom. Je morda kritika prepovedana?
Whitebeard
23. 04. 2011 14.15
Čisto na vseh sodobnih straneh, ki imajo na začetku videa reklamo, lahko to reklamo preskočiš. 24ur, če se že imate za nek hud portal, bi se lahko vsaj zavedali, da živimo v letu 2011.
tv1
23. 04. 2011 13.55
ne vem zakaj je v ospredju novic nesreč kjer se komentarjev ne pie, ta je lahko samo med kroniko, ne ospredje 24 kur .-))
hot-shot69
23. 04. 2011 13.40
Za ene teroristi, za druge borci za svobodo. Ne razumem pa, kako lahko VB podpre samostojnost Kosova, sama pa okupira del Irske...
tetejec
23. 04. 2011 13.35
Ljudje politike neprestano opozarjajo, da naj se ne vtikujejo v območja vojn, ki se jih dejansko sploh ne tičejo.... Ko je prepozno, pa politiki opozarjajo državljane, ki niso ničesar krivi, da naj pazijo na svoja življenja....
tv1
23. 04. 2011 13.31
eh dejte no nehajte polnit rumeni tisk s takimi naslovi, .-))