Tujina

Reševalci v reki našli nova trupla, število mrtvih se je povzpelo na 40

Taipei, 07. 02. 2015 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po zadnjih podatkih je v strmoglavljenju letala družbe TransAsia v reko v tajvanski prestolnici umrlo najmanj 40 ljudi. Še vedno pogrešajo tri osebe. TransAsia pa je odpovedala več deset svojih letov, saj morajo vsi piloti, ki upravljajo z letali ATR, opraviti preizkus letenja.

V strmoglavljenju letala v reko v tajvanski prestolnici Taipei je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 40 ljudi. Reševalci so iz reke v bližini kraja nesreče potegnili nova trupla, so sporočili tamkajšnji gasilci.

V času nesreče, ki se je zgodila v sredo tik po vzletu letala družbe TransAsia, je bilo na krovu letala 58 ljudi. Nesrečo je preživelo 14 potnikov in stevardesa. Še vedno pa pogrešajo tri osebe. Pri iskanju v reki sodeluje kar 159 potapljačev, pri iskanju pa tako pomaga skupno 830 pomagačev.

Reševalci so iz reke potegnili nova trupla.
Reševalci so iz reke potegnili nova trupla. FOTO: Reuters

Odpovedali več deset svojih letov

TransAsia je medtem danes odpovedala več deset svojih letov na prvi dan programa ponovnega urjenja svojih pilotov. Tajvanska agencija za civilni letalski promet CAA je namreč vsem pilotom družbe, ki upravljajo z letali ATR, zaukazala preizkuse letenja modelov tega proizvajalca, potem ko je prišlo na dan, da je eden od pilotov strmoglavljenega letala iz še za zdaj neznanih razlogov tik pred nesrečo ugasnil enega od motorjev.

Štiri dni naj bi potekali preizkusi 71 pilotov družbe, ki jih bodo izvajali CAA in neodvisni strokovnjaki. Zaradi tega je morala družba prilagoditi urnik domačih letov in jih bo zato do ponedeljka odpovedala okoli 90.


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
08. 02. 2015 11.05
"TransAsia pa je odpovedala več deset svojih letov, saj morajo vsi piloti, ki upravljajo z letali ATR, opraviti preizkus letenja." Resno ... s padalom ali brez.
skydrol7
07. 02. 2015 20.41
+0
zakaj je ugasnil se drugi motor..? ali je s tem hotel da se letalo vrne horizontal pozicijo.....???
Ramzess
08. 02. 2015 11.05