Tujina

FOTO: Japonski reševalci našli še sedem trupel, število naraslo na 43

Tokio, 01. 10. 2014 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Število smrtnih žrtev na območju japonskega vulkana Ontake, ki je v soboto nenadoma izbruhnil, se je povzpelo na 43. Reševalci so namreč našli še sedem trupel. Po napovedih to še ni dokončna številka.

Iskanje trupel na vulkanu Ontaka - 2
Iskanje trupel na vulkanu Ontaka - 2 FOTO: Reuters

Na območju japonskega vulkana Ontake, priljubljene pohodniške točke, so reševalci odkrili še sedem trupel, tako da se je število smrtnih žrtev po zadnjih podatkih povzpelo na 43. Iskanje se nadaljuje, saj so prepričani, da na območju vulkana, ki je nenadoma izbruhnil ob koncu tedna, leži še nekaj trupel.

Okoli tisoč vojakov, policistov in gasilcev sodeluje pri odnašanju trupel v dolino, pri tem pa uporabljajo tudi helikopterje.

Iskanje trupel na vulkanu Ontaka - 3
Iskanje trupel na vulkanu Ontaka - 3 FOTO: Reuters

Številni se pred pohodom ne registrirajo

"Menimo, da so številni ljudje še pogrešani, a ne vemo še, koliko jih je," je dejal predstavnik kriznega štaba prefekture Nagano. Številni se namreč pred začetkom pohoda na sicer priljubljeno pohodniško točko Ontake ne registrirajo z imenom in priimkom. Po navedbah lokalnega turističnega društva se običajno pri pristojnih oblasteh z imenom in priimkom registrira samo od 10 do 20 odstotkov pohodnikov.

Japonski ognjenik Ontake
Japonski ognjenik Ontake FOTO: Reuters

3067 metrov visoki vulkan Ontake v osrednjem delu države je izbruhnil v soboto okoli poldneva po lokalnem času. Dim se je dvigal do 10 kilometrov visoko in se je iz vulkana vil tudi ponoči. Prvotno je bilo po izbruhu na gori ujetih prek 250 ljudi, a jih je večina ponoči sama varno sestopila.Ontake je ena izmed najbolj priljubljenih pohodniških točk na Japonskem. Zadnji večji izbruh tega vulkana sega v leto 1979.

Iskanje trupel na vulkanu Ontaka - 1
Iskanje trupel na vulkanu Ontaka - 1 FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mejduš
01. 10. 2014 10.32
-5
DANES BO TEGA ČEDALJE VEČ ČE SE IGRAJO Z NARAVO SAMO JE NARAVA MOČNEJŠA TO JE DOKAZALA,MISLIM DA BODO ZAČELI RAZMIŠLATI O PODNEBJEM ČE HOČEMO ŠE KAV ČAS BITI.