Tujina

Reevina mama izdala knjigo: 'Ne verjamem Oscarjevi zgodbi! Živeti mora s tem, kar je storil'

Johannesburg, 11. 11. 2014 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Tisto noč ga je hotela zapustiti. Njuno razmerje se je bližalo koncu, v srcu je vedela, da nihče od njiju ni več srečen," ljubezensko zgodbo Pistoriusa in Reeve opisuje njena mama. V knjigi, ki jo je izdala, piše, da je Oscarju oprostila, a nikoli ne bo pozabila tega, kar je storil njeni hčerki.

Mama Reeve Steenkamp ne verjame, da je paraolimpijski zvezdnik Oscar Pistorius nenamerno ubil svoje dekle. V knjigi z naslovom "Reeva, a mother's story" (Reeva, zgodba matere), ki je na prodajne police prišla včeraj – le nekaj tednov po tem, ko je sodišče Pistoriusa spoznalo za krivega nenaklepnega uboja in mu prisodilo pet let zaporne kazni – je izlila svoja čustva in se razpisala o tem, kako jo je južnoafriški pravosodni sistem pustil na cedilu.

June Steenkamp je prepričana, da sta se Oscar in Reeva sprla, nato jo je ustrelil.
June Steenkamp je prepričana, da sta se Oscar in Reeva sprla, nato jo je ustrelil. FOTO: Reuters

"Oscarjevi zgodbi ne verjamem," piše June Steenkamp. Pistorius je namreč vseskozi trdil, da je Reevo zamenjal za vsiljivca, zato je štirikrat streljal v zaprta straniščna vrata. June je prepričana, da je Oscar njeno 29-letno hčerko ustrelil po prepiru, saj se je njuna ljubezenska zgodba bližala koncu. "Niti eno njegovo dejanje ne nakazuje, da je bil do nje zaščitniški. Sprla sta se, ona se je pred njim skrila v kopalnico s svojim mobilnim telefonom. Mislim, da je najprej ustrelil enkrat, potem pa spoznal, da jo mora ubiti, saj bo sicer celemu svetu povedala zgodbo in to, kakšen je v resnici," piše June.

"Ni dvoma, tisto noč ga je hotela zapustiti," dodaja in omeni, da je Reeva potarnala, da nista bila več intimna. "Njuno razmerje se je bližalo koncu, v srcu je vedela, da nihče od njiju ni več srečen. Oscar bi prej ali slej nekoga ubil, Reeva je imela to nesrečo, da ga je spoznala." 

June piše tudi o globoki bolečini, ker ni stala hčerki ob strani, ko jo je najbolj potrebovala. "Niti v najhujši nočni mori si nismo predstavljali, kako strah jo je moralo biti, da se je zatekla in zaklenila v kopalnico, nihče je ni mogel zaščititi."

Steenkampova še dodaja, da je Pistoriusu oprostila, a bi se nekoč rada z njim sestala in mu postavila nekaj vprašanj. "Oprostila sem mu. Morala sem, tako mi zapoveduje moja vera. A ne morem pozabiti tega, kar je storil. Sovražim to, kar je naredil mojemu otroku."

V knjigi opisuje tudi mučnih sedem mesecev, ki jih je preživela na sodišču, ko je spremljala sojenje Pistoriusu. Razsodbo označuje za presenetljivo milo, nanjo se bodo pritožili. "Sodni sistem me je razočaral," je zapisala. "Šokirana sem bila, da dejansko stoji tam in je spoznan za nedolžnega pri vsaki točki obtožnice. Kako je to mogoče, če je Reeva mrtva, on pa jo je ustrelil? Do konca življenja bo moral živeti s tem, kar je storil," še dodaja June.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mb128
11. 11. 2014 17.52
+0
No, trženje je pa trženje. Tudi s tem je treba živeti. Vsaj nekaterim zagotovo!
PegySue
11. 11. 2014 17.49
+10
Kako lahko oprostiš morilcu svojega otroka,ki ti laže v obraz,da ga je ubil po nesreči?
enoh
11. 11. 2014 17.04
+16
TUT MAMA JE GOLDDIGER/SPONZORUŠA :D ..ne mors vrjezt.... iz hcerkine smrti bo probala zaslužt
enoh
11. 11. 2014 17.06
-1
Hehrhe.... na naslovnici knjige zgleda k da bo pisala o svoji manekenski karieri
janijankov
11. 11. 2014 16.53
+9
Tudi takšne mame so.....