Tujina

Razpad ZDA do leta 2010?

Moskva/Washington, 30. 12. 2008 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ruski akademik Igor Panarin je pred desetimi leti napovedal razpad ZDA, do katerega naj bi prišlo leta 2010. Navedel je, da bo razpad sledil finančni krizi in državljanski vojni.

Ruski akademik Igor Panarin je pred desetimi leti napovedal razpad ZDA, do katerega naj bi prišlo leta 2010. Navedel je, da bo razpad sledil finančni krizi in državljanski vojni. V preteklih tednih je Panarin postal eden najbolj zaželenih govorcev, saj se za njegov intervju potegujejo številni mediji. Akademik pa pričakuje, da bo želja po obrazložitvi njegovih argumentov za razpad ZDA še bolj narasla.

Rus napovedal razpad ZDA

Razpad ZDA
Razpad ZDA FOTO:

Profesor Panarin je star 50 let in je nekdanji analitik KGB, danes pa je dekan na ruski akademiji za diplomate. Poleg svojega rednega dela Panarin piše tudi knjige in je strokovnjak za ameriško-ruske odnose. Njegove črne napovedi o prihodnosti Amerike so še kako dobrodošle za Kremelj, ki že nekaj let za vse svetovne krize obtožuje prav ZDA. Panarin pa vztraja, da sam ne spada med tiste Ruse, ki sovražijo Američane. Pravi namreč, da le opozarja na okoliščine, ki so po njegovem mnenju neizogibne. ''V tem trenutku je okoli 55-odstotna verjetnosti, da bo do mojih napovedi o razpadu ZDA res prišlo,'' pravi in dodaja, da to ne bi bilo dobro za Rusijo, saj je odvisna od močnega dolarja in trgovine z Ameriko.

Panarin tudi predvideva, da bo do pomladi prišlo do množičnega priseljevanja, ekonomske krize in moralne krize, ki bo na koncu vodila do državljanske vojne in zloma dolarja. Trdi, da bodo do konca leta 2010 ZDA razpadle na šest delov.

Teorija stara 10 let

Teorijo o razpadu ZDA je Panarin razkril že leta 1998 na neki konferenci v Avstriji. Takrat, kot tudi danes, številni sodelujoči delegati na konferenci niso verjeli, da je kaj takega sploh mogoče. Svojo teorijo je Panarin argumentiral z dokumenti ruskih obveščevalcev, njegov zemljevid razpadle Amerike pa so, z njegovim podpisom, številni udeleženci odnesli domov.

Aljaska bo spet v rokah Rusov

Kalifornija bo po razpadu postala Republika Kalifornija in bo pod močnim vplivom Kitajske, Teksas bo postal središče Republike Teksas, padel pa bo pod mehiški vpliv. Washington in New York bosta postala del Atlantske Amerike, obstaja pa velika verjetnost, da se bosta pridružila Evropski uniji. Kanada bo postala središče severne ameriške pokrajine, ki jo profesor Panarin imenuje Osrednja severno-ameriška republika. Oblast nad Havaji bodo prevzeli Japonci ali Kitajci, Aljaska pa bo spet padla pod rusko oblast.

Po njegovih predvidevanjih bosta glavno ekonomsko vlogo in moč v svetu imeli Rusija in Kitajska. Upi Američanov, da bo njihov novi predsednik Barack Obama prinesel spremembe, so neutemeljeni. ''Ko bo prišla pomlad, bo postalo jasno, da nihče ne more narediti čudeža,'' pravi Panarin.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (276)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vlado95
08. 02. 2009 12.42
+1
to so rusi rekl zato da ljudje verjamejo da so američani pokvarjeni.Ma te rusi lažejo!
Jernej Gregor?i?
01. 01. 2009 16.55
KomentarDOO
01. 01. 2009 11.32
Tako kot je leta 2000 bilo konec sveta, vsi računalniki so se sesuli...
KomentarDOO
01. 01. 2009 11.30
Itaq djte no, pa ne morte nasedat temu sranju...
DrBmN
01. 01. 2009 07.10
pa menda ja ne verjamete tega sranja? omg
Mr.Brownstone
31. 12. 2008 23.02
Tale Panarin je pa zaužil preveč vodke....
zogby
31. 12. 2008 21.07
In vse to bo podprla tudi EU,kot se nekateri sprašujejo zakaj zavraga EU tako podpira ZDA in nasploh Zahod,dasiravno imasta tudi ti dve skupnosti določene prepreke,predvsem gospodarske! Ja če pogledamo populacijo obeh Amerik,vidimo da je ljudstvo v glavnem Evropsko pomešano z nativci,ki so pa tudi prevzeli kulturo,vero,jezik,ki jih vse najdemo tudi v Evropi,saj so tudi Slovenci prisotni v obeh Amerikah da ne govorim o drugih narodih Evrope,ki jih lahko štejemo v Milijonih! In ta kulturna podobnost povezuje veliko bolje,kot npr Azijska kultura(Kitajci,Arabci,...) Dejstvo je da so Evropske države bile tako neenotne v preteklosti(predvsem politično,pa verski spori,itd)so zato ljudje odhajali v Ameriko in drugod(Avstralija,Nova Zelandija,...)da so ušli preganjanju! Politika je dolgo časa krojila vojne po Evropi,vendar se je to prenehalo z ustanovitvijo EU,kjer se vse strani usedejo za mizo in se pogovorijo če je kakšen spor,ne pa da se tolčejo! In ker tega več ni,se vlade predvsem zavedajo,da je v slogi moč! Imamo pa srečo v Evropi,kjer je dokaj homogena kultura,vera,itd. Težje bi bilo to ustanoviti v Aziji,kjer je obilica ljudstev,kultur,verovanj,itd. In posamezni narodi so razpeti med številne vere(Kot npr Indijci,Bangladešci,deloma tudi Pakistanci so imeli iste prednike,vendar jih ločuje vera!) in zato taki spori. Podobno Indonezijci,Malezijci,Filipinci in še bi se dalo naštevati. Kar poglejmo npr:Muslimane,kljub temu da imajo enako vero(minimalna razlika med Šiiti in Suniti) se dejansko medseboj potolčejo v 90-ih odstotkih primerov,za ostalo so pa krivi drugi \"vsiljivci\" in verstva! Kar otežuje njihovo slogo na katero še niso pripravljeni(vsaka kultura mora preboleti \"najstniška leta\") Azija bo tudi nekoč v daljni prihodnosti enotna,vendar pa bo še veliko vode preteklo(in ravno Azija bo v prihodnosti glavno težišče sporov). To se reši predvsem s tem da nacionaliste informiraš o tem kako sorodni so s tistimi narodi,ki jih tako sovražijo,kar pripelje do tega da potem takem sovražijo sami sebe??? in rabijo psihiatrično pomoč! Predvsem pa mora za take velike Skupnosti veljati red,pravičnost,enakopravnost,pravična-socialna politika do ljudi in predvsem veliko dialoga ter \"zero-tolerance\" za rasizem in totalitarizem! Uglavnem kar se pa tiče ZDA,jih pa reši predvsem to da omejijo svojo potrošnjo, zmanjšajo svoj napuh in se vedejo do partnerjev v skupnosti pošteno in enakopravno(ter se vedejo po načelu\"FREEDOM and INDEPENDANCE\" od česar so že močno iztirili),kar mislim,da to Obama tudi načrtuje,saj razume da kakršna koli druga smer bo ZDA pokopala! VSEM NARODOM,VERAM IN ŽIVIM BITJEM PA ŽELIM SREČNO 2009 PA SEVEDA MIR!!!
jankoboys6
31. 12. 2008 20.39
Ja sej ljudje so napovedovali, da bo leta 2000 nevem kaj, da se bodo računalniki sesuli itd. pa je blo kaj? Nič. En beden bug se je zalaufal (to pa lahko storijo Hackerji oz. Crackerji če se izrazim čisto v računalniškem žargonu, za kateri koli dan na koledarju). Ja govorili so da bo nevem kirega leta konec sveta, pa kolikor jaz vidim sem še vedno živ in svet še vedno obstaja. Dejstvo pa je nekaj, v zadnjih rečimo 20-tih ali več letih res prihaja do velikih sprememb, in dejstvo je, da se bodo zadeve spreminjale vedno na slabše. Zato se je včasih dobro vprašat, kam drvimo mi in vsa družba s svojim stilom življenja. Kaj nam je na prvem mestu? Ali se res prizadevam za stvarmi ki so vredne tega, ali pa vidimo, da nas zadovoljijo na prvi hip nato pa ostanemo praznih rok? Ne mislimo si, \"če vsi tako ravnajo okrog nas potem še mi tako ravnajmo\", kajti takšen način razmišljanja prej potegne za seboj slabe stvari.
zogby
31. 12. 2008 20.16
No ja pomojem pretiravajo Edino kar bo ,bo to da bodo ZDA izgubile svetovni primat kot velesila(no sej to se že sedaj občuti) kar pa niti ni slabo,saj mora biti vspostavljen jing-jang! Mislim pa da je veliko resnice v združevanju v Sev.Ameriško unijo(edino valuta bo bila skupni dolar ne pa amero,saj že sedaj dolarje uporabljata ZDA,Kanada,tudi številna Karibska in Pacifiško-oceanska otočja,pa Mehičani so tut vajeni na dollares) in ta dolar nebo imel samo motivov ZDA ampak vseh sodelujočih! In to ni daleč saj so ZDA že sedaj napolnjene z španosi,tako da potem ne bo dosti drugače! V načrtu imajo pa tudi politično-ideološko približevanje Južno-ameriške unije k Severno-ameriški uniji,saj bodo z Mehičani v le tej uniji vspostavili kulturni most in počasi bodo izginili te režimi v državah(kot so Kuba,Venezuela-Chavez,Bolivija-Morales,itd)in se pridružili uniji in skupnosti!Sej močan podpornik tega načrta v Latinski Ameriki so že Brazilija,Argentina,Čile,Urugvaj,kjer so večinoma belci,pa tudi bolj-indijanski Peru in ko bodo te države v tej skupnosti se bodo pridružile še ostale manjše iz Lat.Amerike(ko smo že pri tem Kolumbija,Venezuela,Ekvador in Panama so že bile včasih Gran Colombija in so dejansko isti narod ločuje jih edino politika,ki se pa lahko prilagodi,saj noben nebo želel ostati zunaj te Skupnosti Ameriških držav)! Pa še to vse Ameriške države imajo enako-katoliško vero,kar preprečuje verske spore! In ker v obeh-Amerikah živi veliko črncev(ZDA,Brazilija,Kolumbija,Venezuela,Karibi)bo to tudi nekak kulturni most z Afriko,kjer je že Afriška Unija in nekako bodo želeli združitev vseh črncev v eno državo,kar jim pomoje nebo uspelo,mogoče čez kakih 500let ko bodo že vere precej postranska stvar.
Master5
31. 12. 2008 19.49
Men se zdi bolj verjetno da bo gospodu Rusija razpadla, zdaj ko ne morejo več tako mastno služit z nafto in plinom.. Se jim proračun sesuva:)
hudicevvoluhar@gmail.com
31. 12. 2008 15.54
Lari fari do tega že ne bo prišlo vsaj ne na tak način kot je napisano zgoraj in kot prikazuje zemljevid, v kolikor pa bi bi to imelo katastrofalne posledice za celoten svet povedano drugače konec sveta vsaj takšnega kot ga poznamo danes
kiki__
31. 12. 2008 14.58
ja zdj k gre pa use u k**** so pa kr usi že vedl da bo tko....TO BO JA...isto je z uno žensko k je kao napovedala vojno, pa unmu mulcam k je komi na svet pršo pa je že povedu da bo svet dožvel krizo z vodo pa še bi loh našteval....BEDARIJAA !!!!
porsche303gt@yahoo.com
31. 12. 2008 12.29
porsche303gt@yahoo.com Zdaj že grem v nizki štart za Novo Leto. Tako, da maile berem šele jutri popoldne. Vsem skupaj Srečnega pa Zdravega, pa da se vam uresničijo vsi cilji.
drzavljan35
31. 12. 2008 12.06
@koni9 - BRAVO! @Roxabell - BRAVO! @igor.gojcic - BRAVO! @porsche303gt - BRAVO! Podpisem se na vse vase trdno,zrelo argumentirane poste. Vse je popolnoma tko kot ste napisali in se vec se skriva odzadaj, kar je tezko tukaj napisati strnjeno, da bi sirsa masa ljudi dejansko razumela in lahko hitreje reagirala. Ljudem se zdi to vse mistika a kar zdalec ni res, samo kronolosko ozadje naj si vsak pogleda in vidi da se vse pokriva in ujema. Bi pa vsekakor lahko vi stirje pustili kaksn mail, kjer bi mogoce lahko se bolj podebatirali o tem. Sm vesel, da obstajajo ljudje, ki dejansko razumejo stvar v celoti! Samo skupaj lahko kaj premaknemo, same besede so nic!
Rok Pirc 1
31. 12. 2008 11.32
@vetlan: ja ker ste nekateri verjetno tudi leta in leta starejši. ;) Ja res je, da verjetno vsem ne bo šlo odpret oči, oziroma večini prebivalstva. Sem pa našel tudi imena, priimke ki so se udeleževali teh vsakoletnih 2dnevnih sestankov..grozno! To so ja sami najbogatejši in najvplivnejši ljudje na svetu, od Rusov, Američanov, Evropejcev, Arabcev, Indijcev, Kitajcev... Z glavnim pra.scom na svetu, Rockefellerjem, ki se bavi že dolgo časa tudi z orožjem in drogo
porsche303gt@yahoo.com
31. 12. 2008 11.23
Kot kaže nas je kar nekaj, ki raziskujemo in opazujemo kaj se dogaja v ozadju. Me veseli. Več nas je, boljše bo. Vsako ZLO in vsaka KRIVIČNA vladavina se enkrat konča. Hvala bogu ( pa neverjamem v boga ( sedaj sem samo dobil sliko odkod sploh ideja o bogu, pa čeprav tudi prej nisem verjel v njega -> to je edina stvar )), da so nam dani možgani skozi katere lahko razmišljamo in povezujemo stvari, ter tako pridemo SAMI do zaključkov, ki pa niso takšnih kot nam jih drugi vsiljujejo.
vetlan
31. 12. 2008 10.56
Roxabell, nekateri smo to spregledali že leta in leta nazaj. Večina res ali noče verjeti ali pa ne zna misliti s svojo glavo in povezovati dogodki.
Rok Pirc 1
31. 12. 2008 10.52
The Bilderberg Group or Bilderberg conference is an unofficial annual invitation-only conference of around 130 guests, most of whom are persons of influence in the fields of business, media, and politics. The elite group meets annually at exclusive, four or five-star resorts throughout the world, normally in Europe, once every four years in the United States or Canada. It has an office in Leiden, South Holland, Netherlands. They met at the Ritz-Carlton Hotel in Istanbul, Turkey for the June, 2007 meeting. Origin of the name “Bilderberg” The “Bilderberg” name comes from the Hotel de Bilderberg in Oosterbeek near Arnhem in the Netherlands where the first meeting in 1954 took place. Although the conference is not officially regarded as a club of any sort, many members are regular attendees, and guests are often seen as belonging to a secretive Bilderberg Group Origin and purpose of the first annual conference The original Bilderberg conference was held at the Hotel de Bilderberg, near Arnhem, from May 29 to May 31, 1954. The meeting was initiated by several people. Polish emigre and political adviser, Joseph Retinger, concerned about the growth of anti-Americanism in Western Europe, proposed an international conference at which leaders from European countries and the United States would be brought together with the aim of promoting understanding between the cultures of United States of America and Western Europe. Retinger approached Prince Bernhard of the Netherlands, who agreed to promote the idea, together with Belgian Prime Minister Paul Van Zeeland, and the head of Unilever at that time, the Dutchman Paul Rijkens. The guest list was to be drawn up by inviting two attendees from each nation, one each to represent conservative and liberal (both terms used in the American sense) points of view. The success of the meeting led the organizers to arrange an annual conference. A permanent Steering Committee was established, with Retinger appointed as permanent secretary. As well as organizing the conference, the steering committee also maintained a register of attendee names and contact details, with the aim of creating an informal network of individuals who could call upon one another in a private capacity. The declared purpose of the Bilderberg Group was to make a common political line tie between the United States of America and Europe in their opposition to the USSR and the global communist danger. Dutch economist Ernst van der Beugel took over as permanent secretary in 1960, upon the death of Retinger. Prince Bernhard continued to serve as the meeting’s chairman until 1976, the year of his involvement in the Lockheed affair. There was no conference that year, but meetings resumed in 1977 under Alec Douglas-Home, the former British Prime Minister. He was followed in turn by Walter Scheel, ex-President of Germany, Eric Roll, former head of SG Warburg and Lord Carrington, former Secretary-General of NATO. Declared purpose The original intention of the Bilderberg Group was to further the understanding between Western Europe and North America through informal meetings between powerful individuals. Each year, a “steering committee” devises a selected invitation list with a maximum of 100 names. Invitations are extended only to residents of Europe and North America. The location of their annual meeting is not secret, but the public and press are strictly kept at distance by police force and private security guards. Although the agenda and list of participants are openly available to the public, it is not clear that such details are disclosed by the group itself. Also, the contents of the meetings are kept secret and attendees pledge not to divulge what was discussed. The group’s stated justification for secrecy is that it enables people to speak freely without the need to carefully consider how every word might be interpreted by the mass media. Attendees Attendees of Bilderberg include central bankers, defense experts, mass
Rok Pirc 1
31. 12. 2008 10.51
Bilderberg, strogo tajna srečanja vseh svetovnih magnatov: Meetings 1954 (May 29-31) Hotel de Bilderberg in Oosterbeek, Netherlands 1955 (March 18-20) in Barbizon, France and (September 23-25) in Garmisch-Partenkirchen, West Germany 1956 (May 11-13) in Fredensborg, Denmark 1957 (February 15-17) in St. Simons Island, Georgia, USA 1957 (October 4-6) in Fiuggi, Italy 1958 (September 13-15) in Buxton, England 1959 (September 18-20) in Yeşilköy, Istanbul, Turkey 1960 (May 28-29) in Bürgenstock, Nidwalden, Switzerland 1961 (April 21-23) at the Manoir St. Castin in Lac-Beauport, Quebec, Quebec, Canada 1962 (May 18-20) in Saltsjöbaden, Sweden 1963 (May 29-31) in Cannes, France 1964 (March 20-22) in Williamsburg, Virginia, USA 1965 (April 2-4) at the Villa d’Este in Cernobbio, Italy 1966 (March 25-27) in Wiesbaden, West Germany 1967 (March 31-April 2) in Cambridge, England 1968 (April 26-28) in Mont Tremblant, Quebec, Canada 1969 (May 9-11) at the Hotel Marienlyst in Helsingør, Denmark 1970 (April 17-19) in Bad Ragaz, Switzerland 1971 (April 23-25) in Woodstock, Vermont, USA 1972 (April 21-23) in Knokke, Belgium 1973 (May 11-13) Saltsjöbaden, Sweden 1974 (April 19-21) in Megeve, France 1975 (April 22-24) in Çeşme, İzmir, Turkey 1976 no conference 1977 (April 22-24) in Torquay, England 1978 (April 21-23) in Princeton, New Jersey, United States 1979 (April 27-29) in Baden bei Wien, Austria 1980 (April 18-20) in Aachen, West Germany 1981 (May 15-17) in Bürgenstock, Nidwalden, Switzerland 1982 (May 14-16) in Sandefjord, Norway 1983 (May 13-15) at the Château Montebello in Montebello, Quebec, Canada 1984 (May 11-13) in Saltsjöbaden, Sweden 1985 (May 10-12) in Rye Brook, New York, United States 1986 (April 25-27) in Gleneagles, Auchterarder, Scotland 1987 (April 24-26) in Cernobbio, Italy 1988 (June 3-5) in Telfs-Buchen, Austria 1989 (May 12-14) in La Toja, Spain 1990 (May 11-13) in Glen Cove, New York, United States 1991 (June 6-9) in Baden-Baden, Germany 1992 (May 21-24) in Evian-les-Bains, France 1993 (April 22-25) in Vouliagmeni, Greece 1994 (June 2-5) in Helsinki, Finland 1995 (June 8-11) in Bürgenstock, Nidwalden, Switzerland 1996 (May 30-June 2) at the CIBC Leadership Centre in King City, Canada 1997 (June 12-15) at the Pine Isle resort in Lake Lanier, Georgia, United States 1998 (May 14-17) in Turnberry, Scotland 1999 (June 3-6) at the Caesar Park Hotel Penha Longa in Sintra, Portugal 2000 (June 1-4) at the Chateau Du Lac Hotel in Genval, Brussels, Belgium 2001 (May 24-27) in Stenungsund, Sweden 2002 (May 30-June 2) at the Westfields Marriott in Chantilly, Virginia, United States 2003 (May 15-18) in Versailles, France 2004 (June 3-6) in Stresa, Italy 2005 (May 5-8) at the Dorint Sofitel Seehotel in Rottach-Egern, Germany 2006 (June 8-11) at the Brookstreet Hotel in Kanata, Ottawa, Ontario, Canada. See picture of meeting location at time of meeting. 2007 (June 1-3) at the Ritz-Carlton hotel in Şişli, Istanbul, Turkey The April 1976 Bilderberg conference was to have taken place at The Homestead in Hot Springs, Virginia, USA. Due to the ongoing Lockheed scandal involving Prince Bernhard at the time, it had to be cancelled. Hotels where meetings took place March 1955 Hotellerie Du Bas-Breau Barbizon September 1955 The Grand Hotel Sonnenbichl Garmisch-Partenkirchen 1956 Hotel Store Kro Fredensborg February 1957 The King and Prince Hotel St. Simons Island October 1957 The Grand Hotel Palazzo della Fonte Fiuggi 1958 The Palace Hotel Buxton 1959 The Çinar Hotel Yeşilköy 1960 The Palace Hotel Bürgenstock 1961 Manoir St. Castin Lac-Beauport, Quebec 1962 The Grand Hotel Saltsjöbaden Saltsjöbaden 1965 Villa d’Este Cernobbio 1966 The Nassauer Hof Hotel Wiesbaden Wiesbaden 1969 Hotel Marienlyst Helsingør 1970 The Grand Hotel Quellenhof Bad Ragaz 1971 The Woodstock Inn Woodstock, Vermont 1972 La Reserve di Knokke-Heist Knokke 1973 The Grand Hotel Saltsjöbaden Saltsjöbaden 1974 Hotel Mont d’Arbois Megeve 1975 The Golden Dolphin Hotel Çeşme 1977 Th
Rok Pirc 1
31. 12. 2008 10.44
@porsche303gt: Ja sej to pa se tudi jaz čisto strinjam s teboj. Tudi sam sem komaj pred pol leta začel spoznavat stvari, ko govorijo o: One World Order! Ampak problem tega je, da ljudje preprosto ne verjamejo (nočcejo verjet), da se kaj takega lahko zgodi in da dejansko obstaja skupina Bilderberg že 60 let in da od tam izvira ideja za EU in sedaj kot kaže bodo Bilderbergovci dosegli tudi AU (ameriška unija)...ampak ljudje so v večini preveč zaprti za takšno razmišljanje o teh možnostih in zato se zna zgodit da bo prišlo do tega, ker se bodo nam oči prepozno odprle!