Tujina

Razorožili varnostnike in nastavili mine

Moskva, 21. 07. 2010 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina neznancev je vdrla v rusko hidroelektrarno in v prostoru s turbinami nastavila mine. V eksploziji sta umrla dva varnostnika, dva se zdravita v bolnišnici.

V ruski hidroelektrarni na severu Kavkaza sta danes v terorističnem napadu umrli dve osebi, še dve pa sta bili ranjeni, je sporočila ruska državna energetska družba RusHydro.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: Reuters

Eksplozija je odjeknila zgodaj zjutraj, umrla pa sta dva varnostnika, medtem ko so dva prepeljali v bolnišnico. Po eksploziji je elektrarno zajel požar in so jo ustavili. Požar so medtem že pogasili.

Zaradi napada je ruski premier Vladimir Putin sklical nujno sejo pristojnih, je pa tudi v stalnem stiku s svojim namestnikom, pristojnim za energetiko, Igorjem Sešinom, ki mu je naročil, naj naredijo vse, da bo dobava elektrike v regiji nemotena.

Kdo so napadalci zaenkrat ni znano, po oceni policije naj bi šlo za skupino od tri do pet ljudi, ki so vdrli na območje elektrarne ter ubili varnostnika in jima vzeli orožje. Nato so nastavili mine v prostor s turbinami.

Hidroelektrarna leži na reki Baksan na območju Kabardino-Balkaria na severu Kavkaza, kjer se ruske sile borijo z muslimanskimi uporniki.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RobinHood
21. 07. 2010 18.06
Prehitro pa tud ne sklepat ; )
19slovenija91
21. 07. 2010 17.14
ja ma ni treba dosti ugibat robinhood!
RobinHood
21. 07. 2010 12.45
semberija, Kdo so napadalci zaenkrat ni znano
semberija
21. 07. 2010 12.37
Čim prej je treba v Evropi obračunati z Islamom. Bo sicer težko a, če jih bomo mlatili kot jih Rusi in so jih Srbi se jih morda rešimo.