Tujina

Erdogan državo 'čisti virusov in metastaz', trdi: Nismo maščevalci

Ankara/Bruselj/Brnik/Atene, 17. 07. 2016 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V Turčiji se po spodletelem poskusu državnega udara nadaljujejo čistke - predsednik Erdogan si po mnenju mnogih kroji državo po svoji meri, uradno sicer zatrjuje, da "bo očistil državo".

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Varnostni strokovnjak o dogajanju v Turčiji
    03:58
    Iz 24UR: Varnostni strokovnjak o dogajanju v Turčiji
  • Iz 24UR: Obsodbe državnega udara
    01:30
    Iz 24UR: Obsodbe državnega udara
  • Iz 24UR: Zunanje ministrstvo odvetuje potovanja v Turčijo
    02:52
    Iz 24UR: Zunanje ministrstvo odvetuje potovanja v Turčijo
  • Iz 24UR: Letalska povezava prekinjena
    03:12
    Iz 24UR: Letalska povezava prekinjena
  • Iz 24UR: Kaj o dogajanju pravijo Slovenci, ki živijo v Turčiji?
    02:23
    Iz 24UR: Kaj o dogajanju pravijo Slovenci, ki živijo v Turčiji?
  • Iz 24UR: Kje je bilo najbolj napeto?
    03:18
    Iz 24UR: Kje je bilo najbolj napeto?
  • Iz 24UR: Poskus vojaškega udara zadušili
    03:30
    Iz 24UR: Poskus vojaškega udara zadušili
  • IZ 24UR: Posledice puča večinoma odstranjene, družbene rane globoke
    01:51
    IZ 24UR: Posledice puča večinoma odstranjene, družbene rane globoke

V turškem letalskem oporišču v mestu Konya v osrednji Anatoliji in na istanbulskem letališču Sabiha Gokcen so danes izbruhnili spopadi med varnostnimi silami in pučisti, ki so se upirali aretaciji, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Pučisti na letališču so se po opozorilnih strelih varnostnih sil predali.

Turška vojska je sicer predtem sporočila, da je poskus vojaškega udara v Turčiji uradno končan. Ob tem je napovedala ostre kazni za izdajalce.

Turške oblasti so po spodletelem petkovem vojaškem udaru danes nadaljevale s čistkami v vojski in sodstvu. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je na pogrebu nekaterih žrtev udara v Istanbulu napovedal, da se bo v državnih institucijah nadaljevalo neusmiljeno čiščenje "virusov in metastaz", ki so prizadeli Turčijo.

praznovanje v Istanbulu
praznovanje v Istanbulu FOTO: AP

Doslej so pridržali več kot 6000 ljudi, je dejal pravosodni minister Bekir Bozdag. "Čistilne operacije se nadaljujejo," je dejal in napovedal nove aretacije. Odpustili so tudi okoli 2700 sodnikov.

Za zdaj ni znano, koliko od prijetih je iz vrst turške vojske in koliko je civilistov. Med prijetimi domnevnimi sodelujočimi v neuspelem udaru sta po navedbah turških medijev tudi tesen Erdoganov sodelavec, njegov svetovalec polkovnik Ali Yazici in eden od svetovalcev nekdanjega turškega predsednika Abdullaha Güla.

Turški premier Binali Yildirim je že v soboto povedal, da je med aretiranimi več generalov, pa tudi številni sodniki in državni tožilci, med njimi dva sodnika ustavnega sodišča.

Med aretiranimi so tudi general in enajst častnikov, ki so jih v soboto prijeli v letalskem oporišču Incirlik na jugu Turčije, od koder koalicija pod vodstvom ZDA izvaja letalske napade na položaje skrajne skupine Islamska država (IS) v Siriji in Iraku. Zaradi napetih razmer v Turčiji in posledično zaprtega turškega zračnega prostora so ZDA začasno ustavile napade na položaje IS iz tega oporišča. Pentagon je danes sporočil, da znova izvajajo operacije iz tega oporišča.

Domnevni vodja spodletelega vojaškega upora je bil poveljnik vojaških letalskih sil

V Turčiji so včeraj aretirali tudi domnevnega vodjo neuspelega vojaškega upora generala Akina Öztürka, pridržali pa so še najmanj pet generalov. Öztürk je bil nazadnje poveljnik vojaških letalskih sil, med letoma 1998 in 2000 pa je služil kot turški vojaški ataše v Izraelu. Z mesta poveljnika letalskih sil je 64-letni general odstopil lani, a je bil še vedno aktiven v turškem vrhovnem vojaškem svetu.

V neuspelem vojaškem udaru je bilo v noči na soboto ubitih najmanj 265 ljudi, 1440 je bilo ranjenih. Med ubitimi je 161 policistov in civilistov ter 104 pučisti.

Turško tožilstvo je sporočilo, da bodo generalu Öztürku in njegovim domnevnim sodelavcem sodili zaradi izdaje. Turški premier Yildirim je za turško javno televizijo pojasnil, da snovalcem puča ne grozi smrtna kazen, saj je ta po turški ustavi prepovedana. A v Turčiji so od petka pojavljajo številne pobude za spremembo ustave, s katero bi radi preprečili prihodnje poskuse vojaškega udara. Erdogan je po že napovedal, da bi lahko parlament odločal o ponovni uvedbi smrtne kazni v državi. Danes pa je poudaril: "Nismo maščevalci". Kot je dodal, se najbolj maščuje Bog.

Turška centralna banka je medtem napovedala, da se bo poslužila "vseh ukrepov" za zagotovitev finančne stabilnosti države po spodletelem udaru. V tem smislu je poslovnim bankam ponudila tudi "neomejeno likvidnost", in sicer po ničelni obrestni meri. Neuspeli puč je pretresel kapitalske trge, tečaj turške lire pa se je znižal na najnižjo vrednost v zadnjih osmih letih. Borze so bile v tistem času že zaprte.

General Akin Öztürk je na sliki skrajno desno.
General Akin Öztürk je na sliki skrajno desno. FOTO: AP

Domnevni pučisti iz Turčije v Grčiji obtoženi nezakonitega vstopa v državo in kršenja zračnega prostora

Osem turških vojakov, ki so v včeraj z vojaškim helikopterjem prebegnili v Grčijo in pristali v mestu Aleksandropolis ob grško-turški meji, je danes grško tožilstvo obtožilo nezakonitega vstopa v državo in kršenja grškega zračnega prostora. Pred sodišče bodo vojaki, ki so v Grčiji zaprosili za azil, prišli v ponedeljek, je sporočila njihova odvetnica Ilia Marinaki.

Turški vojaki, ki so zbežali v Grčijo
Turški vojaki, ki so zbežali v Grčijo FOTO: AP

Medtem ostajajo v priporu in še vedno zanikajo sodelovanje v petkovem državnem udaru. Ob tem trdijo, da so si, potem ko so policisti začeli streljati nanje, skušali rešiti življenje. Vojaki, ki so vsi poročeni in stari okoli 40 let, s svojimi družinami še niso stopili v stik, je dodala njihova odvetnica.

Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je v soboto sporočil, da je Ankara Atene zaprosila za izročitev osmerice, ki je v Grčiji zaprosila za politični azil. Turčija sicer zahteva takojšnjo izročitev domnevnih prevratnikov.

Helikopter, s katerim so vojaki zbežali v Grčijo, je turška vojska že odpeljala nazaj v Turčijo.
Helikopter, s katerim so vojaki zbežali v Grčijo, je turška vojska že odpeljala nazaj v Turčijo. FOTO: AP

Gülen zanika vpletenost v poskus vojaškega udara. 'Lahko bi bil kdorkoli'

Klerik Fehtullah Gülen, ki ga Erdogan krivi za ustvarjanje t.i. paralelnega sistema in da je prav on v ozadju neuspelega vojaškega udara, pravi, da pozna le manjšo frakcijo svojih simpatizerjev v Turčiji. Zato pravi, da ne more govoriti o njihovi morebitni vpletenosti v petkovo dogajanje. Sam je kakršno koli vpletenost zanikal.

Gülen sicer pravi, da sam vidi veliko razlogov, ki bi lahko motivirali poskus vojaškega udara. "Lahko bi šlo za simpatizerje opozicijske stranke. Lahko bi bili podporniki nacionalistične stranke. Lahko bi bil kdorkoli," je dejal Gülen, ki že več kot 15 let živi v Združenih državah Amerike.

Fetullah Gulen živi v Pennsylvaniji v ZDA.
Fetullah Gulen živi v Pennsylvaniji v ZDA. FOTO: AP

Klerik je z novinarji govoril kmalu za tem, ko je Erdogan od ZDA zahteval njegovo izročitev. Ameriški zunanji minister John Kerry je dejal, da bodo ZDA, če bodo dobile uradno prošnjo Ankare za izročitev Gülena, o tem razmislile, kot to vedno storijo v takšnih primerih. A turške oblasti bodo morale dokazati, da je imel Gülen res prste vmes, je dodal.

75-letni klerik je sicer dejal, da se ne bi vrnil v Turčijo, tudi če bi udar uspel, saj se boji "preganjanja in nadlegovanja". Gülen in Erdogan sta sicer bila nekoč zaveznika, a se je njuno 'prijateljstvo' končalo po obsežni korupcijski preiskavi v Turčiji pred tremi leti, v kateri so bili pod drobnogledom številni predstavniki vladajoče AKP stranke. Erdogan je obtožil Gülena, da je sprožil preiskavo.

Letalo iz Istanbula je zjutraj varno pristalo na Brniku. Eden od potnikov, ki se je z njim vrnil v domovino, je opisal vzdušje na letališču: med potniki je bilo precej panike, saj so imeli zelo malo informacij. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (921)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-10
Kako veš da neka punca prezira levake?! Tako da je luštna!
kraljicavesolja
17. 07. 2016 21.47
-4
Zdej je lih ta prav cajt, da vam dam nalogo, čeprov sem že enkrat pisala, kter pregovor je napisan na sedežu Rdečega križa. HVala in laku noč.
-2
Kollerik
17. 07. 2016 21.58
-3
matija888
17. 07. 2016 21.44
+8
To je darilo Erdogana Angeli Merkel za njen današnji rojstni dan.
mirora
17. 07. 2016 21.43
+18
Ta "državni uda" je dejansko do popolnosti razkril namene gospoda Erdogana, ki so vse prej kot demokratične in usmerjene v ureditev razmer. Njegovi pristaši, ki jih gledamo na TV, so le manjšina, v primerjavi z večino čedalje več ozaveščenih in nezadovoljnih ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo in ne dovolijo da nihče njihove otroke vodi v smrt zaradi izključno lastnih ambicij.
York
17. 07. 2016 21.31
+26
Zakaj čistka med sodniki in ne samo v vrstah vojske? Gazi Mustafa Kemal Atatürk je želel nazadnjaško turško državo in družbo popeljati na novo pot. In jo je. Sodobna turška država z sekularno (stroga ločnica med državo in vero) in demokratično ureditvijo. Za varuhe zakonitosti, demokracije in človekove pravice je zadolžil vojsko in sodnike. Njim je naložil, da ohranjajo in nadaljujejo pot v moderno družbo 20.stoletja, oz. 21.stoletja. ........ Gospod Erdogan pa bi jo želel spremeniti v svojo osebno lastnino. Popolni nadzor nad vsemi tremi najpomembnejšimi resorji države (zakonodaja, policija in vojska). Zopet natika ženskam feredže, jih pošilja za štedilnik in omejuje informacije. ....... ...... Lahko, da je upor tokrat zadušil, a ne bo dolgo, ko se bo narod dvignil in pisala se bo krvava zgodovina. Mi nismo tako daleč od Turčije in Bližnjega Vzhoda, ki je v rasulu. Drži se samo še Iran in Jordanija. Zanimiv bi bil pogled v zakulisje in kakšno vlogo v teh dogodkih imajo Amiji. Te nedolžne ovče.
+4
Kaj pa boš naredil ko mafija ugrabi državo in napiše svoje zakone ter nastavi svoje sodnike?! Kot to imamo v SLO?! Jaz sicer ne poznam razmer v Turčiji ampak v EU je veliko tega. Sploh pa v SLO!
plotter123
17. 07. 2016 21.35
+7
Kollerik
17. 07. 2016 21.42
+14
York +++++++++++++, še dan ali dva in soočeni bomo z novim, popolnim totalitarizmom polmeseca. Udar pa je bil smešen, amaterski in prirejen... in sledilo je skoraj trenutno zaprtje kar ca. 2600 samodržcu nenaklonjenih sodnikov....
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.44
+1
Kollerik
17. 07. 2016 21.47
+0
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.49
-4
Kollerik
17. 07. 2016 21.56
+0
maš polno zadnjico baklave in si sit ter ošaben do otrok delavskega razreda, saj vem...
York
17. 07. 2016 21.57
+10
Ne, kaj bom, ampak kaj nam je storiti. Najprej se moramo poenotiti in zaključiti II.sv.vojno. Politikanti državljane razdvajajo in vladajo (beri kradejo). Tako levi kakor desni, rdeči, črni, sivi ..... vsi, ki se uspejo preriniti do državnega korita. Dokler ne dojamemo, da naša prihodnjost ni v neskončnih razprtijah povojnih dogodkov, to sodi v domeno zgodovinarjev, nam ni rešitve.
schrodingerScat
17. 07. 2016 21.58
-1
žal se zdi, da večina turškega prebivalstva ne želi sekularne države temveč islamsko. tako pravijo rezultati zadnjih par volitev
Kozorog123
17. 07. 2016 21.21
+26
Pred tem Erdoganom se še Severno korejski pingivn skrije... Največja podkupljena rit trenutnega časa... pa ga državljani še kar branijo...
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.23
+1
SJ NASI TUT MILANA POVZDIGUJEJO PA JIM JE 300 EVROV POKOJNINE DAL POL PA TO RAZUMI
srebrnibreg
17. 07. 2016 21.25
+4
Milan jim ni mogel dati več, ker je tvoj Janez pokradel pokojninsko blagajno.
srebrnibreg
17. 07. 2016 21.31
+6
Takšen presežek si ti nekam vtakni. Še prazno državno blagajno je z lažjo, prevaro in izsiljevanjem predal.
plotter123
17. 07. 2016 21.36
+3
srebrni ...no no saj blagajna ni bila čisto prazna ...notri so bile pogodbe o zadolževanju ..tam njekje za 15 mrd jih je bilo
srebrnibreg
17. 07. 2016 21.40
+4
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.41
-4
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.41
-3
EDIN V ZGODOVINI S PRESEZKOM POL PA LEVAKI ZJ PA VIDMO KE SMO
kraljicavesolja
17. 07. 2016 21.20
-9
Sam, da vas spomnim, čist tko BTW; SRbi so marsikej, sam nikol niso bli klavci.
+0
Še danes proslavljajo kako so jih Turki naklestili na Kosovem Polju! Pred Turki smo jih pa mi rešili. Tisočletnega suženjstva!
ParaVomo
17. 07. 2016 21.31
+3
Kraljica ne pozabi na staro Avstrijo, kaj ste takrat počel.
kraljicavesolja
17. 07. 2016 21.32
-8
DOlfe, prosim? Bez brata BUgara in ROmuna ne bi blo nč. Pa Uskoka, KNin, SRbi,, brate, spet.
kraljicavesolja
17. 07. 2016 21.40
-5
KOlerika, ne bi se s tabo prerekala, lahk ti sam rečem, poglej si dejstva.
hladni_tus
17. 07. 2016 21.19
+8
saj je tudi Hitler čistil državo - po svoji meri
+4
točno! In roko na srce. Marsikdo si želi da bi se očistila mafije tudi Slovenija!
+1
Nekam dobro so živeli v zahodni Nemčiji po ww2. Še vas so bili sposobni prehranjevat.
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.15
-8
KORINTOS JELKA TE KLICE DA SE BO JEZ OHLADIL PUST TLE KOMENTIRANJE IN POJDI JEST
srebrnibreg
17. 07. 2016 21.17
+6
piljan
17. 07. 2016 21.21
+4
Mesi,ga kliče tvoja žena?Zakaj njega,ne tebe?
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.25
-3
ITAK NJEGOVSA JELKA MENE KLICE K ON NE ZMORE SJ VES
piljan
17. 07. 2016 21.35
+2
Mesi,zakaj potem praviš,da kliče njega?Potem ti ne moreš.Veš,prib tvojih letih to ni več sramota.
-5
Jovanka Broz je javno za TV izjavila da je bil veliki levaški vodja Stane Dolanc - Hitlerjungend. Trdite da ona ni imela o temu več pojma kot Vi?!
korintos23
17. 07. 2016 21.09
+5
Kdo ga je pa vprašal 15 letnega fantiča? Tvoja Eva je tudi rekla da ima Goring daljšega in vzdržljivejšega!
-5
Aha priznaš torej?! Pri Janši te pa moti članstvo v ZKJ?!
korintos23
17. 07. 2016 21.10
+5
Me ne moti, moti me da se je spreobrnil in sedaj po njih mlati!
+0
Saj vaš Dolanc je naredil isto! Dvojna merila?!
ParaVomo
17. 07. 2016 21.17
+1
Da si bil Hitlerjugend si moral verjetno nekaj znati, pri komijih to ni potrebno ;)))
kraljicavesolja
17. 07. 2016 21.21
+2
DOlfe, to je dejstvo. Pa prejšnji papež tud.
TheGrayMask
17. 07. 2016 21.02
+6
Upam, da bomo šli Slovenci na ulice, ko se bo šlo za sprejetje Turčije v EU !!!
korintos23
17. 07. 2016 21.05
+3
Zakaj bi pa šli na ulice? Referendum in vozi Miško!
-5
Odvisno kateri. V LJ ga bodo pričakali z rdečimi zastavicami s polmesecem in zvezdo.
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.08
-2
ISTE ZASTAVE K V TURCIJI BOJO MISLIL DA SO ZA V VSTOP TURKOV
+0
Levaki ne marajo Hitlerja ker je bil proti banki kjer se oni zadolžujejo za lastno potrošnjo, vse to pa potem odplačuje delovni narod s krvavimi žulji, deložacijami, lakoto.
korintos23
17. 07. 2016 21.02
+1
Ko ti je jajce ftrgalo te je fejst bolelo?
plotter123
17. 07. 2016 21.02
+0
tole je pa specialno za dolfeta......... Desni so desni zato ker si z desno brišejo anus....mi k smo bolj levi a ne ....si pa s ....papirjem
korintos23
17. 07. 2016 21.03
+2
ploter, Dolfiju sta rito brisala Goobels in Himler s curakom, se ne spomniš kako težko je hodil?
Goebbels
17. 07. 2016 21.04
+3
redke so izjeme ki približno vedo kaj se je res dogajalo in kam pes taco moli.
plotter123
17. 07. 2016 21.05
+3
Kollerik
17. 07. 2016 21.05
+3
Goebbels in hitleradolf iščeta naokoli svojega očija z belo čepico.... :)
korintos23
17. 07. 2016 21.05
+2
Dolfa, kdo je boljše delo opravil, Goobels ali Himler?
plotter123
17. 07. 2016 21.07
+1
kolerika ++++++++++ čak čak saj ga bosta našla ko bo prihrumelo nekaj miljonov turkov iz turčije...in spet bosta na široko hodila ...jah kaj češ ...če je vojna je vojna za vse
piljan
17. 07. 2016 21.07
+2
hehehehe in ti izjemi sta humorista Dolfe in Goeb,no pa malo MESI.
Kollerik
17. 07. 2016 21.20
+0
plotter... potem pa bo prišel v veljavo recept Badr Harija, ki je zelo ljub in znan zlasti zombiju messininikoli... (vazeljin, press)
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.32
+2
TheGrayMask
17. 07. 2016 21.00
+3
ZAJ. so sli bi v rusijo probat grki so lutke Evrope !
jakec1575
17. 07. 2016 21.00
+4
Tip gre po ucbeniku in narod naseda. A ni to grozljivo?? Kako lahko omejevanje virov, neizobraženost, zaslepljenost lahko pripeljeta ljudi zejen cez vodo. In to nam delajo vsak dan. Sicer pa se ne cudim, ce so bolj vazni pametni telefoni in pokemoni od realnega zivljenja, place, osebne svobode. Z virtualnim svetom so nam prodali matrico in ukradli realno zivljenje.
TheGrayMask
17. 07. 2016 21.01
+1
Sej se jim bo mascevalo zaostali bodo upam, da tisti, ki imajo sklonjene glave zapustijo državo vrjamem, da nočejo živeti v taki Turčji
JanezBos.
17. 07. 2016 21.04
+1
Ti boš govoril a živiš v Sloveniji,kjer so nam pokraldi vse kar je možno...daj ne obsojajte,ker je tukaj še več nategovanja!!
jakec1575
17. 07. 2016 21.21
+1
Johny jaz sem bil veckrat na slovenskih ulicah iz pravih razlogov. se strinjam. v Sloveniji imamo mnogo pasivnih ljudi, ki dovolijo nedopustna dogajanja. In to intelektualcev. Preprosto zato, ker jim je prelepo. Dobijo dovolj dobro placo, da jih boli đoni, da bi kaj spremenili. Ampak prihaja novi val sposobnih pocasi, ki bodo obrnili to plosco. Jaz sem optimist. Prevec je ze ljudi, ki jih moti to pat stanje, ki se ohranja, da pescica lepo zivi v loju. Tudi tega bo konec enkrat.
korintos23
17. 07. 2016 20.53
+8
Če pogledaš po nickih smo taki kot da smo na forumu nacistov v Nemčiji!
+0
Ja lej. Svet napreduje. Ljudje se civilizirajo.
korintos23
17. 07. 2016 20.54
+1
Malo me je sram da sem Slovenc in da se to v Sloveniji lahko dogaja!
Goebbels
17. 07. 2016 20.56
+4
Sram te je edino lahko, ker vsemu verjameš. Malo se poglobi v zgodovino in začni razmišljat s svojo glavo.
ParaVomo
17. 07. 2016 20.59
+3
Š ne veš, smo bili Hitlerjanci, to nam južni še danes zamerijo.
korintos23
17. 07. 2016 20.59
-3
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.59
+1
AJA TI JEZE SPUCAS PREDEN JIH POJES POHVALNO
ParaVomo
17. 07. 2016 20.59
+3
korintos23
17. 07. 2016 20.59
-1
Para, domobranci ja, mi partizani ne, mi smo bili po hitlerjancih!
korintos23
17. 07. 2016 21.00
+1
piljan
17. 07. 2016 21.00
+2
Dolfe in ti spadaš med med več kot milijon in pol.Nimaš razloga za ponos nad sabo.Mesi pa med dolenske Brazilce.
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 21.01
-1
piljan
17. 07. 2016 21.03
+2
Mesi,ti,ki si podoben podgani sigurno ne,slastni pujsek pa.Pošteno plačan,seveda.
Kollerik
17. 07. 2016 21.06
+1
messininikoli je srečen, saj je po dolgih letih končno našel svojega očija z belo čepico.... :)
+2
Kakšni so to politiki v EU ki dovoljujejo poboje svojega naroda. Pod krinko humanosti?! V SLO imamo s tem načinom stoletno tradicijo.
korintos23
17. 07. 2016 20.45
+1
Tunek, veš zakaj je Dolfa tako sovražil levičarje? Ker mu je v prvi svetovni vojni šrapnel odtrgal levo jajce!
srebrnibreg
17. 07. 2016 20.46
+5
Po takem je temu Hitlerju na tem portalu glavo. Tako je vsaj videti iz vsebine njegovih postov.
piljan
17. 07. 2016 20.50
+1
Dolfe bi znal biti bogataš Bide.Je trosil same neumnosti,pa je menjal nick.
korintos23
17. 07. 2016 20.51
+2
Ni ga težko odkriti, ker tako norih na portalu ni!
srebrnibreg
17. 07. 2016 20.52
+2
Piljan- vsebina je res na njegovem nivoju .
+0
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.54
-1
FoglofffTunekkk
17. 07. 2016 20.54
+2
Čujte, enih največjih evropskih desničarjef je bil Jorg Haider... Pravi kao mačo.... bil pa je v resnici gej.
korintos23
17. 07. 2016 20.55
+3
srebrni, ko je Dolfiju jajce odtrgalo so mu bikovsko prišili, zato ga je tako vleklo na levo pri hoji.
srebrnibreg
17. 07. 2016 20.56
+5
kori- zato so pa njegovi pristaši na nivoju bikov.
korintos23
17. 07. 2016 20.56
+4
-3
Ko gre po cesti par, kako veš če gre za levaka!? Ker ima strašno grdo bejo! Janša, Jelinčič, Trump, Berlusconi ...... o tem lahko levaki samo sanjate. Hitlerjevo zadnjo ljubico so v Južni Ameriki imenovali "črni diamant".
FoglofffTunekkk
17. 07. 2016 20.42
+1
Kako pa veš, da je klero-desničar?... Ker je toplovdar...na skrivaj.
+2
Saj Hitler ni bil desničar. Pišem o levakih!
plotter123
17. 07. 2016 20.44
+1
tunekk....ker na široko hodi ...od svečk saj veš pa to
Laki je malo nervozan
17. 07. 2016 20.45
+0
Takim bejbam ki jih imajo tvoji dotični omenjeni pravimo,sponzoruše,namiguše,keš.....Mi levaki imamo poštene.
+2
Levaški ljubitelji bulmastifov - to je maksimum njihovega dobrega okusa.
TucoRamirez
17. 07. 2016 20.45
+1
A pol Hitler ni častno umrl v bunkerju? Težek patriot je bil zgleda.
plotter123
17. 07. 2016 20.45
+0
dolfe je bil impotenten dokazano od nemških zdravnikov in antropologov ... a si ti tudi ?
piljan
17. 07. 2016 20.45
+2
Dolfi,kdo si junak?,Bide?Ne bi bilo dvakrat za reči.Si menjal nick,ker si s starim že prevečkrat pokazal svojo kurjo pamet.
korintos23
17. 07. 2016 20.46
+4
Tuco...., Rusi so Hitlerja dva dni na ražnji pekli!
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.46
-1
Laki je malo nervozan
17. 07. 2016 20.46
+2
Samo me zanima kakšno Đamahurdijo imaš ti ob sebi...?
FoglofffTunekkk
17. 07. 2016 20.47
+1
Čujte, že Platon je ugotovil, da se nam ljudje zdijo smešni takrat, ko majo napačna prepričanja o svojem znanju ali sebi... Seveda je mislo na butaste desničarje...
plotter123
17. 07. 2016 20.47
+0
kori ....dva dni so ga kuhal pa glava še vedno ni bila kuhana ahahaha
piljan
17. 07. 2016 20.47
+3
Mesi,dolensko Brazilec,si plačal,kar si nabral za fešto?
+2
Stain je izjavil Churchilu da ona lobanja in bunkerja niti slučajno ni Hitlerjeva. FBI je dal ven dokumentacijo da je Hitler v Južni Ameriki. Domačini ga kličejo "Stari Nemec"
korintos23
17. 07. 2016 20.49
+1
Dolfa, a boli ko ti šrapnel jajce odtrga?
TucoRamirez
17. 07. 2016 20.49
-1
7 letni otroc so držal linije v Berlinu, da je on lahko strahopetno stegnu. Res človek, ki ga lahko vzameš za zgled.
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.51
+1
VSAJ SITI SO BILI POD NASO LEVICO SO PA OTROCI LACNI
korintos23
17. 07. 2016 20.51
+0
korintos23
17. 07. 2016 20.52
+1
Goebbels
17. 07. 2016 20.52
+1
Haha pa kje take nore pobirate. Res ste sami otroci tu gori.
TucoRamirez
17. 07. 2016 20.54
+0
Siti da so bli, ko so Rusi vdiral v Nemčijo? Ja, pomoje tut, če so lohk cegle jedl.
korintos23
17. 07. 2016 20.57
+2
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.33
-2
KORINTOS LOVI JEZE SREBRNI JIH UCISTI PRASEK JIH PA NA ZARU PRIPRAVI PO BRAZILSKO RES TIMSKO DELO
+1
Nebi ta narod tisočletja preživel če nebi bili prilagojeni
korintos23
17. 07. 2016 20.37
+1
piljan
17. 07. 2016 20.37
+2
Mesi,ti kot Brazilec,pa jih z slastno poješ.Povej celotno sodelovanje.
korintos23
17. 07. 2016 20.37
+1
Kollerik
17. 07. 2016 20.37
+2
messininikoli.... obriš si no ono belo tekočino iz ust, da bo bolj jasno, kaj bluziš.. .. :)
korintos23
17. 07. 2016 20.38
+2
Spodaj je Dolfa napisal da je naš cenjeni Janša Turk, to se ne bo dobro končalo!
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.38
-1
PILJAN IN KOLERIKA STA PA BAJE TURSKA BRAZILCA
JJZGEODPRASKAKATJO
17. 07. 2016 20.45
-1
piljan
17. 07. 2016 20.52
+2
MESI,POGLEJ SE V ŠPEGU,PA TI BO JASNO,ZAKAJ JIH NE.
Kollerik
17. 07. 2016 21.09
-1
messininikoli, kako kaj tvoj oči.... je zopet v slaščičarni?
Andrej Merljak
17. 07. 2016 20.32
+4
Žalostno vendar dejstvo, da terorizem postaja svetovni problem
+3
To bi se hitro uredilo le da ni politične volje.
Kollerik
17. 07. 2016 21.10
-2
svetovna (zlasti ameriška) Industrija in trgovina z orožjem je tretji največji profiter na svetu, torej mir odpade.....