Tujina

Razdelili bodo 7,7 milijona: za umrle 281.000 dolarjev odškodnine, očividcem 20.000

Newtown, 12. 07. 2013 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbor, pristojen za razdeljevanje donacij po tragičnem streljanju na šoli Sandy Hook, kjer je Adam Lanza umoril 26 ljudi, je odločil, koliko sredstev iz 7,7 milijona dolarjev vrednega sklada bodo dobili vpleteni in njihovi svojci.

Žrtve streljanja na osnovni šoli Sandy Hook
Žrtve streljanja na osnovni šoli Sandy Hook FOTO: Reuters

V ameriškem Newtownu, kjer se je pred meseci na šoli Sandy Hook zgodila tragedija, ko je Adam Lanza v strelskem pohodu umoril 26 otrok in uslužbencev šole, se je sestal odbor, pristojen za razdelitev sredstev, ki so se nabrala v skladu za preživele in svojce žrtev.

Gre za 7,7 milijona dolarjev od skupaj 11,4 milijona dolarjev zbranih donacij, ki jih bodo namenili družinam. Preostali denar bo obdržala lokalna skupnost za potrebe zdravstvene in psihološke oskrbe vpletenih v prihodnosti.

Odbor je odločil, da naj bi vsaka družina 26 umorjenih žrtev prejela 281.000 dolarjev. Družine 12 preživelih šolarjev, ki so bili priče streljanja, bodo dobile 20.000 dolarjev, med hudo poškodovana učitelja pa bodo razdelili 150.000 dolarjev.

V odboru so še povedali, da ne pričakujejo, da bo denar družinam nadomestil mrtve svojce ali preživelim žrtvam odtehtal grozo dogodka. Nekateri starši so se sicer pritožili, da se z razdeljevanjem denarja odpira rane. Nekaj pa jih je priznalo, da tega denarja pravzaprav nočejo in ne vedo, kaj naj z njim sploh storijo.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
26. 10. 2013 12.50
+1
ZDA dnevno pobijejo več otrok po svetu slučajno in ne nalašč. Še enkrat toliko po področjih, kjer se prebivalstvo okupira okupaciji pa povprečno vsak dan sistematično za zastraševanje drugih.
franceljtancelj
13. 07. 2013 00.19
+1
Pri nas bi to lepo pobasala vlada za davek.
luckyss
12. 07. 2013 20.20
+4
Koliko bodo razdelili v Srebrenici ?
Ramzess
12. 07. 2013 14.27
+0
Preostali denar ne bo dočakal namenjene mu prihodnosti.
Motorno kolo
12. 07. 2013 14.09
+0
Denar je neka tolažba vendar umrlih ljudi ne bo povrnil nihče
kokojambo
12. 07. 2013 13.44
+4
Pošteno. Veliko družin je bilo na bolniški in dopustu in imajo manjši prihodek zarad tega. Res je znesek velik ampak bodo imeli vsaj finančno skrb manj za lep čas.
Ramzess
12. 07. 2013 13.43
-1
Pravljica se nadaljuje, ...da ne bi ljudje pozabili, ... kdo verjame medijem, ... to je bil falsh flag, ne prvi ne zadnji, dokazov je dovolj, ki to dokazujejo, vključno z objavljenimi ponarejenimi slikami družin. Objavili so slike slike družin, za katere se kasneje izkazalo, da so ponarejene, slike namreč. Otroci naj ne bi bili mrtvi, če je tako, je vprašanje kje potem so. Ravno tako obstajajo dokazi, da uradni zločinec ni nikogar ubil, niti ni bil ubit nihče iz njegovega orožja, ... Obstajajo dokazi, ki ta primer povezujejo s tistim, v kinu, itd. Svet ni takšen kot se zdi, spoznajte drugo plat resnice. Nihče si ne predstavlja šoka, ko bodo ovce spregledale in spoznale pravo resnico. Takrat se običajno gleda nazaj, na neki drugi ravni zavesti, ki že ima odgovore za vse. To je enako, kot če danes poslušamo bitja na višji stopnji zavesti, tudi nezemljane, ki imajo odgovore in razlage za (skoraj) vse kar se zgodi na tem svetu, ...saj ne da nimajo prav, a kaj to večini pomaga tukaj, če ne morejo (še) razumeti. Mi jih lahko, če imamo to možnost, vprašamo kar želimo, a vseh odgovorov ne bomo dobili, ker morajo ta bitja upoštevati zakon svobodne volje, zakon vzroka in posledice, zakon nevmešavanja, ipd., enako velja za kanaliziranja ipd.. Po drugi strani pa je ravno v znanju moč, resničnem znanju, ... nenazadnje, pravijo vsi oni, višja bitja, nezemljani, vse kar se zgodi ljudem v tem svetu, če se omejimo samo nanj, je izbor duše, vsaka duše izbira svojo pot, svoje lekcije, poravnava svoje račune, ne glede na to kako je dogodek viden od zunaj, kako ga vidijo in percepirajo ljudje. Vse so samo lekcije, od padca otroka (nekje pri nas) s kolesom, do četrte po vrsti ugrabitve neke ženske v ZDA s strani nezemljanov, ... Na koncu, življenje, oz. življenje, ne gre samo za eno, v tem svetu, kakršen je, ki jemlje svoj konec, je naš izbor. Karkoli že gospodarji reptili počno z človeštvom, je bil izbor človeštva, teh številnih duš, duše so se same odločile odigrati to igro, oni so samo del te igre, brez njih ne bi bila mogoča, ...Ta igra gre h koncu, kar je bilo izgubljenega bo vrnjeno, kar je bilo ločenega, bo ponovno združeno, navkljub smrti, telesni smrti, smrti pravzaprav ni, je zgolj prehod. Pravo znanje je nasprotje strahu, bolečini, in še čemu, Zamislite si, česa v tem svetu ne bi bilo, če bi ljudje imeli pravo znanje, in kakšen bi ta svet bil. Zato se je od takih pravljic potrebno, s katero sem začel, jih prepoznati in se od njih distancirati, saj zgolj sejejo strah, ki pa je nepotrebno breme, megli pogled, ipd. Kako klonljivi so ljudje pod vplivom strahu pa se tudi ve.
andrea69
12. 07. 2013 17.20
+3
Žal mi je za tebe, ko to berem me kar zmrazi. Samo misel, da verjetno živiš nekje v moji bližini , brrr...
Ramzess
12. 07. 2013 21.33
-2
Zato pa je svet takšen kakršen je, ker večina igra igro slepih in nevednih miši, mačke pa počnejo z njimi svoje.
adminisrat0r
12. 07. 2013 13.03
-13
jaz bi tud gledal kako druge streljajo potem pa še pokasiral denar